Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint
Több ezer termék HP Fergeteges szórakozás otthonra

A gáztűzhely tisztítása (TIPPEK ÉS TRÜKKÖK)

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve

gáztűzhely égőinek és rácsának a tisztítása általában nem népszerű tevékenység, ami egyáltalán nem meglepő. Senki sem takarít szívesen egy olyan felületet, amelyen olyan sok az egyenetlenség és az atipikus forma. Ezért gyűjtöttünk össze számodra jól bevált módszereket, amelyek megkönnyítik a gáztűzhely megtisztítását és biztosítják, hogy az ismét úgy ragyogjon, mint új korában. Tanácsokkal látunk el a gáztűzhely égőinek, fúvókáinak és rácsának gyors és egyszerű tisztításával kapcsolatban.

A gáztűzhely tisztítása

A gáztűzhely tisztítása - TARTALOM

  1. Megéri a gáztűzhelyet rendszeresen tisztítani
  2. A gáztűzhely egyszerű és gyors tisztítása
  3. Házi praktikák a gáztűzhely tisztításához
  4. Hogyan lehet megtisztítani a gáztűzhelyen lévő égőket
  5. Hogyan tisztítsuk meg a gáztűzhely fúvókáit
  6. Hogyan tisztítsuk meg a gáztűzhelyen lévő rácsot

Megéri a gáztűzhelyet rendszeresen tisztítani

Sok időt takaríthatsz meg és sok bosszúságtól kímélheted meg magad, ha a gáztűzhelyet rendszeresen megtisztítod. Minden főzés után töröld le az egészet, különösen azokat a részeket, ahova olaj, mártás vagy más étel fröccsent. Azon melegében sokkal egyszerűbb, nem is vesz olyan sok időt igénybe, és a tűzhely mindig remekül fog kinézni. Ráadásul könnyedén elkerülheted a rászáradt piszok, por és sült ételdarabok gyilkos kombinációjának kellemetlen suvickolását.

Úgy néz ki a gáztűzhelyed, mint a csatatér, amelynek rendbe rakásához nincs lelkierőd? Ebben az esetben olvasd el, hogyan lehet ismét széppé varázsolni. Lássuk csak!

A gáztűzhely egyszerű és gyors tisztítása

Mit használjunk a gáztűzhely tisztításához, hogy az ne tartson egy örökkévalóságig? A dörzsi szivacs és a fémdörzsi nem megfelelő. Vagy nagyon nehéz lesz eltávolítani vele a szennyeződéseket, vagy csak megsérted vele a tűzhely felületét. Valami hatékonyabbra, mégis kíméletesre van szükség.

Hogyan tisztítsuk meg a gáztűzhely fúvókáit
Ha minden főzés után letörlöd a gáztűzhelyet, elkerülheted a megerőltető tisztítást.

Zsíroldó gázfőzőlaphoz

Szerezz be egy minőségi zsíroldót, amelyet kifejezetten tűzhelyek tisztításához terveztek. Permetezd a rácsra és az égőkre, hagyd hatni, majd töröld le az egészet egy régi mosogatószivaccsal vagy eldobható papírtörlővel. Ha szükséges, használj szivacsot a szennyezettebb területek tisztításához.

Gőztisztító a szennyeződések és a baktériumok eltávolításához

Ha nem tesz neked jót a vegyszerek gőze vagy allergiás is van a családodban, próbáld ki a kézi gőztisztítót a tűzhely tisztításához. Segítségével nagyon könnyen megszabadulhatsz minden szennyeződéstől (a gőz olyan helyekre is eljut, ahová a szivaccsal nem lehet elérni), és egyes modellek a baktériumok és gombák akár 99,9%-át is elpusztíthatják. Könnyű vele dolgozni, ráadásul még spórolhatsz is vele - a használatához csak közönséges csapvízre van szükség. Ha nagyon makacs odaégett zsiradékkal állsz szemben, használj kefe-feltétet, amely segíthet.

Házi praktikák a gáztűzhely tisztításához

  • Ecet - Önts hígítatlan ecetet a gáztűzhelyen lévő odaszáradt foltokra, és hagyd egy éjszakán át hatni. Másnap fogj egy szivacsot, tisztítószert és mosd le a piszkos területeket. Általában könnyen lejönnek a szennyeződések, néha az is elég, ha a tűzhelyet csak vízzel töröljük le.
  • Szóda - szórj szódát a tűzhelyre, esetleg az égőkre, majd permetezz rá ecetet. Hagyd egy ideig hatni, a kialakuló hab segítségével még az odaégett maradványokat is el lehet távolítani. Ez a tisztítási módszer nemcsak az égők, hanem a fúvókák tisztítására is jó.
  • - jó szolgálatot tesz főzés közben, amikor olaj vagy paradicsomszósz fröccsen a tűzhelyre. Szórj rá sót, hagyd ott és főzz tovább. Ha végeztél, töröld le a szennyeződést, általában csak egy halom hamu marad.

Hogyan lehet megtisztítani a gáztűzhelyen lévő égőket

A piszkos égő megtisztításához vegyél egy magas ammónia tartalmú tisztítószert és egy visszazárható műanyag zacskót. Töltsd meg a tasakot tisztítószerrel, tedd bele az égőt, zárd be és tedd ki éjszakára, például az erkélyre vagy valahova a kertbe, hogy a szaga ne irritáljon egész éjszaka. Másnap vedd ki az égőt a tasakból, és alaposan öblítsd le tiszta vízzel. Kész.

Hogyan tisztítsuk meg a gáztűzhely fúvókáit

A kis láng és a lassú főzés okát általában az eldugult fúvókákban kell keresni. Ezért érdemes egyszer-egyszer megtisztítani őket a koromtól és a portól, amelyek előszeretettel telepednek meg ezeken a helyeken. A gáztűzhely fúvókáit legegyszerűbben egy vékony tűvel lehet megtisztítani. Ez egy egyszerű művelet, amelynek köszönhetően biztos lehetsz benne, hogy a gáztűzhelyed mindig teljes teljesítménnyel fog működni.
A gáztűzhely tisztítása
A gáztűzhelyet nehezebb tisztítani, de a főzés során számos előnye van.

Hogyan tisztítsuk meg a gáztűzhelyen lévő rácsot

A gáztűzhelyen lévő rács megtisztításához szükséged lesz szódabikarbónára, növényi olajra és sóra. Keverd össze ezeket egy tálban 1:2:1 arányban, és az egész rácsot dörzsöld át a kapott keverékkel. Végül nedves szivaccsal töröld át a főzőlapon lévő rácsot. Ugyanezt a módszert választhatod, amikor az egész tűzhelyet az égőkkel együtt meg szeretnéd tisztítani.

Ha szívesen és gyakran főzöl, akkor a gáztűzhely nagyszerű segítség, amely nagyon gyorsan felmelegíti az edényt, ezáltal gyorsan felmelegíti a benne lévő ételt is. Csak a tisztítása valamivel bonyolultabb. Hisszük, hogy tanácsainkkal a tisztítás fortélyaival is jobban meg fogsz barátkozni.

ALORI Tűzhely és kemencetisztító 250 ml
Tisztítószer - kemencékhez és sütőkhöz, zsír ellen

2 890 Ft áfa nélkül 2 280 Ft
1 db
Kosárba
Átvehető: kedd 3.2. 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: CIS641
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB20
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket