Energiatakarékosság

Az energiatakarékosság ma fontosabb, mint valaha. Az árak megalkuvás nélkül emelkednek, és az áram egyre kellemetlenebb tétel a háztartási kiadások listáján. Az egyszerű takarékoskodáson kívül más módon is lehet áramot megtakarítani. Milyen termékekkel és technológiákkal tudod maximalizálni a megtakarításaidat?

Néhány gyors tipp a spóroláshoz

Mielőtt megnéznénk azokat a termékeket, amelyek segíthetnek energiát spórolni, beszéljünk arról, hogyan tudunk máris takarékosan eljárni.

  1. Csökkentsük a hőmérsékletet otthonunkban – már 1 °C-os csökkentéssel akár 6 %-ot is megtakaríthatunk a fűtési költségeken.
  2. Tartsuk tisztán a készülékeket és ügyeljünk a karbantartásukra – a fagyasztóban lévő 3 mm vastag jégréteg akár 30 %-kal növeli a fogyasztást.
  3. Használjuk ki a napfényt – napközben felesleges világítani. Jobb, ha felhúzzuk a redőnyöket.
  4. Főzzünk okosan – nem kell egy egész kancsónyi vizet felforralni egy csészéért. Egyes vízforralók hatékonyabban forralnak, mint más típusok.
  5. Kapcsoljuk ki a nem használt készülékeket – kapcsoljuk le a villanyt, ha elhagyjuk a szobát és ne hagyjuk bekapcsolva a tévét.

Küzdj az áremelkedés és az infláció ellen befektetéssel

Az energiaárak gyors emelkedésének egyik fő oka az infláció. Ha valaha is belekóstoltál már a befektetések világába, talán hallottad, hogy „a készpénz nem megbízható“. Valójában ideális esetben a készpénz mennyiségét csak a szükséges minimumon kellene tartani, ami a megélhetéshez és a váratlan kiadások fedezéséhez szükséges. A többit jó, ha befekteted. Minden százalék számít, így csak rajtad múlik, hogy egy hagyományos megtakarítási számlát vagy valamelyik befektetési eszközt (részvények, kötvények,...) választod.

i

Feleslegesen költünk a csatlakoztatott készülékekre?

A múltban sok szó esett arról, hogy a hálózatra kapcsolt készülékek kikapcsolt állapotban is nagy mennyiségű energiát fogyasztanak. Ez már nem teljesen igaz, mivel a 1275/2008/EK uniós rendelet szerint a 2013-tól gyártott készülékek fogyasztása „stand-by üzemmódban“ nem haladhatja meg a 0,5 W-ot.

Az új készülékek gyakran jelentősen energiatakarékosabbak

Az emelkedő energiaárak ellen úgy is felléphetünk, ha időben vásárolunk energiatakarékosabb készülékeket. Gyakran előfordul, hogy egy magasabb energiaosztályba, például a B-be tartozó termék üzemeltetési költségei akár kétszer kevesebbek lehetnek, miközben a vételár csak feleannyival több. Ez néhány éven belül nyereségesebbé teszi a vásárlást, különösen ha az energiaárak folyamatosan emelkednek.

Körültekintésre intünk az energiatakarékos LED izzókkal kapcsolatban. Bár hosszabb ideig tartó világítás esetén pénzt takarítanak meg, ennek ellenére a hagyományos izzók előnyösebbek egy keveset használt területen.

Váljunk energiafüggetlenné a napenergiával

Ha rendelkezel némi megtakarított pénzzel, és attól tartasz, hogy az árak csak rosszabbodni fognak, nem biztos, hogy rossz ötlet napenergiába fektetni. A kellően hatékony panelek energiafüggetlenséget biztosíthatnak számodra, és nem kell aggódnod az emelkedő árak miatt. A paneleket megtérülési ideje körülbelül öt év.


28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ