Nakupování budoucnosti 2021_Q3_SMP_přecenění iphonů

Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids (Mini áttekintés) – Kelták vs. Vikingek

Termékkatalógus

- Szerző: Jakub Němec

Az Assassin's Creed Valhalla novemberi kiadása óta már elég hosszú idő telt el, így bőven volt időd meghódítani Anglia partjait. Most a Holló klán elismert törzsfőnökeként új kihívásoknak nézhetsz elébe. Az elsőre ezek közül Írországban kerül sor, ahol a Wrath of the Druids játékban egy ősi kelta druida csoport ellen veszed fel a harcot. Csatlakozz hozzánk, és fedezd fel a zöld szigetet mini áttekintésünkben.

Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids; wallpaper: cover

Forrás: Ubisoft

Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids (Mini áttekintés PS5) – Tartalom

 1. A vér kötelez
 2. Mint kés a vajon
 3. Írország - a ködös zöld sziget
 4. Elpazarolt potenciál
 5. Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids: Végső értékelés
 6. Assassin's Creed Valhalla PC hardver követelmények

A vér kötelez


A szétágazó viking klánokat meglepő családi kötelékek kötik össze, így hősünk, Eivor (vagy Eivor felesége) számára nem meglepő, hogy a perzsa kereskedő, Azar megjelenik Ravensthorpe településén, és üzenetet hoz unokatestvérétől, Baridtól, Dublin akkori királyától. Hívására bátor hősünk összecsomagol, és útra kel a zöld sziget felé, ahol egy körülbelül öt-hat órás kaland vár rá az Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids történetben. Hamarosan találkozik a híres ír királlyal, Flann Sinnával, aki az egész szigetet az uralma alá akarja vonni. E célkitűzésben, éppúgy, mint az eredeti Assassin's Creed Valhalla mellékküldetéseiben, sokféle módon próbálsz segíteni neki.

Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids; gameplay: selfi

A gonosz druidák mellett egy jóindulatú gyógyítóval is találkozhatsz a Wrath of the Druids DLC-ben, aki egy titokzatos ereklyével jutalmaz, ha elpusztítod a Children of Danu klánt.

Forrás: Saját

Be kell vallanom, hogy nagyon vártam az írországi utazást, ami magasra tette az elvárásaimat, és ez valószínűleg hiba volt. Egy ködös szigeten zajló titokzatos kaland helyett egy másik szektával kerültem szembe, a Danu gyermekei nevű rosszindulatú druidákkal, akik elszántan harcolnak a kereszténység növekvő befolyása ellen Írországban. Természetesen mindenhol ott vannak, befolyásolják a királyi udvar működését, és megpróbálják megölni Flannt, ezért meg kell őket semmisíteni. Semmi sem lepett meg igazán a kampányban, volt két várható csavar, egy utalás a druida kapcsolatra az ősi Isu civilizációval (az Assassin's Creed sorozat elátkozott modern vonalával) és két nagyon rövid kitérő a helyi kultúra mitológiájába. Kicsit elmarad az ír kultúra kínálta potenciáltól.

Mint kés a vajon


Még az ellenségek sem emelik ki a viszonylag unalmas történetet a középszerűségből. A druidák úgy néznek ki, mint az eredeti játék északi régióinak felfújt piktjei. Képesek uralni az állatokat és ellened fordítani őket, meg tudnak lepni néhány új támadással, és van méreg is tartalékban. A hallucinogén füst, amit belélegzel, elborítja a hős érzékeit, és egy ideig a látomásokkal küzd, akik között a beígért vérfarkasok is felbukkannak. Az alapvető probléma az, hogy úgy tűnik, a fejlesztők nem számoltak azzal, hogy a játékosok esetleg már felfedezték az eredeti Assassin's Creed Valhallát egészen Anglia utolsó zugáig.

AC Valhalla - DLC Wrath of the Druids Introduction I Alza Magazin (Gameplay, PS5, No Commentary)

Az egyik feladatod a Wrath of the Druids DLC-ben, hogy Dublinból metropoliszt csinálj. Az Assassin's Creed Valhalla így enyhe üzleti dinamikát is kapott, amely lényegében csak egy kifogás a kolostorok fosztogatására.

Forrás: Saját

Az egész helyszínt 55 szintre építették fel (ami pokolian nehéz a játék kezdetén), de ha az Excaliburt vagy Thor kalapácsát forgatod, egy ősi Isu íj van a hátadra szíjazva, és nyitva van a teljes képességfa, akkor nagyon könnyen átjutsz a történeten és a kihívásokon. A Wrath of the Druids tisztességesen beleillene az alapkampány menetébe, de endgame-kiegészítőként elég pehelysúlyú. Ehhez jönnek még az olyan új képességek, mint a nyílvesszős füstbomba, amellyel káoszt hozhatsz az ellenfeleidre. Az új képességek közül a legtetszetősebb, hogy az ellenséget stílusosan a "homlokán" lehet eltalálni, ami remekül mutat a csata fergetegében.

Írország - a ködös zöld sziget


A Wrath of the Druids DLC legnagyobb vonzereje kétségkívül az ír környezet. Alkalmanként megismerheted a helyi kultúrát talált tekercsekből, elolvashatsz három legendát, meghallgathatsz néhány népdalt és szembesülhetsz két mitikus lénnyel, de nagyjából ez minden. Ahogy fentebb említettem, a druida kultúra kínálta mitológiai potenciál kissé halvány. Így a Ubisoft bordeaux-i részlegének (a montreali stúdió dolgozott az eredeti játékon) szerzői legalább az ír sziget megrajzolásával próbálnak pluszpontokat szerezni. A sziklás lejtőknek, a romos erődöknek és a gyönyörű természetnek köszönhetően ez elég jól sikerül nekik, bár néhol félrelépnek.

Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids; gameplay: kereszt Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids; gameplay: vérfakras

A Wrath of the Druids teljes mértékben megnyitja a kereszténység és a pogányság közötti küzdelem kérdését, de mégsem tudja betölteni azt a potenciált, amelyet már az eredeti Assassin's Creed Valhalla is sejtetett.

Forrás: Saját

A mérgező druida füstök úgy néznek ki, mint egy nagy troll fingása a tájban, és nagyon könnyű kikerülni őket, a titokzatos ködök nem képesek ismeretlentől való félelmet ültetni a szívünkbe, és még mindig találkozunk grafikai hibákkal és glitchekkel, amelyekkel a készítők még fél év után sem tudtak megbirkózni. Tehát még mindig számolnod kell azzal, hogy a tárgyak állandóan megakadnak, a lépcsőn való felfelé futás cirkuszi mutatványnak tűnik, és a helyszín betöltésekor a textúrák részleges pattogása, valamint az alkalmi képkocka kiesések a napirenden vannak. Hogy őszinte legyek, nem igazán tudom elképzelni, hogy a régebbi generációs konzolokon játsszam a játékot, hiszen néha még a PS5 is rendesen megszenvedett.

Elpazarolt potenciál


Az Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids DLC teljesíti a célját, azaz az eredeti játék rajongóinak további tartalmakat nyújt, amelyekkel újra a viking harcos, Eivor bőrébe bújhatnak. De ha hozzám hasonlóan egy kelta mitológiával, ír realizmussal és új kihívással dolgozó epikus történetre számítottál, akkor valószínűleg csalódni fogsz. Ne értsetek félre, ez a DLC nem igazán rossz a Viking Assassin-ok számára, csak éppen elpazarolt potenciált látok benne, mivel hamarosan a feledés homályába fog merülni az átfogó történet egyik mellékszálaként. Sajnos az ígért kereskedelmi és királyi szerződés mechanikája sem működik túl jól, mivel csak a térképen ugrálsz össze-vissza általános feladatokat teljesítve.

Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids; screenshot: Menhirek

Az Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids DLC-ben lépten-nyomon az ír kultúra ikonikus jellegzetességeibe botlunk. Sajnos a Wrath of the Druids kiegészítőt ugyanazok a problémák sújtják, mint az alapjátékot.

Forrás: Saját

Remélhetőleg a második kiegészítő, a The Siege of Paris egy kicsit jobban megdobja majd a season pass értékét. A Wrath of the Druids DLC-vel május 13-tól indulhatsz Írország meghódítására PC-n, PS4-en, PS5-ön, Xbox One-on, Xbox Series X/S-en és Google Stadia-n.

• Forrás: Custom


Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids: Végső értékelés


Záró értékelés

Ez a mini értékelés a játék PS5-ös verziójához készült. A játék egy példányát a cseh ConQuest entertainment forgalmazó biztosította.

Értékelés6/10 Nem rossz
Vélemény:

Az Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids a vikingek rajongóit Írországba kalauzolja el, maximum tíz órára. Sajnos nem használja ki teljes mértékben a szigetben rejlő lehetőségeket, és "csak" egy újabb mellékszál, amit hamar elfelejtesz. Igen, a vérfarkasok megvannak, de az eredeti játék technikai hibái is megmaradtak.

Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids; Mini recenze

Pozitívumok

 • Egy újabb történet az eredeti játék rajongóinak
 • Írország ikonikus helyszíneinek feldolgozása

Negatívumok

 • A játék túl könnyű a veterán gamereknek
 • A kelta világban és mitológiában rejlő kiaknázatlan lehetőségek
 • Általános mellékküldetések (pusztítsd el/szerezd meg)
 • Az eredeti játék technikai hibái megmaradtak
Jakub Němec

Jakub Němec

Amióta az eszemet tudom, személyiségemet a Jakub Němec név mögött rejtegetem. Mindig is szerettem történeteket hősökkel átélni, így a könyvek és a videójátékok már gyerekkorom óta szenvedélyemmé váltak. Az interaktív világban elsősorban a platformjátékok és az RPG érdekel, méghozzá bármilyen formában, de az utóbbi időben az innovatív ötletekkel teli, független címek is vonzanak.

Assassin's Creed Valhalla PC hardver követelményekMinimális hardver követelmények Ajánlott hardver követelmények
Operációs rendszer Windows 10 64-bit Windows 10 64-bit
Processzorok Intel Core i5-4460 3.2GHz / AMD Ryzen R3 1200 Intel Core i7-4790 4-magos 3,6 GHz / AMD Ryzen R5 1600
Videókártya NVIDIA GeForce GTX 960 2GB / Radeon R9 380 NVIDIA GeForce GTX 1060 / Radeon RX 570 8GB
DirectX DirectX 12.0 DirectX 12.0
RAM 8 GB 8 GB
Merevlemez 50 GB 50 GB

- Forrás: game-debate.com (9. 11. 2020)

Milyen gamer PC-t válassz az Assassin's Creed Valhalla: Wrath of the Druids futtatásához?

Szeretnél gyorsan és könnyen dönteni? Hadd ajánljunk néhány gamer PC-t a hardverkövetelmény erőssége szerint.

Alza GameBox Core GTX1660 Super

Basic összeállítás:

Alza GameBox Core GTX1660 Super

Alza BattleBox Core RTX3060 Gungnir

Optimális összeállítás:

Alza BattleBox Core RTX3060 Gungnir

Alza BattleBox Ryzen RTX3070 Corsair

Erős összeállítás:

Alza BattleBox Ryzen RTX3070 Corsair

i Szintén érdekelhet
Assassins Creed Valhalla - PS5
Konzol játék - PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaj: akció és kaland - bújj Eivor, a rettenthetetlen viking harcos szerepébe, és a kifinomult RPG mechanikáknak köszönhetően építsd ki saját településedet és bontakoztasd ki egyedülálló viking sagádat

20 290 Ft áfa nélkül 15 980 Ft
Kosárba
Átvehető: csütörtök 9.30. 15:00-tól
Szállításra kész 1 db
Termékkód: PSV0026
Assassins Creed Valhalla - Xbox One
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, dobozos változat, műfaj: akció és kaland - bújj Eivor, a rettenthetetlen viking harcos szerepébe, és a kifinomult RPG mechanikáknak köszönhetően építsd ki saját településedet és bontakoztasd ki egyedülálló viking sagádat

20 390 Ft áfa nélkül 16 060 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MXO723st
Assassins Creed Valhalla - Drakkar Edition - PS4
Konzol játék - PS4 / PS4 Pro, PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaj: akció és kaland - bújj Eivor, a rettenthetetlen viking harcos szerepébe, és a kifinomult RPG mechanikáknak köszönhetően építsd ki saját településedet és bontakoztasd ki egyedülálló viking sagádat

20 690 Ft áfa nélkül 16 290 Ft
Kosárba
Különleges ajánlat
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MSX817
Assassins Creed Valhalla - PS4
Konzol játék - PS4 / PS4 Pro, PS5 (lemezmeghajtóval), dobozos változat, műfaj: akció és kaland - bújj Eivor, a rettenthetetlen viking harcos szerepébe, és a kifinomult RPG mechanikáknak köszönhetően építsd ki saját településedet és bontakoztasd ki egyedülálló viking sagádat

20 390 Ft áfa nélkül 16 060 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: MSX817st
Assassins Creed Valhalla
PC játék - dobozos változat, műfaj: akció és kaland - bújj Eivor, a rettenthetetlen viking harcos szerepébe, és a kifinomult RPG mechanikáknak köszönhetően építsd ki saját településedet és bontakoztasd ki egyedülálló viking sagádat

18 990 Ft áfa nélkül 14 950 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: WG1238
Assassins Creed Valhalla: Gold Edition - Xbox One Digital
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronikus licensz, Xbox Live kulcs, műfaj: akció és kaland -

38 390 Ft áfa nélkül 30 230 Ft
Kosárba
Letölthető
Termékkód: MXESD1627
Assassins Creed Valhalla: Standard Edition - Xbox One Digital
Konzol játék - Xbox One S / Xbox One X, Xbox Series X, Xbox Series S, elektronikus licensz, Xbox Live kulcs, műfaj: akció és kaland -

26 590 Ft áfa nélkül 20 940 Ft
Kosárba
Letölthető
Termékkód: MXESD1628
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Cégeknek Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB15
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ