AD květen univerzal Akvizice ApF HU
Termékkatalógus
Alza.cz USB 3.2 Alza.cz USB 3.2

USB 3.2-es szabvány

akár kétszeres sebességgel

Tudj meg többet "
Alza.cz USB 3.2
Alza.cz USB 3.2

Az USB még gyorsabb lett az új 3.2 szabvány használatával

Az USB a legelterjedtebb csatlakozó a számítógépek világában. Az újonnan bemutatott USB 3.2-es szabvány bevezetése éppen ezért fontos esemény. A legújabb generációs USB legfőbb vonzereje a nagyobb sebesség, mely akár 20 Gbit/s is lehet. Bónuszként új, egyértelműbb intuitívan értelmezhető jelölést is kapunk.

Alza.cz USB 3.2

Az USB 3.2 előnyei: Sebesség

Az USB 3.2 előnye a nagyobb sebesség. Ez a 3.1-es szabvány kétszerese is lehet, azaz akár 20 Gbit/s. Amint a továbbiakban olvasni fogod, figylened kell az új jelölésre. A visszamenőleges kompatibilitásért a sebességen veszítünk. A 3.2-es szabványú USB-C képes kezelni a nagyobb áramerősséget is. Ugyan a feszültség nem változott (maradt 5 V), a maximális áramerősség 0,9 A-ről 3 A-re nőtt, egészen 15 W-ig.

Alza.cz USB 3.2

Az USB 3.2 egy szabvány, nem csatlakozó

Először is tisztáznunk kell két kifejezést, a szabványt és a csatlakozót. És a teljesítmény is többsávos, amely az USB 3.2 esetén befolyásolja a maximális sebességet.

Az USB-csatlakozó típusa a formára utal

Az USB-k világában a leggyakrabban az USB-A és USB-C (szimmetrikus csatlakozó) kifejezésekkel találkozunk. Ugyanakkor a nyomtatók továbbra is az USB-B csatlakozót használják. Az USB-csatlakozó a kábel vagy a port fizikai tulajdonságait jelzi, nem a sebességet. Előfordul, hogy a csatlakozónak és a szabványnak semmi köze egymáshoz.

Az USB szabvány (nem csak) a sebességre vonatkozik

Ha a leggyorsabb átvitelre van szükséged, akkor az USB-kábel/port szabványra fordíts figyelmet. Jelenleg a legszélesebb körben használt szabványok a 3.1 (legfeljebb 10 Gbit/s) és a 3.0 (legfeljebb 5 Gbit/s). Tehát ha veszel egy flash meghajtót 3.2-es szabvánnyal és USB-A csatlakozóval, akkor USB-A 3.0 eszközökhöz is csatlakoztathatod. Ugyanakkor számolnod kell vele, hogy a sebesség korlátozott lesz.

Többsávos: az USB sávok

A harmadik kifejezés, amelyet bemutatunk, a multi-lane vagyis a több sáv. Ez a legújabb technológiára utal, amely jelentősen megnöveli az átviteli sebességet. Míg a 3.1 és a korábbi szabványok csak egy "sávot" támogattak, és ennek köszönhetően erősen korlátozottak voltak, az USB-C csatlakozó megjelenésével lehetőség nyílik egyszerre akár négy sáv használatára


Alza.cz USB 3.2

Az új USB 3.2 szabvány új jelzést is kapott

Ha biztosan akarod tudni, hogy milyen gyors a 3.2-es szabványú USB-d, tudnod kell a generációt is vagy figyelned kell a jelzést. Ha nem figyelsz eléggé akkor előfordulhat, hogy ugyan 3.2-es USB-t veszel, de a sebessége akkora lesz, mint egy USB 3.0-ás csatlakozóé.

Új elnevezés
Régi elnevezés
Sebesség
Marketing elnevezés
Csatlakozó
USB 3.2 Gen 2x2
USB 3.1 Gen 3 (korábban USB 3.2)
20 Gbit / s
SuperSpeed USB 20 Gbps
USB-C
USB 3.2 Gen 2
USB 3.1 Gen 3 (korábban USB 3.1)
10 Gbit / s
SuperSpeed USB 10 Gbps
USB-C és USB-A
USB 3.2 Gen 1
USB 3.1 Gen 1 (korábban USB 3.0)
5 Gbit / s
SuperSpeed USB
USB-C és USB-A
USB 2.0
USB 2.0
480 Mbps
High Speed
USB-C és USB-A
USB 1.1
USB 1.1
12 Mbps
Full Speed
USB-A
USB 1.0
USB 1.0
1,5 Mbit / s
Low Speed
USB-A

Mint fentebb említettük, a több sáv az USB-C kiváltsága, így a több sávú szabványok nem lesznek elérhetőek az USB-A vagy az USB-B számára. A helyzetet valószínűleg ismét megkavarja, hogy márciusban várható az USB 4.0 szabvány bejelentése, amely a Thunderbolt 3-as szabványú Lightning kábel sebességét is elérheti, azaz 40 Gbit / s-t.

USB
Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ