Nakupování budoucnosti Auto-moto Minden, ami azigazi magyar nyárhoz kell auto

Tesla Model S 75D (MINDEN, AMIT EDDIG TUDUNK)

Termékkatalógus

Tesla Model S

Maximális hatótávolság

490 km

gyorstöltés

70 perc

akkumulátor garancia

8 év

maximális sebesség

225 km/h

Az elektromos autók a motoros járművek rajongói között csúnya kiskacsáknak számítanak, a maguk magas árával és korlátozott hatótávolságukkal. A Tesla Elon Musk karizmatikus vezetésével viszont pont az ellenkezőjét igyekszik bebizonyítani. Erre a legjobb példa a Tesla S 75D. Túlzások nélkül ez egy olyan elektromos jármű, amelyet élvezet vezetni. Milyen messzire jutsz vele, mivel fogad a belső terében és működik egyáltalán az autonóm vezetés? 

Mi mindent tudhatsz meg a Tesla Model S 75D cikkünkben? 

 • A Tesla elektromos autók megváltoztatják az egész autóipart
 • Tesla S 75D, a mi konfigurációnk
 • A Tesla Model S 75D hatótávolsága akár 490 km 
 • Tesla Model S 75D sportos elektromos autó
 • A Tesla S vezetése igazi élvezet
 • A Tesla S 75D belső világát egy 17” méretű kijelző uralja
 • A Tesla Model S 75D és a Tesla Model X 100D összehasonlítása
 • Milyen véleménye van a szakértőknek a Tesla S 75D-ről? 
 • Könnyű otthoni és állomáson való töltés
 • Elektromos autók – töltőállomások
 • Összehasonlítás: Tesla S 75D, Volkswagen e-Golf, Nissan Leaf, BMW i3
 • Az elektromos autók árusítása hamarosan elindul az Alza.hu oldalon 
 • Elektromos autók és a parkolás

A Tesla elektromos autók megváltoztatják az egész autóipart

A Tesla Motors inkább egy start-up-ra hasonlít, mintsem egy autógyártóra. A nem ortodox hozzáállásával valóban kitűnik a szakmabeli szokásokban. Már 2008-ban a Tesla úgy döntött, hogy megkezdi az elektromos autók sorozatgyártását. Az első modell a Tesla Roadster volt, amely a Lotus Elise-re épített. A gyorsulás 0-ról 96 km/h-ra 3,9 másodperc alatt történt. 

Tesla RoadsterTesla STesla Model X

A teljesen elektromos szedán autót a Tesla 2012-ben kezdte el gyártani. Azóta igazi fejlődésen ment keresztül. A ma gyártásban levő Tesla S 75D ugyanis nagyon kevés hasonlósággal rendelkezik az eredeti modellel. Pár évvel ezelőtt nehezen képzeltük volna el, hogy egy szoftverfrissítésnek köszönhetően új és jobb funkciók kerülnek a járműbe. A Tesla járművek Linux alapú rendszert használnak, és a gyakorlatban szinte mindig online vannak. A gyártó ennek köszönhetően automatikusan és a távolból frissítheti a szoftvert, így fokozatosan ad hozzá új és javított funkciókat. Ezzel a módszerrel javult például az autonóm vezetés is. 

Tesla S 75D, a mi konfigurációnk

 • Hatótávolság körülbelül 490 km
 • Maximális sebesség 225 km/h
 • Teljesítmény 386 kW, 498 Nm
 • Piros metál
 • Üveg tetőablak
 • Teljesen fekete belső + prémium csomag ( HEPA szűrő a klimatizációban, jobb LED fényszórók, bőrülések kartámasszal, Alcantara bőr felső vezérlőpult borítás, LED belső megvilágítás, megvilágított ajtó zárak, dokk a telefon gyors csatlakoztatásához) 
 • Javított Autopilot új és pontosabb érzékelőkkel
 • Autonóm vezetés, amely folyamatosan tökéletesedik 
 • Magas áramerősségű gyorstöltő

Michal Rybka, a mi szakértőnk is kipróbálta az autonóm vezetést, amelyről a benyomását a következő videóban tekinthetitek meg. 

A Tesla Model S 75D hatótávolsága akár 490 km 

Hogy is van ez az ígért hatótávolsággal? Ez sok mindentől függ (külső hőmérséklet, domborzat, csomag tömege), de a szabványos hatótávolság a Tesla S 75D esetében 466 km. Az igazi, gyakorlatban tapasztalható érték viszont ettől alacsonyabb lesz. 

Tesla Model S 75D sportos elektromos autó

A Tesla S 75D kinézete mögött Franz von Holzhausen tervező áll. A munka láthatólag nagyon jól illett hozzá, az autó ugyanis megállja a helyét olyan márkák mellet is, mint a BMW vagy Mercedes. 

Elektrický automobil Tesla S

A Tesla Model S 75D első látásra egyáltalán nem tűnik elektromos autónak. A sportos kialakítás, a jól megalkotott aerodinamikus test és a kifejlett elektromos motor a Tesla Model S 75D-nek olyan vezetési tulajdonságot ad, amellyel könnyedén verseng a belső égésű motorokkal is.

A vonzó sportos formák nemcsak szépek, de gondoskodnak a tökéletes aerodinamikáról is. Sehol nem lóg ki egy antenna sem, és az ajtó fogantyúi is képesek elrejtőzni a testben. Ha a stílus kulcsot magadnál tartod és közeledsz az autó felé, akkor ezek a fogantyúk automatikusan kijönnek az ajtóból. Ez a kulcs a Tesla S 75D formavonalait követi, de meglepően egyetlen gombot sem tartalmaz. Ennek ellenére is könnyedén kezelheted az összes szükséges funkciót. Elég a csomagtartó részen kétszer nyomni és az ajtók automatikusan kinyílnak. Hasonlóan nyithatod a töltő csatlakozóhoz tartozó nyílást is. 

Elektrický automobil Tesla S, horní pohled

Mint a többi Tesla modellnél is, a legtipikusabb színbéli megjelenés a Tesla Model S 75D-nél a piros. Ha nem elégszel meg a külsővel, akkor próbáld ki a panoráma kilátást az üveg tetőablaknak köszönhetően. 

A Tesla S vezetése igazi élvezet

A Tesla Model S 75D a motorháztető alatt 386 kW teljesítményt 498 Nm forgatónyomatékot rejt. Az összkerék meghajtást nagyon okosan tervezte meg a Tesla. Az első és hátsó tengelyt ugyanis mindig 193 kW teljesítményű elektromos motor hajtja meg. Magát a vezetést teljes csend övezi, amelyhez kell egy kis idő, ameddig hozzászokik az eddig belső égésű motort használó sofőr. 

A vezetési élmény egy szóval fantasztikus. A szükséges gyorsulás esetében az autó azonnal reagál és mélyen az ülésbe nyom téged. A többi autónál először kisebb fokozatba szükséges váltani, majd csak azután elérhető a gyorsuláshoz szükséges energia. A Tesla S 75D esetében ez soha nem fordulhat elő. A gázpedál lenyomása után úgy fogsz repülni mint a SpaceX rakéták. A nulláról 100 km/h-ra való gyorsulás mindössze 5,4 másodperc alatt történik, és ez magáért beszél. 

A Tesla S 75D belső világát egy 17“  méretű kijelző uralja

A vezérlőpulton elhelyezkedő gombok számát megpróbálhatod kitalálni. A klasszikus autók esetében ez a szám több tíz nagyobb és kisebb gombot jelent. A Tesla Model S 75D megelégszik két gombbal. Minden további irányításhoz a 17” átmérőjű kijelző szolgál. Az egyszerű és intuitív kezelőfelület az Apple okos berendezéseihez hasonló. 

Elektrický automobil Tesla S, interiér

Minden autóval kapcsolatos művelet a Tesla Model S 75D esetében a 17” méretű kijelzőn történik. Ez a kijelző még jobban kiemeli az autó jövőbeli megjelenését. A kezelése intuitív és egyszerű, mint minden más a Tesla Model S 75D járműben. 

A kijelző nemcsak az aktuális vezetési információkat jeleníti meg, hanem mint navigáció is működik. A tolatásnál HD képet biztosít a hátsó kamerából. Feltűnhet valakinek, hogy a belső térben semmilyen gomb sem található. Az indításhoz szükséges gombot sem találod meg. A Tesla Model S 75D ugyanis az automatikus zárkioldás után azonnal fel van készülve a menetre. A kormány alatt elhelyezkedő választóval egyszerűen csak „D” módba kell helyezni és le kell nyomni a gázpedált. 

Tesla S 75 D; přední část    Tesla S 75D, sportovní tvary    Tesla S

A Tesla Model S 75D és a Tesla Model X 100D összehasonlítása

Mind a két amerikai elektromos autó több technológiai funkciót megoszt egymással, beleértve az autópilóta funkciót és a hatalmas vezérlőpultot. A Tesla S 75D a sportos szedánok közé tartozik prémium felszereltséggel. Úttörőnek számít az elektromos autók piacán. 

A Tesla Model X 100D egy nagy és nehéz SUV, amely problémamentesen szállít öt személyt és mindeközben hihetetlen 2180 liter csomagteret biztosít az első és hátsó csomagterekben. Ezen hihetetlen paraméterek ellenére is nulláról százra 5 másodperc alatt képes felgyorsulni és akár 565 km-t hatótávolsággal rendelkezik egyetlen feltöltéssel. Első látásra megismerhető a felfelé nyíló Falcon Wings ajtókról és a panoráma szélvédőről.

Milyen véleménye van a szakértőknek a Tesla S 75D-ről? 

Az Autosalon televíziós műsor a nehezebb visszacsatolás nélküli irányításról ír. Ennek ellenére viszont a Tesla S 75D 97%-os teljes értékelést kapott. Hasonlóan tekint a Teslára az angol Top Gear is, amely 9 pontot adott a 10-ből a járműnek. Főleg az elektromos autók terén tapasztalt úttörést értékelték. A Tesla S-t, mint győztes autót jelölte meg az Autocar oldal is. 


A kritikus Rasťo Chvála a Garaz.tv oldaltól a Tesla Model S 75D-t elképesztő elektromos játéknak titulálta, amelynek kitűnő vezetési paraméterei vannak. 

Könnyű otthoni és állomáson való töltés

Ha hosszabb utat tervezel, akkor természetesen gondolnod kell majd a töltőállomásokra is. A Tesla Model S 75D elektromos autó kikeresi a legközelebb megtalálható állomást a tervezett útnak megfelelően. A töltés ideje 70 perc és 4 óra között mozog, amely attól függ, hogy milyen teljesítményű a töltőállomás. A hagyományos otthoni csatlakozóról viszont egész este töltődni fog az autó. 

Az autózás jövője elektromos. Már csak az a kérdés, hogy ez a változás milyen gyorsan fog végbe menni. Elon Musk a Teslával nagyon keményen dolgozik azon, hogy ez az idő minél rövidebb legyen. Nemrég bejelentette, hogy el fogják törölni az elektromos autók egyik hátrányát – a lassú töltést. A fejlesztések nagyon gyorsan zajlanak és úgy tűnik, hogy hamarosan megjelennek majd az első 350 kW teljesítményű töltőállomások, amelyek a Tesla Model S 75D töltési idejét 10 percre csökkentenék. 

Elektromos autók – töltőállomások 

Az elektromos autók a kezdetekben nehézségekkel küzdöttek a töltés terén, de manapság már a helyzet sokkal jobb. A töltőállomások száma rohamosan növekszik. Néhány töltőállomás használata teljesen ingyenes. 

Összehasonlítás: Tesla S 75D, Volkswagen e-Golf, Nissan Leaf, BMW i3

A vásárló számára manapság széles választék áll rendelkezésre az elektromos autók piacán. Így most összehasonlítjuk a Volkswagen e-Golf, Tesla S 75D, BMW i3 és a Nissan Leaf elektromos autókat. Már első látásra kiemelkedik paramétereiben a Tesla S a többi autó közül. 

Elektromos autóTesla Model S 75DVW e-GolfNissan LeafBMW i3
Maximális hatótávolság490 km300 km250 km250 km
Gyorstöltés (400 V)70 perc45 perc30 perc30 perc
Klasszikus töltés (220 V)8 óra17 óra13 óra14 óra
Akkumulátor kapacitás75 kWh36 kWh30 kWh33 kWh
Teljesítmény386 kW100 kW80 kW125 kW
Tömeg2 108 kg1 510 kg1 505 kg1 195 kg
Forgatónyomaték498 Nm290 Nm224 Nm250 Nm
Fogyasztás (100 km)19,13 kWh12,7 kWh15 kWh12,6 kWh
Maximális sebesség225 km/h150 km/h144 km/h150 km/h
Csomagtér mérete894 l341 l370 l260 l
Ár32 737 590 Ft11 314 664 Ft9 320 735 Ft11 255 672 Ft

Az elektromos autók árusítása hamarosan elindul az Alza.hu oldalon

Ha még nem tudnátok, az Alza.hu változtat a már ismert szokásokon. Az új autót egyszerűen megrendelheted interneten keresztül, és a fizetés után másnap már a garázsod előtt lesz. A Tesla S elektromos autót megtekintheted a Prágában, Holešovice-ben.

Elektromos autók és a parkolás

A parkolás terén az elektromos autók manapság több előnyt is élveznek a hagyományos autókkal szemben. Az utakon több városban is használhatják a buszsávokat, illetve a kijelölt parkolóhelyeken is ingyenesen parkolhatnak. Egyre több ország teszi elérhetőbbé az elektromos autók számára ezeket a lehetőségeket. 

0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB15
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ