A minőségi és ízletes kávé szerelmese vagy? Kényeztesd magad a távoli Honduras-ból származó, Csehországban pörkölt AlzaCafé kávébabokkal. Minden nap felejthetetlen élményben lesz részed a kiváló minőségű és frissen pörkölt kávéval. Add át magad a telt ízű, erős testű kávénak kellemes gyümölcsösséggel és mérsékelt savassággal. Pontosan ez az oka annak, hogy a kávébabot "középen" pörkölik. Az AlzaCafé Honduras kávé alkalmas eszpresszó, filterkávé és presszókávé elkészítésére. Téged is el fog varázsolni cseresznyés ízével, diós és kakaós jegyeivel!
Származási hely:
Honduras - SHG Occidente
Íz:
Cseresznye, diófélék és kakaó
Pörkölési fokozat:
Közepes City Roast — 7
Készítésre alkalmas:
Eszpresszó / Filter / French press
Összetétel:
100% Arabica
Tömeg:
250 g
Tengerszint feletti magasság:
1200 m tengerszint feletti magasság
Csomagolás:
Egyutas szeleppel; zárható tömítés nélkül
Az SHG Occidente egy magashegyi 100% Arabica kávé, amely ízével fog meggyőzni. Nyugat-Hondurasból származik, pontosabban egy olyan területről, amelyet úgy hívnak, hogy "Department of Copan". Ez a terület Copán maja romjainak közelében található. Az SHG (Strictly High Grown) rövidítés a magasabb termesztett magasságra és alacsonyabb hőmérsékletre utal. A kávéültetvények ezen a területen 1200 m tengerszint feletti magasságban találhatók.
A City Roast már közepes pörkölésűnek tekinthető. A szemek színe kezd egyenletes lenni, de még mindig világosbarna. Jellemzően a kávé íze és illata finom gyümölcsösséget mutat, kellemes kesernyés utóízzel. Bizonyos esetekben a kávé is csak kifejezetten gyümölcsös lehet, utólagos keserűség nélkül. Ez a pörkölési mód nagyjából az első és a második repedés között félúton van.
Honduras-ra nagyon meleg és nedves trópusi éghajlat jellemző, bőséges csapadékkal és 22 °C körüli átlaghőmérséklettel. A kávéfa gyümölcsét kizárólag kézzel szedik, majd hagyományos, generációról generációra szálló feldolgozási módszereknek vetik alá.
Az AlzaCafé Honduras betakarítása és feldolgozása mindig a természetvédelem szem előtt tartásával történik. A termelők nem használnak iparilag előállított műtrágyát vagy kártevőirtó permetezőszert. A bogyókat először megmossák, majd 12 órán át erjedni hagyják. Ez a lépés nagyon fontos, mivel az erjesztési folyamat során a növényi nyálka eltávolításra kerül a gyümölcsből. A gyümölcsöket 7 napig közvetlen napfényben hagyják száradni. Ezt követően az egész folyamat utolsó szakasza a válogatás és a zsákolás.
A specifikációk előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztathatóak. A képek csak illusztrációs célokat szolgálnak.