AD květen univerzal Effaclar

Hőszigetelő képesség (R-Value)

Catalogue

Az R-érték (R-Value) jelöli a matracok hőszigetelő képességét. Minél nagyobb ez az érték, annál nagyobb a termék hőtartó képessége. Más szavakkal, annál jobban szigetel az anyag.

Mi az az R-érték?

Röviden: az R-érték azt mutatja meg, hogy egy matrac milyen jól szigetel. Noha az R-érték egy szabványosított eljárás során kerül megállapításra, nem minden gyártó használja azt, és néhányuk a szakértői becsléssel is megelégszik. Azonban, annak érdekében, hogy olyan szigetelő tulajdonságokkal bíró matracot vegyél, amelyen nyugodtan alhatsz a földön is, tisztában kell lenni a különbséggel és ahhoz, hogy kényelmes hőérzetet biztosítson, az R-értéknek legalább 1,5-nek kell lennie. Téli alvás esetén az érték kétszer olyan magas.

Az R-érték mérése

A gyártó minden egyes matracot tesztel. A tesztelésre egy speciális, 4 °C-os, állandó hőmérsékletű kamrában kerül sor. A matracot két fémlemez közé helyezik, amelyen az elektromos áramot mérik. Ha a szőnyeg jól szigetel, az alsó mérőfelület melegebb lesz, így kevesebb energiára van szükség az alsó felület értékének csökkentéséhez. Ezzel szemben, ha a matrac rosszul szigetel, az energiafogyasztás magasabb lesz. A kapott értékeket beírják a megfelelő képletbe, amelynek eredménye az R-érték.

Print
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 million megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
We will call you and advise you professionally
+420 225 340 120
Order inquiry
Question about the product
Please enter your telephone:
Call me
We care about your privacy Alza.cz a. s., Company identification number 27082440, uses cookies to ensure the functionality of the website and with your consent also to personalisage the content of our website. By clicking on the “I understand“ button, you agree to the use of cookies and the transfer of data regarding the behavior on the website for displaying targeted advertising on social networks and advertising networks on other websites.
More information Less info