Shop roku Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Fém fúrószárak

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Szűrés

A fém fúrószárakat hagyományos kialakítás, valamint hegyesre és élesre köszörült csúcs jellemzi. A fémfúrók lehetővé teszik olyan fémek fúrását, mint alumínium, réz, sárgaréz, cink, vas és ötvözetlen acélok. A klasszikus fúrók HSS-R gyorsacélból készülnek, tartósabbak a HSS-G jelzésű fémfúrók. A legkeményebb anyagokkal a kobaltos fémfúrók tudnak megbirkózni.

Tovább
A fémfúrószárak nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, mint például a fafúrószárak vagy betonfúrók, ezért magasfokú keménység, szilárdság és ellenállóság jellemzi őket.
Fémfúrószár fémlemez fúrásához
Fémfúrószárak - fémlemez fúrása

Fém fúrószár fajták

HSS-R alap fémfúrószárak (fekete)

A HSS-R fém fúrószárak legfontosabb tulajdonságai a magasfokú keménység, rugalmasság és eloxált felületű spirálhorony a fúrás közben keletkező forgács gyors elvezetéséhez. A fémfúrók hegyének 118°-os dőlésszögének köszönhetően alkalmasak fa, cementkötésű faforgácslap vagy műanyagok fúrására is. Továbbá ide tartoznak olyan speciális fémfúrószárak is, amelyeket karosszéria, fémlemezek és 2–6 mm falvastagságú fémcsövek fúrására terveztek.

HSS-G fémfúrószárak (világos)

HSS-G fém fúrószárak jobb minőségűek, mint a HSS-R fémfúrók, 135°-os dőlésszögű heggyel. A HSS-G fémfúrók akár 40% -kal gyorsabb fúrást tesznek lehetővé, mint a kúposan köszörült HSS fémfúrószárak. Acél, öntött acél, ötvözött és ötvözetlen anyagok fúrására tervezték, maximum 900 N / mm² szilárdsággal.

HSS-Co fémfúrószárak (kobaltfúrók)

A kobaltos fém fúrószár nagyon precíz, így nagy pontosságot igénylő furatok készítésére alkalmas. Drágábbak, mint a normál HSS fémfúrók, de lehetővé teszik az ötvözött acélok fúrását anélkül, hogy nagyfokú kopás lépne fel. A kobaltos fém fúrószár nagyobb teljesítményt, tartósságot és hőállóságot garantál. Acél, vas, öntöttvas, színesfémek és rozsdamentes acél fúrásához használják.

Speciális fémfúrók

Ebbe a kategóriába tartoznak a fém lyukvágók vagy lyukmélyítők, a fémlemezfúrók, a lépcsős és kúpos fémfúrók és a marófúrók. Kúpos alakjuk és hatszögletű száruk alapján ismerhetők fel. Segítségükkel tökéletesen kör alakú furatokat készíthetünk. A fúrás közben keletkező forgácsot gyorsan és hatékonyan távolítják el.

Fémfúrószárak

Fúrógép nélkül a legjobb fúrószár is haszontalan. A fúrógépek, ütvefúrók és fúrókalapácsok kínálata egyre bővül és korszerűsödik, ezért érdemes egy pillantást venni fúrógép kínálatunkra.

Mire kell figyelni a fémfúrószár kiválasztásakor

A fém fúrószár anyaga

  • Ötvözet (ötvözött) - Az ötvözött fémfúrók magasabb edzhetőséggel és stabilabb anyagtulajdonságokkal rendelkeznek magasabb hőmérsékleten is. Acél fúrására használhatók.
  • Magas széntartalmú - Minél magasabb a fémfúrószár széntartalma, annál szilárdabb és keményebb. Az ilyen keményfém fúrószár általános fúrásra is használható, például fa fúrásához.
  • HSS gyorsacél - A HSS gyorsacélból készült fémfúrók hatékony fúrási teljesítményt és nagy ellenállóságot kínálnak magas hőmérsékleten is, akár 900 °C-on. Kiválóan használhatók olyan munkák során, ahol nagyfokú keménységre és kopásállóságra van szükség magas hőmérséklet esetén is.

Fém fúrószár méretek - A fémfúrók hossza

A fém fúrószárak mérete általában 30-1000 mm hosszúságig terjed. A különösen hosszú fémfúrószárak hossza meghaladja az 1000 mm-t. Ezeknek a fémfúróknak nagyobb a hőállósága. A leggyakoribb méretek 50 és 150 mm között találhatók.

Ha hosszú vagy extra hosszú fém fúrószárakat keresel, akkor tekintsd meg hosszú fúrószárak kínálatunkat.

A fémfúrószárak átmérője

A fémfúrókat 0,5 mm és 40 mm közötti átmérővel gyártják. A kisebb fémfúrószárak (maximum 10 mm) hajlamosabbak a sérülésre vagy ritka esetben törésre. A vastagabb fémfúrószárak (10 mm felett) tartósabbak, viszont gyorsabban melegednek.

A fémfúró befogása a tokmányba

A fémfúrószár kiválasztásakor fontos figyelembe venni a fúrótokmányunk típusát. A piacon egyre gyakoribbak az univerzális fúrókalapácsok és ütvefúrók, amelyek mindkét fúrórendszerhez tartalmaznak tokmányokat, tehát SDS gyorskioldó rendszerű fúrószárak és hagyományos henger alakú fúrószárak egyaránt használhatók velük. Amennyiben nem univerzális rendszerű fúrógépünk van, akkor a fémfúrószár vagy akármilyen más fúrószár kiválasztásakor alapvetően fontos, hogy a fúrótokmányunknak megfelelő befogású fémfúrószárat válasszunk.

i

Mi a különbség az ütverfúró és a fúrókalapács között? Az ütvefúró két recézett kereket használ, amelyek egymással érintkeznek. Amikor két rece forgás közben egymásnak ütközik, az ütés ereje a fúrófejre továbbítódik, amely a jellegzetes ‘kalapáló’ hangot okozza. Nehezebb munkákhoz viszont a fúrókalapács sokkal hatékonyabb, mivel egy dugattyút használ, amely újra és újra összesűríti a levegőt, ezáltal rezgéseket kelt, amelyek a fúrószárra továbbítódnak. Elmondható, hogy fúrókalapáccsal ugyanaz a munka gyorsabban, hatékonyabb és kisebb erőfeszítéssel végezhető el.

  • SDS-Max befogó rendszer - általában 12–55 mm átmérőjű és 200–1200 mm hosszúságú fémfúrószáraknál használatos. A fúrószár tokmányba szorítható része 18 mm átmérőjű. Elvétve találunk SDS Max fémfúrót, inkább a betonfúrók csoportjára jellemző ez a befogás.
  • SDS-Plus befogó rendszer - 12–55 mm átmérőjű és 200–1200 mm hosszú fúrószáraknál jellemző. A fúrószár 10 mm átmérőjű szorítórésszel rendelkezik. Az SDS Plus befogás is inkább a falfúróknál gyakoribb, amikor optimális kell kihasználni az ütőmű mozgását.
  • BIT fémfúrószárak - 6,35 mm (1/4“) átmérőjű hatszögletű rendszerű fúrószárak. A bitbefogású fémfúrók általában 2-8 mm átmérőjűek.

Fémfúró készletek

Vannak esetek, amikor egyetlen, adott méretű fémfúrószárra van szükségünk, de ha nem szeretnénk darabonként bővíteni fémfúró készletünket, esetleg már meglévő fémfúrószárainkat szeretnénk újabbra cserélni, akkor érdemes lehet egy fémfúró készletbe befektetni. Alapesetben a fémfúró készletfémfúrószár készletek egy típusú fejből kínálnak több átmérőt, de manapság egyre gyakrabban univerzális, különböző anyagokra alkalmas fúrószárak vannak összegyűjtve a leggyakoribb méretekben. A fémfúró készletekben található fémfúrószárak leggyakrabban fém fúrására alkalmasak, de a fa, vagy más lágyabb anyagok sem jelentenek számukra problémát.

Fémfúró készlet
Fémfúró készlet, 18 darabos

Fémfúrók - Árak

A fém lyukfúrók ára párszáz forinttól akár 5-10 ezer forintos árig terjedhet. Ha csak alkalmanként szoktál fúrni egyszerűbb otthoni DIY projektek esetén, akkor a legolcsóbb modellek is megfelelők. Komolyabb és rendszeres igénybevétel esetén a drágább modellek mindenképp kifizetődőbb választásnak bizonyulnak. A fémfúró készletek ára is rendkívül változó, 3-4 ezer forinttól 10 ezer forintig terjedhet. Vásárlás előtt érdemes alaposan megvizsgálni a készlet tartalmát, s megbizonyosodni, hogy olyan fúrószárakat tartalmaz, amelyeket valóban használni fogunk.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Makita E-10730 bit- és fúrókészlet 102 db Szállításra kész > 5 db
Bitfej készlet - lapos, kereszt PH, kereszt PZ, torx TX és hex H, mérete: 2mm, 3mm és 4,5mm, szabvány, krómozott, további tartozékok: bittartó, adapter és kézi csavarhúzó, a készlet 102 db bitfejet tartalmaz, műanyag koffer is jár hozzá
17 990 Ft

2.
EXTOL fémfúró-szárak, 13db-os készlet Szállításra kész > 10 db
Vas fúrószár készlet - hatszögletű szárral, 1,5-6,5 mm, átmérők 1,5-2-2,5-3-3,2-3,5-4-4,5-4,8-5-5,5-6-6,5 mm, HSS
2 670 Ft

3.
AlzaTools Cobalt Drill Bits Set 15PCS Szállításra kész > 10 db
Fúrószár készlet fémhez - 15 darab, műanyag dobozban, anyaga: HSS kobaltos gyorsacél, 5% kobaltot tartalmaz, hegy dőlésszöge: 135°, méret: 1,5 mm-től 10 mm-ig, extrém tartósság, professzionális használatra
6 990 Ft

Még több
578 termék
Saját márkánk TOP minőség szuper áron
4,6 37×
AlzaTools Cobalt Drill Bits Set 15PCS
Fúrószár készlet fémhez - 15 darab, műanyag dobozban, anyaga: HSS kobaltos gyorsacél, 5% kobaltot tartalmaz, hegy dőlésszöge: 135°, méret: 1,5 mm-től 10 mm-ig, extrém tartósság, professzionális használatra
Szuper ár
6 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ATPT021
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
4,6 28×
EXTOL fémfúró-szárak, 13db-os készlet
Vas fúrószár készlet - hatszögletű szárral, 1,5-6,5 mm, átmérők 1,5-2-2,5-3-3,2-3,5-4-4,5-4,8-5-5,5-6-6,5 mm, HSS
2 670 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: MADVR15
Arany középút Kiváló ár/érték arány
4,0
EXTOL CRAFT 20057
Fúrószár - lépcsős, rendeltetés: fém, szorító hengerszár, anyaga HSS
6 670 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EXPR19032
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
3,9 19×
Fúrószár készlet beszakadt csavarokhoz 5 db
Fúrószár készlet - 5 db speciális kihúzó fúrószár bal oldali menettel, beszakadt csavarok eltávolításához
9 990 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP316
4,7
Makita E-10730 bit- és fúrókészlet 102 db
Bitfej készlet - lapos, kereszt PH, kereszt PZ, torx TX és hex H, mérete: 2mm, 3mm és 4,5mm, szabvány, krómozott, további tartozékok: bittartó, adapter és kézi csavarhúzó, a készlet 102 db bitfejet tartalmaz, műanyag koffer is jár hozzá
17 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: make10730
4,1 10×
BLACKMONT Drill Bit Set 19PCS
Vas fúrószár készlet - műanyag dobozban, méretek: 1 mm-től 10 mm-ig, 19 db, hegy dőlésszöge: 118°, anyaga: HSS gyorsacél
Szuper ár
4 390 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BLMAM006
5,0
BOSCH 35 darabos Pick and Click MultiConstruction spirál fúrószár- és Impact Control csavarbitkészlet
Fúrószár készlet - 35 darabos Pick and Click MultiConstruction spirál fúrószár- és Impact Control csavarbitkészlet - 193,90 Ft/db
19 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOCh0426
5,0
Kreator fémfúrószár 10 mm HSS
Fúrószár - spirál, átmérő 10 mm, hossz 133 mm, rendeltetés: fém, szorító hengerszár, anyaga HSS
1 090 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: KRTkv021
BOSCH DIY HSS-Co Fúrószár 8.5x75x117 mm
Fúrószár - spirál, átmérő 8,5 mm, hossz 117 mm, dolgozórész hossz 75 mm, rendeltetés: fém, szorító hengerszár
2 990 Ft
Szállításra kész 3 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOC756v172
BOSCH DIY Fúrószár fémhez HSS-R 3.2x36x65
Fúrószár - spirál, átmérő 3,2 mm, hossz 65 mm, dolgozórész hossz 36 mm, rendeltetés: fém, szorító hengerszár
850 Ft -tól
Utolsó 2 termék a raktáron
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOC756v70
BOSCH kert 3.0mmHSS-G (2db csomag)
Fúrószár - spirál, átmérő 3 mm, rendeltetés: fém és műanyag, szorító hengerszár, anyaga HSS-G
890 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOC756v116
BOSCH Twist Speed Fúrószár fémhez 3.0mm
Fúrószár - spirál, átmérő 3 mm, hossz 61 mm, dolgozórész hossz 33 mm, rendeltetés: fém és műanyag, szorító hengerszár
1 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOC756v20
5,0
Bosch 35 részes Extra Hard fafúró- és csavarbit készlet
Fafúró készlet - 35 részes Extra Hard fafúró- és csavarbit készlet, PH1; PH2; PH3; PZ1; PZ2; PZ3; SL3; SL4; SL5; SL6; H3; H4; H5; H6; T10; T15; T20; T20; T25; T27; T30; T40 - 109,90 Ft/db
Szuper ár
10 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOCh0416
4,4
Sthor lépcsős fúró készlet - 4 db 4-39 mm
Fúrószár készlet - 4 db lépcsős fúró, átmérő: 4-12; 4-20; 4-32; 4-39 mm, HSS anyag titán felülettel, fémek fokozatos fúrására alkalmas
12 190 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AUPRC040
4,9 10×
EXTOL CRAFT 20053
Fúrószár - lépcsős, rendeltetés: fém, szorító hengerszár
3 000 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EXPR19030
4,8
Bosch 35 darabos Pick and Click Impact Control HSS spirálfúró- és csavarbitkészlet
Fúrószár készlet - 35 darabos Pick and Click Impact Control HSS spirálfúró- és csavarbitkészlet - 194,90 Ft/db
19 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOCh0419
4,6 16×
Sthor betonfúró készlet HSS 5 db-os doboz
Fúrószár készlet falazatba - 5 db, HSS acélból készült
1 590 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP314
4,0
YATO Fémfúró 16,5MM HEX
Süllyesztő fúró - süllyesztő, átmérő 16,5 mm, hossz 40 mm, rendeltetés: fém, szorító SDS Hex, anyaga HSS
3 790 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP2015
5,0
BOSCH Pro HSS-G, 6 db
Vas fúrószár készlet - 6 részes HSS-G fémfúrószár készlet fém dobozban, 2/3/4/6/8 mm, vas- és nemvas fémek
5 090 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BOC071g4
5,0
YATO megerősítő fúró 5-7mm
Fúrószár - lépcsős, átmérő 7 mm, rendeltetés: fa, szorító hengerszár, anyaga magas széntartalmú acél
1 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP2023
4,2
Sthor HSS fémfúró készlet 13 db
Vas fúrószár készlet -13 darabos vasfúró készlet
1 660 Ft -tól
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP304
5,0
EXTOL CRAFT 20055
Fúrószár - lépcsős, rendeltetés: fém, szorító hengerszár, anyaga HSS
5 520 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EXPR19031
3,5
Yato lépcsős fémfúró 4-22 mm
Fúrószár - lépcsős, átmérő 22 mm, hossz 75 mm, rendeltetés: fém, szorító hengerszár, anyaga HSS
4 890 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: CMP834
5,0
WOLFCRAFT - 35mm átmérőjű csapfurat körkivágó
Körkivágó - fém fúrásához, körkivágó alak, átmérő 35 mm
6 490 Ft
Szállításra kész 2 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PHTKa464

Fém fúrószárak

Fém fúrószárak

A Fém fúrószárak kategóriában összesen 578 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó fém fúrószárak Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább fém fúrószárak A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb fém fúrószárak A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: fém fúrószárak vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ