Haztartasi-nagygepek Haztartasi-nagygepek

Az okosórákhoz való legjobb sportalkalmazások áttekintése

Termékkatalógus

Cikk

Frissítve

Okosórát vagy fitneszórát használsz és szeretnéd letölteni róla a mért adatokat? Akkor vess egy pillantást a legjobb társalkalmazások áttekintésére! Milyen előnyöket nyújtanak? Miben különböznek? És valóban működhetnek akár edzőként is?

aplikace; smartwatch; hordható elektronika; okosórák; wearables;

A legjobb sportalkalmazások okosórákhoz – TARTALOM

  1. Elemezd a sportteljesítményt egy megfelelő alkalmazás segítségével
  2. Döntsd meg saját rekordjaidat a Garmin Connecttel
  3. Fedezd fel a tökéletes Polar Flow edzési platformot
  4. Huawei Egészség mobilalkalmazás
  5. Maradj jó hangulatban a Samsung Health segítségével
  6. A Google Fit segítségével aktív életet élhetsz
  7. TIPPÜNK: Oszd meg adataidat a Strava-val

Elemezd a sportteljesítményt egy megfelelő alkalmazás segítségével

Egy okos- vagy fitneszóra kiválasztása rendkívül érzékeny téma. Előre át kell gondolni, hogy milyen funkciókat tervezel használni. Az ilyen, a sporttevékenységek minőségi mérésére szolgáló órák már pár tízezerért is beszerezhetőek, ám létezik számos drágább modell is a piacon. A felhasználók döntő többsége azonban a választás során teljesen megfeledkezik a kísérő mobilalkalmazásokról és a hozzájuk tartozó online naplóról.

Ugyanakkor ez egy viszonylag alapvető funkció, amelyet ajánlunk, hogy ismerj meg, mielőtt megvennéd magát az órát. Rengeteg különböző megközelítés létezik a gyártók között. A történelem ismeretében elmondhatjuk, hogy néhány évvel ezelőtt a helyzet még eléggé tragikus volt, és a mért értékek PC-re történő átvitele egy egész délutános programnak számított.

Mára azonban a helyzet gyökeresen megváltozott, mivel az új okos- és fitneszórák nagy részének nem kell fizikálisan csatlakoznia a számítógéphez, hanem jól működő mobilalkalmazások állnak rendelkezésre. Ennek köszönhetően a mért értékek szinte rögtön az edzés után leszinkronizálódnak a mobilalkalmazáson keresztül az online naplóba. Sok esetben a teljesítmény online is megtekinthető, amely kifejezetten hasznos az edzők számára, akik ellenőrizni szeretnék mentoráltjaikat. Általában közvetlenül az egyes gyártóktól származó alkalmazásokat használják, mivel ezek biztosítják a legszélesebb választékot. Nézzük meg ezeket közelebbről.

;samsung health; smartwatch; hordható elektronika; okosórák; wearables;
Akár futsz, biciklizel, edzel vagy úszol, a Samsung Health segít, hogy a legtöbbet hozhasd ki az állóképességedből.

Előre jeleznünk kell, hogy az egyes alkalmazásokat az adott óramárkákhoz tervezték. A nagyszerű Garmin Connect csak Garmin eszközökkel használható. A multifunkcionális alkalmazások egy példája a Strava (részletek később a cikkben).

Döntsd meg saját rekordjaidat a Garmin Connecttel

Teljesen nyilvánvaló, hogy az igényes sportolók körében megingathatatlanul első számú versenyzővel kezdjük a sort. Igen, ez a Garmin, amely Garming Connect alkalmazásával teljesen megváltoztatta más gyártók szemléletét, akik rájöttek, hogy a hardver (az órák) csak a siker felét jelenti. A kirakós másik fele a szoftveres támogatás.

Garmin okosórák felbecsülhetetlen tulajdonsága a tény, hogy teljes mértékben okostelefon vagy PC nélkül működnek. A tevékenységek eredményei részletesen kielemezhetők az óra kijelzőjén ábrázolt grafikonoknak köszönhetően. Részletesen elemezheted a pulzusgörbéket vagy a lépések számát mutató oszlopdiagramokat. A Garmin Connect mobil- és Garmin Express asztali készülékkel történő szinkronizálás után az összes adatot grafikonok formájában tekintheted meg, és összehasonlíthatod a mérési eredményeket és a saját legjobb eredményeidet. Ez teszi a Garmin órát nagyszerű kiegészítővé azok számára, akik többet szeretnének megtudni sportteljesítményükről, és még magasabb szintre emelni az edzés élvezetét.

Ugyanakkor a már említett Garmin Connect mobilalkalmazás külön dicséretet is érdemel, amely átlátható, szépen kidolgozott és számos hasznos információval van tele. Ott van még a Connect IQ áruház is, amelyről mindenféle számlapok és alkalmazások hosszú listáját töltheted le. Számos számlap nagymértékben testreszabható, legyen szó akár különféle designelemekről, akár a megjelenített adatok kiválasztásáról.

A Garmin Connect alkalmazás révén barátaid tevékenységeit is nyomon követheted. És ha úgy érzed, hogy valamelyikük lustálkodik, könnyen és gyorsan hozhatsz létre sportkihívásokat, ahol motiválhatjátok egymást a célok elérésével. Fontos hozzáadott érték az edző használatának lehetősége. A kompatibilis Garmin órákra edzéseket tölthetsz le, amelyek a teljesítményed alapján az aktuális igényeidhez igazíthatóak. Jobban teljesítesz, mint vártad? A terv arra fog ösztönözni, hogy még jobban nyomd. Kihagytad az edzést? A terv segít bepótolni a lemaradást.

Fedezd fel a tökéletes Polar Flow edzési platformot

A Polar Flow egy internetes portál az edzéseidhez, a tevékenységeidhez és az alvásodhoz. Hibátlanul működik együtt a Polar termékekkel és hozzájárul az edzésed nyomon követéséhez, továbbá a magasabb teljesítmény eléréséhez. Az alkalmazás számítógépen és mobileszközökön is elérhető (letölthető Android és iOS felületre).

polar; aplikace flow; smartwatch; hordható elektronika; okosórák; wearables;
A széleskörű edzéselemző eszközökkel megismerheted teljesítményed lényegét. A Polar Flow segítségével részletes elemzést kaphatsz minden tevékenységéről - az egyéni edzésekről, eredményekről, tevékenységekről, alvásról és még a regenerálódás mértékéről is. Akár közvetlenül a telefonodról, akár a webes alkalmazáson keresztül.

Ha úgy szeretnél edzeni, mint egy profi sportoló, akkor úgy is kell pihenned, mint a profik. A Polar Flow alkalmazások és a kompatibilis Polar sport- és fitneszórák segítenek megtalálni az egyensúlyt az edzés és a pihenés között, valamint megelőzni a sérüléseket a napi tevékenységek, az alvás, az edzésterhelés és a regenerálódás egyedülállóan átfogó megoldásával. A részletes jelentések segítségével edződ hosszú távon nyomon követheti a fejlődésedet és a tendenciákat. Ez nemcsak a jelenlegi fejlődés elemzésében segít, hanem lehetővé teszi, hogy hatékony tervet készíts a következő szezonra.

polar; aplikace flow; smartwatch; hordható elektronika; okosórák; wearables;
A Polar Flow szezonális tervezője nagyon hasznos eszköz a személyre szabott éves terv elkészítéséhez. Bármi legyen is a célod, a Polar Flow segít átfogó tervet készíteni annak eléréséhez.

Ha a Polar mellett döntesz, hozzáférést kapsz a teljes Polar ökoszisztémához, ahol minden összekapcsolódik. Akár a Polar Beat ingyenes fitneszalkalmazással edzel, akár a Polar Club segítségével csoportos edzéseken veszel részt az edzőteremben. A Polar Flow alkalmazással automatikusan szinkronizálhatod edzésadataidat más szolgáltatásokkal és sportközösségekkel, például a Strava, a MyFitnessPal és a TrainingPeaks szolgáltatásokkal.

Huawei Egészség mobilalkalmazás

A Huawei Egészség (Health) alkalmazást közvetlenül a Huawei okosórák és okoskarkötők mindenféle tevékenységének összegyűjtésére tervezték. Nem kell sportolónak lenned ahhoz, hogy érdekeljenek a mindennapi mozgással kapcsolatos adatok, legyen szó a lépések számáról, az elégetett kalóriákról, a megtett távolságról vagy az erőteljes aktivitás perceiről. A közvetlen sportok esetében ezután a támogatott módok sokaságát élvezheted, amelyekből ma már több mint 100 van.

Értékelnünk kell az egyes edzések átfogó kiértékelését is, ahol például egy egyszerű sétából megtudhatjuk a pontos útvonalat, időtartamot, tempót, lépést, lépéstempót, szintemelkedést vagy az elégetett kalóriák számát. Használhatod az úgynevezett dinamikus nyomon követést is, egy automatikusan létrehozott videót, amely a teljes tevékenység menetét mutatja, beleértve a zenei hátteret és a tevékenység során készült beágyazott fényképeket. Nem feledkezhetünk meg a fejlett sportmutatókról sem, amelyek megmondják, hogy mennyi időt kell várnunk a következő edzésig (regenerálódási idő), hogy túledzettek vagyunk-e (edzésterhelés), vagy hogy milyen a kondíciónk (VO2 Max).

A Huawei Health alkalmazás elérhető Androidra, iOS-re, és nyilvánvaló okokból a Huawei AppGallery-ben is megtalálható. Sajnos azonban a gyártó nem készített megfelelő webes alkalmazást, ami elég nagy kár. Így a mért tevékenységek csak okostelefonokról és tabletekről tekinthetők meg.

Maradj jó hangulatban a Samsung Health segítségével

A Samsung Health alkalmazás (Android és iOS verzió) felelős a sport- és egészségügyi adatok tárolásáért, elemzéséért és megtekintéséért. Ez természetesen közvetlenül a Samsung Galaxy órán is megtalálható, de kényelmesebb a telefon kijelzőjén böngészni. Valójában a mért értékek széles skálája áll majd a rendelkezésedre. Például a pulzusszám, a vér oxigénszintje, a lépésszám vagy a helymeghatározási adatok. Ha az órát éjszakára használod, az alvás minőségéről és időtartamáról, a stressz-szintről vagy a VO2-ről is kaphatsz információkat. A nap folyamán az alkalmazás az órán keresztül követ téged, és többször is megpróbál rávenni, hogy megfelelően mozogj vagy lélegezz.

A Samsung okosóráinak viszonylag nagy népszerűségével egyértelmű, hogy a gyártó igyekszik. Például kész edzésterveket kaphatsz szakemberektől. A Samsung is sokat támaszkodik a természetes versenyképességre. Így könnyedén megoszthatod a napi tevékenységeket a barátaiddal, és különböző kihívásokat is szervezhetsz. Ez növeli a motivációt a mozgásra, amely az elsődleges cél.

A Google Fit segítségével aktív életet élhetsz

A népszerűség szempontjából nem szabad megfeledkeznünk a Wear OS by Google platformról, amelyet az átfogó Google Fit alkalmazás mutat be. A Google-rendszerek nyitottságának köszönhetően ez egy többplatformos alkalmazás, amely okostelefonon is használható anélkül, hogy szükség lenne egy Wear OS órára a csuklódon. Ez azonban azt is jelenti, hogy egy ilyen alkalmazás inkább kezdőknek való, és egyáltalán nem hasonlítható össze a fejlett Garmin Connect platformmal.

…
A Google Fit alapfelületének nézete. Android és iOS rendszerekre ingyenesen letölthető. Az internetes hozzáférés azonban sajnos hiányzik.

A Google Fit számos kedvenc alkalmazásodból és eszközödről származó információkat jelenít meg, hogy teljes áttekintést adjon az egészségi állapotodról, és nyomon követhesse a fejlődésedet. Ezek közé tartozik a Lifesum, Wear OS by Google, Nike+, Runkeeper, Strava, MyFitnessPal, Basis, Sleep as Android, Withings, Xiaomi Mi karkötők és még sok más.

TIPPÜNK: Oszd meg adataidat a Strava-val

Strava platform összehozza az aktív sportolókat a teljes okos- és fitneszóra piacon. A Strava edzésnaplóként szolgál, kihívásokat tartalmaz, számolja a futott vagy gyalogolt kilométereket, és ami a legfontosabb, közösségi sporthálózatként működik. Könnyedén nyomon követheted, hogy barátaid mennyit futottak, de ugyanilyen könnyen megcsodálhatod a legjobb sportolók teljesítményét is. Akár Radek Brunner ultramaratonistától is tanulhatsz valamit. Világszerte több tízmillió felhasználó használja aktívan a Stravát.

Az egyik legnagyobb attrakciót az úgynevezett szegmensek (vonzó szakaszok - például a paddockok vagy a kiválasztott versenyek útvonalai) jelentik, ahol folyamatos csaták zajlanak. Az alkalmazás összegyűjti mindazok adatait, akik ezeken a szakaszokon végigmentek, és GPS-eszközzel rendelkeznek, és megosztja a Strava-n az értékeiket. Csak annyit kell tenned, hogy például a szokásos futás részeként végigfutsz egy szegmensen, és máris továbbléphetsz.

Nyilvánvaló, hogy egyetlen sportoló sem akar több sportnaplót vezetni, ezért az elsődleges alkalmazás (pl. Garmin Connect) könnyen összekapcsolható a Strava-val. Ezután a teljesítményed automatikusan szinkronizálódik, és semmi miatt nem kell aggódnod.

A szegmenseket egyébként a normál felhasználók hozzák létre. Ha tehát van egy kedvenc szegmensed, ahol szeretnéd összehasonlítani a teljesítményedet magaddal és más felhasználókkal, semmi sem akadályoz meg abban, hogy ezt megtedd.

chytré hodinky; nositelná elektronika; sportestery; wearables; aplikace;
A Strava a webes felületen kívül természetesen mobilalkalmazásként is elérhető (Android és iOS felületeken).
i Még érdekelhet

Hozd ki a legtöbbet az okosórádból, és használd a megfelelő alkalmazásokat sporttevékenységeid nyomon követéséhez. Ez új motivációt fog adni neked, hogy megdöntsd a saját rekordodat.

4,6 203×
Garmin Vívoactive 4S RoseGold White
Okosóra - női, magyar nyelvű vezérlés, transzflektív MIP kijelző, GPS, NFC fizetési típus Garmin Pay, pulzusmérés, alvásfigyelés, lépésszámláló, véroxigénszint mérő, barométer, mobil keresése, zenelejátszó az órában, mobil zenelejátszójának vezérlése, időjárás előrejelzés és alkalmazásbolt, alkalmas futáshoz, kerékpározáshoz, jógához, golfhoz, úszáshoz, vízállóság 50 m (5 ATM) , esés érzékelő, tok anyaga műanyag

Leárazás -4 %
90 990 Ft 94 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: PPvact03
Nyomtatás
P-DC1-WEB34
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ