Termékkatalógus

A legjobb szárítógépek

A legjobb szárítógépek 2020

Cikk

Frissítve

A szárítógép kiváló segítőtárs minden háztartásban. Ha gyakran és sokat mosol, akkor kétségtelenül értékelni fogod az általa nyújtott előnyöket. Nem szokatlan, különösen ha olyan lakásban élsz, ahol nincs lehetőség kint felakasztani a ruhákat. Ráadásul a természetes módon történő szárítás az időjárási viszonyoktól függően sokáig tarthat. A modern szárítógépek az idő töredéke alatt elvégzik ezt munkát, és gyengédek a ruhákhoz, így szó szerint bármilyen anyagot száríthatsz, a károsodás veszélye nélkül. Ennek érdekében számos funkcióval és programmal vannak ellátva, amelyek közül nem egyszerű választani. Hogy ne vessz el a szárítógépek erdejében, készítettünk egy összefoglalót a legjobb modellekről, amelyekhez 2020-ban hozzájuthatsz. Az áruk szerint három kategóriára osztottuk őket. Minden esetben biztos lehetsz benne, hogy megbízható háztartási gépekről van szó, amelyekre bizton számíthatsz. A lehető legvilágosabb összehasonlítás érdekében pedig a fejezetek végén összehasonlító táblázatot is találsz.

A legjobb szárítógépek (ÁTTEKINTÉS) – TARTALOM

Hogyan válassz szárítógépet

A szárítógép kiválasztása határozottan nem alábecsülendő dolog. Olyan készülék kiválasztásáról van szó, amely teljes mértékben megfelel az igényeidnek, nem pedig olyan dologról, amelyet minden nap megveszel. Nincs annál rosszabb, mint nem sokkal a vásárolás után rájönni, hogy elsiklottál valami fontos felett, és a szárítógéped nem azt nyújtja, mint amire számítasz. És akkor mi legyen? Ennek elkerülése érdekében már az elején kiemeljük, milyen paraméterekre érdemes fókuszálni, ha szárítógép-vásárlás előtt állsz.

Először válaszoljuk meg a kérdést: Miért kellene még egy külön háztartási gépet vásárolnunk, amikor már számos olyan mosógép található a piacon, amelyeknek a szárítógép is részét képezi. Ennek több oka is lehet: A különálló szárítógépek jelentősen gyorsabbak és sokkal gyengédebben bánnak a ruhákkal. Nagy előnyük továbbá a számos program, amellyel az integrált szárítógépek nem rendelkeznek. Ilyen például a népszerű Refresh, amely kellemesen felfrissíti a ruhákat.

Néhányak számára a szárítógép mobiltelefonhoz, és ezáltal az úgy nevezett okosotthon rendszerhez történő csatlakoztatás is érdekes lehet. Továbbá, az integrált szárítógépek kisebb kapacitással bírnak - még a megadott mosási kapacitásnál is kevesebbel. A kombinált mosógépek fogyasztása pedig általában magasabb.

Szárítógép

Ez egy alapvető paraméterhez vezet minket, amelyet figyelembe kell venni szárítógép választásakor - nevezetesen a fogyasztáshoz. A leggyakrabban használt szárítógép típusok, az úgy nevezett kondenzációs szárítógépek (a piacon hőszivattyús szárítógépek is elérhetők, amelyek kevésbé energiaigényesek, ám ezeket nagyobb és jól szellőző helyekre tervezték) a felmelegített levegő elvén dolgoznak, amely elpárologtatja a ruhából kicsapódó nedvességet. És sok energiát használ fel. Tehát hosszú távon határozottan a magasabb energiahatékonysági osztályból érdemes választani - és ezt a 2020 legjobb szárítógépeit bemutató áttekintésünkben meg is fogod találni.

A további jellemzők közé tartozik a szárítógép zajszintje. Ha tudod, hogy gyakran szárítasz éjszaka, lehetőleg a válaszd a legcsendesebb modellt. Már a kezdetektől várható, hogy a mosógépekhez hasonlóak a szárítógépek sem lesznek teljesen csendesek, ám egyértelmű, hogy nem kell az egész szomszédságnak tudnia róla, hogy éppen ruhát szárítasz. 

Ugyanilyen fontos a szárítógép kapacitása, amelyet kilogrammban adnak meg. Ez általában hat és nyolc kilogramm között mozog, amely tökéletesen elegendő egy két- vagy háromszemélyes család számára. Ha ti többen vagytok vagy gyakrabban mosol, akkor tanácsos nagyobb kapacitású gépet választani, amely meghaladja a nyolc kilogrammos határt. Ugyanakkor a kapacitást a meglévő mosógép kapacitásával is érdemes összehasonlítani, hogy a ruhák egy része nehogy mégis a szárítókötélen végezze.

A legjobb szárítógépek - filléres 

Három modellt választottunk ki ebből a kategóriából, amely az alap, elérhető, de mégis a minőségi szárítógépek csoportját gazdagítja. Elegendő teljesítményt és kapacitást kínálnak, és az elfogadható energiafelhasználásuk sem egy utolsó szempont. Az alacsony ár a korlátozottabb felszereltség vagy a magasabb zajszint eredménye lehet, amely, azonban semmilyen módon nem korlátozza a gépeket a használatuk során.

Beko DPS 7405 G B5

Beko DPS 7405 G B5

 • Kapacitás 7 kg
 • Energiaosztály A++
 • Zajszint 65 dB

Az első választásunk a Beko DPS 7405 G B5 szárítógép, amely mondhatni az apró dolgokra is gondolt. Olyanokra, mint például a belső világítás, a könnyen elérhető szűrők és a szennyvíz-hálózathoz való egyszerű csatlakoztatás, amely a legtöbb háztartás számára kiváló választássá teszi a gépet. A dob belső részének speciális szerkezete megakadályozza a ruhák gyűrődését, a gyengéd program használata után pedig vasalásra sem lesz szükséged. A szárítógép, továbbá, rendkívül helytakarékos, és a megfelelő adapter (külön megvásárolható) használatával akár a mosógépedre is helyezheted, így még a kisebb fürdőszobákban is spórolhatsz a hellyel.

BEKO DPS 7405 G B5 Beko szárítógépek
BOSCH WTR85V10BY

BOSCH WTR85V10BYS

 • Kapacitás 8 kg
 • Energiaosztály A++
 • Zajszint 65 dB

A Bosch WTR85V10BY szárítógép a számos érzékeny szenzornak köszönhetően gyengéd szárítást kínál. A lényeg alapvetően két rendszer: AutoDry és SensitiveDrying. Az előző a páraszenzor alkalmazásával biztosítja, hogy a ruhák pontosan a megadott beállításoknak megfelelően száradnak meg. A SensitiveDrying funkció a szárítás közben enyhén, lágy meleg levegővel fújja a ruhákat, minden irányból. A szárítógép, továbbá, a nem kívánt rázkódást kiküszöbölő rendszernek köszönhetően rendkívül stabil.

Bosch WTR85V10BY Bosch szárítógépek
Gorenje DE72-G

Gorenje DE72-G

 • Kapacitás 7 kg
 • Energiaosztály A++
 • Zajszint 65 dB

A Gorenje DE72/G szárítógép bármilyen anyaggal elbír, amelyet beleteszel. Ráadásul mindent gyorsan és gyengéden csinál, így neked csak annyi a dolgod, hogy kiveszed a ruhákat, összehajtod és további vasalás nélkül, egyenesen a szekrénybe rakod. Tizennégy programmal rendelkezik. A speciálisak alkalmasak ágynemű, gyapjú, ingek szárítására, de vannak programok olyan esetekre is, amikor csak fel szeretnéd frissíteni a ruháidat. Ehhez csak válaszd az IonRefresh programot és a ruháid fél órán belül frissen mosottnak fognak hatni. A háziasszonyok bizonyára értékelni fogják a késleltetett indítás vagy a gyermekzár funkciót, amely megakadályozza a beállított program megváltoztatását.

 

Gorenje DE72-G Gorenje szárítógépek
Modell/Paraméterek Beko DPS 7405 G B5 Bosch WTR85V10BY Gorenje DE72/G
Kapacitás 7 kg 8 kg 7 kg
Energiaosztály A++ A++ A++
Zajszint 65 dB 65 dB 65 dB
Becsült éves fogyasztás 209 kW/h 235 kW/h 205 kW/h
Méretek (szé × ma × mé) 60 × 85 × 54 cm  60 × 84 × 64 cm 60 × 80 × 62,5 cm
Kijelző

Gyermekzár

Belső világítás
Funkciók gyűrődésgátló védelem, hangjelzés, AquaWave dob, az EcoGentle megőrzi a textíliák színét AntiVibration Design, Sensitive Drying, gyorsprogram, késleltetett indítás, AutoDry érzékelő technológia ruhasimítás, IonRefresh funkció a ruhák felfrissítéséhez, késleltetett indítás
Programok száma 16 13 16

A legjobb szárítógépek - arany középút

A szárítógépek arany középút kategóriája az ár és a teljesítmény közötti legjobb arányt képviseli. A három kiválasztott szárítógép olyan megbízható készülék, amely hosszú időn keresztül jól fog szolgálni. Közös jellemzőjük a magas energiahatékonyság, és itt már az intelligens érzékelők is megjelennek, amelyek biztosítják, hogy a ruháid mindig megszáradjanak. Ezen kívül néhány speciális funkció is kiegészíti őket. 


Bosch WTR84TW0CS

Bosch WTR84TW0CS

 • Kapacitás 8 kg
 • Energiaosztály A+++
 • Zajszint 64 dB

A Bosch WTR84TW0CS szárítógép különféle ruhatípusok és szárítási módszerek számára kialakított 15 programja igazi kincs. Az általános felhasználói kényelmet az egyszerű tekerőgombos, intuitív működés csak még tovább fokozza. A tiszta kijelzőn gyorsan ellenőrizheted az összes beállítást és opciót. A szárítógép az egyik legkevésbé zajos darab, hála a speciális szerkezetnek, amely csökkenti a készülék falának rázkódását, ezáltal pedig a zajszintet.

BOSCH WTR84TW0CS Bosch szárítógépek
Beko DPY 8506 GXB1

Beko DPY 8506 GXB1

 • Kapacitás 8 kg
 • Energiaosztály A+++
 • Zajszint 65 dB

A Beko DPY 8506 GXB1 egy rendkívül gazdaságos szárítógép, amely bármely fürdőszobába jól illik. Ha nagyon kevés a hely, a megfelelő adapter segítségével a már meglévő mosógépedre is helyezheted. Az ajtófelfüggesztés változtathatóságának hála a készülék jól alkalmazkodik a helyiséghez, amelyben használni szeretnéd. Könnyen csatlakoztatható a szennyvíz-hálózathoz és a három szűrő is cserélhető, amely maximálisan tiszta szárító levegőt garantál. A tizenhat választható programból minden helyzetre és ruhatípusra találsz megoldást. Gyapjú, ing vagy farmer - minden ruhatípus megfelelő gondoskodásban részesül. 

Beko DPY 8506 GXB1 Beko szárítógépek
WHIRLPOOL ST U 83X EU

Whirlpool ST U 83X EU

 • Kapacitás 8 kg
 • Energiaosztály A++
 • Zajszint 62 dB

Csendes szárítógép, amely számos továbbfejlesztett funkcióval büszkélkedhet. Akár így is jellemezhetnénk a Whirlpool ST U 83X EU-t. Összesen 18 programot kínál, és a klasszikusok mellett kiemelkedő villámgyors szárítás, amely kevesebb, mint harminc percen belül szárazzá varázsolja a ruháidat, szintén hasznos lehet. A szárítógép számos izgalmas funkcióval bír. Például, a FreshCare+ jó szolgálatot tesz, amikor el kell menned otthonról, és nincs lehetőséged időben kivenni a ruhákat, hogy megakadályozd a nem kívánt baktériumok kialakulását, vagy a WaveMotion, amely a speciális dobmozgás révén gondoskodik a ruhák optimális eloszlásáról a szárítás során.

Whirlpool ST U 83X EU Whirlpool szárítógépek
Modell/Paraméterek Bosch WTR84TW0CS Beko DPY 8506 GXB1 Whirlpool ST U 83X EU
Kapacitás 8 kg 8 kg 8 kg
Energiaosztály A+++ A+++ A+++
Zajszint 64 dB 65 dB 62 dB
Becsült éves fogyasztás 176 kW/h 176 kW/h 175 kW/h
Méretek (szé × ma × mé) 59,8 × 84,2 × 65,2 cm 60 × 85 × 61 cm 59,5 × 84,9 × 65,6 cm
Kijelző


Gyermekzár


Belső világítás


Funkciók AutoDry, gyors üzemmód, AntiVibration Design három levegőszűrő, csatlakozás a szennyvíz-hálózathoz, változtatható ajtófelfüggesztés, gyengéd program gyapjúhoz, hangjelzés gyorsindítás, FreshCare+ program, 3Dry, késleltetett indítás, gyorsszárítás, WaveMotion
Programok száma 15 16 18

A legjobb szárítógépek - igényeseknek

A szárítógépek azon kategóriája, amelyet azoknak szántak, akik nem elégszenek meg a kompromisszumokkal. Ha tisztában vagy vele, hogy nagy igényeid vannak a szárítógép funkcióit illetően, akkor kétségtelenül azon három csúcsmodell közül fogsz választani, amelyet ebbe a kategóriába soroltunk. Közös jellemzőjük a rendkívül alacsony éves fogyasztás, ráadásul több modern okosfunkcióval is el lettek látva. Nem véletlen, hiszen az itt megjelentetett három gyártóból kettő mobiltelefonokat is gyárt. 

LG RC91U2AV3W

LG RC91U2AV3W

 • Kapacitás 9 kg
 • Energiaosztály A+++
 • Zajszint 62 dB

Még egy szárítógép is lehet okos. Erre az  LG RC91U2AV3W a bizonyíték. A SmartQ funkciónak köszönhetően nem csak, hogy elindíthatod távolról a szárítást, de ellenőrizheted a folyamatot, illetve nyomon követheted az energiafelhasználást is. Mindezt a mobiltelefonodon keresztül. A készülék, amelyet a gyártó joggal hív intelligens szárítógépnek, valóban illeszkedni fog modern háztartásokba. A modern technológiát az öntisztító kondenzátor is képviseli, amely automatikusan öblít vízsugárral és gondoskodik a tisztaságról. A szárítógép jó szolgálatot tesz az allergiában szenvedők számára is, hiszen megsemmisíti a veszélyes részecskék 99,9%-át. Továbbá, a gépet csendes működés, kiváló energiatakarékosság jellemzi, illetve a gyártó tíz éves garanciát is vállal a motorra. 

LG RC91U2AV3W LG szárítógépek
SAMSUNG DV90N62632W-ZE

Samsung DV90N62632W-ZE

 • Kapacitás 9 kg
 • Energiaosztály A+++
 • Zajszint 65 dB

A Samsung DV90N6263W / ZE szárítógép szintén okostechnológiákkal dolgozik, és itt is van lehetőség akár a világ másik részéről is szabályozni telefonon keresztül. A gépben egy letisztult OptimalDry rendszer bújik meg, amely a szárítás idejét valós időben igazítja a visszamaradó párának, a tisztaságnak és a hőszivattyú hőmérsékletének megfelelően. A cél a lehető legszárazabb eredmény elérése a lehető legrövidebb idő alatt - és, természetesen, mindezt minimális fogyasztás és az adott anyag maximális védelme mellett. A modell egyik érdekes funkciója az úgy nevezett AirWash, amely meleg levegőt alkalmaz a baktériumok és szagok megsemmisítéséhez. Ez egy rendkívül magas hatékonyságú, ám ugyanakkor rendkívül gyengéd módja is a ruháidról való gondoskodás során. 

Samsung DV90N62632W-ZE Samsung szárítógépek
AEG Absolute Care T8DBE68SC

AEG Absolute Care T8DBE68SC

 • Kapacitás 8 kg
 • Energiaosztály A+++
 • Zajszint 65 dB

Az AEG Absolute Care T8DBE68SC szárítógép az AEG termékcsalád tagja, amely gyengéden bánik a ruháiddal és hosszú időre újszerűvé varázsolja azokat. A szárítás a lehető leggyengédebb módon történik, ezáltal megőrzi a ruhák anyagát és színét. A ProSense technológiának köszönhetően a szárítógép maga állítja be az időt és az energiafelhasználást a betöltött ruhák alapján. Az eredmény: 40%-os energiamegtakarítás. A tiszta, fehér LCD kijelzőn minden beállítást kényelmesen megtalálsz.

AEG Absolute Care T8DBE68SC AEG szárítógépek
Modell/Paraméter LG RC91U2AV3W Samsung DV90N62632W/ZE AEG AbsoluteCare T8DBE68SC
Kapacitás 9 kg 9 kg 8 kg
Energiaosztály A+++ A+++ A+++
Zajszint 62 dB 65 dB 65 dB
Becsült éves fogyasztás 175 kW/h 194 kW/h 177 kW/h
Méretek (szé × ma × mé) 60 × 85 × 69 cm 60 × 85 × 64 cm 60 × 85 × 68,5 cm 
Kijelző


Gyermekzár


Belső utasítások


Funkciók csatlakozás szennyvíz-hálózathoz, késleltetett indítás, öntisztító kondenzátor, EcoHybrid gazdaságos technológia, SmartThinQ OptimalDry intelligens érzékelők, kétrétegű hálózati szűrő, AirWash, vízszintjelző, vezérlés mobiltelefonon keresztül szárítás alacsony hőmérsékleten, késleltetett indítás, ÖKOFlow rendszer, megfordítható ajtó
Programok 14 14 10
 
 
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ