Hogy válasszunk ékszert

Termékkatalógus

Az ékszerek kiváló ajándék minden alkalomra. Örömet szerzel magadnak, családtagjaidnak, barátaidnak és kollégáidnak. Tanácsot adunk ahhoz, hogy mit  keress az ékszerek adta öröm maximalizálása érdekében.

Jak vybrat šperk
Válaszolj ezekre a kérdésekre
 • Az ékszert nőnek, férfinak vagy gyermeknek szánom? 
 • Az ékszer minden nap lesz hordva, vagy csak kivételes alkalmakkor?
 • Milyen anyagból készült ékszert szeret a viselő a legjobban?
 • Az ajándékozott inkább a hagyományos vagy az eredeti darabokat kedveli?
 • Mekkora összeget szánok az ékszer beszerzésére?

Leggyakoribb kérdések az ékszerek kiválasztásához

Mit kell keresned ékszer kiválasztásakor?

Ha nem tudod, milyen ékszerrel szerezz örömet a szeretteidnek, próbálj ihletet kapni az ékszerdobozában már meglévő darabokból. Figyelj oda, mi tetszik neki és milyen kívánságot fogalmaz meg, amikor az üzletek kirakatait nézi. Ha szereti az eleganciát, és megkülönböztetetten kedveli az ékszereket, akkor nem kell aggódnod akár gazdagon díszített extravagáns darabok esetében sem. Ha azonban inkább sportos típus, akkor egyértelműen egyszerűbb és finomabb formákat válassz. Általában megszokott az ezüst vagy a fehér arany fiatalabb emberek számára, míg a sárga arany inkább az idősebb emberek számára.

Ékszer kiválasztásakor vegyél figyelembe további tényezőket is:

A bőr tónusa: Az ezüst, a platina és a fehér vagy rózsaszínű arany alkalmas a világos/rózsaszínű bőrre, a sárga arany, ón, sárgaréz és réz a sötétebb bőrre. Különösen a fülbevaló esetében fontos figyelembe venni a bőr tónusát.
Hajszín: A fekete haj tökéletesen kontrasztos lesz a gránáttal, topázzal, ametiszttel vagy rubinnal díszített ékszerekkel; a barna haj a zafírral vagy a topázzal; a vörös haj a smaragddal, tanzanittal vagy opállal; a szőke pedig az akvamarinnal vagy olivinnal.

Ruhatár: Ha ott nem élénk színeket  (fehér, szürke, fekete) találsz, akkor az ékszer se legyen túl erőteljes színű, hogy ne domináljon az ajándékozotton; élénk színű ruházat esetén azonban nem kell aggódnod, még merészebb formájú, eredeti díszítésű ékszer esetében sem.

Alkalom: Az ékszer megfelelő ajándék minden alkalomra, de kiválasztását az alkalomhoz is igazítani kell.TIPP: Előfordul, hogy különböző helyeken tárolod az ékszereidet? Szerezz be egy ékszerdobozt vagy  ékszertartót,  amelyben az ékszereid áttekinthetően el vannak rendezve.

Hogyan törődjünk az ékszerekkel?

Mivel az ékszerek folyamatosan érintkeznek vegyi anyagokkal (levegőben, verejtékben, parfümökben vagy más készítményekben), rendszeresen meg kell őket tisztítani. Amikor az ékszer elkezdi elveszíteni a fényét, áztasd langyos szappanos vagy mosószeres vízben és óvatosan tisztítsd meg például egy régi fogkefével. Ezután gondosan szárítsd meg, lehetőleg hajszárítóval, és polírozd egy flanelruhával. Ezt az alapkezelést havonta legalább egyszer végezd el, ha az ékszert naponta hordod.       

Sokkal jobb és tartósabb eredményeket lehet elérni fejlettebb tisztítási technikákkal, például: speciális ékszerfürdőbe merítés vagy ultrahang. Másik lehetőség az, hogy a felszínét újra bevonják ródiummal.  

Hogy megakadályozd az ékszer károsodását, tartsd be a következő irányelveket:

• az ékszert mindig vedd le, ha poros környezetben vagy, fürdesz, edényeket mosogatsz, kertészkedsz vagy főzöl
• mindig tedd el az ékszereidet száraz helyre, lehetőleg ékszerdobozba, mégpedig minden este

• a drágakövekkel díszített ékszereket soha ne tedd ki forró víznek - a kövek felrobbanhatnak!

Mi a tisztaság mértékegysége?

Grafikus szimbólum és hivatalos megjelölés, amely a nemesfém tisztaságát adja meg a hivatalos állami jelölési táblázat szerint. Például az 585/1000 jelölés 14 karátos aranyat jelöl, amely 585 rész tiszta aranyat és 415 rész más fémeket tartalmaz. A 0,5 g-nál nehezebb aranyékszereken és a 3 g-nál nehezebb ezüst ékszereken fel kell tüntetni az hivatalos megjelölést és a gyártó jelét.

Arany ékszerek

Arany ékszerek 

Az arany továbbra is az elsőnek választott alapanyag az ékszerüzletekben. Lehet sárga, rózsaszín vagy fehér, általában ródiummal bevonva.

Az arany ékszerek tulajdonságai

 • Magas minőség
 • Tartós érték
 • Univerzalitás
 • Évezredes hagyomány
Ékszerek

Ezüst ékszerek

Az ezüst is nagyon népszerű alapanyag. Az ezüst ékszerek alkalmasak mindennapi viseletre és társadalmi eseményekre is.

Az ezüst ékszerek tulajdonságai

 • Jó minőség
 • Elfogadható ár
 • Mindennapi tevékenységhez és ünnepi alkalmakra
 • Kisebb ajándéknak alkalmas
Ocelové šperky

Acél ékszerek

A sebészeti acélból készült ékszerek elsősorban a többi fémet meghaladó tulajdonságaik miatt népszerűek. Ezen túlmenően az acél ékszereknek kiváló a kidolgozása, színezése, felületi kivitele és különösen az áruk.

A sebészeti acélból készült ékszerek tulajdonságai

 • Hozzáférhető ár
 • Keménység, tartósság
 • Hipoallergén tulajdonság
 • Antikorróziós felület
 • Sokféle színezés és felületi kidolgozás
Titanové šperky

Titán ékszerek

A titán kiemelkedik a klasszikus ékszer-alapanyagok közül azzal a tulajdonságával, hogy hosszú távú kopás után is újszerűnek tűnik. A titán jegygyűrűk különösen népszerűek.

A titán ékszerek tulajdonságai

 • Szokatlan keménység és ellenállóság
 • Nagyon kis tömeg
 • Hipoallergén tulajdonság
 • Rendkívül hosszú élettartam

Az ékszerkészítésnél használt alapanyagok

Arany

Az arany ékszerek nagy népszerűségnek örvendenek minden nemzedéknél, és a megvásárlásukat a jövőbe való befektetésnek tartják. Az arany mindig is a luxust, a szépséget, a gazdagságot és a jó ízlést szimbolizálta. Mindig egyedülálló nemesfémnek tekintették, amely mindig a luxus, a szépség és a finom íz szimbólumát jelentette. Ez az értékes anyag tiszta arany ötvözetből készül más nemesfémekkel, például ezüsttel, rézzel és cinkkel, így egyértelmű az arany szín és a szükséges tartósság biztosítása. Ezen túlmenően, az arany ékszerek nem öregszenek, mindig megtartják a fényüket és nemzedékeken át öröklik őket. Viselői számára nem okoz fém allergiát.

Ezüst

Az ezüstötvözetek széles körben használják az ékszereket, elsősorban kémiai és mechanikai stabilitásuk, valamint a fényvisszaverő képesség miatt. Az ezüst fülbevalók vagy az ezüstlánc  finomítja minden fiatal hölgy ruháját, és biztosan örülnek neki a sportosabb hölgyek is. Az ezüst ékszerek felülete általában ródiummal bevont, így tökéletesen ellenáll a korróziónak és más káros hatásoknak. A ródium sokkal értékesebb fém, mint az arany és az ezüst, ékszerek felületi rétegeként használják, amely nemcsak nagyobb csillogást ad, hanem ellenállóbb a külső feltételekkel szemben. Ezenkívül a ródiummal bevont ezüst nem válik sem feketévé, sem pedig sárgává, és az ékszerek sokáig újként kitartanak.

Sebészeti acél

A sebészeti acél jelentős népszerűségnek örvend az ékszerek között, mivel kedvező tulajdonságai meghaladják a többi fémét. Különösen kiemelkedik nagy keménységével és szilárdságával, színstabilitásával, valamint mechanikai sérülésekkel és korrózióval szembeni ellenálló képességével. Ezenkívül hipoallergén összetételű. Ez azt jelenti, hogy nem lép reakcióba a bőrrel, és nem okoz semmiféle allergiás reakciókat, így ideális megoldást jelent a más fémekkel szemben allergiás egyének számára. Egyes anyák ezért a sebészeti acél gyermek fülbevalókat  választják, nem pedig az aranyat. Az acél ékszereket bármilyen színárnyalatban együtt szállítják a PVD technológia alkalmazásával, amely ezeket egyidejűleg káprázatos csillogással is beborítja. Az eredmény egy gyönyörű ékszer, meglepően hosszú élettartammal.

Titán

A titán nagyon kemény és tartós fém. Ennek eredményeként a titán ékszer tökéletesen hordható és hosszú élettartam jellemzi. Rendkívül könnyű és kémiailag stabil - ellenáll a korróziónak és a leggyakoribb vegyszerek hatásának. A titán előállítása azonban jelenleg nagyon költséges.

Bizsufém

A bizsufém réz és cink ötvözete. Olcsóbb anyag, tehát az abból készült ékszerek lényegesen alacsonyabb ár]ak, és így mindenki számára elérhetők. A bizsufémet más fémekkel együtt galvanizálással kezelik, és a különféle színárnyalatokra hangolják. Nagy hátránya, hogy érzékeny egyéneknél allergiás reakciókat válthat ki. Ugyanakkor egy ródiumréteg, amely hipoallergén, megoldhatja ezt a problémát. A  bizsuk ugyanakkor nagyon elterjedtek, népszerűek és ízlésesek, mivel képesek finomítani a nők tökéletes megjelenését.

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ