A hűtőszekrény tisztítása (ÚTMUTATÓ)

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve

A hűtőszekrény az egyik legfontosabb háztartási készülék, amelynek feladata az ételeinkról való gondoskodás. Nem csak a hűtőszekrény kiválasztása fontos, hanem arra is figyelmet kell fordítani, hogy a hűtőszekrény hosszú évekig jól szolgáljon. Továbbá, az "egészséges" hűtőszekrényben az ételek is hosszabb ideig maradnak frissek és tovább őrzik meg minőségüket. A modern hűtőszekrények már olyan funkciókkal vannak ellátva, amelyek megkönnyítik a hűtő általános karbantartását. Mindazonáltal elkerülhetetlen a hűtőszekrény tisztítása és rendszeres gondozása a hűtő élettartamának meghosszabbítása, a penészedés megakadályozása, és a kellemetlen szagok kialakulásának elkerülése érdekében.

Hűtő takarítás

Hogyan tisztítsuk a hűtőszekrényt – TARTALOM

  1. Hogyan tisztítsuk meg a hűtőszekrényt
  2. Hogyan szabaduljunk meg a szagoktól a hűtőszekrényben
  3. Hogyan olvasszuk le a hűtőt

Hogyan tisztítsuk meg a hűtőszekrényt

A hűtőszekrény ideális hely a penész és a baktériumok terjedésére. Ezért tanácsos havonta egyszer időt fordítani a hűtő takarítás feladatára, amelyet legjobb tiszta ruhával és nem agresszív tisztítószerrel végezni. Alternatív megoldásként használhatunk vizet szódabikarbónával. A hűtőszekrény tisztítása során mindig távolíts el minden ételt a beltérből, és felülről lefelé haladva végezd el a hűtő takarítás folyamatát. Ezután törölj szárazra mindent.

A hűtőszekrény tisztítása
A hűtő takarítás rendszeresen végzendő feladat a hűtőszekrény szagának, valamint a baktériumok és a penész terjedésének minimalizálása érdekében.

A hűtőszekrény tisztítása - Milyen gyakran és mivel?

A hűtőszekrényt legalább évente kétszer alaposan meg kell tisztítani. A hűtő takarítás elvégzéséhez egy nem túl meleg napot válassz, amikor a kivett ételek megromlása nélkül tudod alaposan megtisztítani és leolvasztani a hűtőt. Az ételeket sötét és hűvös helyen tárold a hűtőszekrény tisztítása közben. És mivel tisztítsuk a hűtőszekrényt? A tisztításhoz használj tiszta törlőkendőt és speciális hűtőszekrény tisztítószert, vagy más nem agresszív mosószert, például edények tisztításához használható tisztítószert. Persze használhatsz házi tisztítószereket is, például szódabikarbónás vagy ecetes vizet.

A hűtőszekrény tisztítása - Hogyan?

Távolítsd el a hűtőből a polcokat és a fiókokat, így jobban le fogod tudni mosni őket, és nem fogod kihagyni a mögöttük található szennyeződéseket. Az erősebb szennyeződéseket nedvesítsd meg vízzel egy időre, így könnyebb lesz eltávolítani őket. Ha a hűtőszekrénynek műanyag vagy fém fiókjai és polcai vannak, azonnal lemoshatod őket meleg (nem forró) vízzel. De légy óvatos, ha üvegpolcok vannak a hűtőszekrényben. Az üvegpolcokat először óvatosan öblítsd le langyos vízzel, hogy elkerüld a hősokkot és megakadályozd a polcok megrepedését. A fiókok és polcok megtisztítása után hagyd őket alaposan megszáradni, s csak azután helyezd őket vissza a hűtőszekrénybe.

A hűtőszekrény tisztítása során haladj fentről lefelé, és az ajtót vagy ajtókat hagyd a végére. A hűtőszekrény külső tisztítása során ne feledd az ajtótömítéseket és a hátsó hűtőrácsot. Az ezekre a részekre leülepedő por növeli az energiafelhasználást. Ezenkívül a koszos tömítésekre különféle baktériumok tapadhatnak, amelyek ezután az ételekre kerülhetnek. Szintén fontos a hűtő lefolyó tisztítása és a hűtő csepptálca tisztítása.

i Szagelnyelők és hűtőszekrény tisztítószerek használatával a hűtőszekrény friss és tiszta marad. E tisztítószerek gyengédek és hatékonyan távolítják el a szennyeződéseket és a szagokat. Öblítés nélkül is használhatók.

Hogyan szabaduljunk meg a szagoktól a hűtőszekrényben

Hogyan kerüljük el a hűtőben a szagok keletkezését? A legjobb módszer, ha tisztán tartjuk a hűtőszekrényt. A hűtőszekrényben a szagok vagy akár bűzök keletkezését különféle aromás ételek is okozhatják, ha nincsenek megfelelően csomagolva, vagy eltömődött a hűtő lefolyó.

Mi nyeli el a szagokat a hűtőszekrényben?

Ha a hűtőszekrény tisztítása után még mindig küzdesz a szagokkal, akkor minden bizonnyal értékelni fogod a hűtőszekrényekhez vásárolható szagelnyelőket, valamint a speciális tisztítószereket, amelyek egyszerre tisztítják a hűtőszekrényt és semlegesítik a kellemetlen szagokat. De kipróbálhatod nagymamáink régi tanácsait is a kellemetlen szagok eltávolítására a hűtőszekrényből. A kávé módszer például sokaknak bevált. Tegyél egy marék frissen őrölt kávét egy kistányérra a hűtőszekrénybe, és minden egyes alkalommal, amikor kinyitod az ajtót, a kellemetlen szagok helyett kellemes illat árad ki. De ki lehet próbálni a szeletelt citromot, sütőport egy kis tálban, vagy egy kispohár ecetet.

Megoldások a szagok eltávolítására a hűtőszekrényből

Az aromás vagy erős szagot árasztó ételeket speciális ételtárolókban tárold. Egyrészt az ételek így nem veszik át egymás szagát, másrészt minimalizálod a hűtőben megjelenő kellemetlen szagokat. Az ételtárolók további előnye a tiszta és átlátható elrendezés a hűtőszekrényben.

Fedeles sajttároló Higiénikus tízdarabos tojástartó
Fedeles üveg sajttároló, vagy higiénikus tojástartó dátumjelzővel és szellőzőnyílásokkal - praktikus "apróságok" az élelmiszerek és a hűtőszekrény megóvásához.

Hogyan olvasszuk le a hűtőt

Ha No Frost rendszer nélküli hűtőszekrényt vásároltál, akkor időről időre le kell majd olvasztanod. Már 3 mm-es jégréteg esetén is a hűtőszekrény fogyasztása 30% -kal nő, és körülbelül 1 cm-es jegesedés esetén a hűtőszekrény teljes energiafogyasztása akár 75% -kal is nőhet. Ezért ne halogasd a hűtőszekrény leolvasztását. Ha a lerakódott jégréteg meghaladja a 0,5 cm-t, akkor ideje minél hamarabb rászánni magad a leolvasztásra.

A hűtő lefagyasztása
A hűtőszekrényben vagy fagyasztóban felgyülemlett jégréteg jelentősen megnöveli a hűtőszekrény áramfogyasztását és rontja az élelmiszerek tárolásának körülményeit. A hűtőszekrény leolvasztásának módját megtudhatod útmutatónkból.

A hűtőszekrény leolvasztása - útmutató

Hogyan lássunk hozzá? Hogyan olvaszthatjuk le a hűtőszekrényt? Alapvetően ugyanaz vonatkozik erre a munkafolyamatra, mint a hűtőszekrény tisztítása esetén, azzal az egyetlen különbséggel, hogy lerakódott jégréteggel kell megküzdened, amelyet a lehető legóvatosabban kell eltávolítani. A hűtőszekrényt ki kell kapcsolni, és biztonsági okokból le kell választani az elektromos hálózatról is. Hagyd nyitva a hűtőszekrény ajtaját, és teríts alá egy törülközőt. A leolvasztás felgyorsítása érdekében az üres hűtőszekrénybe helyezhetsz egy törölközőre helyezett forró vizes edényt. De vigyázz, semmi forró nem érintkezhet közvetlenül a készülék belsejével, mert a felület megrepedhet. A jeget óvatosan kapargathatod műanyag kaparóval, de soha ne használj éles vagy túl kemény tárgyakat.

A hűtőszekrény leolvasztása és tisztítása után helyezd vissza a hűtőszekrényhez tartozó összes tartozékot, de ügyelj arra, hogy minden tartozék teljesen száraz legyen. Csatlakoztasd újra a hűtőszekrényt az elektromos hálózathoz, és állítsa be a kívánt hűtési és fagyasztási hőmérsékletet. 30 perc elteltével visszahelyezheted az ételeket a hűtőbe.

i Szintén érdekelhet

Hűtőszekrényedet érdemes tökéletesen tisztán és higiénikusan tartani az egészséged és a készülék hosszú élettartának megőrzése érdekében.

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ