Akvizice ApF HU Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Hogyan válasszunk 3D projektort

Termékkatalógus

A 3D projektorok képesek nemcsak 2D-ben, hanem 3D-ben is képet vetíteni. Háromdimenziós képről van szó, amelyből nemcsak az alakok, hanem a tárgyak is kiemelkednek. Olyan érzést kelt, mintha előtted jelennének meg, és akár meg is érintheted őket. Főleg filmnézéshez és játékhoz felel meg. 

Jak vybrat 3D projektor
Előnyök és hátulütők
 • Háromdimenziós filmvetítés és játék
 • Mozihoz hasonlatos élmény
 • Lejátsszák a 2D tartalmat is
 • A projektorok része a 3D szemüveg
 • Magasabb ár

Kérdések a 3D projektorok kiválasztásánál

Miben különbözik a 3D projektor az egyszerű 2D projektortól?

A hagyományos 2D projektorok csak klasszikus kétdimenziós képet vetítenek (hasonló a televízióhoz), míg a 3D projektorok nemcsak 2, hanem háromdimenziós képet is. Hasonló alapelven működnek, mint a 3D monitorok azzal a különbséggel, hogy a kép vetítővászonra vagy falra vetítődik. Néhány 3D projektor képes a 2D képet 3D képpé változtatni.


TIPP: A háromdimenziós kép leginkább filmnézéskor vagy játék közben élvezhető ki. A 3D-ben vetítés elsötétített helyiségekben kell történjen, mivel ebben az üzemmódban csökken a fényteljesítmény.

Mi mindenre van szükség a 3D tartalom megtekintéséhez?

Magán a 3D projektoron kívül szükség van a 3D szemüveg használatára. Azok általában a csomagolás részét képezik. 

Mi a különbség a DLP 3D és Nvidia 3D Vision között?

DLP 3D a klasszikus 3D projektorok megnevezése, amelyek elsősorban filmnézéshez használatosak. Ezzel szemben a Nvidia 3D Vision projektorok támogatják az NVIDIA játékszettet (készletet), amely speciális szemüvegből és vezérlőből áll, amely lehetővé teszi a háromdimenziós látást bármely Direct3D játék esetében (a készletet általában külön kell beszerezni). A technológia a mélység illúziójának létrehozásában rejlik a 2D képek többszörös ábrázolása által. 

Milyen a különbség a natív és a maximális képfelbontás között?

A natív felbontás az, amelyben a projektor vetít. A filmet, a számítógép képernyőjét vagy más képet a projektor mindig natív felbontásra változtatja. A natív felbontás ezáltal meghatározza vetített kép minőségét. Minél magasabb az érték, annál minőségibb képet nyújt a projektor. Nagyon jó minőségű képet nyújt a Full HD felbontás (1920 x 1080 pixel) vagy nagyobb. A maximális felbontás olyan felbontás, amelyet a projektor még képes natívvá változtatni.

Milyen a különbség a DLP és LCD technológiák között?

A különbségek e két technológia között főleg a múltban ütköztek ki, manapság a két hasonló árfekvésű projektor vetítési minőségében nincs nagy különbség.
 

Az LCD projektorok valamivel jobban ábrázolják a színeket (kivéve a feketét). A hátulütője az alacsonyabb kontraszt és a nehezebb karbantartás.

A DLP projektorok valamivel jobban ábrázolják a fekete színt, így nagyobb kontrasztot eredményez. Kevésbé nehéz karbantartásuk, nem szükséges megtisztítani a portól. Hátrányuk, hogy a gyors jeleneteknél néhányan ún. szivárvány effektust érzékelhetnek.

Mi mindenhez lehetséges csatlakoztatni a 3D projektort

A projektorokat különböző berendezéskhez lehet csatlakoztatni.


- a PC vagy laptop csatlakoztatásához válassz HDMI, DVI vagy VGA csatlakozót
- a játékkonzolhoz válaszd a HDMI csatlakozót, komponens vagy kompozit csatlakozót
- a DVD/Blu-Ray és egyéb lejátszókhoz válassz HDMI csatlakozót, komponens vagy kompozit csatlakozót
 


TIPp: Vásárlás előtt ellenőrizd, milyen típusú csatlakozást támogat a berendezésed. Amennyiben a projektorral nincs közös csatlakozója, használj redukciót.

3D projektorok

 • 3D filmekhez és játékokhoz
 • Átvitel 2D-ről 3D-re
 • 3D szemüveg a csomagolásban
3D projektory

Mi fontos a 3D projektor kiválasztásánál?

Rozlišení

Felbontás, átló és optimális nézési távolság

Az átló nagysága elsősorban a 3D projektor vetítési távolságától függ (attól, mennyire távol lesz a projektor a faltól vagy a vászontól). Általában elmondható, hogy minél távolabb helyezzük el  a projektort a vászontól, és minél közelebb ülünk hozzá, annál nagyobb natív felbontást kellene választani.

Vetítési távolságA kép átlójaMegfelelő natív felbontás
2 m1–1,6 mHD vagy nagyobb
3 m1,6–2,4 mHD vagy nagyobb
4 m2–3,2 mFull HD vagy nagyobb
5 m2,5–4 mFull HD vagy nagyobb

Olvasd el, milyen a projektor natív és maximális felbontása közti különbség.

Technologie promítání

A vetítés technológiája

Manapság képminőségileg mindkét technológia (DLP és LCD) nagyon hasonló. Ha összehasonlítanánk a két különböző, hasonló árfekvésű projektor (az egyik DLP, a másik LCD) által vetített képet, a különbségek minimálisak lennének. 

A DLP projektorok a minőségi fekete szín visszaadása által valamivel jobb kontraszttal rendelkeznek. Kevésbé nehéz a karbantartásuk (nem szükséges megtisztítani a portól). Hátrányuk a szivárvány effektus, amely a vásznon jöhet létre a gyorsan mozgó tárgyak esetében. Olyan effektusról van szó azonban, amelyet nem mindenki érzékel.

 • A halogén lámpával ellátottak nagyobb méretekkel lrendelkeznek, nagyobb fényerejük és magasabb fogyasztásuk van.
  A LED diódákkal ellátottak (LED projektorok) általában kisebbek, alacsonyabb a fogyasztásuk, azonban kisebb a fényerejük.

Az LCD projektorok élethűbben adják vissza a színeket, mint a DLP projektorok (kivéve a feketét). Karbantartásuk nehezebb (meg kell tisztítani a portól), és kisebb kontraszttal rendelkeznek.

Světelný tok

Fényáram (fényerő)

A fényáram lumenekben van megadva (lm), és hatással van a vetített kép végleges fényerejére. A gyártó által megadott értékek maximálisak, általános üzemmódban alacsonyabbak. Fontos a környező megvilágítás. Amennyiben a helyiség kellőképpen elsötétített, a fényerő szükségessége csökken.

 • 2 000 lm-ig – a projektor teljesen elsötétített helyiségbe felel meg minimális megvilágítás mellett
  2000–3 000 lm – inkább kevésbé megvilágított helyiségbe felel meg
  3 000 lm fölött – nagyon jól látható vetítést eredményez nappali fénynél.

Hlučnost

Zajszint

A projektorok esetében a zajt a ventilátor hozza létre. A még elfogadható érték a kisebb helyiségben 30 dB. Nagyobb helyiségekben az értékek magasabbak lehetnek.

Užitečné funkce a vlastnosti

Fontos funkciók és tulajdonságok

Távirányítás
A trapéztorzítás korrekciója – amennyiben a projektor nincs függőlegesen elhelyezve a vászonhoz képest, úgy egyenlíti ki a képet, hogy az ne legyen deformált.
Zoom – megváltoztatja a kép nagyságát a projektor mozgatásának szükségessége nélkül.
PiP (Picture in Picture) – két kép (videó vagy fotók) egymás mellé vetítése 2 különböző forrásból. 
Beépített akkumulátor – ennek köszönhetően nem kell mindig a konnektorba csatlakoztatni a projektort.
A beépített hangszóró elegendő az alapvető hangosításhoz, amennyiben a helyiségben nincs külső hangszóró. Az igényesebb vásárlóknak a házi mozi rendszereket ajánjuk.

Fogalomszótár - projektorok

A trapéztorzítás korrekciója

A trapéztorzítás korrekciója kiküszöböli a deformációt abban az esetben, ha a projektor nem az vetítőfelület közepén van elhelyezve, hanem oldalról, felülről vagy alulról vetít. 

FOV

Field of view, azaz látószög. A szemünk és a vetített kép által bezárt szögről van szó. Minél közelebb vagyunk a képhez és minél nagyobb az átló, annál nagyobb a szög és fordítva.

PiP

Picture in Picture, vagyis a kép a képben két kép (videó vagy fotók) egymás mellé vetítését jelenti két különböző forrásból. 

Fogalomszótár
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ