Akvizice ApF HU AlzaBoxy Q1

AMD Ryzen 5 5600X

Termékkatalógus
AMD Ryzen 5 5600X
4,9 182 értékelés
Processzor - 6 magos, 12-szálas, 3,7 GHz, Boost technológiával akár 4,6 GHz, 32 MB L3 cache, TDP 65 W, beépített grafikus chip nélkül, Vermeer, hűtő, AMD AM4 foglalat, Zen 3 architektúra, Wraith Stealth
60 790 Ft
Gondosmentes egy kattintásos vásárlás, előre beállított szállítási és fizetési móddal. Termékfigyelő
Hozzáadás a listához
Jótállás 36 hónap Kód:  BD740h23 Termékszám:  100-100000065BOX Gyártó honlapja:

AMD Ryzen 5 5600X

AMD Ryzen 5 5600X egy új, tökéletes állapotú áru teljes körű garanciával, csupán az eredeti csomagolást már felbontották előtted. Miért? Lehet, hogy nem megfelelő ajándék volt. Részletes információt itt kaphatsz.
  • .


AMD Ryzen 5 5600X processzor

Ismét eljött a várva várt pillanat, amelyet a játékosok és a kreatívok már nagyon vártak! Örömmel mutatjuk be a Ryzen processzorok következő generációját a Zen 3 architektúrán, Vermeer kódnéven. Pontosabban ez az AMD Ryzen 5 5600X, amely a következő paraméterekkel büszkélkedhet:

6

Magok száma

12

Szálak száma

3,7 GHz

Alap frekvencia

4,6 GHz

Boost frekvencia



Alaplapok Ryzen 5000 CPU-hoz

Az AMD Ryzen 5000 processzorok sora szorosan kapcsolódik az AM4 foglalathoz, hasonlóan az első-, második- vagy harmadik generációs Ryzen processzorokhoz. Szükséged lesz azonban egy alaplapra a megfelelő chipsettel. Az AMD B550, A520 vagy X570 hivatalos támogatással rendelkezik. Egyébként ez egyértelmű választás a felhasználók túlnyomó többségeszámára. Ha már rendelkezel alaplappal, győződj meg arról, hogy új BIOS került telepítésre AGESA 1.0.8.0 vagy újabb (AGESA 1.1.0.0) verzióval.

AMD Ryzen 5000

Új Zen 3 magok

A nagyobb változtatások elsősorban közvetlenül a processzor magjaiban történtek. Elengedhetetlen volt az AMD Ryzen 5 5600X processzor belsejében a CPU magok belső elrendezésének átalakítása. 8 magos CCX (Core Complex) blokkokra koncentrálódnak, amelyek közvetlen hozzáféréssel rendelkeznek a dupla méretű L3 gyorsítótárhoz.

AMD Ryzen 5000

Az AMD Ryzen 5 5600X a teljesítmény hatalmas növekedéséről gondoskodik

Az új Ryzen messze legérdekesebb előnye a teljesítmény növekedése. Ez valóban észrevehető, akár 19% -os IPC (utasítások száma processzor órajelenként) növekedés formájában. Ezt a számot az AMD átlagosan 25 alkalmazásban mérve tette közzé, tehát nem elszigetelt növekedés egy előre beállított helyzetben.

AMD Ryzen 5000

VR tanúsítás

Minden AMD Ryzen 5000 processzor hibátlan virtuális valóság használatra kapott tanúsítványt. Akár fejlesztésről, akár a játékosok szempontjáról legyen is szó.

AMD Ryzen 5000

AMD Ryzen Master segédprogram

A kísérő AMD Ryzen Master alkalmazás átfogó monitorozást kínál a CPU állapotáról. Az összes paraméter figyelése mellett a teljesítmény is rendkívül részletesen hangolható.



Paraméterek

Összehasonlít
Processzor sorozat
AMD Ryzen 5 Kész!
Foglalat
AMD AM4 Kész!
Modellmegjelölés
AMD Ryzen 5 5600X Kész!
Mikroarchitektúra
Zen 3 Kész!
Processzor kódnév
Vermeer Kész!

Sorozat

Processzor sorozat
AMD Ryzen 5 Kész!
Foglalat
AMD AM4 Kész!
Modellmegjelölés
AMD Ryzen 5 5600X Kész!
Mikroarchitektúra
Zen 3 Kész!
Processzor kódnév
Vermeer Kész!
Hűtés típusa
Wraith Stealth Kész!

Magok száma

Processzormagok száma
6 × Kész!
Szálak száma
12 × Kész!

Frekvencia

Processzor frekvencia
3,7 GHz (3,7 GHz) Kész!
Max. frekvencia (OC)
4,6 GHz (4 600 MHz) Kész!

RAM támogatás

Támogatott memóriatípus
DDR4 Kész!
Max. csatornaszám
2 × Kész!

Integrált videókártya

Integrált videókártya típusa
Beépített grafikus chip nélkül Kész!

További paraméterek

Jellemzők
Automatikus túlpörgetés, Virtualizáció, Multi-Threading, Hűtővel Kész!
TDP fogyasztás
65 W Kész!
Gyártási technológia
7 nm Kész!
L2 cache
3 MB Kész!
L3 cache
32 MB Kész!
Több paraméter
Megjegyzés:

A termék önmagában nem működőképes és esetenként szakemberre lehet szükség a beszerelésre.

» További CPU-Processzorok

Amennyiben a termék tartós adathordozó terméknek minősül, az Alza.hu-nak kötelessége ingyenes adattörlő kódot biztosítania a felhasználók számára. Az Adattörlő kód itt található:

A specifikációk előzetes tájékoztatás nélkül megváltoztathatóak. A képek csak illusztrációs célokat szolgálnak.

Várhatóan mikortól lesz újra kapható a processzor?

Miért nem lehet lefoglalni előrre a procit? Ha meg megjön kiküldik. AMD Ryzen 5 5600X

Hogyan lehet 99% a megbízhatóság, ha még meg sem lehet venni?

Srácok döntsétek már el, hogy jár-e hozzá a Far Cry 6 vagy sem. Amikor elsőnek megjelent a termék az oldalon akkor járt hozzá. Aki esetleg nem bírta egyből megvásárolni, az most már nem élhet a lehetőséggel? Aranyos...

Nah most mi lesz? November 5. van cpu meg sehol!

Kedves Alza.hu! Érdeklődnék, hogy a jelzett 36 hónap garancia az gyári garancia vagy az csak az Alzára vonatkozik? P.Bence

Tisztelt Alza, Előreláthatólag mikor lesz újra elérhető a termék, illetve ezen az áron vagy esetleg lesz ár elmozdulás? Válaszukat előre is köszönöm!

Hello! Várható még idén szállítmány a processzorból? Köszi!

Helló! Előreláthatólag ezekből több várható mint az RTX 3080-as videokártyákból? Köszi, Dani

Több információ

AMD Ryzen 5000 (VÉLEMÉNYEK ÉS TESZTEK)

Újra elérkezett a várva várt pillanat, amelyet a gamerek és játékfejlesztők már nagyon vártak! Amikor Lisa Su megígérte, hogy az AMD agresszív piaci fejlődésének leszünk szemtanúi, én személy szerint nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. De az AMD nemrég a Zen 3 architektúrán alapuló Ryzen processzorok következő generációjával áll elő Vermeere kódnéven, és a legutóbbi események fényében el kell ismernem, hogy valószínűleg valóban komolyan gondolta, amit mondott. De elég a beszédből, nézzük az teszteket!

Mi az a gyorsítótár, avagy cache?

A gyorsítótár egy puffer, amely adatokat tárol a későbbi gyors hozzáférés érdekében. Előnye a nagy sebesség és a rövid hozzáférési idő. A cache-memória megtalálható a processzorokban, merevlemezekben stb.

Mi az a CPU cache?

A gyorsítótár (cache) rendkívül fontos része minden processzornak. A gyorsítótár villámgyors hozzáférést biztosít a leggyakrabban használt adatokhoz. A CPU-ban lévő gyorsítótár-memóriának több rétege és funkciója van. Nézzük meg közelebbről, hogyan működik mindez.

Mi az a processzor?

A processzor a személyi számítógépek, valamint más eszközök, például mobiltelefonok fő vezérlőközpontja. Az Intel és az AMD a személyi számítógép processzorainak legnagyobb gyártói. A processzorok bináris adatokkal dolgoznak. Mit is jelent ez? Megtanulhatod cikkünkből.

Hogyan frissítsd a PC-det vagy laptopodat, ha arra kerül a sor?

Mint minden gépnek, a számítógépnek is szüksége van időről időre karbantartásra. Ha biztonságosan szeretnél hozzáférni a banki szolgáltatásokhoz, elvégezni a munkafeladatokat vagy játszani a modern játékokkal, akkor gondoskodnod kell a rendszeres frissítésről. Mikor érdemes ezt megtenni? És mely esetben jobb egy vadonatúj gépet venni?

Hogyan ne frissítsd a számítógépedet, avagy mire kell figyelni?

Furcsán hangozhat, de vannak olyan esetek, amikor úgy döntünk, hogy nem frissítjük a meglévő rendszert – vagy megtartjuk, és csak részben frissítjük. Egy ilyen számítógép megfelelő lehet régi játékokhoz, egy ipari rendszer kezelésére, amely már hosszú ideje nem támogatott és nem könnyű lecserélni, esetleg az is előfordulhat, hogy az adott számítógép kivételes érzelmi vagy gyakorlati értékkel bír. Cikkünkből megtudhatod, hogyan áll neki.

Mikor érdemes frissíteni és mely esetben jobb lecserélni az egész gépet?

A legtöbb ember nem szeretné lecserélni a teljes számítógépét, mondván: Nézd csak meg, hogy mennyire jön ki egy új építésű számítógép összértéke. Továbbá a legtöbb ember így vélekedik: A számítógépem elég jó, csak ezt és ezt kell jobbat venni bele. Sok esetben ez igaz is, néha azonban nem - és ez nemcsak attól függ, hogyan használod a számítógéped, hanem attól is, hogyan változik a hardvergeneráció.

Intel vs. AMD processzorok a PC játékokban (TESZTEK ÉS EREDMÉNYEK)

AMD vagy Intel? A kérdés, amely szinte már a processzorok létezése óta foglalkoztatja a számítógépek szerelmeseit. Ma azonban ez már nem csupán filozófiai kérdés, hanem egy olyan témakör, amelyet fórumokon és a közösségi hálón vitatnak meg szakemberek mérési adatok alapján. Melyik processzor fog nagyobb teljesítményt, ezáltal minőségibb játékélményt nyújtani? Intel Core i5 11600k vs. Ryzen 5 5600x, AMD Ryzen 9 5900X vs. i9-11900K, i7-11700k vs. Ryzen 7 5800x - járjunk utána.

Vélemények: AMD Ryzen 5 5600X
Kiegészítők: AMD Ryzen 5 5600X
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ