Hogyan figyeljünk egészségünkre okos eszközökkel

Termékkatalógus

Az egészségünk a legértékesebb az életünkben. Sokat emlegetett kifogás az egészségtelen életmódra, hogy az egészség öröklődik, de ez nem így van. Egészségünkért nagyrészben mi felelünk. Keveset mozgunk, rosszul eszünk, rendszertelenül és keveset alszunk és szinte semmit nem pihenünk. Ez gyakran elhízáshoz és ezzel összefüggő betegségekhez vezet, mint például diabétesz, szív-, máj- és érrendszeri betegségek. Előfordulhatnak pszichés megbetegedések, stressz és korai halál is. A megelőzés receptje tehát meglehetősen egyértelmű – sok mozgás, jól megválasztott étrend és elegendő pihenés. Ebben az okos készülékek is segíthetnek.

Egészséges életmód

Mit tudhatsz meg az egészséges életmódról, illetve Smart Health-ről szóló cikkünkből?

 1. Egészséges életmód, mint a betegségek megelőzésének záloga
 2. Milyen okos készülékeket használjunk az egészséges mozgáshoz
 3. Hogyan működnek az okos fogkefék és hogyan ápoljuk fogainkat
 4. Hogyan étkezzünk helyesen és hogyan fogyjunk gyorsan
 5. Milyen okos készülékeket használjunk a reggeli fáradtság nélküli, egészséges alváshoz
 6. Amikor a megelőzés nem elég avagy telemedicina

Egészséges életmód, mint a betegségek megelőzésének záloga

Azt mondogatod, miért kéne változtatni az életmódodon, ha most jól érzed magad? Hidd el, a megelőzés sokkal könnyebb és olcsóbb, mint a későbbi kezelések.

i Egy cseh felmérés szerint az egészséghez vezető úton az embereknek hiányzik a támogatás és a motiváció. A válaszadóknak csak egyharmad állította azt, hogy nem okoz számára gondot az életmód megváltoztatása és annak hosszú távú fenntartása.

Ezért fontos, hogy az egészséges életmódba együtt vágjunk bele valakivel, aki az elejétől kezdve segít kitartani és mindennap ellenőrzi, hogy ne csússzunk vissza a régi kerékvágásba. Ilyen tökéletes társak az okos eszközök. Az emberektől eltérően nem felejtkeznek meg rólad és a legfontosabb feladatuk az, hogy motiváljanak az egészséges életre. Melyik készülék segít testben és lélekben rendben lenni?

Az egészséges mozgásért és a hosszú életért

A mozgás az egyik leghatékonyabb eszköz a betegségek, különösen a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére. Nemcsak az ember fizikai állapotát, hanem a pszichés jólétet is érinti. Ez a hatás általában sokkal gyorsabban jelentkezik, mint a testsúlycsökkenés, ezért a mozgás nagyon gyorsan jó szórakozássá válik.

A lépésszámlálók minden lépést számolnak

A rendszeres gyaloglás tökéletes segítség a fogyásban és a fizikai állapot megőrzésében. Annak érdekében, hogy ez minél tovább szórakoztató maradjon, használj lépésszámlálót. Ez a készülék segít nyomon követni a napi teljesítményt, eltárolni a személyes eredményeket és követni a napi és heti minimumot. Optimálisan napi 10.000 lépést kell megtenni, az abszolút minimum 6000 lépés. A lépésszámláló a személyes motiváló erőd lehet az egészséges életmódra való átállásnál. Különösen az idősebbek körében kedvelt, akiknek sokkal többet kell törődniük az egészségükkel, mint a fiatalabbaknak.  

Lépésszámlálók és fitnesz karkötők

A fitnesz karkötők kiértékelik a fizikai aktivitást

Az elmúlt évek slágerei voltak a fitnesz karkötők vagy más néven activity tracker-ek. Ezek az eszközök úgy néznek ki, mint a karórák, de lényegesen többet tudnak, mint csak az idő kijelzése. Lépésszámlálóval vannak felszerelve, mérik a pulzusszámot, az alvás hosszát és az elégetett kalóriát. Az okosabb karkötők zenelejátszásra is alkalmasak, rögzítik a megtett utat, figyelmeztetnek a bejövő hívásokra és sms-ekre és még sok további funkciót rejtenek magukban.

A sportteszterek segítenek a hatékony fogyásban

Igazítsd a futást, a biciklizést, a korcsolyázást és bármilyen sportolást a pulzusodhoz és érd el könnyebben a céljaidat. Az, hogy milyen gyorsan ver a szíved, azt is befolyásolja, milyen gyorsan égeti a szervezeted a zsírt.

Milyen pulzusszámmal fogysz könnyebben? A következőképpen számolhatod ki nagyjából:

 1. Vond ki a 220-ból a saját korodat. Ennek az eredménye lesz a maximális pulzusszámod.
 2. A legjobban a maximális pulzusszám 55–65 %-án égetheted a zsírt.

Például egy 38 éves ember maximális pulzusszáma a számítás szerint körülbelül 182 ütés percenként. A legjobban tehát 100–118 ütés/perc körüli pulzusnál égeti a zsírt. Mindazonáltal meg kell jegyezni, hogy a maximális pulzusszám értéke egyénenként eltérő, az említett érték csak tájékoztató jellegű.

i Az állóképesség növelése és a kondíció javítása érdekében ajánlott a maximális pulzusszám 65–75 %-án végezni a testmozgást. Idősebbek számára a 40–55 % ajánlott.

A pulzusszámodat a legjobban az ún. sportteszterekkel követheted (mellkas szíj vagy érzékelő a karon). Ezek az idő, a sebesség, a távolság, a pulzusszám és más értékek alapján kiértékelik az aktivitást, és így biztos lehetsz benne, hogy hatékonyan sportolsz.

Okosórák; Fitnesz karkötők

Az okosórák intelligens segítők az egészséges életmód felé vezető úton

Az okosórák nemcsak a sportteszterek és a fitnesz karkötők elegáns kombinációi, de tökéletes kísérők sportoláshoz és a mindennapi tevékenységekhez. Hatalmas előnyük, hogy a karórák csatlakoztathatók az okostelefonokkal. Természetesen alapfelszereltség az időkijelző, a stopperóra, az aktivitás-figyelő (mint a fitnesz karkötőnél) és a GPS érzékelő. A fejlettebb funkciók között találhatunk pulzusmérőt, az egyes sporttevékenységek felismerését, magasságmérőt, barométert, iránytűt és hőmérőt, zenelejátszó vezérlést és alvásmonitort.

Az okosórák lehetővé teszik az SMS-ek olvasását és értesítenek a mobilodra bejövő hívásokról is. Speciálisan okosórákra fejlesztett alkalmazásokkal bővítheted a lehetőségeiket.

Az okostelefonok rögtön megmutatják, jól csinálod-e

Egyes okostelefonok helyettesíthetik a korábbi eszközöket. Fel vannak szerelve gyorsulásmérővel, amely figyelemmel kíséri a telefon mozgásának sebességét és billenését. Speciális alkalmazásokkal figyelheted a lépésszámodat, a megtett távolságot, a gyorsaságot és az elégetett kalória mennyiségét. Az okostelefonok kijelzik az útvonalat, megosztják barátaiddal és össze is hasonlíthatják az ő sportteljesítményükkel, ami gyakran a legnagyobb motiváció a mozgáshoz.

i Mindig nagyobb pontosságot érhetünk el, ha okos eszközeinket csatlakoztatjuk a telefonunkhoz.

Az iPhone telefonok "Egészség" vagy az Androidos telefonok Google Fitnesz alkalmazása egy helyen egyesíti az adatokat az okosórákból, a fitnesz karkötőkből, az okos mérlegekből és a különféle okos mérőkből. Így teljes képet kaphatsz az aktivitásodról és egészségi állapotodról.

Egészség alkalmazás

Alkalmazások a sporttevékenységek nyomon követésére

A különböző sporttevékenységek nyomon követésében például az alábbi alkalmazások segíthetnek:

Nem minden alkalmazás felel meg mindenkinek és ki kell próbálni, mi az, ami neked tetszik. Mindegyik ingyenes és további megvásárolható funkciókat kínál.

Alkalmazások tréninghez és gyakorlatokhoz

Az okostelefonok óriási előnyei a különböző tréning és fitnesz alkalmazások, amelyek gyakorlatokat mutatnak izomerősítéshez, a kondíció javításához, jógához vagy pilateshez. Kedveltek például:

 • Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout app (iOS, Android) – az edzéshez elegendő egy szék és napi 7 perc
 • Lose it! (iOS, Android) – alkalmazás a kalória számolására és edzésre, egy hihetetlenül erős közösséggel, akik kölcsönösen támogatják egymást
 • a Runtastic alkalmazása(iOS, Android, Windows Phone) – széles választékot kínál gyakorlatokból a különböző testrészek megmozgatásához 

A helyes testtartás diagnosztika figyelmeztet a görnyedésre

A tartásjavító eszközök ideálisak az ülőmunkát végzők számára. A hevedert egyszerűen erősítsd fel a hátad aljára a tépőzár segítségével és állítsd be a kiegyenesedett helyzetedet. Az érzékelő ezután mindig figyelmeztet, amint elkezdesz görnyedni és ezentúl te is jókedvűen, nem hátfájással hagyhatod el az irodát. A mobiltelefonos alkalmazásodban kiválaszthatsz egy edzésprogramot is, amellyel megerősítheted a gerinc körüli izmokat és ez is segíthet helyesen ülni.

Tartásjavító heveder

Az egészséges fogakért, fogszuvasodás nélkül

Az Oral-B felmérései kimutatták, hogy az emberek 60%-a egyáltalán nem tisztítja a hátsó fogait és a fogmosásra szánt idejük nincs egy perc sem. A fogszuvasodás és az ínybetegségek elkerüléséhez szükséges a fogak megfelelő ápolása.

Az okos fogkefék tudják, hol nem mostál még fogat

Az okos fogkefék ellenőriznek fogmosás közben. Figyelik a fogmosási időt és figyelmeztetnek a rosszul megmosott részekre. Ezenkívül figyelik a fogkefe fogra történő rányomását, amely jelentősen befolyásolja a fogmosás hatékonyságát. A speciális Android és iOS alkalmazások feldolgozzák a fogkefe érzékelőinek adatait és kijavítják a helytelen fogmosási szokásokat. Mobiltelefonhoz történő csatlakoztatásra lehetőség van az oszcilláló-rotáló és a szónikus elektromos fogkeféknél is.

A helyes fogmosást segítő alkalmazások figyelik az időt és ellenőrzik a mosási technika helyességét is

Az okostelefonok lehetőséget adnak a fogmosás ellenőrzésére nemcsak az okos fogkefe tulajdonosoknak, de más elektromos fogkefével rendelkezőknek is. A speciális alkalmazások mérik az időt és megjelenítik a fogsor egyes részei, amelyeket még meg kell mosnod.

Alkalmazások a helyes fogmosáshoz

Valószínűleg a fürdőszobában töltött idő pár perccel meghosszabbodik, így az alkalmazások például lehetővé tehetik a hazai és külföldi hírek elolvasását, a zenelejátszást vagy az időjárás előrejelzés ellenőrzését.

Okos elektromos fogkefe

Hogyan étkezzünk helyesen és hogyan fogyjunk gyorsan

A rendszeres és kiegyensúlyozott étrend elengedhetetlen az egészséges életmódhoz. Mivel mindenkinek másmilyen a szervezete, más céljai vannak, így eltérő kalóriabevitelre is van szükség. A helyes étrend és edzésterv kialakításához szükséges néhány adat ismerete, amely nélkül az eszközök általában nem tudnak mérni. Azért, hogy ne kelljen a gyógyszertárban mérni magadat vagy táplálkozási tanácsadóhoz menned, szerezz be egy okos mérleget.

Az okosmérlegek szinte mindent tudnak a testedről

Az okosmérlegek nemcsak a súlyodat mérik, de a testzsír, az izmok és a víz százalékos arányát, a BMI-t, a csonttömeget és számos más érdekes és hasznos adatot. Minden nap láthatod, hogy az egészséges táplálkozás és mozgás milyen jó hatással van a szervezetedre. Az okos mérlegek csatlakoztathatók mobiltelefonhoz is és így hosszútávú áttekintésed lesz a fejlődésedről anélkül, hogy tollra és papírra lenne szükséged.

Az okos palackok és az okos bögrék segítenek a megfelelő folyadékbevitelben

A víz az élet alapja. Éppen ezért a megfelelő folyadékbevitel csodákra lehet képes. Javítja a fizikai erőnlétet, enyhíti az állandó fáradtságot, élesíti az elmét és nem utolsósorban jót tesz a megjelenésnek is. Az okos palackok és bögrék segítenek annyi vizet inni, amennyire a szervezetednek szüksége van.

A kiegyensúlyozott táplálkozást segítő alkalmazások számolják a kalóriát és étrendet állítanak össze

Ebben a kategóriában is fontos szerepet játszanak az okostelefonok. Az egészséges étkezést és a megfelelő folyadékbevitelt figyelő alkalmazások segítenek nyomon követni, mennyi kalóriát vittél be egy adott nap és mennyi folyadékot ittál.

Alkalmazások az egészséges étkezésért

 • Kalorické tabulky (iOS, Android) – ismert cseh alkalmazás, amely nagy élelmiszer és sportág adatbázissal rendelkezik, így segít az étrend és a megfelelő folyadékbevitel kialakításában és figyelésében
 • MyFitnessPal (iOS, Android) – ez az alkalmazás csatlakozást biztosít a fitnesz karkötőkhöz és vonzó dizájnnal rendelkezik
 • Fit recepty (iOS, Android) – ez a cseh alkalmazás recepteket és menüket kínál, megmutatja, mennyi ideig tart majd a főzés, mire lesz hozzá szükséged és mekkora tápértéke lesz az elkészült ételnek

Okos mérleg

Az egészséges, reggeli fáradtság nélküli alvásért

A jó alvás nélkülözhetetlen az egészséghez. Még ha egészségesen eszel és rendszeresen mozogsz, az sem lesz elég, ha nem alszol eleget.

Az alvásmonitorok nem csak az alvási fázisokat figyelik 

A "jó" alvásban az alvásmonitorok segítenek. Figyelik a tested funkcióit, rögzítik a hangokat, a szívverést és főleg az egyes alvásfázisokat, illetve a környezeti adatokat. Ezeket az adatokat ezután elküldik az okostelefonra, amelyen megmutatja egy alkalmazásban, hogy miért vagy fáradt vagy mikor alszol a legjobban.

Háromféle alvásmonitor elérhető a piacon:

 • lepedőalátétek – ezek a legpontosabb alvásmonitorok, közvetlenül az ágyra kell őket helyezni
 • karkötők – fitnesz karkötők, amelyek többek között az alvási fázisokat is figyelik
 • lámpák– intelligens világítási funkcióval rendelkező alvásmonitorok, amelyek alvást indukálnak, vagy a napfelkeltét szimulálják ébredéskor és így természetesen ébresztenek

A horkolás elleni fülhallgató megoldja a problémát

Horkolsz? Ne járt át másik szobába aludni és old meg a gondot egyszer és mindenkorra. A horkolás elleni fülhallgató kíméletes megoldás, amely hang és rezgés segítségével akadályozza meg a horkolást. Ezenkívül pontos analízist ad a horkolásról egy telefonos alkalmazásban, amely segíthet azt megelőzni.

Az egészséges alvási alkalmazások megmutatják, miért vagy fáradt

Az okostelefonok nem csak ébresztőóraként működnek, de segíthetnek jól és pihentetően aludni.

Alkalmazások az egészséges alvás elősegítéséhez

Mindkét alkalmazás pontos elemzést nyújt az alvásodról. A telefon érzékelője segítségével figyeli az éjszakai mozgásodat, vagy a mikrofon segítségével elemzi az alvás közbeni hangokat. Így tudni fogod, hogy milyen az alvásod és mikor ébredsz fel. De a fő előnyük az intelligens ébresztés, azaz a számodra legjobb időpontban történő felébresztés. Így nem leszel olyan fáradt az ébredés után, mint amikor egy klasszikus ébresztőóra pont a legmélyebb álmodból ébreszt.

Alvásmonitor - lámpa

Orvos otthon, avagy telemedicina

Akár a megelőzés fontosságának lebecsülése, akár az egészségtelen életmód, akár egyéb okok miatt, de néha bizony egészségügyi problémákkal is foglalkoznunk kell. Ezért jelent meg sokféle okos egészségügyi segédeszköz, amelyek segítenek nyomon követni a betegséged állapotát.

Az okos hőmérő gyorsan méri a lázat

A háztartásokban (különösen a gyermekes családoknál) mindig kell legyen okos lázmérő, amely nem csak a test hőmérsékletét méri, de a mért értékeket megmutatja egy telefonos alkalmazásban is. Így tökéletes képet kaphatsz saját és gyermekeid állapotáról, anélkül, hogy fejben is kellene tartanod. Az idősebbeknek gyakran tanácsolják az ébresztőórák beállítását, hogy emlékeztesse őket a gyógyszerük bevételére. Ilyen funkcióra is képes néhány okos hőmérő. A nők értékelni fogják a a bazális és ovulációs hőmérőket, melyeket lehetőség van összekötni a menstruációs naptárral és előrejelezni a termékeny és a terméketlen napokat.

Okos hőmérő

Az okos vérnyomásmérő azonnal el tudja küldeni a mérési adatokat az orvosodnak

Vérnyomás problémáid vannak? Az okos vérnyomásmérők vigyáznak rád. A mobilalkalmazásának köszönhetően már nem kell fejben tartanod, mikor mértél vérnyomást és milyen értékeid voltak. Az orvosod ezután nem csak becslésekből állíthatja fel a diagnózist, hanem valós adatokból.

Az okos cukormérők gyorsan és pontosan dolgoznak

A cukorbetegek nagyra értékelhetik az okos cukormérőket, amelyeknek nem csak modern dizájnja van, de pontosan és gyorsan is mérnek. A mobilalkalmazáshoz történő csatlakoztatás után rögtön elküldheted az eredményeket az orvosodnak és rögzítheted az adatokat a diabétesz naplódba. Egyes modellek figyelik az inzulinbevitel vagy a gyógyszerek beszedésének idejét is.

Az okos oximéter egyszerűen az ujjbegyre helyezhető és megmérheted vele a véroxigénszintedet

Az asztmás és légzési problémákkal küzdő betegek gyakran használnak okos oximétert, amely nem invazív módon méri meg a véroxigénszintet és a pulzust az ujjbegyen. Az okos oximéterek mobiltelefonhoz is csatlakoztathatók, és speciális alkalmazás segítségével nyomon követheted a statisztikát a nappali és az éjszakai pulzusodról.

4,1 10×
iHEALTH View BP7 vérnyomás- és pulzusmérő eszköz
Vérnyomásmérő - csuklós, automatikus bekapcsolás, aritmiaérzékelő, érintéses vezérlés, vérnyomás grafikus ábrázolása, helyes mérési helyzet ellenőrzése, led kijelző, oszcillometrikus mérési módszer, memória és mért adatok megosztása okostelefonnal, 22 cm-es mandzsetta, +/- 5 % pulzusmérési pontosság, +/- 3 mmHg vérnyomás mérési pontosság, Bluetooth csatlakozás, Android és iOS kompatibilis
33 990 Ft
Raktáron 2 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAIH010f2
Nyomtatás
P-DC1-WEB05
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ