Termékkatalógus
A legjobb robotporszívók

A legjobb robotporszívók

Aktualizálva

A robotporszívók az elmúlt években olyan újításokon mentek keresztül, amelyek önálló, gyakorlati alkalmazásokkal rendelkező okos készülékké tették őket. A modellek közötti különbségek azonban óriásiak, és az árkategória is ennek megfelelően széles. Annak érdekében, hogy ne kelljen időt vesztegetned a különböző modellek felkutatására és összehasonlítására, áttekintést nyújtunk számodra a legjobb robotporszívókról, amelyek a robotika világának csúcsát képviselik, valamint a remek ár-érték arányú robotporszívókról és az olcsó robotporszívókról, amelyek biztosan nem fognak csalódást okozni, és amelyekért érdemes pénzt kiadni. Melyek tehát a legjobb robotporszívók?

A legjobb robotporszívók (ÁTTEKINTÉS) - TARTALOM

Mi mindennel kell rendelkeznie egy jó robotporszívónak?

Mindenkinek más és más követelményei lehetnek egy robotporszívóval szemben, de vannak olyan funkciók, amelyekkel minden készüléknek rendelkeznie kell, hogy függetlensége vagy hanyagsága ne kergessen minket az őrületbe. A magasabb ár általában drágább fejlesztést, magasabb minőséget és legfőképpen jobb technológiát jelent, így ha szeretnél egy robotporszívót, és valóban élvezni is szeretnéd annak előnyeit, nem érdemes rajta túl sokat spórolni. De ne ess kétségbe, ma már többféle árkategóriában is válogathatsz, így biztosan megtalálod azt a minőségi és megbízható robotporszívót, amelyet megengedhetsz magadnak.

Az okostelefonon vagy távirányítón keresztüli vezérlés ma már minden robotporszívótól elvárható, akárcsak a leesésgátló, az ütközésérzékelő vagy az automatikus feltöltés. Minden modellnek képesnek kell lennie arra is, hogy a kemény padlókat alaposan felporszívózza akár rendezetlen területen is, de jelentős különbségek figylehetők meg köztük.

A legjobb robotporszívók

A robotporszívó tájékozódása és térbeli mozgása döntő fontosságú abból a szempontból, hogy mennyire szisztematikusan, hatékonyan és önállóan dolgozik. A legjobb robotporszívók már nem nélkülözhetik a kiváló minőségű navigációs rendszert, amely képes feltérképezni a környező területet, majd meghatározni a tisztításhoz legmegfelelőbb útvonalat. A robot így bonyolult elrendezésben is képes nagyon hatékonyan elvégezni a takarítást, valamint lefedni a helyiség akár 99%-át. A navigációnak köszönhetően arra is képes, hogy megjegyezze, hol hagyta abba, majd ugyanott folytatja a takarítást. Ezzel szemben a navigáció nélküli, csak érzékelőkkel (leggyakrabban infravörös vagy ultrahangos érzékelőkkel) felszerelt robotporszívók véletlenszerűen mozognak, és nem tudják ugyanolyan jól lefedni a padlóterületet egy zegzugos térben.

Milyen robotporszívót vegyek?

A robotporszívóknál fontos szerepet játszó egyéb jellemzők az akkumulátor üzemideje, a funkciók és a porszívózási képességek. Azonban ne csak a nagy szívóteljesítmény értékekre koncentrálj, a robotporszívóknál a kefe rendszer is fontos, jelentős szerepet játszik abban, hogy a porszívó mennyire alaposan tisztít. Ne feledd azt sem szem előtt tartani, hogy a robotporszívó milyen magas akadályokat képes leküzdeni, ne hogy aztán tehetetlenül pörögjön az ajtóban, amikor megpróbál átmenni a következő helyiségbe, hogy folytassa a takarítását.

Egy utolsó figyelmeztető szó. El kell, hogy nézd a robotporszívóknak, hogy nem jutnak fel a fekete szőnyegre, vagy nem porszívózzák fel rendesen a fekete szőnyeget. Az érzékelőjük ugyanis a fekete színt a lépcső szélének fogja értékelni, és megtiltja nekik a belépést.

A legjobb robotporszívók 2023-ban

A piacon kapható legjobb robotporszívók olyan önálló készülékek, amelyekkel gyakorlatilag nem is kell foglalkozni. Navigációs rendszereik és algoritmusaik annyira kifinomultak, hogy még egy zord térben is gond nélkül eligazodnak, és mivel több térképet is képesek tárolni a memóriában, akár egy többszintes otthonban is használhatod őket. Akármilyen rendetlenség legyen is, nem hagynak ki egyetlen részt sem, szívóerejük és kefés rendszerük pedig olyannyira hatékony, hogy még a háziállatok legfinomabb szőrszálait sem hagyják a padlón. Az automatikus töltés mellett képesek önmagukat is kiüríteni, így a helyiségtisztító kapacitásuk gyakorlatilag korlátlan, bár ez a funkció sajnos egyelőre csak néhány modell kiváltsága. A prémium robotporszívók gyártói az innováció tekintetében folyamatosan felülmúlják önmagukat, így a felhasználó a készülékkel együtt a különböző praktikus funkciókat és kiegészítőket is élvezheti.

Roborock S8 Pro Ultra fekete

Roborock S8 Pro Ultra

 • Automata dokkolóállomás
 • Nagy szívóteljesítmény, 6 000 Pa
 • LiDAR navigációs rendszer
 • Automatikus felmosófelület-emelés

Az abszolút győztes a Roborock S8 Pro Ultra robotporszívó, amely a RoboDock Ultra automatikus dokkolóállomással van felszerelve az öntisztításhoz, ürítéshez, szárításhoz és vízutántöltéshez, ami még nagyobb szabadságot biztosít. Könnyedén kezeli a porszívózást és a felmosást, és magas, 6000 Pa HyperForce szívóteljesítménnyel büszkélkedhet. Lépéseit a kifinomult LiDAR PreciSense navigációs rendszer irányítja, szőnyegeidet pedig az automatikus felmosó emelő védi a nedvesedéstől 4 mm magasságig. 5 200 mAh-s akkumulátora akár 180 percig is bírja csendes üzemmódban, és akár 300 m2-t is megtisztít. A DuoRoller rendszer gondoskodik a hatékony és mély porszívózásról dugulás és csomósodás nélkül, a 3D térképezés és a hangutasítás-támogatás pedig Amazon Alexa, Google Home vagy Siri Shortcuts segítségével érhető el. A porszívó VibraRise 2.0 szonikus felmosással büszkélkedhet, kétféle rezgőmodullal és 3000 percenkénti rezgéssel. A Reactive 3D Obstacle Avoidance rendszerrel a robot könnyedén felismeri és kikerüli az 5×3 cm-es tárgyakat. A fejlett automatikus és csúcsidőn kívüli töltési funkciók és a Roborock mobilalkalmazás lehetővé teszi a takarítás egyéni beállítását és testreszabását, így mindent pontosan az igényeidhez igazíthatsz.

Roborock S8 Pro Ultra Roborock
iRobot Roomba Combo j7+

iRobot Roomba Combo j7+

 • PrecisionVision navigáció
 • Kihúzható és behúzható mop
 • Egyszerre porszívózik és felmos
 • Háromlépcsős tisztítórendszer

A fejlett PrecisionVision navigációnak köszönhetően a Roomba Combo j7+ robotporszívó és felmosó valóban lát, így felismeri a különböző akadályokat, például a kábeleket és a háziállatok ürülékét, amelyeket megbízhatóan kikerül. Az okos térképezés révén az Imprint azonosítja az egyes helyiségeket, így csak rajtad múlik, hogy hol és mikor takarít. Az iRobot Roomba Combo j7+ akár 10 térképet is képes megjegyezni, így többszintes házakat és nyaralókat is könnyedén megtisztít. A iRobot HOME mobilalkalmazás az iRobot OS technológia révén lehetővé teszi, hogy a Roomba-t bárhol és bármikor irányíthasd. Az iRobot Home-nak köszönhetően a robotporszívó folyamatosan tanul, így otthonod még kifinomultabb és személyre szabottabb takarítási élményben részesül. Előnyei az okos automata szemetes ürítő funkció, a háromlépcsős AeroForce tisztítórendszer és a precíziós szórófejes felmosás, amely speciális érzékelők segítségével célzottan a padlóra juttatja a vizet, hogy az ne érje a bútorokat, a falakat és a lépcső alatti teret. A további hasznos funkciók közé tartozik a hangvezérlés Google Assistance, Alexa vagy Siri segítségével, a szezonális és személyre szabott takarítási javaslatok, a lépcsőről való leesés elleni rendszer és a lassú érintésű ütköző.

iRobot Roomba
Rowenta RR8595WH X-PLORER S75s+

Rowenta RR8595WH X-PLORER S75s+

 • Nagy szívóteljesítmény
 • Automatikus újratöltési funkció
 • Automatikus ürítés
 • Csendes tisztítás

Az automata állomással és elektronikus felmosóval ellátott Rowenta RR8595WH X-PLORER S75s+ robotporszívó valóban precíz munkát végez. Megbízhatóan gondoskodik még a nagy háztartásokról is, és az automatikus ürítési funkciónak köszönhetően akár 60 napot is kibír kézi ürítés nélkül. Nagy teljesítményű BLDC motorral van felszerelve, nagy, 2700 Pa szívóteljesítménnyel és egy speciális Animal turbókefével, amely tökéletesen felszed minden szennyeződést, beleértve a háziállatok szőrét is. A Rowenta RR8595WH X-PLORER S75s+ négy nagy teljesítményű szívófokozattal, valamint a szőnyegek megbízható tisztítása érdekében automatikus szívóteljesítmény-növeléssel is rendelkezik. A Smart Aqua Power elektronikus felmosó gondoskodik a padló fényéről és ragyogó tisztaságáról, a rendkívül precíz LiDAR lézeres navigáció pedig biztosítja, hogy minden sarok alaposan felporszívózásra kerüljön. A takarítást kényelmesen megtervezheted az okos mobilalkalmazással. A Rowenta robotporszívót kényelmesen vezérelheted az Amazon Alexa, a Google Home és a Siri otthoni hangasszisztenseken keresztül is, ezekkel teljes mértékben kompatibilis. Ki kell emelnünk a porszívó nagyon csendes működését is, 65 dB-es hangerejű zajszintje nem nyomja el a hétköznapi beszélgetést.

Rowenta X-PLORER S75s+ Rowenta

A legjobb középkategóriás robotporszívók

Hasonló képességekkel rendelkeznek, mint a legmodernebb robotporszívók, de kevesebb önállósággal és döntéshozatali képességgel bírnak. A teret egy kiváló minőségű pásztázó algoritmus alapján elemzik, és intelligens érzékelők segítségével többnyire zökkenőmentesen mozognak a térben. A biztonság és az alapvető praktikus funkciók nem hiányoznak egyik robotból sem ebben a kategóriában, de például több alaprajz tárolásának a képességét hiába is keresnéd bennük. A különbségek továbbá az akkumulátor kapacitásában, az akadályok leküzdésének képességében, de az alkalmazás egyértelműségében is megmutatkoznak. Erejüknek köszönhetően a szőnyegekkel is elboldogulnak, de ha csak egy jó padlót felmosó robotporszívót keresel, ebben a kategóriában több megbízható modellt is találsz.

Siguro RV-L65 Infinity

Siguro RV-L65 Infinity

 • Porszívózik és felmos
 • High-end navigációs rendszer
 • Három tisztítási mód
 • Kompatibilis a hangalapú asszisztensekkel

A Siguro RV-L65 Infinity robotporszívó nagy kapacitású, 4900 mAh-s akkumulátorral rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy egyetlen feltöltéssel lenyűgöző 150 percig tisztítson. Amikor az akkumulátor már majdnem lemerült, a porszívó automatikusan a töltőbázisra megy, és miután feltöltődött, ott folytatja a takarítást, ahol abbahagyta. Másik előnye a lézeres navigáció, amely tökéletes tájékozódást biztosít a porszívó számára az egész lakásban, beleértve az esetleges akadályok felismerését, emellett folyamatos térképes tárolást biztosít. A speciális infravörös érzékelők megakadályozzák, hogy a robot leessen a lépcsőn, a nagyméretű kerekek pedig könnyedén leküzdik az akár 1,5 cm-es átmenő síneket vagy magas küszöböket. A klasszikus porszívózás mellett, amelyhez 3 üzemmód áll rendelkezésre, a porszívó nedves módon is képes kezelni a padlót. Sőt, tartalmaz egy felmosó tartozékot és egy víztartályt is. A Siguro RV-L65 Infinity robotporszívó távirányítóval vezérelhető, emellett a TUYA Smart mobilalkalmazás segítségével beállíthatsz takarítási ütemterveket, virtuális falakat vagy egyéni és korlátozott zónákat. Ez a porszívómodell okosotthon-rendszerhez is csatlakoztatható, mivel kompatibilis az Amazon Alexa és a Google Assistant hangasszisztensekkel.

Siguro RV-L65 Infinity Siguro
ETA Falco Smart 2515 90000

ETA Falco Smart 2515 90000

 • Porszívózik és felmos
 • Gyroszkópos navigáció
 • Akár 120 perces üzemidő
 • Négy tisztítási mód

Az ETA Falco Smart 2515 90000 egy felmosóval ellátott robotporszívó, így megbízhatóan porszívózik és felmos az egész lakásban. Modern, hosszú élettartamú digitális motorral és nagy kapacitású akkumulátorral működik, amely egyetlen feltöltéssel akár 120 percig is kibírja. A hatékony HEPA-szűrő megbízhatóan felfogja a legfinomabb porszemcséket is. A robotporszívó karcsú, mindössze 7,8 cm-es magassággal büszkélkedhet, így könnyedén takarít az alacsonyan fekvő területeken is. A 16 mozgásérzékelőjének köszönhetően könnyedén leküzdi az akár 1,5 cm magas egyenetlen felületeket is, és biztonságosan felismeri az útjába kerülő akadályokat. A robotporszívó sima mozgását, pontos térbeli tájékozódását és optimális útvonalválasztását a giroszkópos navigáció vezérli, amely azt is megakadályozza, hogy leessen a lépcsőn. Az ETA Falco Smart 2515 90000 távirányítóval vagy a mobilalkalmazással programozható és beállítható, így a takarítást az igényeidhez igazíthatod. A két szívóteljesítményszint a négy tisztítási móddal (SMART, KLASIK, SPOT és EDGE) kombinálva elegendő lehetőséget biztosít a teljes körű tisztításhoz. A tiltott zónákhoz a virtuális falat infravörös sugárral is kijelölheted.

ETA
CONCEPT VR2020 3in1 Perfect Clean Gyro Defender UVC

CONCEPT VR2020 3in1 Perfect Clean Gyro

 • Felmos és porszívózik egy lépésben
 • UVC sterilizálási technológia
 • Erőteljes BLDC motor
 • Kiváló minőségű HEPA szűrő

Az akár 2200 Pa szívóteljesítmény, a 120 perc üzemidejű akkumulátor, a száraz és nedves tisztítás, a kiváló minőségű HEPA-szűrő és a GyroTec 2.0 navigáció teszi a CONCEPT VR2020 3in1 Perfect Clean Gyro robotporszívót optimális segítővé az otthonod átfogó kitakarításához. Az erőteljes és tartós BLDC motor biztosítja a legfinomabb szennyeződések tökéletes eltávolítását minden típusú padlóról. A kiváló minőségű GyroTec 2.0 navigációs rendszer lehetővé teszi a pontos tájékozódást a területen, beleértve az akadályok és buktatók elkerülését is. A négy tisztítási mód elegendő lehetőséget biztosít a normál napi használathoz, de az egyszeri szennyeződések eltakarításához is. Alacsony, 8 cm-es magasságának köszönhetően a porszívó a bútorok alatti nehezen hozzáférhető területeket is eléri. A hatékony HEPA-szűrés a legkisebb porszemcséket és allergéneket is felfogja, a még precízebb és maximálisan higiénikus tisztítás érdekében pedig az UVC sterilizációs technológia C típusú ultraibolya fényt bocsát ki, amely hatékonyan pusztítja el a baktériumokat, vírusokat és penészgombákat. A mágnesszalag segítségével könnyen létrehozható egy virtuális fal, továbbá a porszívó szükség esetén magától visszatér a töltőállomásra.

CONCEPT 3in1 Perfect Clean Gyro Concept

A legjobb olcsó robotporszívók

A legjobb robotporszívók alsó árkategóriájának jelöltjei leginkább kemény padlóra alkalmasak. Ha szőnyegek is vannak a lakásban, akkor nem egészen lesz megfelelő. A porral, a durva szennyeződéssel és a szőrrel azonban megbízhatóan megbirkóznak, és hosszú üzemidővel büszkélkedhetnek. Alapvető, szenzoros navigációt használnak, így véletlenszerűen mozognak, és előfordul, hogy egy helyre többször is visszatérnek, és akár ki is hagyhatnak egy szakaszt. Kivételt képez az iRobot, amely az árkategóriájához képest páratlanul jól mozog a térben. Viszont hiányzik belőle a felmosás funkció, ami nyilván jól jönne a kemény padlók tisztításához.

Siguro RV-G57 Cleanbot

Siguro RV-G57 Cleanbot

 • Porszívózik és felmos
 • Három vezérlési mód
 • Időzítő a takarítás megtervezéséhez
 • Gyroszkópos navigáció

A rendkívül vékony Siguro RV-G57 Cleanbot robotporszívó mindössze 8,5 cm magas, így megbízhatóan szedi fel a szennyeződéseket és a port a bútorok alól és a nehezen hozzáférhető helyekről. Az okos giroszkópos technológia logikusan navigálja a porszívót, a maximális takarítási hatékonyságot szem előtt tartva, míg az infravörös érzékelők megakadályozzák, hogy a készülék leessen a lépcsőn. A takarítás befejeztével a porszívó magától visszatér a töltőállomásra. A készülék 3 tisztítási móddal rendelkezik: automatikus, intenzív és faltisztítás, valamint 3 vezérlési lehetőséggel: klasszikus gombokkal, távirányítóval és a TUYA Smart mobilalkalmazással, amely lehetővé teszi a tisztítási ütemtervek beállítását, tisztítási térkép létrehozását és még sok minden mást. Előnye az Amazon Alexa és a Google Assistant hangasszisztensekkel való kompatibilitás is. Az 1800 Pa szívóteljesítményű BLDC motor képes a különböző típusú padlók felporszívózására és felmosására. A nagy hatékonyságú HEPA-szűrő a legkisebb porszemcséket és allergéneket is felfogja. A lítium-ion akkumulátor egy feltöltéssel akár 120 percig is kitart. Ha takarítás közben lemerül, a porszívó automatikusan visszatér a töltőállomásra, majd később ott folytatja a takarítást, ahol abbahagyta.

Siguro RV-G57 Cleanbot Siguro
TESLA RoboStar iQ100

TESLA RoboStar iQ100

 • Erőteljes elektromos motor
 • Akár 100 perces üzemidő
 • Dupla szűrés HEPA szűrővel
 • Egyszerű és intuitív kezelés

A TESLA RoboStar iQ100 robotporszívó könnyedén képes egyszerre egy egész háztartást megtisztítani, mivel akkumulátora akár 100 percig is kitart egyetlen feltöltéssel. Könnyedén megbirkózik az alacsonyabb átjárókkal is, emellett számos érzékelő gondoskodik a biztonságáról. Miután a TESLA RoboStar iQ100 befejezte a takarítást, automatikusan visszatér a töltőállomásra. A robotporszívó kezelése is teljesen egyszerű és intuitív. Használhatod a távirányítót vagy a mobilalkalmazást, amelyen keresztül akár a felmosáshoz szükséges vízáramlást is vezérelheted. A robotporszívó kefe nélküli, nagy teljesítményű elektromos motorral lett felszerelve, amely a lehető leghatékonyabban működik, és hosszú élettartamot garantál. Az antisztatikus oldalsó kefepáros megbízhatóan távolítja el a szennyeződéseket még a nehezen hozzáférhető helyeken is, például a falak mentén, a bútorok alatt és a szobák sarkaiban található helyeken. A TESLA RoboStar iQ100 kiváló minőségű HEPA-szűrőt tartalmaz, amely a részecskék akár 99,95%-át is felfogja, így megbízhatóan felszívja a finom port és a háziállat-allergéneket. A HEPA-szűrő ráadásul könnyen mosható, ami hozzájárul a porszívó kényelmes karbantartásához.

Robotporszívók
Niceboy ION Charles i4

Niceboy ION Charles i4

 • Egyszerre porszívózik és felmos
 • 4 tisztítási mód
 • NaviGATE navigációs rendszer
 • Niceboy ION mobilalkalmazás

A Niceboy ION Charles i4 Charles annak ellenére, hogy a legalacsonyabb árkategóriában helyezkedik el, mégis egy lenyűgöző készülék. A felmosóval kombinált robotporszívó a közbenjárásod nélkül is gyors és precíz takarítást végez. Az okos navigációs technológia NaviGATE giroszkópos érzékelők segítségével feltérképezi a teljes területet, majd megtervezi a porszívózási útvonalat, hogy a teljes területet 100%-osan megtisztítsa. Ahogy a szokásos szennyeződéseknek, mint a morzsák és a haj, úgy a legfinomabb részecskéknek, mint a por és a különböző allergének, sincs esélyük ellene. A Niceboy ION Charles i4 robotporszívó 4 tisztítási módot biztosít, így a takarítást az otthonodra szabhatod. A Niceboy ION mobilalkalmazáson keresztül könnyedén vezérelheted, de a Google Assistant hangasszisztenst is használhatod. Az alkalmazással könnyen beállíthatod a saját időbeosztásodat és a takarítási időket, de a részletes statisztikákat is nyomon követheted. A nagy kapacitású akkumulátor egy feltöltéssel akár 100 percig is kitart a takarítás során, így a porszívó egy nagyobb lakást is gond nélkül kitakarít. Ha szükséges, megszakítja a takarítást, és automatikusan a töltőállomásra megy, majd miután feltöltődött, visszatér az aktuális feladathoz.

Niceboy ION Charles i4 Niceboy
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ