Glamour days Alza dny

7 ok, amiért érdemes 2021-ben Panasonic televíziót vásárolni

Termékkatalógus

Szponzorált cikk

Frissítve

Panasonic az egyik legrégebben működő technológiai vállalat és napjaink egyik vezető innovátora a szórakoztató elektronika területén. Mindkettő nyilvánvaló a 2021-re tervezett új generációs okostévék révén, amelyek számos fontos technológiát hoznak a jelen és a jövő számára. Az OLED (JZ) és LED (JX) modellcsaládok minden árkategóriát lefednek, így igényektől és anyagi lehetőségektől függően mindenki megtalálja a számára megfelelőt. Elhoztuk neked a hét legfontosabb funkciót és paramétert, amelyek abszolút csúcsmodellé teszik az új Panasonic TV-ket.


7 ok, amiért érdemes 2021-ben Panasonic televíziót vásárolni – A CIKK TARTALMA

 1. 1. HDMI 2.1 és variálható képfrissítési frekvencia
 2. 2. Processzor mesterséges intelligenciával (HCX PRO AI)
 3. 3. Dolby Vision IQ és HDR10+ Adaptive
 4. 4. Filmmaker üzemmód
 5. 5. Game Mode Extreme
 6. 6. Tuned by Technics csúcskategóriás térhangzás
 7. 7. My Home Screen és intelligens funkciók
 8. A 2021-es Panasonic TV-k és funkcióik áttekintése

1. HDMI 2.1 és variálható képfrissítési frekvencia

Kezdjük azzal, amely 2021-ben gyakorlatilag minden jelenlegi vagy jövőbeli új generációs konzoltulajdonost érdekelni fog. A JX940-es szériától felfelé minden Panasonic tévé 120 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkezik, tehát akár 120 képkockát is képes megjeleníteni másodpercenként, és ami a legfontosabb, HDMI 2.1-val van ellátva. A PlayStation 5 és az Xbox sorozatú konzolok is rendelkeznek ezzel, és ez az egyetlen olyan HDMI-csatlakozótípus, amely ilyen magas képfrissítési frekvenciával képes 4K videót továbbítani. Ez azért is fontos, mert a 4K/120 Hz-es játék a következő években az új konzolok által ígért next-gen élmény szerves része lesz.

i

OLED vs. LED (LCD): Nem olyan „fekete“ a fekete

LED/LCD vagy OLED TV-t válasszunk? Valószínűleg a pénztárcád lesz a döntő tényező, mivel az OLED-televíziók jelentősen többe kerülnek. Vásárlásuk jutalma azonban olyan képminőség lesz, amelyet a hagyományos LED-televíziók nem képesek elérni. Ennek oka, hogy jelentősen eltérő kijelzőtechnológiát használnak.

A hagyományos LCD/LED televíziók a teljes kijelzőterületet egyenletes háttérvilágítással látják el. A háttérvilágítás előtt egy miniatűr képpontokra osztott LCD réteg található, amelyet pixeleknek nevezünk. Ezek vagy átengedik, vagy megállítják a háttérvilágítás fényét. Azt, hogy a pixelek hol és milyen színű fényt engednek át, a TV vezérli, és ez hozza létre a képet. Az LCD-nek azonban számos problémája van, a legnagyobb a fekete szín megjelenítésére való korlátozott képessége.

Az LCD-réteg nem állítja meg 100%-ban a háttérvilágítás fényét. Éppen ellenkezőleg, egy része folyamatosan áthatol ezen a rétegen. Ennek eredményeképpen a TV fekete helyett szürke vagy sötétkék színt jelenít meg.

Az OLED TV-k viszont tökéletes feketét tudnak megjeleníteni. Valójában minden egyes pixel külön-külön világít, így egyedileg és teljesen kikapcsolható. Az OLED TV-k ezért nagyobb kontraszttal és sokkal jobb színekkel rendelkeznek. Ma már ez a legjobb nézési élmény, amelyet otthon élvezhetsz. Ha van rá pénzed, nem fogod megbánni, hogy OLED TV-t választottál.

Természetesen a változtatható képfrissítési frekvencia is lényeges. Ha a konzol vagy a számítógép nem képes 120 képkocka/másodperc jelet küldeni a tévének, fontos, hogy a tévé frissítési frekvenciája ennek megfelelően álljon be. Ez a legjobb módja a képszakadás megelőzésének anélkül, hogy a simaság észrevehetően csökkenne. Erről pedig a Variable Refresh Rate (VRR) gondoskodik, amely többek között az AMD FreeSync Premium technológiája, és amellyel a Panasonic új tévéi fel vannak szerelve.

2. Processzor mesterséges intelligenciával (HCX PRO AI)

A televíziók ma már biztosan nem csak "nagy monitorok". Nemcsak a képek megjelenítéséről, hanem azok feldolgozásáról is szólnak. És ez az a pont, ahol nagy különbségek vannak a gyártók között. Egy modern csúcskategóriás TV megvizsgálja a forrásjelet, elemzi azt, majd eldönti, hogy mi a legjobb módja a megjelenítésnek. Ezt másodpercenként többször is megteszi, így biztosítva, hogy a kép mindig a lehető legjobb legyen.

Panasonic TV 2021
Az új, nagy teljesítményű HCX PRO AI processzor a Panasonic új JX800 LCD-televíziói közül a legolcsóbbak kivételével mindegyikben megtalálható.

A Panasonic JX940 sorozatú tévékészülékei az új, nagy teljesítményű, mesterséges intelligenciával ellátott HCX PRO AI processzort használják. Ez zökkenőmentesen érzékeli, hogy filmet, sportot vagy más típusú tartalmat nézel, és a maximális élvezet érdekében nemcsak a képet, hanem a hangot is beállítja. Az új intelligens processzor még a normál SDR-tartalom kontrasztját is képes növelni, hogy közelebb hozzon a valódi HDR-hez. A 4K upscaling szintén fontos funkció, amely biztosítja, hogy a Panasonic TV-ken még a kisebb felbontású képek is élesek és részletgazdagok legyenek.

3. Dolby Vision IQ és HDR10+ Adaptive

A Panasonic TV-k évek óta támogatják az összes bevett HDR formátumot, beleértve a HDR10-et, a HDR10+-t, a HLG-t és a Dolby Visiont. Ennek, valamint kiváló képalkotási jellemzőiknek köszönhetően a HDR-tartalmakat olyan módon tudják megjeleníteni, hogy ne veszélyeztessék moziélményt. Újdonság azonban a fejlett Dolby Vision IQ és HDR10+ Adaptive technológiák támogatása. Mindkettő a környezeti fényviszonyoknak megfelelően állítja be a HDR-tartalom megjelenítését, így a kép dinamikus és tökéletesen olvasható, akár világosban, akár sötétben nézel filmet.

Panasonic TV 2021
Ha éppen nem használod a tévét, akkor is megtekintheted rajta a fényképeket.

4. Filmmaker üzemmód

Az új Filmmaker üzemmód a modern HDR-formátumokhoz és az intelligens képfeldolgozáshoz is kapcsolódik. Ez a legjobb módja annak, hogy a filmeket úgy nézd meg, ahogyan az alkotók tervezték. A Filmkészítő üzemmód aktiválásakor a TV azonnal kikapcsolja az utófeldolgozás nagy részét, például a simítás, az élsimítás vagy a színjavítás funkcióit, amelyek elsősorban a nem kívánt "szappanopera" hatást távolítják el. Ugyanakkor a HDR-ről, a nagyszerű színekről és a különböző fényviszonyok mellett optimalizált megjelenítésről sem maradsz le.

Panasonic TV 2021
Vezető hollywoodi rendezők szólaltak fel a Filmmaker üzemmód használata mellett filmnézés közben.

5. Game Mode Extreme

Bizonyos helyzetekben azonban tényleg azt szeretnénk, ha a TV inkább úgy viselkedne, mint egy számítógép-monitor. Egy kép feldolgozása több tízezred másodpercig tart, amelyet filmnézés közben talán észre sem veszel, játék közben viszont már igen. Ezért a Panasonic TV-k Game Mode játékmóddal rendelkeznek, amely minimálisra csökkenti a beállításokat, hogy a megfelelő körülmények között a lehető legalacsonyabb legyen a vezérlési késleltetés. A JX940 sorozat 2021-es tévéi még Game Mode Extreme funkcióval is rendelkeznek, amely a tavalyi modellekhez képest a felére csökkenti a késleltetést.

Panasonic TV 2021
120 Hz, változtatható képfrissítési frekvencia és ultraalacsony válaszidő - mindezt az új Game Mode Extreme ígéri.

6. Tuned by Technics csúcskategóriás térhangzás

A kiváló térhatású hangzás érdekében a JX940-től felfelé minden új Panasonic TV Dolby Atmos technológiával rendelkezik. Használhatod, ha úgy döntesz, hogy házimozit vagy kiváló minőségű soundbar-t csatlakoztatsz a készülékhez, de akkor is, ha beépített hangszórók állnak rendelkezésre. Ez utóbbiak önmagukban is kiváló minőségű térhatású hangzásra képesek.

Panasonic TV 2021
A felfelé néző hangszórók a Technics mérnökei által hangolt hangrendszer részét képezik.

Ebben a tekintetben azonban a csúcskategóriás OLED JZ2000 modell ragyog a legjobban, mivel hangszóróit a Hi-Fi hangzásra szakosodott Technics márka hangolta be. Az eredmény egy 360° Soundscape Pro nevű rendszer, amely több, különböző irányba - felfelé, oldalra és előre - mutató hangszóróból áll. A hang ezért különböző helyekről jut el hozzád, és valódi tágasság érzetét kelti. Mindezt kiegészíti az erőteljes mélyhangzást biztosító beépített mélysugárzó, amely a csúcsmodell JZ2000 mellett a JZ1500 modellekben is megtalálható.

7. My Home Screen és intelligens funkciók

A My Home Screen rendszer a Panasonic okostévékben a JX940-es szériától kezdve található meg. Legnagyobb erőssége a funkciógazdag, mégis áttekinthető és könnyen kezelhető felhasználói felülete. Az összes fontos film- és videostreaming alkalmazást, például a Netflixet, az Amazon Prime Videót és a YouTube-ot kínálja. És nem csak a Google Asszisztens és az Amazon Alexa hangalapú asszisztensek segítenek a TV vezérlésében. De ezek a készülékek ennél sokkal többről szólnak.

Panasonic TV 2021
A My Home Screen 6.0 rendszer grafikailag tiszta és ezért áttekinthető.
 • Dual Connection (Bluetooth) – a Bluetooth használatával két eszközt tudsz egyszerre csatlakoztatni. Például csatlakoztathatsz két vezeték nélküli fejhallgatót, és nézhettek együtt filmet anélkül, hogy zavarnátok a szomszédokat vagy az alvó gyerekeket éjszaka.
 • My Scenery – állítsd be a tévét a hangulatodnak megfelelő számos jelenet egyikére, és élvezd a kiváló minőségű képet akkor is, amikor éppen valami mást csinálsz. Ezzel egyidejűleg zenét is lejátszhatsz, a tévén pedig figyelheted az időt.
 • In-House TV Streaming – ha több Panasonic TV is van az otthonodban, akkor a TV-jelet megoszthatod közöttük egy WiFi hálózaton keresztül. Csak az egyik tévét kell csatlakoztatnod az antenna aljzathoz, a másikat pedig gyakorlatilag bárhol elhelyezheted.
 • Easy Mirroring – néhány kattintással láthatod a TV-n azt, ami a telefonodon vagy a tableteden van.

A 2021-es Panasonic TV-k és funkcióik áttekintése

A következő táblázatból megtudhatod, hogy az egyes modellek milyen funkciókkal rendelkeznek.

Paraméterek/Funkciók JX800 JX940 JZ980 JZ1000 JZ1500 JZ2000
HDMI 2.1
VRR
Processzor HCX HCX PRO AI
Dolby Vision IQ
HDR10+ Adaptive
Filmmaker üzemmód
Game Mode Extreme
Cinema Surround Pro
360° Soundscape Pro (by Technics)
Operációs rendszer
Android TV My Home Screen 6.0
i Az AlzaMagazinban további cikkeink vannak a számodra:

Akár az OLED modellek egyikét, akár egy LCD-t választasz a megtakarítás szellemében, az új Panasonic tévékkel nem maradsz le semmiről. Különösen, ha a JX940 sorozat vagy a felette lévő modellek egyike mellett döntesz, akkor olyan specifikációk és funkciók várnak, amelyek 2021-ben még mindig rendkívül magas színvonalúnak mondhatók.

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ