Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

Több mint 10 000 termék

raktáron Budapesten.

Výprodej Lendülj újra formába

Americano – hogyan készítsünk amerikai kávét

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva 

Az americano, vagy amerikai kávé, ahogy azt a nevéből is sejthetjük, az amerikaiak műve. Egészen egyszerű. A második világháború során nem ízlett nekik az erős és kicsi eszpresszó, mivel Amerikában a nagy dolgokat kedvelik - ezért átöntötték az eszpresszót egy nagyobb bögrébe és felöntötték forró vízzel. Az Americano tehát főleg azok számára alkalmas, akiknek nem felel meg az eszpresszó erős tónusa, esetleg ideális lehet még akkor, amikor hosszú időn keresztül szeretnénk a kávéházban ülni, és lassan fogyasztani a kedvenc italunkat.

Cafe Americano

Az Americano kávé egy további ital, amely a klasszikus eszpresszón alapszik. Úgynevezett hosszú kávéról beszélünk, a lungo-tól a kávé-víz arányától különbözik, mely az Americano esetében 1:5. Így tehát ha a kávéházban "nagy eszpresszót" kérsz, nagy valószínűséggel Americano-t kapsz, tehát nagyjából egy 150-180 ml-es italt 30 ml eszpresszóval, azon felül forró vízzel.

Így az Americano-t gond nélkül elkészítheted otthon is. Elég, ha elkészítesz egy erős eszpresszót (30 ml). Ha nincs presszógéped, nyúlj a mokka főződ után. Ezután már csak töltsd fel az eszpresszót nagyjából 120-150 ml forró vízzel. Ha tényleg erős kávét szeretnél, az alapnak használj dupla eszpresszót. A víz mennyiségét ízlés szerint változtathatod. Ahogy már fentebb is említettük, a hagyományos Americano kávé-víz aránya 1:5.

Némelyik barista épp fordítva készíti el az Americanot, és ezt az elkészítési módot Long Black-nek hívja. Ilyenkor a kávét öntik bele a forró vízbe, tehát a presszógép karja alá egy forró vízzel teli csészét teszünk. Az ilyen módon elkészített kávé azonban szinte az összes habját elveszíti, mely gyakran negatívumként van számontartva. A legkevésbé kedvező elkészítési mód pedig - ha a teljes űrtartalmat a kávés karon keresztül forrázzuk le. Így egy keserű és fás italt kapunk, mely a hosszú extrakciónak köszönhetően feleslegesen nagy mennyiségű koffeint tartalmaz.

Az Americano-t ízesíthetjük tejjel is.

i

Érdekességek a kávé világából, kávéitalok receptjei és a kávé elkészítésének módszerei megtalálhatóak a Kávé-enciklopédiánkban.

0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB20
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatéro
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket