Shop roku Akvizice ApF HU

Hasító fejszék

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Teljes hossz
80 cm
90 cm
-
Teljes tömeg
3000 g
4000 g
-
Nyél anyaga
Fa
(1)
Üvegszál
(2)
Szűrés

A hasító fejsze minden műhely vagy kerti barkácsmester nélkülözhetetlen eszköze. Egy ilyen szerszám segítségével hatékonyan és biztonságosan hasíthatod a fát kisebb darabokra túlzott fizikai megerőltetés nélkül. A választás során ne hagyd figyelmen kívül azokat a legfontosabb dolgokat, mint a hasító fejsze mérete, a tömege és a gyártása során felhasznált anyagok. Nem vagy biztos benne, hogy melyik a legjobb hasító fejsze a számodra? Olvass tovább, mi segítünk választani.

Tovább

Mi az a hasító fejsze és mire jó?

A hasító fejsze egy speciális szerszám, amelyet elsősorban fa hasítására készítenek. Robusztus konstrukciója lehetővé teszi azt, hogy a segítségével a lehető legkönnyebben, minimális erőfeszítéssel lehessen a farönköket kisebb darabokra hasítani. Speciális kialakításának és olyan jellemzőinek köszönhetően, mint a nehéz fej és a hosszú nyél, a hasító fejsze a hagyományos fejszék hatékony és biztonságos alternatíváját nyújtja, ami a fával való munka során elengedhetetlen. Mi más teszi még különlegessé?

  • A hasító fejszék kifejezetten fa hasítására készülnek, míg a hagyományos fejszéket elsősorban fák kivágására használják.
  • A hasító fejszék szélesebb és nehezebb fejjel rendelkeznek, amely hatékonyabban töri darabokra a fát, szemben a klasszikus fejszével, amelynek feje keskenyebb és könnyebb.
  • A hasító fejsze pengéjének szöge általában tompább, mint az egyszerű fejszéé, ami segít a fa hatékonyabb hasításában.
  • A hasító fejsze nyele gyakran hosszabb, ami nagyobb erőkart jelent, és ez csökkenti a megterhelést a fa hasításakor.
  • A hasító fejsze néha különböző típusú fejekkel, köztük speciális hasítófejjel is felszerelhető, ami szintén segít a fa megfelelő hasításában.

i

fejszék sokoldalú eszközök, amelyek a fák kivágásához alkalmasak, míg a hasító fejszék a rönkök kisebb darabokra való hatékony hasítására készülnek. Számos különböző típus közül választhatunk, amelyek a konkrét felhasználásukban különböznek egymástól.

A hasító fejsze választása során mire figyeljünk?

A hasító fejsze kiválasztásakor alapvető fontosságú néhány egyszerű szempontot figyelembe venni, hogy az eszköz a lehető legjobban megfeleljen az igényeidnek. Mindenképpen tartsd szem előtt a hasító fejsze tömegét és a hosszát, amelyek mind a hasítási művelet hatékonyságát, mind a munka kényelmét befolyásolják. Szintén fontos a nyél, valamint a fej anyaga is, amelyek meghatározzák a szerszám tartósságát és az élettartamát. Ne felejtsd el figyelembe venni az olyan különleges tulajdonságokat, mint az ergonomikus kialakítás vagy a csúszásmentes markolat, amelyek megkönnyíthetik és kényelmesebbé tehetik a munkát.

A hasító fejszék tömegét több tényező határozza meg

A hasító fejszék tömege befolyásolja a szerszám hatékonyságát és kezelhetőségét. A teljes tömeg általában 1,5 és 5 kg között mozog, ami elegendő erőt biztosít a hatékony fahasogatáshoz anélkül, hogy túlságosan kimerítené a munkást. A hasító fejsze markolatának tömege általában 1 és 4 kg között van, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy elegendő nyomatékot biztosítson hasításhoz. A fej tömege és a nyél hossza közötti egyensúly kritikus fontosságú a hatékonyság maximalizálása és az erőfeszítés minimalizálása érdekében.

Egy 5 kg-os hasító fejsze egy robusztus fahasogató szerszám, amely ideális a nagyobb és keményebb fadarabokhoz is. Nehéz fejével elegendő erőt biztosít ahhoz, hogy az anyagot tökéletesen széthasítsa, ami nagyban megkönnyíti a munkát. Használata némi fizikai erőt igényel, ugyanakkor jelentős időt és nem kevés fáradságot takaríthatsz meg a tűzifa előkészítése során.

Mi az ideális hossz a hasító fejszék esetében?

A hasító fejsze hossza 70 és 90 cm között mozog. A hosszabb nyél jobb erőkart biztosít, így kisebb erőfeszítéssel nagyobb erőt tudsz kifejteni. Ez különösen akkor hasznos, ha kemény vagy nagyméretű fával dolgozol. A rövidebb nyél viszont jobb kontrollt nyújt, és alkalmasabb a szűk helyeken történő munkavégzéshez, vagy amikor nagyobb pontosságra van szükség. A megfelelő hosszúság kiválasztása tehát az egyéni preferenciáktól és az elvégzendő munka követelményeitől függ.

Miből készül a hasító fejszék feje?

A megfelelő hasító fejsze fej anyagának kiválasztása alapvető fontosságú a funkcionalitás és a tartósság szempontjából. A különböző anyagok különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, mint például a tömeg, a keménység és a kopásállóság. A hasító fejsze fejét leggyakrabban kétféle anyagból készítik.

  1. A szénacél hasító fejsze fej rendkívül tartós és éles, ami lehetővé teszi a hatékony forgácsolást. A szénacél azonban hajlamosabb lehet a rozsdásodásra, ha nem megfelelően kezelik, így nem mindig hosszú élettartamú.
  2. Az edzett acél hasító fejsze fej rendkívül kemény és kopásálló, így gyakori használat mellett is hosszú élettartamú. Az acél edzése növeli a deformációval és töréssel szembeni ellenállását, így ideális az igényes feladatokhoz.

i

A Rockwell keménység (HRC) kulcsfontosságú a tartósság és a teljesítmény szempontjából, mivel ez határozza meg, hogy a hasító fejsze feje mennyire kopásálló, és milyen mértékben tartja meg az élét. Az 50 és 60 közötti HRC-vel rendelkező fejek hosszabb élettartamúak, emellett hatékonyabbak a fa hasításakor, ideális egyensúlyt kínálva az erő és a munkateljesítmény között. Az optimális eredményekhez elengedhetetlen a megfelelő HRC értékkel rendelkező hasító fejsze.

A hasító fejsze nyele többféle anyagból is készülhet

A hasító fejsze nyele legalább olyan fontos, mint a feje. A nyél anyaga nemcsak a szerszám teljes súlyát és egyensúlyát befolyásolja, hanem azt is, hogy mennyire képes elnyelni az ütéseket munka közben. Melyek a legnépszerűbb anyagok:

  • A kompozit nyelű hasító fejsze nagyfokú kopás- és időjárás állóságot biztosít. Ezen kívül könnyű, így kényelmes használható.
  • A fa nyelű hasító fejsze elnyeli az ütéseket, így növeli a kényelmet. Állapotának és szilárdságának megőrzése érdekében rendszeres karbantartást igényelhet.
  • Az üvegszálas hasító fejsze korrózió álló és rendkívül ellenálló a töréssel szemben. Alkalmas a zord körülményekhez és a hosszú távú használathoz.
  • A műanyag hasító fejsze megfizethető és vízálló, továbbá a legtöbb vegyi anyag hatásainak is ellenáll. Azonban nem olyan erős és tartós, mint más anyagok.

üvegszálas hasító balta
Üvegszálas hasító balta

fa hasító balta
Fából készült hasító balta

A hasító fejsze más számos pozitív tulajdonsággal is büszkélkedhet

A hasító fejszék az olyan alapvető jellemzők mellett, mint a tömeg és az anyag, számos más tulajdonsággal is rendelkeznek, amelyek javíthatják a munkát. Ezek közé a jellemzők közé tartoznak az ergonomikus markolatok, a csúszásmentes felületek és a jobb forgácsolást biztosító speciális fejkialakítások. A leggyakoribb jellemzők közül néhány:

  • A beépített védőborítás hozzájárul a szerszám biztonságosabb kezeléséhez és tárolásához.
  • A vibrációcsillapítás hatékonyan tompítja a felhasználó kezére átvitt rezgéseket, csökkentve ezzel a fáradtságot.
  • A csúszásgátló markolat szilárdabb és biztosabb fogást biztosít a szerszámon munka közben, így minimálisra csökkenti a hasító fejsze kicsúszásának kockázatát a kézből.
  • Az ergonomikus formákat úgy tervezték, hogy a lehető legjobban igazodjanak az emberi kéz anatómiájához, csökkentve a fáradtságot és növelve a kényelmet a hosszan tartó használat során.
  • A vízhatlan szerszámok speciális korróziógátló bevonatokat kaptak, amelyek megvédik a fémet a nedvességtől és a rozsdától, meghosszabbítva ezzel a szerszám élettartamát.
  • A cserélhető fej lehetővé teszi a hasító fejsze fej egyszerű cseréjét kopás vagy sérülés esetén, anélkül, hogy egy egész új szerszámot kellene vásárolni.

Kíváncsi vagy, hogy más vásárlók szerint melyek a legjobb hasító fejszék? Olvasd el értékeléseiket és tapasztalataikat a vélemények alapján rangsorolt kategóriában.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Fiskars X37 Szállításra kész > 5 db
Hasítófejsze - fej tömege 2500 g, teljes tömeg 3680 g, hossza 90 cm, fej keménysége 48 HRC, penge keménysége 55 HRC, nyél anyaga üvegszál, csúszásmentes nyél
34 190 Ft

3 termék
5,0 16×
Fiskars X37
Hasítófejsze - fej tömege 2500 g, teljes tömeg 3680 g, hossza 90 cm, fej keménysége 48 HRC, penge keménysége 55 HRC, nyél anyaga üvegszál, csúszásmentes nyél
34 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BOR006b
5,0
Kreator KRTGR8011
Hasítófejsze - tömege 3000 g, hossza 80 cm, nyél anyaga üvegszál, ergonomikusan formázott nyél
14 290 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: KRT047c
CONNEX kalapács Hickory, 3 kg, nyél 90 cm
Hasítófejsze - fej tömege 3000 g, teljes tömeg 4000 g, hossza 90 cm,, nyél anyaga fa, csúszásmentes nyél
16 790 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: CONkal01

Hasító fejszék

A Hasító fejszék kategóriában összesen 3 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó hasító fejszék A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb hasító fejszék A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: hasító fejszék vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ