VIP LENOVO boost VIP LENOVO boost

8 tipp, hogyan hosszabbítható meg a telefon akkumulátorának élettartama

Termékkatalógus
8 tipp, hogyan hosszabbítható meg a telefon akkumulátorának élettartama

A mai okostelefonok legnagyobb gyengéje az akkumulátor-kapacitás. Ez ugyanis már hosszabb ideje nem esett át jelentős növekedésen, míg a mobilok egyre terjedelmesebbek, nagyobb teljesítményűek és egyre több funkcióval ellátottak. Lehet, hogy a tied is épphogy kibírja estig töltés nélkül. Hogyan nyújtsuk ki tehát az akkumulátor üzemidejét? 8 praktikus tanácsunk és 2 bónusz tippünk van (nem csak) a TOP modellek gazdijainak.

Jak prodloužit výdrž baterie telefonu?

1. Kapcsold ki az éppen nem használt funkciókat

Az olyan technológiák mint a Bluetooth, az NFC, a helyzetmeghatározás (GPS), az adathasználat, és mindenekelőtt a Wi-Fi, nagy hatással vannak az akkumulátor teljesítményére, ráadásul ezeket egyszerre nagyon ritkán használod. Így jobb őket kikapcsolni. Ezt általában egy-két gombnyomással el lehet érni.

2. Állítsd lejjebb a kijelző fényerősségét, minél gyengébb, annál jobban kíméli az akksit

Vedd lejjebb a képernyő fényerősségét, néha fölösleges a maximumon hagyni. A nagy kijelzőátmérő a mai okostelefonok energiafogyasztásában mindennél jobban hozzájárul. A gyengébb fényt mind az akksi, mind a szemed díjazni fogja. Bár első ránézésre jó ötletnek tűnik az automata fényerőbeállítás, vigyázz vele. Némely modellnél a kijelző feleslegesen világosan világít, így az akkumulátor üzemidejéhez nem dob hozzá.

Upravte jas displeje pro lepší výdrž baterie telefonu

3. Szinkronizáld a háttérben futó folyamatokat

Az akkumulátor üzemidején javíthatsz a háttérben futó folyamatok szinkronizálásával is. Valljuk be, az állandó frissítésekkel és ellenőrzésekkel nem kis energiamennyiség vész el. Egy sor információt nem kell élő adásban kövess. Az egyes alkalmazások és fiókok beállításainál a szinkronizáció intervallumát úgy is be lehet állítani, hogy a telefon a hálózatot a legkevébé használja.

i Tipp a további optimalizációhoz: Némely alkalmazás, mint például az Androidra ingyenesen letölthető Greenify a nyitott alkalmazásokat kiválóan bezárja, egyúttal biztosítja, hogy feleslegesen ne kelljen a hálózathoz csatlakozniuk.

4. Az alkalmazásokat hagyd futni a háttérben, meghosszabbítod ezzel az akkumulátor üzemidejét

Első ránézésére értelmetlen lépés, amely a valóságban értékes akksiszázalékokat menthet meg, főleg az iOS okostelefonok tulajdonosainál. Egy már bezárt alkalmazást újra megnyitni nehezebb mint beindítani egy, a háttérben lefagyasztottat. Ha naponta többször is használsz egy alkalmazást, nem szükséges mindig bezárni.

Spuštěné aplikace v telefonu

5. Telepíts energiatakarékosabb alkalmazásokat, amelyek kímélik telefonod akkumulátorát

Az akkumulátorbeállításoknál nézheted meg, hogy melyik funkció vagy alkalmazás mennyi energiát fogyaszt. Amíg az iOS-nél csak alkalmazásokat látni, az Androidnál a hardware és egyéb funkciók fogyasztását is. Mindkét platform számára egész sor applikáció áll rendelkezésre, amelyek fogyasztással kapcsolatos adatokat közölnek. Ezek alapján egyszerű a telefont hosszabb üzemidőre bekalibrálni.

A top akkuleszívó alkalmazások között a Facebook hivatalos oldala és amúgy általában a szociális hálók tartoznak. Gyakran azonban van egy kevésbé energizabáló verzió is, amelyhez a böngészőn vagy más fiókbeállításokon keresztül lehet eljutni. Mindenesetre ne felejtsd el az alkalmazást aktualizálni, az újabb verziók energiatakarékosabbak lehetnek.

6. Töröld ki az ideiglenes (cache) fájlokat, az akkumulátor-gyilkosokat

Néha jobb a mobilt újraindítani és kitörölni az ideiglenes fájlokat. Ezekben ugyanis egy csomó olyan információ tárolódik, amelyek feleslegesek lehetnek. Viszont a gyakori törlés ellenkező eredménnyel bír: inkább lassítja a telefont, mert a cache-t újból létre kell hozni. Így ezt a gyakorlatot háromhavonta 1× ajánljuk.

i Tipp a gyakorlottabb felhasználóknak: Többféle típusú ideiglenes fájl létezik. Az egyik ilyen az un. Dalvik cache, amely a standard rendszerű cache-nél alacsonyabb szintű. Ez kitörölhető a recovery-ből, amit általában a telefon kikapcsolásakor a bekapcsoló- és a hangerő gombok lenyomásával lehet elérni. Az időnkénti törlés gyorsíthatja a telefon válaszidejét és kíméli az akkumulátort.

7. Az animációkat korlátozd minimumra

Ay energiafogyasztás mérsékléséhez érthető módon nem segítnek a különféle animációk sem, legyen az a telefon grafikus környezete vagy az élő hátterek. Az Androidos készülékeknél a Fejlesztői beállításoknál lehet az animációk hosszán állítani vagy azokat teljesen kikapcsolni. Így nem csak az akkumulátor üzemideje nő meg, hanem (főleg a régebbi okostelefonok esetében) a sebességük is.

8. A gyors power bank aranyat ér

Elviekben megoldást jelenthet a power bank beszerzése, így gyakorlatilag a telefon akksijának üzemidejével nem kell foglalkozz. Ez esetben elsősorban olyan modellek megvásárlását ajánljuk, amely 2 A-es árammal képesek tölteni. Az 1 A-es power bankok is jól szolgálnak, de lényegesen lassabban töltenek.

Power banky zvyšují pohotovostní dobu telefonu

Bónusztippek a telefon akkumulátorának üzemidejére vonatkozólag:

A Samsung Galaxy S8 és a hozzá hasonló modellek hosszabb akkumulátorteljesítménye

Válassz inkább sötét hátteret alkalmazásaidnak és magának a telefonnak is. A Samsung telefonoknál előszeretettel használt AMOLED típusú kijelzők jóval kevesebb energiát fogyasztanak a fekete mint a fehér szín megjelenítésénél. Sajnos, ez a lehetőség az eltérő LCD kijelző működés miatt a legtöbb akksi üzemidejét nem befolyásolja.

Az akkumulátor teljesítményén könnyen javíthatsz az iPhone-nál is

Az iPhone gazdikat, méghozzá a régebbi modelleket tulajdonlókat valószínűleg megörvendeztetik a beépített akkumulátorral kapható tokok. Ezek a telefont védik, növelik az akksi üzemidejét és plusz funkciót is biztosítanak, például memóriát. A többi márka tulajdonosainak a hasonló tokok beszerezhetőségére lényegesen kevesebb lehetőségük akad.

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ