ApF HU ApF HU

Hogyan válasszunk sminket

Termékkatalógus

A smink egyenletessé teszi a bőrt, elfedi a hibáit és óvja is. Annak érdekében, hogy a bőrödön a lehető legtermészetesebben nézzen ki, fontos, hogy ne becsüld alá a kiválasztás fontosságát, és összpontosíts több fontos tényezőre, például a bőröd tónusára vagy típusára. Melyik smink lesz számodra a legmegfelelőbb és hogyan válaszd ki?

Jak vybrat mape-up

A smink kiválasztása előtt válaszolj az alábbi kérdésekre:

 1. Milyen a bőröd típusa és színárnyalata?

 2.  Milyen fedési képességű sminkre van szükséged

  ?

 3.  

  Télre vagy nyárra keresel-e sminket?

Mi alapján válasszunk sminket

A bőr és a smink típusa

A smink fő feladata a szépítés és a tökéletesítés. Minden egyes sminketípusnak megvannak a sajátos tulajdonságai, és a bőr jó megjelenése érdekében fontos, hogy a smink kiválasztásakor vedd figyelembe mindenekelőtt a bőröd típusát. Ugyanúgy, mint amikor arckrémet választasz.

 • Smink normál bőrre

A normál bőrűeknek nem kell jelentős problémákkal foglalkozniuk, így viselőik szinte bármit választhatnak az arcukra. A BB krémtől egészen a krém és por sminkig. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy túlzásba eshetnének. A normál bőrre is vonatkozik, hogy legszebb a természetesség, tehát válassz olyan sminket normál bőrre, amely a bőrödet meghagyja lágynak és finomnak. 

 • Smink zsíros bőrre

A zsíros illetve problémás bőrhöz nem-zsíros smink szükséges, amely felszívja a felesleges faggyút és nem tömíti el a pórusokat. Tartalmaznia kell aktív összetevőket a hibák leküzdésére, valamint a bőr lággyá és mattá tételére. Határozottan kerüld a vastag sminket, és az egyes hiányosságokat inkább bőrjavítóval fedd el. Válassz könnyű konzisztenciájú sminket, amely egyszerűen és egyenletesen oszlatható el. Ajánljuk az illatanyag nélküli smink használatát.

 • Smink száraz bőrre

A száraz bőr kevesebb faggyút választ ki, gyakran kissé szürke és élettelen. A száraz bőrű nők gyakran szenvednek pikkelyektől, amelyeket a helytelenül választott smink hangsúlyozhat. A száraz bőrnek hidratálódnia és kissé zsírosodnia kell. Tehát válassz zsírosabb sminket, ideálisan ásványi anyagokat tartalmazót, amely ápolja a bőrödet. Ha bőrhibákkal küzdesz, válaszd a leginkább bőrfedő hatású sminket. A száraz bőr számára a ragyogóbb smink használatát javasoljuk. A száraz és tompa bőr ennek csak örülni fog.

 • Smink dehidratált bőrre

Gyakran előfordul, hogy a dehidratált bőrt összetévesztjük a száraz bőrrel. Pedig kétféle bőrtípusról van szó, eltérő szükségletekkel. Míg a száraz bőrt enyhén  zsírosítani kell, a dehidratált bőrnek elsősorban a hidratálás hiányzik. A dehidratált bőr nem pikkelyek kialakulásában, hanem fakulásban és a rugalmasság elvesztésében nyilvánul meg. Ezért könnyű, hidratáló és nem-zsíros sminkkészleteket javasolunk, amely a dehidratált bőrt vízzel látja el és ragyogóvá teszi.

 • Smink vegyes bőrre

A vegyes bőr valójában két bőrtípus kombinációja. Míg az arc egyes részei szárazak, más részek hajlamosak a túlzott faggyúképződésre (ún. T-zóna - homlok, orr és áll).  Ilyen bőr ápolása a legnehezebb, ezért mindig kizárólag vegyes bőrre szánt sminket használj. Vegyes bőr esetén mindenekelőtt olyan sminkre van szükséged, amely egységesíti a bőr tónusát, csökkenti a pórusok láthatóságát, és matt fényt ad.

 • Smink érzékeny bőrre

A nők nagy százaléka szenved az érzékeny bőrtől, ezért a legtöbb kozmetikai termék ezen bőrtípuson alapul. Az érzékeny bőrű nők bőrpírt, feszülést és égést tapasztalhatnak a nem megfelelő smink felvitele után. Az érzékeny bőrre alkalmas smink nagyon lágy textúrájú, hipoallergén, és egyértelműen illatanyagtól mentes kell, hogy legyen. Előny, ha hidratáló is. 

 • Smink nagyon világos bőrre

A nagyon világos bőrű nők gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy nem kapnak számukra mindenekelőtt színben megfelelő sminket. Az igazság az, hogy nem minden sminkmárka készít olyan világos árnyalatot, hogy megfeleljen a Hófehérke típusú nőknek. Ebben a tekintetben erősen ajánlhatjuk az ázsiai márkák (pl.  SHISEIDO) világos árnyalatú sminkjeinek széles skáláját. Javasolhatjuk a BB krém használatát is, amely sokkal természetesbb az arcodon , mint a smink, és alkalmazkodik a bőröd tónusához.

 • Smink érett bőrre

A smink idősebb bőrre és a smink érett bőrre fiatalító és ragyogóbbá tevő hatású legyen és tartalmazzon ránctalanító összetevőket, amelyek a bőr öregedése ellen küzdenek. Fontos szempont, hogy a ránctalanító smink soha ne kerüljön fel alapozó nélkül. Az alapozó kisimítja a bőr felületét, lágyítja a vonalakat és a ráncokat, és megakadályozza a smink bejutását a bőr redőibe, nehogy így a ráncok még jobban láthatóvá váljanak. 


TIPP: Az érett bőr sminkjére a leginkább vonatkozik, hogy a „kevesebb, néha több”. Ezért mindig csak enyhén vigyél fel sminket az idősebb bőrre a bőr egyenletességének elérése és az arc ragyogóvá tétele, vagy a finom erek vagy pigmentfoltok lefedése érdekében.

 • Smink férfiak számára

Nem csak a nők, hanem a férfiak is szeretnék elrejteni a bőrük hiányosságait. A szokásos női smink azonban nem megfelelő számukra. Mivel a férfi bőr különbözik a nők bőrétől, a férfiak sminkjeinek összetétele is eltérő. Mindenekelőtt nem színezi annyira a bőrt, ugyanakkor jól takarja a bőr hiányosságait. A férfiak sminkjei segítik őket a kiváló megjelenésben és az önbizalmuk növelésében.

 • Smink gyerekek számára 

Akár tetszik a szülőknek, akár nem, a kislányok gyakran szeretnek a tükör előtt játszani, és mindent meg akarnak kipróbálni, amit az anyukájuk használ. A felnőtt nők kozmetikumai azonban nem alkalmasak a kislányok számára. Főként azért, mert a gyermekek bőre átjárhatóbb és érzékenyebb a különféle vegyi anyagokkal szemben.

A gyerekek számára jó smink alternetívát jelenthetnek a gyermek sminkek és festékek, amelyeket nemcsak könnyű eltávolítani az arcról, hanem főképpen nem ártalmasak a gyermek egészségére. A kislányoknak szánt smink 6 éves kor feletti gyermekeknek alkalmas és gyakran jelenti nem egy kis hercegnő álmainak beteljesülését.

A korod

Ügyelj arra, hogy a smink kiválasztásakor ne hagyd figyelmen kívül a korodat. A fiatalabb bőrhöz a tonizáló és a BB krémek alkalmasak, amelyek ötvözik a krém és a smink előnyeit, és nem terhelik meg annyira a bőrt. Az öregedő bőr értékelni fogja a könnyű, tápláló és hidratáló sminket magasabb fedő tényezővel, amely elrejti az öregedés jeleit. Megfelelő alternatívát jelentenek a tonizáló  CC krémek a harmincas éveikben lévő nők számára, valamint az érett bőrre szánt DD krémek.

A smink hatása

Gondold át, milyen hatást vársz el a sminktől. A smink hatásának a bőröd szükségleteire kell alapulnia.

 • A tonizáló smink ideális fiatal lányok számára. Csak egyenletessé teszi a bőr árnyalatát és senki nem ismeri fel, hogy rajtad van.

 • A mattá tevő smink vegyes vagy legfeljebb zsíros bőrre alkalmas. Az alkalmazás után finom porrá alakul, és enyhíti a bőr nem kívánt ragyogását. Rendszerint púder már nem szükséges.

 • A fedő smink használata akkor javasolt, amikor valóban szükséged van nagyobb bőrhibák korrekciójára. Azonban a fedő sminkkel bánj óvatosan, ügyelve arra, hogy az arc és a nyak színbeli különbsége ne legyen jelentős. Fedő smink használata esetén is javasoljuk, hogy az egyes bőrhibákat először javítsd ki korrektorral, csak utána vidd fel finom rétegben a fedő sminket.

 • A világosító smink színes pigmenteket tartalmaz, amelyek visszanyerik a fényt, valamint bőrtápláló E vitamint. Értékelni fogod abban az esetben, ha a bőröd fáradtnak tűnik.

 • A hidratáló smink alkalmas minden bőrtípusra. Nedvesítő hatásait minden arcbőr értékeli, különösen a dehidratált.

 • Az emelő smink kikapcsolja a bőrt és kisimítja a ráncokat. Az érett és öregebb bőrhöz alkalmas. Erősíti és vizuálisan ragyogóvá teszi az arcot, friss és fiatalos megjelenést eredményezve.

A smink színárnyalata

A sminknek a lehető legközelebb kell lennie a bőröd színéhez, hogy az arcodon természetesnek tűnjön. Ahogy más  dekoratív kozmetikumok esetében is érdemes kísérletezni, a sminkre is igaz, hogy mindig tökéletesen illenie kell, és ha megtaláltad a megfelelőt, akkor nyert ügyed van. A smink árnyalata döntő jelentőségű az egész sminkelés sikere szempontjából. Elsősorban a bőr árnyalata alapján választjuk meg, és a bőr megfelelő helyén, lehetőleg nappali fényben teszteljük. Mivel a smink árnyalatának kiválasztása gyakran a legnagyobb kihívás, egy egész fejezetet szentelünk a smink megfelelő árnyalata kiválasztásának (lásd alább).

Hogy válasszuk ki a smink színárnyalatát

A sminkek színárnyalatai

A smink árnyalatait három fő csoportra osztjuk: melegek (Warm), hidegek (Cold) és semlegesek (Neutral). Ezenkívül e három színcsoport egyedi sminkjei különböző árnyalatúak. A meleg tónusú sminkek sárga, arany, néha narancssárga árnyalatúak. A hideg tónusú smink általában rózsaszínű, néha "porcelán" színű is lehet. A semleges sminkek a legkülönbözőbb árnyalatokból állhatnak és semleges kombinációt hoznak létre.

Ahhoz, hogy helyesen tudj választani,  először meg kell tudnod, hogy a bőröd a három fő csoport közül melyikhez tartozik - meleg, hideg vagy semleges tónusú-e. Ha az ellenkező csoport sminkjét választod, akkor egészségtelennek, fáradtnak, természetellenesnek fogsz tűnni. A sárga tónusú smink sárgászölden fog hatni a hideg bőrön. A rózsaszínű tónusú smink pedig szürke-rózsaszínű lesz a meleg bőrön.


Megjegyzés: Már tudod, hogy a meleg bőr számára általában ajánlott egy sárga, egy arany vagy a narancssárga tónusú smink ajánlott, és hogy a rózsaszín tónus szépen harmonizál a hideg bőrrel. De ha például egy árnyalatot kellemetlennek és természetellenesnek találsz, például szinte értelmetlenül narancssárga, akkor valószínű, hogy ez befolyásolja a bőrödet is.

Hogyan lehet felismerni a smink árnyalatát? (ÚTMUTATÓ)

A smink árnyalatát a bőr tónusának megfelelően választjuk meg. Ez az a tónus, amely áttetszik a bőr felszíne alatt, és ugyanaz marad még akkor is, ha a bőr tónusa megváltozik, például leégés után. Ezért fontos, hogy a smink kiválasztása előtt tisztázd, hogy milyen tónusú a bőröd - meleg, hideg vagy semleges. A bőr tónusát legkönnyebben a csuklódon lévő erek színe határozza meg. Az arany és ezüst ékszerek szintén jó útmutatóként szolgálhatnak.

 • Meleg tónusú bőr – a csuklódon levő ereid leginkább zöldes színűek. Emellett ha inkább az arany ékszerek illenek hozzád, meleg típusú vagy. Neked a W (Warm) megjelölésű smink lesz a megfelelő. Sárga vagy legfeljebb aranyozott tónusról, esetleg narancssárgába hajló tónusról lehet szó.

 • Hideg tónusú bőr – a csuklódon levő erek kékek vagy lilák és jól illenek hozzád az ezüst ékszerek. Válassz C (Cold) megjelölésű sminkeket – porcelán vagy rózsaszínűbe hajló árnyalatok jönnek szóba. 

 • Semleges tónusú bőr – előfordulhat, hogy éppen kékes-zöldbe hajlanak az ereid a csuklódon, és egyformán illhetnek hozzád az arany és ezüst ékszerek. A bőröd sem rózsaszínű, sem sárga színárnyalatú. Ebben az esetben a bőröd minden valószínűség szerint semleges tónusú és maga a bőrfelület gyakran olíva jellegű. Válassz N (Neutral) megjelölésű sminket, adott esetben inkább a meleg árnyalatot részesítsd előnyben. 

A smink megfelelő árnyalatának kiválasztásánál a következő fontos lépés az a hely a bőrön, ahol kipróbálod a sminket. Ne teszteld a sminket a csuklódon vagy a kézfejeden, ahogy másoknál gyakran láthatod. Mindig az arc szélén, vagy pontosabban az alsó állkapocs szélén próbálkozz a sminkkel, ahol az arc és a nyak közötti, vagy a nyak és a nyak alatti kulcscsont közötti átmenetnél. Ezen a ponton alkalmazd a kiválasztott árnyalatok hosszú csíkait egymás mellett, és döntsd el, melyik illik a legjobban a bőrödhöz.

A sminket lehetőleg nappali fényben próbáld ki. Az illatszer-boltok mesterséges megvilágítása torzítja a smink tényleges árnyalatát. Ha lehetséges, kérj mintákat a kiválasztott sminkek listájából, és próbáld ki azokat nappali fényben.

Hogyan válasszuk ki a smink árnyalatát az interneten keresztül?

Talán téged is vonz az interneten található sminkek széles skálája, valamint az áraik, amelyek gyakran kedvezőbbek az e-shopokban, de félsz vásárolni anélkül, hogy megérintetted vagy megpróbáltad volna a sminket. Pedig a smink sikeres vásárlása az interneten nem olyan nagy tudomány, mint amilyennek tűnhet.

A bőröd tónusának meghatározása már fél siker. Tudod, hogy meleg tónusú (W), hideg tónusú (C) vagy semleges tónusú-e (N). Ezután válaszd ki a megfelelő sminkárnyalatot. Íme néhány tipp, hogyan válaszd ki a neked megfelelő sminkárnyalatot az interneten keresztül.

 • Ha van időd bemenni az illatszer-boltba, válaszd ki a neked megfelelő termékeket és azok biztosan jók lesznek. 

 • Fordíts elegendő  figyelmet a smink pontos nevére. A gyártók megpróbálják a hölgy ügyfelek sminkválasztását a lehető legegyszerűbbé tenni, így a smink neve közvetlenül kifejezi, hogy milyen bőrre szánták. Az elnevezésben sokszor feltűnik a W (Warm), C (Cold) vagy N (Neutral) jelölés, kiegészítve olyan specifikációkkal, mint például Golden (arany) vagy Rose (rózsaszínű). Nagyon áttekinthetően jelöli meg a saját sminkárnyalatait például a L’Oréal Paris márka, miszerint a „W Golden Beige” vagy „W Golden Ivory” megjelölés a meleg tónushoz alkalmas, a „C Rose Beige” vagy „C Rose Ivory” megjelölésű smink a hideg tónushoz illik, az „N Beige” vagy „N Ivory” megjelölésű smink pedig a semleges tónusú bőrre jó.

 • Kövesd a különféle cikkeket és véleményeket (pl. Kipróbáltuk a számodra) vagy a bloggerezőket és termék-értékeléseiket az interneten. Ötleteik és meglátásaik hasznosak lehetnek számodra.

 • Használd fel a smink kiválasztására vonatkozó útmutatást, amelyet az egyes kozmetikai márkák gyakran nyújtanak a webhelyükön. Egyes dekoratív kozmetikumok gyártói ezeket az utasításokat szépen kidolgozták, és lépésről lépésre eljuttatnak a sminkhez, amely legjobban megfelel a bőrödnek. A Maybelline márka jó példa lehet erre.

 • Az okostelefonok ma számos alkalmazást kínálnak a smink kiválasztásához. Ez egy egyszerű megoldás, ahol az alkalmazás fénykép alapján segít kiválasztani a smink megfelelő árnyalatát. Felhívjuk azonban a figyelmedet, hogy a kapott ajánlás csak tájékoztató jellegű. Az egyes  alkalmazások megbízhatósága különböző. Hasonlóképpen, az egyes telefonok kamerái eltérő optikával, kalibrálással rendelkeznek, és minden fénykép különböző megvilágításban készül. Számos smink- és dekoratív kozmetikai alkalmazás van, amelyeket letölthetsz az okostelefonodra.

Smink típusok

Tekutý make-up

Folyékony smink

 • A smink minden bőrtípusra alkalmas
 • Nagyon jól kenhető
 • A fedés minden fokozata
 • Gyakran UV sugárzás elleni védelemmel

A folyékony smink a leggyakrabban használt smink. Kis üvegben vagy adagoló tubusban kapható. Népszerű, mert könnyen alkalmazható és nagyon jól kenhető. Kiváló fedő képességgel rendelkezik. A folyékony smink rendelkezésre áll különféle bőrtípusokhoz.

Pěnový make-up

Smink hab 

 • A smink alkalmas normál, zsíros vagy öregebb bőrre
 • Könnyű, habos konzisztencia
 • Könnyen kenhető és jól tapad a bőrhöz
 • Kisebb fedő képesség

A smink habot a  könnyű és könnyen kenhető textúra jellemzi. Fő előnye a puha, habos állag, amely tökéletesen tapad a bőrhez. Könnyen kezelhető, mert könnyen kenhető és nagyon természetes hatást mutat a bőrön. Megfelel különböző bőrtípusok - normál és zsírosabb - esetében. Erősen ajánlott idősebb bőrre is, ahol nincsenek jelentős pigmentfoltok.

Krémový make-up

Krém smink

 • Száraz bőrre alkalmas smink
 • Sűrűbb és zsírosabb  konzisztencia
 • Jól védi és hidratálja a bőrt
 • Alapozó krém használata mellett ajánlott

Sűrűbb és nehezebb típusú smink, különösen száraz bőrre alkalmas, amely olajosabb állagot igényel. Más bőrtípusok esetén a krémsmink kissé zsírosabb a szükségesnél. Erősebb szűrőt hoz létre, és jó fedő tulajdonságokkal rendelkezik. Védi és hidratálja a bőrt. A krém felvitele során ajánlott egy jól felszívódó alapozó krém használata. És annak érdekében, hogy a smink tovább tartson, ajánlott az arcot előtte bepúderezni.

Kompaktní make-up

Kompakt smink

 • A smink alkalmas normál és zsírosabb bőrre
 • Sűrűbb, kemény  konzisztencia
 • Mattá tevő hatás, ugyanakkor lefedi a kisebb bőrhibákat
 • Kézitáskába ideális

A kompakt smink elegáns csomagban ötvözi a púdert és a sminket egy praktikus tükörrel. Szilárd állagú. Egyesíti a púder tulajdonságait, amely mattá teszi a bőrt és rögzíti a sminket, miközben egyenletessé teszi a bőrt és lefedi a kisebb hiányosságokat. Alkalmas normál és zsíros bőrre, kisebb hiányosságokkal. Ugyanakkor éppen ellenkezőleg, nem ajánlott száraz bőrre, mivel kihangsúlyozhatja rajta a lehetséges pikkelyeket vagy ráncokat. Kis méretének és tükörrel való felszereltségének köszönhetően illik a kézitáskádba vagy utazáshoz is.

Pudrový make-up

Púder smink

 • A bőrt mattá teszi és egyenletessé teszi a bőrfelület árnyalatát
 • Gyakran ásványi anyag tartalommal
 • Kis fedő képesség
 • Alkalmas zsíros bőr mattá tételéhez

A púder smink laza, porszerű állagú, és a bőrre ecsettel kell felvinni. Alkalmas a bőr tónusának és mattságának kiegyenlítésére. A bőr nem szárad ki, és gyakran tartalmaz ásványi anyagokat is. Kisebb a fedő képessége. Az ásványi púder sminkek különösen alkalmas azoknak a nőknek, akik nehezen választják ki a megfelelő folyékony smink színárnyalatát. Nagy mennyiségű pigmentet tartalmaznak, és az alkalmazás után szépen összeérnek a bőr színével és egységesítik az árnyalatát. A púder smink ideális azoknak a normál bőrűeknek, akik nem igényelnek sok sminket. Zsíros bőrre is alkalmas, hogy a bőr frissnek és mattnak nézzen ki.

BB krém

BB krém

 • Alkalmas kisebb bőrhibákkal rendelkező nőknek és lányoknak 
 • Könnyű, viszonylag ritka textúra
 • Egységesíti és megvilágosítja a bőrt 
 • Redukálja a kitágult pórusokat

A BB krém a Blemish Balm (szabad fordításban krém a bőrhibákra) angol kifejezés rövidítése. A BB krém az alapozókrém és a könnyű smink kombinációja, amely képes elfedni a bőr kisebb hiányosságait, például megnagyobbodott pórusokat vagy kisebb pattanásokat. Egyfajta tonizáló krémről van szó. Könnyű, viszonylag ritka állagú. Jól belekeveredik a bőrbe, utána természetes és tiszta benyomást keltve. A BB krémek hatékony UV védelmet nyújtanak, és ideálisak nyáron, amikor teljesen ki tudják váltani a sminket. A BB krémek minden bőrtípusra rendelkezésre állnak.

CC krém

CC krém

 • Szín egységesítő krém 
 • Alkalmas harminc feletti nők számára 
 • Hidratál és világosít 
 • Elsimítja a bőrt és befedi az első ráncokat

A CC krém megjelölése mögött az angol Color Control áll, amelynek fő feladata a bőr színárnyalatának egységesítése. A BB krémmel ellentétben a CC krém több színes pigmentet tartalmaz és jobban hidratál. Szerkezetükben is különböznek, mivel a CC krémek inkább vízbázisúak és szinte nincs fedő hatásuk. Ezért nem alkalmas pattanásos bőrre. Ugyanakkor nagyon jó választás, ha bőrpír vagy elszíneződött bőr problémád van. A bőr egységesítésén kívül a CC krém simítja és elrejti az első ráncokat, és 30 év feletti nők számára ajánlott. UV védelmet nyújt és smink alapozójaként is szolgál. 

DD krém

DD krém

 • Ideális érett és öregedő bőrre
 • Elfedi a bőrhibákat, védi és hidratálja a bőrt, lassítja az új ráncok kialakulását
 • Természetesen kisimítja és kikapcsolja a bőrt
 • Nagyon könnyű konzisztencia 

A DD krém az angol Daily Defense megnevezésre alapul. A DD krém tehát egyfajta napi védő krém. Az érett és öregedő bőr számára készült. Fő feladata a bőr védelme a káros hatásoktól (pl. szmog), a hidratálás, a hiányosságok elrejtése, a ráncok kialakulásának lelassítása és a fiatalítás. A DD krém egységesíti a bőr tónusát, csökkenti a kitágult pórusokat és a mitesszeket, simítja és ragyogóvá teszi a bőrt. Több árnyalatban megtalálható, és jó választás, ha aktív harcot szeretnél folytatni a bőr öregedése ellen, miközben természetesnek hatsz.

A legismertebb kozmetikai márkák

L'Oréal Paris

A L'Oréal Paris az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb kozmetikai márka. Termékek széles skáláját kínálja, a viselőjéhez kiválóan illő sminktől a sokféle dekoratív kozmetikumon át a professzionális hajápolásig. A L'Oréal Paris gondoskodik a tökéletes megjelenésről, akár napi sminkként, akár különleges alkalomra. Mert megérdemled.

Maybelline New York

A Maybelline New York dekoratív kozmetikumok nem csak Amerikában váltak az első számú szépségápolási márkává. A Maybelline termékei az egyes szezonok legmelegebb árnyalataiban mutatják be a szezonális színtartomány trendjét. A városi életmód ihlette smink célja, hogy fokozza a nők értékességének érzetét és szépségét, és hangsúlyozza egyéniségüket.

Dermacol

A cseh Dermacol márka több, mint 50 éve tökéletesíti a bőrt és gondoskodik a nők szépségéről. A Dermacol smink az 1960-as évek óta népszerű a hollywoodi sztárok körében, és a Dermacol a mai napig a tökéletes smink szinonimája Csehországban és világszerte.

Nuxe

A növények és a természetes kozmetikumok iránti lelkesedés volt az első számú francia kozmetikai márka - a Nuxe márka - kiinduló pontja. A természetes kozmetikumok parabének, műfestékek, ásványolajok és állati eredetű összetevők nélküliségét (a méhészeti termékek kivételével) nem csak az érzékeny bőr tulajdonosai fogják értékelni. Nemcsak a bőr- és hajápolási termékek, hanem a Nuxe kiváló minőségű dekoratív kozmetikumai is népszerűek a nők körében az egész világon.

Estée Lauder

Minden nő lehet gyönyörű - az Estée Lauder azonos nevű alapítójának meggyőződése valósággá vált egyedi, rendkívül hatékony és fényűző termékeinek köszönhetően. Az Estée Lauder termékek egyediségét számos egyedi és ritka alkotóelem biztosítja, például kolloid arany és drágakő kristályok.

BOURJOIS

A Bourjois a francia akcentussal mutatja be a szépséget - a neves párizsi stílus és elegancia együtt jár az innovációkkal, amelyek megkönnyítik a nők napi szépségápolását. Az ikonikus szempillaspirál, a tökéletes smink vagy a szemhéjfesték és az rúzsok széles választéka segít kifejezni a megkülönböztető stílust és az egyediséget.

Vichy

2018-ban a Vichy márka egymás után harmadik alkalommal védte meg a Cseh Köztársaságban a dermokozmetikai kategóriában a legmegbízhatóbb márka címet. A Vichy termékek gazdagságának és hatékonyságának titka a termálvíz. Auvergne érintetlen természetében jött létre, közvetlenül Franciaország szívében, és iparilag nem reprodukálható. Az összes Vichy márkájú termék tartalmazza, és 15 ritka és jótékony ásványi anyaggal gazdagítja azokat az arcbőr és a test számára.

La Roche-Posay

A La Roche-Posay márka fejlesztette ki a La Roche-Posay termálvizes bőrápoló termékeket, amelyek természetes antioxidánsként működnek. Az egyedi szelénkoncentráció megnyugtatja és lágyítja a bőrt, és klinikailag bebizonyosodott hatásainak köszönhetően a La Roche-Posay az európai termál dermatológia központja. A La Roche-Posay termékeket érzékeny bőrre tervezték, minimális összetételű magas hatóanyag-koncentrációval. Nem tartalmaznak parabén tartósítószereket, parfümmentesek és hipoallergének.

Weleda

A NATRUE tanúsítvánnyal rendelkező természetes kozmetikumok 1921 óta kényeztetik ügyfeleiket kiváló minőségű és tisztán természetes termékekkel. „Az emberrel és a természettel összhangban” mottójának szellemében a Weleda elősegíti az egészség, a testi és szellemi jólét helyreállítását és fenntartását, és végül, de nem utolsó sorban a természetes szépséget.

Hogy válasszunk sminket: Gyakran feltett kérdések

Mi az alapozó és miért használd?

Az alapozó jelentős szerepet játszik a smink felvitelében. Egységesíti és simítja az arcbőrt, meghosszabbítja a smink tartósságát és biztosítja a hibátlan megjelenésedet. Válaszd ki az alapozót is a bőrtípusod szerint. A zsíros bőrhöz matt alapozót kell igénybe venni, míg más bőrtípusokhoz csillogóbb alapozót ajánlunk.


TIPP: Ha elfogy nálad a smink alá való alapozó, jól helyettesítheti azt a BB krém vagy a CC krém, amelyek azután nyáron könnyű textúrájukkal kiválóan kiválthatják a sminket is.  

Hogyan kell helyesen felvinni a sminket

A sminket jól megtisztított arcbőrre vidd fel és használd  először a nappali bőrápoló krém vagy hidratáló, krém, esetleg a bőrápoló szérum előtt. A smink így jobban tapad az arcbőrre és frissebb benyomást kelt. Ha azt szeretnéd, hogy a bőröd felülete még simább legyen, vigyél fel a krémre még alapozót, ami tökéletesen egyenletessé teszi a bőr felületét, emellett meghosszabbítja a smink tartósságát is. Az apróbb bőrhibákat pedig maszkold korrektorral, amit fel lehet vinni a smink előtt vagy utána is.

A sminket az arc közepétől a széle felé irányulva vidd fel. Legyél különösen precíz a haj, a szemöldök és a szem környékén. Vigyél fel sminket a füledre, nyakadra és a dekoltázsodra és kend szét úgy, hogy ne is látsszon. A smink felvitele lehetséges sminkecsetek vagy szivacsok segítségével (a kéz hátuljáról). A készítmény felvitt mennyiségével ne ess túlzásba. Az arcbőr természetes kinézete érdekében először egy vékony réteget vigyél fel, ami egységesíti a színárnyalatát. Végül az arcodat finoman bepúderezheted a púderrel.

Smink télre és smink nyárra

A forró nyári napokon ajándékozd meg az arcbőrödet könnyű sminkkel, ami lehetővé teszi a bőrnek a lélegzést. Megpróbálhatod felváltani a klasszikus sminket UV védelemmel kiegészülő BB krém vagy CC krém használatával. Nyáron esetleg egy árnyalattal sötétebb sminket ajánlatos használnod, mint télen.

A téli szezon ideális sűrűbb és táplálóbb krémekkel való sminkeléshez. Védi a bőrt a fagytól és a széltől. Ha a hőmérő higanyszála nulla alá esik, cseréld le a hidratáló sminkedet vízmentes sminkre.

Káros-e a smink az arcbőrre?

Sok nő még mindig azt gondolja, hogy a smink eltömíti a pórusokat, megakadályozva a bőr légzését, és így hozzájárul a pattanások kialakulásához. A mai készítmények ugyanakkor számos aktív hatóanyagú összetevőt tartalmaznak, amelyek nem ártanak a bőrnek, sőt gyakran kifejezetten előnyösek. Mindenekelőtt védik a bőrt a káros külső hatásoktól, például a széltől vagy a káros UV sugárzástól, de megbízhatóan hidratálják és táplálják is.

Nyomtatás
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ