AlzaBoxy Q1 Akvizice ApF HU
Termékkatalógus

A legjobb telefonok

A legjobb gyerektabletek 2021

Cikk

Frissítve

Szeretnéd megosztani gyermekeddel a modern technológiát? Amennyiben helyesen használják, egy tablet megfelelő eszköz lehet erre. Segítséget nyújt az oktatásban, a képzelet fejlesztésében, új képességek elsajátításában vagy a gyerekek hatékony szórakoztatásában, sőt, akár meséket is olvashattok együtt. De hogyan válasszuk ki a megfelelő darabot egy gyerek számára, amikor számtalan modell érhető el a piacon? És melyik jelenleg a legjobb gyerektablet? Ebben segítenek a következő fejezetek.

A legjobb gyerektabletek 2021 – TARTALOM

A tabletek megfelelőbbek a gyerekek számára, mint az okostelefonok

Úgy döntöttél, hogy elkezded felkészíteni csemetédet a jövőre és tabletvásárláson töröd a fejed? Biztosíthatunk róla, hogy ez egy ésszerűen ideális módja annak, hogyan vezessünk be egy gyermeket a mai modern világba, amelyben a technológia ismerete nélkül semmire sem képesek. A tablet ráadásul jobb választás a 6 éven aluliak számára, mint egy okostelefon, amelynek hívás és üzenetküldési funkciói még nem relevánsak a számukra.

i A mobiltelefonnak egy iskolás kezében már van értelme, hiszen bármikor felhívhatod vagy üzenhetsz neki. Na de melyik telefon a legjobb választás? Vess egy pillantást a Hogyan válasszunk mobiltelefont gyermekünk számára című cikkünkre.

Gyerektablet vásárlása előtt először is gondold át, hogy kizárólag csak gyermekednek vennéd-e, vagy elsősorban magadnak, és a kicsi csak kölcsönbe kapná meg a készüléket. Ez megkönnyíti a döntést, hogy mennyit is szánj egy tabletre.

Tabletek gyerekeknek
A tabletek az első számú eszközök, amelyek segíthetnek bevezetni gyermekeinket a modern technológia világába.

A 3 évesnél idősebbek és óvodások számára a tabletek rendelkezzenek gyerek üzemmóddal

A legegyszerűbb módja annak, hogyan vezessük be gyermekeinket 3 éves koruktól a technológia világába, az a tablet és a jól megválasztott alkalmazások, amelyek elősegítik a kicsik agyának megfelelő fejlődését. A legvalószínűbb, hogy az ilyen korú gyerekek esetében még inkább magadnak vásárolsz tabletet, és nekik csak kölcsönbe adod oda. Egy másik fontos figyelmeztetés a szülőknek: az ilyen kicsi gyerekeknek csak felügyelet mellett adjunk kölcsön tabletet. Ezáltal kijavíthatjuk őket és felügyelhetjük, hogy éppen mit csinálnak.

Tabletek gyerekeknek
Szülőként jó ötlet figyelemmel követni, hogy mit művel gyermekünk a tableten.

A gyerekek fiatal koránál fogva azt ajánljuk, hogy olyan tabletet válassz, amelyen van "Gyermek mód". Ennek köszönhetően a tablet olyan alkalmazásokat futtathat, amelyeket jóváhagysz és korlátozza a hozzáférést a "felnőtt" alkalmazásokhoz és a böngészőhöz. Így nem áll fenn annak a veszélye, hogy gyermeked kitörli a fontos fájljaidat, vagy nem megfelelő oldalakat nézeget az Interneten. Az iPad-eken, Samsung tableteken vagy Lenovo tableteken ez a mód már előre telepítve van. Azonban, a gyermek mód alkalmazás formájában a Google Play vagy az App Store áruházból is letölthető. Ebben beállíthatod a jogokat és utasításokat, amelyek szerint a tabletnek a gyermeked kezében működnie kell.

A legjobb tabletek gyerekek számára

Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G

iPad 10.2 2020

 • Teljesítmény több évre előre
 • Zökkenőmentes működés
 • Minőségi kijelző

Az iPad-ek minden kétséget kizáróan sokáig a legjobb tabletek közé tartoztak. De vajon megfelelő gyerekek számára is? A válasz - igen. Egy jó példa erre a 10.2"-es iPad 2020, amelynek ára 145 590Ft. Ez nem kevés pénz, de jó ár egy Apple-ért, és ez az iPad mindent tud, amelyre szükség lehet ahhoz, hogy a gyerekek örömmel használhassák a tabletet. Először is elegendő teljesítmény, zökkenőmentes futás és nagyon jó érintőválasz. Nincs is annál rosszabb, mint hagyni, hogy a gyerekek megsértsék a képernyőt, amikor először próbálkoznak valamivel. Itt nyugodtan támaszkodhatsz a műveletekre, amelyhez a home gomb is hozzájárul, hiszen a gyerekeknek is egyszerű a használata. Kéz a kézben jár ezzel az alkalmazások minősége, amely iPad-en nagyon jónak mondható. Továbbá, ennek az iPad-nek az akkumulátora is tovább bírja, és a minőségi hangzásnak köszönhetően a dalok is jól szólnak rajta. A hab a tortán és egy erős érv a jelen gyerektablet mellett, az Apple Pencil 1. generációs elektronikus tollának (külön beszerezhető) a támogatása. A gyerekek rajzolhatnak, színezhetnek és akár írni is megtanulhatnak vele. A tablet mérete szintén megfelelő, így még a legkisebbeknek sem fog gondot okozni. Az iPad-ek előnye, többek között, az a tény, hogy a "Képernyőidő" funkció bármely készüléken könnyedén kezelhető távolról.iPad 10.2 2020 iPad-ek
iPhone 12 Pro Max

iPad mini 2019

 • Teljesítmény és zökkenőmentes működés
 • Home gomb
 • Apple Pencil támogatás

Az iPad mini 2019 megkülönböztető jellemzője a kis mérete és a mindössze 300 grammos súlya. Kijelzője nagy, de ha kisebbre vágysz, akkor csak 7,9"-es. Egyesek számára hátrány, másoknak előny, ha a lehető legkisebb és legkönnyebb készülékre vágyik. Ennek ellenére ez a tablet megfelelő teljesítménnyel bír a gyerekek számára, így az iPad mini 2019 még az igényesebb alkalmazások használata mellett is évekig bírni fogja. Támogatja az Apple Pencilt (1. generáció), ezáltal rajzolásra is van lehetőség. Habár kisebb a kijelzője, az iPad mini 2019 valamivel többe kerül, mint a korábbi iPad. A különbség nem csak a nagyobb tárhelyben, de a kamerában is rejlik. Az iPad mini 2019 egy 7Mpx-es előlapi kamerával (az 1,2Mpx-eshez képest) rendelkezik, amely alkalmas például videóhívásokhoz. A szelfi kamera is jobb videókat készít. A hátsó kamera ugyanazokkal az alapvető jellemzőkkel, azaz 8 Mpx-lek és f/2.2 rekeszértékkel rendelkezik.

iPad mini 2019 iPad-ek
OnePlus 8T

Samsung Galaxy Tab S6 Lite

 • S Pen a csomagban
 • Magas teljesítmény
 • Android 10

Ám minőségi tablet nem csak iPad lehet. Nem tétlenkedik ugyanis a koreai gyártó sem, amelynek kínálatában az izgalmas Samsung Galaxy Tab S6 Lite foglal helyet. Ez kevesebb, mint 145 000 Ft-ba kerül, ám előnye a mellékelt S Pen elektronikus toll. Az iPad-del ellentétben ezt nem szükséges megvenni, mégis azonnal elkezdhetsz írni és rajzolni. Az alapvető különbség a Tab S6 Lite és az iPad-ek között, természetesen, az Android operációs rendszer, amely jelentősen máshogy működik. A döntéshozatali folyamatban szerepet játszhat az a tény is, hogy melyik környezet és mi felel meg neked a legjobban. Ha a zöld robotos rendszerhez vagy szokva, akkor nem lesz gondod ezzel a tablettel. A kidolgozás kiváló minőségű, és a teljesítménye is elegendő. Ráadásul, a Tab S6 Lite AKG-tanúsított hangzással büszkélkedhet. Az almás tabletekhez képest a képarányban is van különbség, nevezetesen 5: 3 vs. 4: 3. Szóval, annak érdekében, hogy gyermekeid ne töltsenek túl sok időt tabletezéssel, figyelheted őket a  Digitális jóllét vagy a Samsung Kids alkalmazáson keresztül.

Samsung Galaxy Tab S6 Lite Samsung tabletek

A legjobb tabletek gyerekek számára 80 000 Ft-ig

Samsung Galaxy S20 FE

Lenovo Tab M10 FHD Plus

 • Alacsony ár
 • Minőségi kijelző
 • USB-C

A Lenovo portfóliójában szintén minőségi laptopokra lelhetünk. Az egyik közülük a gyerekek számára is alkalmas Tab M10 FHD Plus modell, amely 10,3 hüvelykes kijelzővel és Full HD+ felbontással rendelkezik. Ez biztosítja a kellemes látványt, ám szintén kecsegtető a 460 grammos súlya, amely még az apró kezeknek sem lesz nehéz. Gyakorlatilag a teljesítményre sem lesz panasz. A 4 GB-os RAM és a 64 GB-os tárhely kombinációja ígéretesnek tűnik, habár a chipszett nem a legerőteljesebb. Azonban, ez nem is várható el ebben az árkategóriában. Van lehetőség videó-lejátszásra, oktatójátékok vagy a Minecraft futtatására, illetve videóhívások lebonyolítására. Természetesen, egy kamera páros vagy egy fejhallgató jack csatlakozó is rendelkezésre áll, ha az idősebb gyerekek inkább játszani szeretnének, miközben a kistesójuk épp délutáni álomba merül. A tablet egyetlen töltéssel akár 8,5 órán keresztül is bírja, a töltésről pedig USB-C csatlakozó gondoskodik.

Lenovo Tab M10 FHD Plus Lenovo tabletek
iPhone 12 mini

Samsung Galaxy Tab A7

 • Megfelelő teljesítmény
 • Hatalmas kijelző
 • Android 10

A Samsung Galaxy Tab A7 tablet remek felbontással, mégpedig 2 000 × 1 200 pixellel rendelkezik. A felszereltség, beleértve a Snapdragon 662 chipszettet vagy a 3 GB-os RAM-ot, szintén megfelelő a fém burkolatba rejtett multimédiás tartalmak nézéséhez. A 32 GB-nyi tárhely több tucat alkalmazáshoz elegendő, de ha többre vágysz, akkor egy memóriakártya segítségét is igénybe veheted. A Galaxy Tab A7 magában foglalja a Samsung Kids-et, amely egy biztonságos környezet a gyerekek számára a különféle alkalmazásokon keresztül történő tanuláshoz és játékhoz. Csak olyan weboldalakat látogathatnak, amelyeket a böngészőben jóváhagytál, és akár tablet-használati időt is állíthatsz be. A Tab A7-en Android 10 fut, amely nem a legújabb Android 11, de szintén dicséretre méltó.

Samsung Galaxy Tab A7 Samsung tabletek
Asus ROG Phone 3

iGET Blackview TAB G8

 • Billentyűzet a csomagban
 • Alacsony ár
 • 4 GB / 64 GB

Az iGET Blackview TAB G8 az egyetlen olyan tablet kínálatunkban, amelynek csomagjában egy billentyűzetet, touchpadot és fülhallgatót rejtő tok is található. A gyártó billentyűzet nélküli tokot is dobott a piacra, amely határozottan előny. Azonban, nem ez az egyetlen dolog, amivel megpróbál lenyűgözni - a felszereltség szintén jó, beleértve a megfelelő rendszermemóriát és tárhelyet. A 10,1"-es tablet súlya meghaladja a fél kilogrammot, de ne vedd ezt legyőzhetetlen akadálynak, hiszen a kisgyerekek is sokat bírnak, és amúgy sem tartják állandóan a kezükben játék közben. Az Android 10-es tablet nem feledkezett meg a fényképészeti berendezésekről sem: a gyerekek 13 és 5 Mpx-es kamerákkal próbálkozhatnak.

iGET Blackview TAB G8 iGET tabletek

A legjobb tabletek gyerekek számára 40 000 Ft-ig

Realme 7 Pro

eSTAR Beauty HD 7

 • Ár 30 000 Ft alatt
 • Gyermek motívumok
 • Memóriakártya támogatás

Most áttérünk az olcsó tabletek kategóriájába, ahol az ár a fő valuta. Ez logikus módon kompromisszumot von maga után a felszereltségre nézve, ám nem jelenti azt, hogy nem jó tabletről van szó. A magas teljesítmény mellett remek hangzásra, hosszú akkumulátor-élettartama és problémamentes működésre számíthatsz több éven keresztül. Azonban megfelelő lehet gyermekek és a kevésbé igényes felhasználók számára, különösen azokban az esetekben, amikor nincs lehetőség drágább modell megvásárlására. Első ránézésre az eSTAR Beauty HD 7 tablet gyermekeknek készült. Olyan népszerű témákat kínál, mint a Pókember, Verdák, Jégvarázs, Disney hercegnők és egyebek. A felszereltség közé tartozik a 2 GB-os RAM és a 16 GB-os belső tárhely az alkalmazások és tündérmesék számára. 1 GB + 8 GB verzióval is beszerezhető, de a több ezres különbség miatt már jobb, ha inkább egy nagyobb teljesítményű modell választatsz.

eSTAR Beauty HD 7 eStar tabletek
Redmi Note 9 Pro

Alcatel 1T 7 2019 Kids

 • Kevesebb, mint 30 000 Ft-os ár
 • Szilikon tok
 • Integrált állvány

Az Alcatel a gyerekek kedvenc színeit használta fel az Alcatel 1T 7 2019 Kids modelljéhez. A rajta lévő szilikon tok védelmet nyújt a tablet számára az ütődések, de akár a leesések ellen is. Habár a kijelzőt nem védi semmi, még mindig jobb, hogy a készülék rendelkezik valamilyen szintű védelemmel. A tokhoz egy hurok és egy állvány is tartozik, így a gyerekek akár az asztalra állítva is nézhetik a meséket. Ahogy a neve is mutatja, a jövő tablet-felhasználói 7 hüvelykes képernyőt használhatnak 1 024 x 600 pixellel. A tárhely ebben az esetben 16 GB, amely szükség esetén memóriakártya segítségével tovább bővíthető.

Alcatel 1T 7 2019 Alcatel tabletek
Samsung Galaxy A51

iGET Smart W82

 • Elegáns design
 • 8"-es kijelző
 • Alacsony ár

Ha gyerekmotívumok nélküli tabletet szeretnél vásárolni a csemetéidnek, mert például nincs a kedvencük a kínálatban, akkor az iGET Smart W82-t ajánljuk. A tablet elegáns megjelenéssel büszkélkedhet, és még egy felnőtt kezében sem lesz furcsa látvány. Az iGET Smart egy 8 hüvelykes készülék 2 GB-os RAM-mal és egy pár alap kamerával. A 32GB-os tárhely elég sok alkalmazást és néhány mesét is elbír, memóriakártyával pedig ez a kapacitás megnövelhető.

iGET Smart W82 iGET tabletek

Nevelési és oktató alkalmazások gyermekeknek

A tabletek segítséget nyújthatnak a gyerekek számára a tanulásban és a fejlődésben. Az App Store és Google Play áruházakban számos oktató játék és speciális alkalmazás között válogathatsz. Sok közülük nem csak magyar, de angol nyelven is elérhető. Így játék közben a gyerekek egy fontos idegen nyelvet is elsajátíthatnak.

Az "Első szavak" alkalmazás (iOS, Android) a kicsiknek lett kifejlesztve, ugyanis a beszéd elkezdésében nyújt segítséget. A "Tanulás színek gyerekeknek" alkalmazás (iOS, Android) megtanítja őket a színekre, az "Ábécé tanulás gyerekeknek" alkalmazásban (iOS, Android) pedig a betűkkel játszhatnak. A beszédkészség fejlesztésére is különféle applikációk állnak rendelkezésre. Ezeknek köszönhetően az óvodások felkészülhetnek arra, ami az iskolában vár rájuk, ugyanakkor gyakorolhatják a helyes kiejtést.

Tabletek gyerekeknek
Ha gyermeked barátjának is van tabletje, akár együtt is tanulhatnak.

Számos olyan alkalmazás létezik, amellyel az iskoláskorúak gyakorolhatják az egyes tantárgyakat. Nagyszerű alkalmazások a "Tanuljon magyar nyelven" (Android) vagy a "Matematika gyerekeknek" (iOS, Android). A gyerekek az alkalmazások használatával, például, angolul is tanulhatnak: "Angol nyelv gyermekeknek" (iOS, Android) vagy "English irregular verbs" (Android). Az alkalmazások többsége mögött a PMQ szoftver áll, amely speciális alkalmazásokkal foglalkozik, hozzájárulva ezáltal az iskolák munkájához.

i Olvasd el a Hogy válasszunk tabletet című cikkünket is, amelyből megtudhatod például, hogy melyek a tableteken található egyes operációs rendszerek előnyei és hátrányai.

Rendkívül népszerű az „Egérke enciklopédiája“ (Android), egy interaktív enciklopédia, amelyben a gyerekek Egérkével karöltve fedezhetik fel a természet csodáit. A térbeli érzékelést egy gyönyörű játékban, a „Monument Valley“ (iOS, Android) és a „Monument Valley 2“ (iOS, Android) alkalmazásban sajátíthatják el, míg a „Chameleon Run“ (iOS, Android) játékban versenyre kelhetnek egymással.

Tabletek gyerekeknek
Számos készség gyakorolható egy tableten, többek között az idegen nyelv.

A gyerektabletek csomagja és kiegészítői

Tekintettel arra, hogy egy tablet nem olcsó mulatság és szinte nincs is olyan modell a piacon, amely rendelkeznek ellenállási tanúsítással, nem árt beszerezni a gyerektablethez megfelelő tokot. Abban az esetben, ha úgy döntenél, hogy ideje letesztelni a védőüveg ellenállását, válassz a kijelző védőfóliák közül. A nagyobb ellenállási kísérletekhez a rázkódás- és vízálló tokot között nézz szét.

Tablet tok Tok és állvány tablethez

A tok nem csak védelmi funkciót lát el. Állványként is szolgálhat játék, tanulás vagy videók nézése közben.

Billentyűzet is gazdagíthatja a gyerektabletek csomagját

A billentyűzeteket magukban foglaló speciális tokokat gyerektabletekhez is gyártanak. A készülék ezáltal már a korai évektől kezdve elkísérheti a gyerekeket az iskolába, ahol billentyűzetet használnak, például, a kiejtést gyakoroltató alkalmazásokhoz. Ne feledd, hogy a billentyűzetnek kompatibilisnek kell lennie a megvásárolt tablettel, vagy akár különálló billentyűzetet is vásárolhatsz.

Tablet tok billentyűzettel
Néhány tok billentyűzetet is tartalmaz. Ezek új dimenzióba emelik a gyerektableteket.

A tabletekhez memóriakátyák is használhatóak, ha például, közvetlenül a készülékre töltesz le mesét a gyerekeknek. A tabletre akár a gyerekek kedvenc elektronikus magazinjait vagy zenéit is feltöltheted. Ugyanezt a célt szolgálják az OTG pendrive-ok. Azonban, a tabletnek támogatnia kell az OTG funkciót, amely, például, a gyártó honlapján vagy a weboldalunkon található részletes termékjellemzők között ellenőrizhető (a funkcióra OTG vagy USB Host néven hivatkozunk).

Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ