Akvizice ApF HU Akvizice ApF HU

A karos kávéfőző rendkívüli élménnyé varázsolja a mindennapi kávé elkészítését

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve . június 19.

A karos kávéfőzővel történő kávékészítés hangulata páratlan. Az egész rituálét élvezheted a kávédarálástól kezdve a tejhabosításig, befolyásolhatod a kávé végső ízét, és akár kísérletezhetsz is. Egy karos kávéfőzővel magasabb szintre emelheted a kávé iránti rajongásodat. Csak válaszd ki a megfelelő darabot. Mely karos kávéfőzők érhetők el a számodra, melyik modell lenne ideális és hogyan készíts kávét karos kávéfőzővel, hogy a legjobb ízt érd el?

Karos kávéfőzők

Hogyan válassz karos kávéfőzőt

A karos kávéfőzővel történő kávékészítés több időt és energiát vesz igénybe, mint bármely más készülékkel, de megéri. Irányíthatod az egész kávékészítési folyamatot, fejlődhetsz, és, mindenekelőtt olyan rituálé lesz, amelynek során  frissen őrölt kávé illata lengi be az egész lakásodat, és amelyet egyszerűen imádni fogsz. 

A piacon rengeteg karos kávéfőzővel találkozhatsz, és a sajátod kiválasztása érdekében fontos előre tudni, hogy milyen jellemzőkkel kell rendelkeznie egy ilyen készüléknek, és milyen lehetőségeket és funkciókat kínálnak a különféle modellek.

 • Gőznyomás
 • A háztartási felhasználásra készült karos kávéfőzőnek el kell érnie legalább a 15 bar nyomást. Habár a tökéletes eszpresszóhoz a 9 bar az ideális, a háztartási kávéfőzők nem képesek állandó nyomást tartani, és így az átlag 9 bar nyomás eléréséhez magasabb értékekre van szükség.

 • Fogyasztás
 • Az áramfogyasztás hatással van arra, milyen gyorsan melegszik fel a kávéfőző. Szóval ha nem szeretnél az örökkévalóságig várni, a karos kávéfőződnek legalább 1000 W vagy magasabb teljesítményfelvétellel kell rendelkeznie.

 • Beállítási lehetőségek
 • Az olcsóbb karos kávéfőzőknek megvannak a tökéletes eszpresszó készítéséhez szükséges, beállított paraméterei, amelyek nem változtathatók. Ha, azonban, a lehető legnagyobb mértékben szeretnél beleavatkozni a kávékészítés folyamatába, a kávéfőzőnek lehetőséget kell nyújtania, például, a vízhőmérséklet vagy kávé mennyiségének a beállítására. 

  Kávéfőző őrölt kávéhoz – karos eszpresszógépek
  Egy karos kávéfőzővel a kávékészítés folyamata a te kezedben van.
 • Integrált kávédaráló
 • Karos kávéfőzőhöz kávédarálót is be kell szerezned, vagy használhatsz őrölt kávét. Hacsak nem beépített kávédarálóval rendelkező karos kávéfőzőt veszel, amely általában a drágább modellek előjoga.

 • Digitális kijelző
 • digitális kijelzővel ellátott karos kávéfőző megkönnyíti a paraméterek beállítását és a kávéfőző működését. Egyértelműen beállíthatod, például, a szemes kávé őrlési durvaságának fokozatát, a csészék számát, az intenzitást, vagy az aromát.

 • Csészemelegítő
 • Minden eszpresszónak felmelegített csészébe kellene kifolynia. Egyrészről, a kávé így tovább meleg marad, de mindenekelőtt a lényeg, hogy a kávé aromája jobban kibontakozik egy előre felmelegített csészében. Szóval ha szeretnéd, hogy a mindennapi kávéd tökéletes legyen, válassz olyan karos kávéfőzőt, amely csészemelegítő területtel is rendelkezik.

  SAGE SES500BSS karos kávéfőző csészemelegítő területtel
  A felmelegített csésze a tökéletes eszpresszó alapja.
 • Automatikus tejhabosítás
 • gőzfúvókával ellátott karos kávéfőző lehetővé teszi, hogy manuálisan, forró gőz segítségével habosíts tejet. Ez a cappuccino-készítés tradicionális rituáléjához tartozik. Mindazonáltal léteznek automatikus tejhabosítóval bíró karos kávéfőzők, amelyek integrált tejrendszere selymes habot készít a számodra.

 • Előgőzölési funkció
 • Az előgőzölési funkció célja a jobb eszpresszó elérése, hiszen ennek köszönhetően a kávé aromája és íze jobban ki tud fejlődni.

 • Vízkőmentesítési program
 • Ne felejtsd el, hogy a kávéfőző tisztítást is igényel, hiszen a kávé csak így lesz finom és illatos. Ezt a rendszeresen elvégzendő folyamatot nagyban megkönnyíti a vízkőmentesítő rendszer, amely szinte mindenről gondoskodik helyetted.

 • E.S.E. podok használata
 • Az E.S.E. podok speciális, kávéval töltött kapszulák arra az esetre, ha nem lenne lehetőséged kávédarálásra. Ezek alapvetően már kiporciózott őrölt kávét rejtenek. Használatukat a legtöbb karos kávéfőző lehetővé teszi.

i Ha szeretnél közelebbi képet kapni a karos kávéfőzők titkairól és paramétereiről, olvasd el a Hogyan válasszunk karos kávéfőzőt című választási útmutatónkat.

Karos kávéfőzők – kávéfőző őrölt kávéhoz
A karos kávéfőző megfelelő választás minden szenvedélyes kávérajongó számára, akik szeretnek részt venni a kávékészítés rituáléjában, a kávészemek ledarálásától kezdve az illatozó kávé elkészüléséig.

Kávékészítés karos kávéfőzővel

A kávéfőzés karos kávéfőzővel, természetesen, bonyolultabb, mint egy automata kávéfőzővel vagy egy kapszulás készülékkel, de ez művészet, amelynek összetéveszthetetlen varázsa van.

Hogyan készíts kávét karos kávéfőzővel – folyamat

 1. Kávédarálás
 2. A tökéletes csésze kávé első előfeltétele a friss és megfelelően őrölt kávé. A karos kávéfőzőkben a vizet nagy nyomás hajtja keresztül a karban lévő őrölt kávén. A víz rövid ideig érintkezik a kávéval, ezért fontos, hogy a kávé finomra legyen őrölve. Ám ez némi gyakorlatot és próbálkozást igényel. Ha a kávé túl finomra lett őrölve, a víz durvábban áramlik át rajta, ez pedig keserűbb eszpresszót és kevés cremát eredményez. Ha pedig az őrlés túl durvára sikerült, a kávé gyenge lesz, hiszen az extrakció nem megfelelő.

  i A frissen őrölt kávé aromája a karos kávéfőzők esetében a kávékészítés szerves részét képezi. Egy kávédaráló, akár kézi, akár elektromos vagy a kávéfőző beépített része, kiváló segítséget nyújt a kávészemek darálásában. 
 3. A kávé mennyisége
 4. A karos kávéfőzőben az őrölt kávé megfelelő mennyiségére is oda kell figyelned, amelyet mérőcsésze vagy mérleg segítségével mérhetsz ki. Egy klasszikus eszpresszóhoz 7 gramm kávéra lesz szükség.

 5. Tömörítés
 6. A darálást követően a kávét megfelelő módon kell belenyomkodni a karba. Először is, ütögesd a kart a munkalaphoz, hogy a kávé a lehető legjobban kitöltse a szűrőt, majd a tömörítő segítségével nyomkodd bele a kávét. Az optimális tömörítési erő húsz kilogramm.

  AlzaCafe szemes kávé
  Minőségi szemes kávé nélkül nem fog menni. Próbáld ki az AlzaCafe-nkat – egy tökéletes keverék 100% Arabica kávéból a csokoládé ínycsiklandó ízével és a mogyoró aromájával.
 7. A víz mennyisége
 8. A víz mennyisége (azaz a kávé mennyisége) általában már előre be van állítva a kávéfőzőben, de ha van lehetőséged változtatni ezen a paraméteren, akkor nyert ügyed van és kikísérletezheted a saját ízlésednek megfelelő italt. Egy csésze klasszikus, 7 gramm kávéból készül eszpresszóhoz minden esetben 25-35 ml víz szükséges.

 9. A felmelegített csészékből jobban szabadul fel az aroma
 10. Helyezd az előre felmelegített csészéket a kar alá. 25 másodpercnyi kávéfőzés után nyomd le lassan a kart, és a gőzölgő eszpresszód elkezd kifolyni a csészébe.

Ital típusa Kávé mennyisége Víz mennyisége
Eszpresszó 7 g 25-35 ml
Doppio 14 g 25-35 ml
Eszpresszó Lungo 7 g 60 ml
Ristretto 7 g 20 ml
i Tedd teljessé a barista felszerelésedet. A tejhabosító kancsók, tömörítők, a kávé felszolgálására szolgáló kávéskannák és -csészék a kávézási kiegészítők között találhatók meg.

Hogyan darálj kávét helyesen

Ha őrölt kávéhoz való kávéfőzőt veszel beépített daráló nélkül, javasoljuk, hogy szerezz be egyet. A kávédarálónak finoman és egyenletesen kell feldolgoznia a szemeket, de ez nem csak magán az eszközön múlik. Ha egy csésze tökéletes kávét szeretnél készíteni, akkor megfelelően kell megőrölnöd a kávészemeket. A darálás fokozata hatással van a végső ízre, és csak a megfelelő mennyiségű őrölt kávéval érhető el az extrakció megfelelő ideje és hatékonysága.

Megfelelő őrlésű kávé
A megfelelően őrölt kávé jelentős mértékben befolyásolja a készülő ital ízét és minőségét.

Ha igazi török kávét szeretnél készíteni kancsóban, akkor sima lisztre emlékeztető, nagyon finomra őrölt kávéra lesz szükséged. A finomra őrölt kávé - amely féldurva lisztre emlékeztető állaggal rendelkezik - ideális választás eszpresszó készítéséhez karos kávéfőzőben. A durva őrlésű kávé, amely inkább a kristálycukor szemeire hajaz, a filteres kávéhoz lesz jó. A nagyon durvára őrölt kávé pedig French pressben használható fel. Elméletileg, minél rövidebb főzési időt igényel a kávé, annál finomabbra kell őrölni a kávészemeket.

i Még érdekelhet:

A karos kávéfőző összekapcsol a kávé izgalmas világával, és azt az érzetet kelti, hogy a kávé igazi műértője vagy, amelynek teljes mértékben átadhatod magad.

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ