Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

A reklamáció és a termék visszaküldési szolgáltatás változatlanul működnek.

Kedves Vásárlóink! Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan választottak bennünket ❤️. Kérjük szíves türelmüket, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a megrendeléseket a lehető leghamarabb kézbesítsük. Köszönjük! Az Alza.hu csapata 👍🏻.

Všechny dárky vyřešíte HP, média 3D nyomtatók kölcsönzése

A kapszulás kávéfőzők ma már többre képesek, mint gondolnád

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve . június 19.

Mindenekelőtt olyan tulajdonságok, mint az egyszerűség, a minimális karbantartási igény és a minimalizmus jellemzik a kapszulás kávéfőzőket. Az intenzív, lágy, krémes, tejes vagy talán a vaníliás kávét szereted? Kávéitalok széles választéka, valamint különféle egyedülálló és limitált kiadású variációk is elérhetők. Ráadásul sokkal letisztultabb módon, mint valaha. Akár rajongsz ezért a leleményesen egyszerű kapszulás rendszerért, akár úgy gondolod, hogy a kapszulába rejtett kávé nem teljes értékű, bizonyára meg fogsz lepődni, hová fejlődtek az új automata kapszulás kávéfőzők. Továbbfejlesztett kávékészítés, új funkciók és tökéletes eredmény egy csésze kávé formájában, mintha csak egy barista készített volna. 

Kapszulás kávéfőző – újdonságok

Kapszulás kávéfőzők – TARTALOM

 1. Kapszulás kávéfőzők – előnyök és hátrányok
 2. Kapszulás kávéfőzők – mítoszok és féligazságok
 3. Melyik a legjobb kávékapszula
 4. Kapszulás kávéfőzők – új funkciók, a kávékészítés új lehetőségei
 5. Hogyan válassz kapszulás kávéfőzőt

Kapszulás kávéfőzők – előnyök és hátrányok

Azok számára, akik feleslegesen elhúzódó főzés nélkül szeretnék élvezni kedvenc kávéjukat, a kapszulás kávéfőző remek választás. A rendkívül egyszerű mechanizmus biztosítja, hogy bárki képes legyen kezelni ezeket a gépeket, és számos opció teszi lehetővé a különböző ízek kipróbálását. Az összes kávéfőzőtípus versenyében a kapszulás készülékek állnak a népszerűség élén, több okból is: 

Kapszulás kávéfőzők – előnyök

Mindenekelőtt az alacsony beszerzési ár és a maximális felhasználói egyszerűség az, amely a kapszulás kávéfőzők elterjedéséhez vezetett. A kapszulába rejtett kávé már őrölt és pontosan kiporciózott formában van, szóval mindössze annyit kell tenned, hogy kiválasztod, milyen kávét szeretnél inni, behelyezed a kapszulát a kávéfőzőbe és megnyomod a gombot. A kávéfőző pár másodpercen belül felmelegszik és alapvetően a készülék bekapcsolásától számított 2 percen belül a kávéd ellenállhatatlan aromája már a csészében bontakozik ki. Emellett kávé- és nem kávés italok széles és sokszínű választéka, amelyet a gyerekek is szeretnek és fogyasztanak, a kompakt méretek és a rendkívül egyszerű karbantartás tette az ilyen típusú készülékeket ennyire népszerűvé.

Kapszulás kávéfőző
Egy kapszulás kávéfőzővel tökéletesen telik a reggel.

Nagyszerűen hangzik, de hogy objektívek legyünk, beszélnünk kell a kapszulás kávéfőzők kevésbé napos oldaláról is.

Kapszulás kávéfőzők – hátrányok

kapszulás kávéfőzők kevesebb funkcióval és egyéni beállítással rendelkeznek, mint például az automata kávéfőzők. És, természetesen, ott a kávékapszulák ára is. A készülék alacsony beszerzési ára mellett a kávék árát is figyelembe kell venni, amely sokkal drágább is lehet, mint a szemes kávé.

Kapszulás kávéfőzők  – mítoszok és féligazságok

A kapszulás kávéfőzőkről és úgy általában a kapszulákról különféle mítoszok keringenek, amelyek féligazságokon vagy teljesen megalapozatlan állításokon alapulnak. Ezért a hagyományos módon elkészített szemes kávé rajongóinak szemében a kapszulás kávéfőző egy alacsony minőségű készüléknek tűnhet, amely nem képes az igazi kávé nyújtotta élvezet biztosítására. Nézzük hát meg közelebbről a leggyakoribb mítoszokat.

Kapszulás kávéfőzők
A hermetikusan lezárt kapszulák olyan frissen tartják a kávét, mintha csak most darálták volna le.

A kapszulában található kávé nem friss

Jelenleg gyakorlatilag minden megbízható forrásból származó kávékapszula hermetikusan, azaz légmentesen van lezárva. A kapszulák megvédik a frissen őrölt kávét a fénytől, levegőtől és nedvességtől, így megakadályozzák annak oxidációját. Tehát a kávét nem éri levegő, nem veszít az ízéből vagy az aromájából, és pontosan úgy élvezheted, mintha csak most, frissen darálták volna le - teljes ízzel és aromával. És meg kell jegyeznünk, hogy a kapszulák rendkívül magas minőségű, prémium kávét rejtenek, amelynek jellemzőit a kapszulák gondosan megőrzik.

A kávéspecialitások csak tejporral készülnek

Ez csak részben igaz. Igen, néhány automata kapszulás kávéfőző tejes kávékülönlegességekkel is kényeztet, de ezekben csak tejpor van. Ezek az italok finomak, habár igaz, hogy nem nyújtanak olyan szintű élvezetet, mint egy cappuccino frissen készült tejhabbal a tetején. Sokak számára, azonban, ez az elkészítési mód és az így készített kávé íze is megfelel, hiszen a kapszulák sem terjedtek volna el ennyire, ha nem lenne jó az ízük.

Kapszulás kávéfőzők
A tejrendszerrel ellátott kapszulás kávéfőzők tökéletes tejhabba koronázzák meg a cappuccinódat.

Azonban, a piacon olyan kapszulás kávéfőzőkkel is találkozhatunk, amelyek beépített vagy szabadon álló tejhabosítóval vannak ellátva. Az elkészítés egyszerűsége megmarad, ám azzal a különbséggel, hogy a cappuccinódon puha és felhőszerű hab fog ékeskedni. És ezáltal az elkészített ital íze minden bizonnyal kielégíti még a legigényesebb kávérajongókat is.

i Nem tudod, hova tedd a kávékapszulákat? A fiókba, vagy esetleg tobzódjanak a konyhapulton? Próbálj ki inkább egy ízléses és praktikus kapszulatartó állványt, amely szépen elrendezi őket.

A kapszulás kávéfőzővel csak egyféle kávét készíthetsz

Ha valaha volt is ilyen, maximum csak akkor, amikor a kapszulás kávéfőzők még "gyerekcipőben jártak". Igen, minden kapszulás kávéfőzőnek megvan a saját speciális rendszere, amelyhez egy bizonyos kapszulatípus használható. De ezen kapszulák választéka tényleg nagy (a gyártók folyamatosan szélesítik vagy változtatják) és különféle típusú kávékat is magukban foglalnak az eszpresszótól a cappuccinóig, vagy a lattétól a nem kávés italokig, mint például a forró csokoládé vagy a tea. Ezen kívül a kapszulák kompatibilitása egyes kávéfőzőkben ma már meglehetősen általános.

Kávékapszulák
Finom csésze kávé egy gombnyomásra

Melyik a legjobb kávékapszula

A legtöbb gyártó a saját kapszularendszerét, a saját kapszulaformátumát használja. Hasonlóképpen van ez a kapszuláknál is. Csakis az ízlésedtől függ, melyik kapszula lesz a legjobb a számodra, illetve melyiket fogod szeretni a legjobban. A már bevált márkák kapszuláiban magas minőségű kávé található, amely még a kávé legnagyobb rajongóinak sem fog csalódást okozni.

A különféle típusú kávék széles választékát különféle intenzitások és különféle eredetek teszik még színesebbé. A különböző márkák portfólióiban ízesített kávéitalokkal, tejes kávékapszulákkal, organikus kávéval, jeges kávéval, de akár koffeinmentes kávéval és csokoládés italokkal vagy jeges teákkal is találkozhatsz. A limitált kiadások biztosan nem hagyják majd nyugodni a kíváncsiságod, és így mindig újabb és újabb ízeket próbálhatsz ki.

Kapszulás kávéfőzők – új funkciók, a kávékészítés új lehetőségei

A kapszulás kávéfőzők is haladnak a korral. A gyártók nem csak az italválasztékot bővítik, de készülékeiket is innovatív funkciókkal és praktikus trükkökkel látják el. Mostanában a tejrendszerrel rendelkező kapszulás kávéfőzők és az okos kávéfőzők terén tapasztalható a legnagyobb fellendülés.

i Az alábbi kávéfőzők közül is választhatsz

Kapszulás kávéfőző tejrendszerrel

A kapszulás kávéfőzőknek köszönhetően többé nem kell megelégedned a tejporos kávéval. A tejrendszerrel ellátott kapszulás kávéfőzők frissen habosítják a tejet. Ahogy már említettük, néhány modell szabadon álló tejhabosítóval van ellátva, míg mások beépített tejrendszert tudhatnak a magukénak. Utóbbi esetén egyetlen gombnyomással élvezheted a csodás tejhabot. És a választék igen nagy: latte macchiatto, cappuccino, caffe latte, flat white, néhány készülék pedig akár frappé vagy mocha készítésére is alkalmas.

Kapszulás kávéfőzők tejrendszerrel
A kapszulás kávéfőzők új lehetőségeket nyújtanak.

Okos kapszulás kávéfőzők

Működhetne egy kapszulás kávéfőző ennél egyszerűbben és kényelmesebben? Igen! Ennek bizonyítéka az okos kávéfőző, amely WiFi-n vagy Bluetooth-on keresztül, okostelefon vagy tablet használatával működtethető. A kávéfőzőt és a telefonodat összekötő alkalmazásban beállíthatod a hőmérsékletet és a csésze méretét, elmentheted a saját igényeidet vagy előre beállíthatod a kávékészítést, értesítéseket kapsz a kávéfőző státuszáról és karbantartásáról, ám mindenekelőtt kávékapszulákat és kiegészítőket vehetsz, és tudomást szerezhetsz az újdonságokról.

Intelligens kapszulák

Az okos kávéfőzők után, nem biztos, hogy meglepő lesz az okos kapszulák koncepciója, amelynek során a rendszer felismeri a kapszulákat és az italok legjobb ízének elérése érdekében állítja be a kávéfőző nyomását. A kávékapszulák adatokat tartalmaznak, amelyekből a kávéfőző kiolvassa a hőmérsékleti beállítással, a víz mennyiségével és a főzési idővel kapcsolatos információkat. A kávé vagy más italok nyújtotta tökéletes élvezet mindig garantált.

Hogyan válassz kapszulás kávéfőzőt

Ha kapszulás kávéfőző vásárláson töröd a fejed, van néhány alaptípusunk a számodra, amelyek vonalán elindulhatsz.

 • Válassz olyan kávéfőzőt, amely a számodra legjobb kapszulákkal kompatibilis.

 • Az alapján válaszd ki új kapszulás kávéfőződet, hogy az erős eszpresszót, a rezgő tejhabot vagy inkább a különböző ízeket és aromákat szereted-e. A finom fekete kávéhoz a hagyományos, tejrendszer nélküli kapszulás kávéfőzőket ajánljuk. Ha a tejhabos kávét preferálod, ügyelj rá, hogy a kapszulás készülék mellett tejrendszer is legyen. Ha pedig inkább az ízek és a limitált kiadások keltik fel az érdeklődésedet, válassz a széles választékban elérhető kapszulákkal kompatibilis masinát.  

 • Kapszulás kávéfőzők – kapszulák
  Válassz kapszulás kávéfőzőt az alapján, hogy melyik kapszulát szereted a legjobban.
 • Ha fontos számodra a helytakarékosság, azt ajánljuk, nézz szét a mini kapszulás kávéfőzők között.

 • Ha jeges kávéval vagy jeges teával szeretnéd magad felfrissíteni a meleg nyári napokon, olyan készüléket válassz, amely hideg és meleg italok készítésére is alkalmas.

i Még érdekelhet:

Tedd még szebbé a napod egy csésze ínycsiklandó kávéval. A kapszulás kávéfőzők mindig a rendelkezésedre állnak. Csak válaszd ki a sajátodat.

0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
Karácsonyi ajándék ötletek Megjelenít
P-DC1-WEB10
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket