VIP LENOVO boost VIP LENOVO boost

Bemutatjuk a Microsoft 365-öt

Termékkatalógus

Szponzorált cikk

Aktualizálva 2021. november 5.

Az Office 365 már több éve velünk van, és megtanított minket a legfontosabb irodai alkalmazások használatára, beleértve a csoportos együttműködést is. A Microsoft 365 formájában történő leváltás nem csak egy átnevezés volt, hanem a Microsoft néhány izgalmasabb szolgáltatással egészítette ki a szolgáltatást. Mit is csinál valójában a Microsoft 365? Milyen előnyöket kínál az Office 2021-gyel szemben? És melyik kiadás a legmegfelelőbb a számodra?

Microsoft 365; Office 2021; irodai alkalmazások;

Ismerd meg a Microsoft 365-öt – TARTALOMJEGYZÉK

 1. Microsoft 365 fő kiadások: családoknak és magánszemélyeknek
 2. A Microsoft 365 kulcsfontosságú alkalmazásainak és új funkcióinak áttekintése
 3. Üdvözöl a Microsoft 365 Business Standard
 4. Mik a fő különbségek az Office 2021 és a Microsoft 365 között?
 5. Hogyan telepíthető az új Microsoft 365?

Mi is az a Microsoft 365?

A Microsoft 365 egy olyan alkalmazáscsomag, amely segít a kapcsolattartásban és a napi feladatok kezelésében. Ez egy irodai szoftver, amelynek az eredeti neve Office 365 volt. A Microsoft azonban úgy döntött, hogy 2020 áprilisában átnevezi Microsoft 365-re. Hogy mi volt az indok? Az előfizetéssel járó funkciók és előnyök körének jobb bemutatása.

Bár a Microsoft 365 „irodai szoftverként“ van feltüntetve, valójában sokkal többről van szó. Az olyan alkalmazásokon kívül, mint a Word, Excel és PowerPoint, felhőszolgáltatásokat és csúcsminőségű biztonságot is tartalmaz.

Microsoft 365 és Office 2019/2021: miben különböznek?

Az Office 2021, illetve a régebbi Office 2019 legújabb verziója a hagyományos módon folytatja a klasszikus irodai alkalmazáscsomagot, egyszeri díj ellenében. Tipikusan a Word, Excel, PowerPoint, OneNote vagy Outlook. Ezzel szemben a modern Microsoft 365 halad a korral, és egy havi (éves) előfizetésért 1 TB OneDrive felhőalapú tárhelyet kaphatsz, amely a fent említett, mindig aktív alkalmazások mellett lehetővé teszi a fájlok megosztását és szinkronizálását az összes eszközzel (számítógép és telefon). Aktív előfizetés esetén a Skype kommunikációs platformot is megkapod cserébe, egy órányi előre fizetett vezetékes telefonhívással együtt.

A Microsoft 365 erőssége a folyamatos fejlesztés, ahol az alkalmazásokat rendszeresen fejlesztik és új funkciókkal frissítik, hogy megkönnyítsék mindenki életét. Az Office 2019 esetében ez csak a biztonsági javításokra korlátozódik.

Microsoft 365 fő kiadások: családoknak és magánszemélyeknek

Cikkünkben elsősorban az otthoni vagy személyes használatra szánt Microsoft 365 licenccel fogallkozunk. Erre a célra létezik Microsoft 365 családoknak szóló vagy Microsoft 365 magánszemélyeknek szóló kiadás.

i

A Microsoft 365 felváltotta az Office 365-öt

A Microsoft nagy lépésre szánta el magát, és 2020. április 21-én teljesen megszünteti az Office 365 fogyasztói kiadásait, és a következő generációs szolgáltatással váltja fel őket: Microsoft 365 magánszemélyeknek, Microsoft 365 családoknak és Microsoft 365 Business.

A Microsoft 365 családok számára verzióban a legnagyobb különbség az, hogy akár 6, egy háztartásban élő személy számára is aktiválható. Ezenkívül minden felhasználó több eszközön is használhatja az alkalmazásokat, és egyidejűleg 1 TB szabad tárhelyet kap a OneDrive felhőalapú tárhelyen. A csomagban szerepel egy vadonatúj Family Security termék is.

A Microsoft 365 magánszmélyek számára megfelel a nevének, és csak egyetlen felhasználó számára érhető el, aki Windows 10, Windows 11 vagy macOS számítógépet használ. Az alkalmazások azonban egyidejűleg használhatók egyetlen okostelefonon is.

A Microsoft 365 kulcsfontosságú alkalmazásainak és új funkcióinak áttekintése

A Microsoft 365 funkcióin folyamatosan dolgoznak, így egyre több új funkciót, köztük néhány meglehetősen jelentős újítást is kínálnak. Vessünk rájuk egy pillantást.

Microsoft Editor és kreatív tartalom

Fontos újdonság a Microsoft Editor, amely mesterséges intelligencia segítségével tökéletesen kijavítja a nyelvtani hibákat az írásodban. A több mint 20 nyelven elérhető alapvető utasításokkal és a több mint 80 nyelven elérhető helyesírási javaslatokkal világosan és tömören kommunikálhatsz, függetlenül attól, hogy milyen nyelven írsz épp. A Microsoft Editor nemcsak a Wordben, hanem az Outlookban és a Microsoft Edge és a Google Chrome bővítményeként is elérhető lesz.

Egy másik kiemelkedő dolog a kreatív tartalmak folyamatosan bővülő választéka. Ez alatt a Microsoft különböző sablonokat, képeket vagy videókat ért, amelyeket például egy PowerPoint prezentáció feldobásához használhatsz. Konkrétan 2300 sablon, 8000 kiváló minőségű kép, 175 videó, 300 különböző betűtípus és 2800 ikon található. Így egyfajta privát fotóbankot kapsz, amelyért egyébként elég sokat kellene fizetned.

Microsoft Teams kommunikációs platform

A Microsoft ugyanilyen jól kidolgozta a Teams alkalmazást, amely felváltja az otthoni feladatok faliújságját. Magától értetődik, hogy támogatja a csevegést, a videohívásokat vagy az azonnali képmegosztást is.

Microsoft Teams
A Microsoft Teams nemcsak a webes felületen érhető el, hanem természetesen mobil alkalmazásként is.

A Teams alkalmazás segítségével könnyen és gyorsan elmozdulhatsz a beszélgetéstől az anyagkészítésig, miközben megőrzöd a szövegkörnyezetet, a koherenciát és az egyértelműséget. Használod már a Teams-et munka közben? Könnyedén felveheted személyes fiókodat a mobil alkalmazásba. Ez áttekintést nyújt az összes naptárról, csevegésről és feladatról a munkahelyeden és azon kívül.

Microsoft Family Safety

A fő szolgáltatás a Microsoft Family Safety, amelynek célja, hogy a családok megoszthassák a tartózkodási helyüket vagy nyomon követhessék az egyes eszközök használatát. Például egy táblagép vagy Xbox-ét. Alapvetően ez egy nagyon fejlett szülői zár, amely egy helyen van központosítva.

Microsoft Family Safety, alkalmazások
Microsoft Family Safety alkalmazás és a jobboldali Teams családok számára képen.

A Microsoft Családi Biztonság a következőkre irányul:

 • családon belüli elérési helyek megosztása, ideértve az értesítéseket is, például amikor a gyerekek hazaérnek vagy odaérnek az iskolába,
 • a tevékenységek naplózása az összes eszközről egy helyen,
 • fejlett tartalomszűrés a gyermekek korát figyelembe véve,
 • a képernyő előtt eltöltött idő korlátozása.

i

Még mindig nem vagy biztos? Pontosan neked szól ötletes útmutatónk, a Hogy válasszunk Microsoft Office-t, az egyes előfizetési tervek vizuális áttekintésével.

AMicrosoft 365 alkalmazások

Outlook – megbízható segítőtárs e-mailekkel, kontakt személyekkel és naptárral

A Microsoft Outlook viszonylag magas vételára miatt inkább céges kommunikátorrá vált. Ez azonban már évek óta nem igaz, és az eredeti Office 365-be való beépítése nyomán  jelentős mértékben elterjedt a háztartásokban is. Az Outlooknak természetesen szilárd helye van a Microsoft 365 for Families keretei között. A hatékony e-mail kezelés hihetetlenül sok időt takarít meg. Ezenkívül automatikus naptár-összekapcsolást vagy egyszerű és biztonságos megosztást kínál azoknál a nagy mellékleteknél, amelyek nem küldhetők el e-mailben.

Ugyanígy, az Outlook a kapcsolataid kezelésére is szolgál, amelyeket LinkedIn profilokhoz is lehet kapcsolni. Mindent szinkronizálhatsz az ingyenes mobil alkalmazással (elérhető Android és iOS számára is). A szolgáltatás általános hitelességét fokozza a funkcionalitás és a biztonság folyamatos fejlesztése. Egyébként a világ legnagyobb szervezetei is ezen a platformon működnek.

Outlook email

OneDrive – akár 6TB felhőalapú tároló az egész család számára

A Microsoft OneDrive felhőalapú tárolást jogosan tekintik a Windows 10 operációs rendszer egyik legfontosabb tulajdonságának. Helyes beállítások esetén teret kínál minden dokumentum és fénykép számára. A OneDrive zökkenőmentesen integrálódik az egész rendszerbe, beleértve a Microsoft 365 a családoknak készlet alkalmazásait. Alapértelmezés szerint minden tag 1 TB szabad helyet kap, amellyel a kiválasztott mappák automatikusan szinkronizálódnak. A OneDrive elérhető Windows, Mac vagy mobil eszközökről.

Onedrive
A felhőalapú tárolás kiválóan alkalmas például fájlok vagy fényképek több felhasználó közötti megosztására.

Az egyik legújabb innováció a Személyi széf. Ez a OneDrive egy olyan védett területe, ahol a legfontosabb vagy legérzékenyebb fájlokat és fényképeket tárolhatod anélkül, hogy a bárhonnan való hozzáférés lehetőségéről le kellene mondanod. Ennek a részlegnek az eléréséhez kétlépcsős azonosításra van szükséged, például ujjlenyomatára, arcfelismerésre, vagy egy e-mailben vagy SMS-ben kapott PIN-kódra. A Személyi széf automatikusan bezáródik egy bizonyos időtartamú tétlenség után, majd a fájlok eléréséhez újra fel kell nyitnod.

OneDrive – Microsoft 365

Word – a legjobb szövegszerkesztő

Úgy tűnhet, hogy a szövegszerkesztőn már nincs mit javítani. A Microsoft azonban mégis próbálkozik. Nagyra fogod értékelni a nyelvtan, a helyesírás, sőt a stilisztikai javítások fokozott támogatását. Ezen felül minden folyamatosan frissül. A gyakorlatban hálás leszel a több ezer kész sablon elérhetőségéért, mint például önéletrajzok, óratervek és még sok más.

Óriási előrelépés a csapatmunka egyetlen dokumentumon, amelyet egyszerre több felhasználó szerkeszthet. Mindez úgy történik, hogy alapvetően csak kattintasz egy gombra, majd kiválaszthatsz bizonyos felhasználókat.

Word - Microsoft 365

Excel – az unalmas táblázatokból effektív diagramok lesznek

Próbáltál már szép grafikont készíteni egy 1000 soros táblázatból a régi Excelben? Az akció eltartott egész délelőtt, és az eredmény gyakran mégsem volt teljesen meggyőző. A legújabb Excel-ben néhány pillanat alatt megteheted ugyanezt. Készíts egyszerűen táblázatokat sablonokból vagy saját terveid alapján, és végezz számításokat a korszerű képletekkel. Természetesen az Excelben is könnyen megoszthatod a táblázatokat más felhasználókkal.

Excel - Microsoft 365

PowerPoint – prezentáció, amely kiemelkedik

Néha hirtelen megtörténik, hogy neki kell kezdened az első prezentációdnak. Abban a pillanatban értékelni fogod a PowerPoint alkalmazást, amely a számodra tervezést, elrendezést és effektusokat fog kidolgozni. Csak néhány képet és természetesen szöveget kell hozzáadnod. A szöveg mellett jegyzeteket készíthetsz az egyes diákhoz, amelyeket a bemutató során csak te látsz majd. Erre bárki képes a PowerPoint segítségével. A Microsoft 365 Family előfizetés pedig  képek és tervezősablonok hatalmas adatbázisához biztosít hozzáférést.

PowerPoint - Microsoft 365

OneNote – digitális jegyzetfüzet

Dobd el a papír jegyzetdüzetet, és kezdd el használni a OneNote alkalmazást, amely szintén teljesen ingyenesen elérhető. Számítógépre és mobil eszközökre is. Ezáltal jegyzeteidet mindig magadnál tarthatod. Könnyen készíthetsz bevásárló listákat, előkészítheted a gyerekek feladatait, vagy egyszerűen csak elmentheted fontos megjegyzéseidet a következő nyári vakáció kiválasztásához. A OneNote mindent meg fog jegyezni a számodra.

OneNote - Microsoft 365

Skype – legyél kapcsolatban

A Skype népszerű alkalmazás, amellyel csevegés, hang- vagy videohívásokkal kommunikálhatsz a barátaiddal. Minden releváns platformon elérhető, és  telefonokat is tud hívni viszonylag alacsony tarifával. A Skype-ot nem csak a PC-den, hanem az Xbox-odon vagy az okostelefonon is használhatod. A legutóbbi idők egyik érdekes tulajdonsága a háttér elmosásának képessége videohívás közben.

Skype - Microsoft 365

Komunikáció
Kommunikálj például barátaiddal a több platformon működő Skype alkalmazás segítségével.

Üdvözöl a Microsoft 365 Business Standard

Aktívan ki akarod építeni a vállalkozásodat az adatok védelme mellett, valós időben együtt kell működnöd a professzionális e-mail szolgáltatásokkal, és támogatnod kell a csapatmunkát? A Microsoft 365 Business Standard egyértelmű választás az akár 300 felhasználóval rendelkező vállalkozások számára. 

Microsoft 365 Business Standard

A szokásos irodai alkalmazások mellett a Microsoft 365 Business Standard tartalmaz egy 50 GB-os e-mail fiókot is, amelyet az igen elismert Microsoft Exchange technológiával tárolnak. Ez lehetővé teszi az e-mailek, naptárak és elérhetőségi adataik szinkronizálását az összes eszközödön valós időben. Tehát mindig naprakész leszel, függetlenül attól, hogy melyik készüléken dolgozol. Természetesen ideális esetben az Outlookon keresztül. Fontos része a Microsoft Teams kommunikációs platform kibővített változata, online találkozókkal és videohívásokkal akár 250 résztvevő számára.

A nyugodt alvást biztosítja, hogy tudod, hogy a szolgáltatásaid garantált rendelkezésre állása 99,9%-os, a szolgáltatások színvonaláról szóló szerződés (SLA) alapján meglévő pénzügyi garanciákkal együtt. Minden adat biztonságban van a legkorszerűbb öt szintű biztonsággal és proaktív figyeléssel. Bármikor rendelkezésedre áll a telefonos vagy chat támogatás, beleértve az eljárások információforrásainak nagy adatbázisait.

Mik a fő különbségek az Office 2021 és a Microsoft 365 között?

Idézzük fel  az Office 2021 dobozos verziója és a Microsoft 365 elektronikus licenc közötti különbségeket.

Az Office 2021 legújabb verziója folytatja a klasszikus irodai csomag hagyományait egyszeri díj ellenében. Tipikusan amire ez kiterjed: a Word, Excel, PowerPoint, OneNote vagy Outlook. A modern Microsoft 365 for Families számára viszont halad az idővel, és a havi (éves) előfizetéshez akár 6 TB-os OneDrive felhőalapú tárhelyet kaphatsz a fájlok megosztására és szinkronizálására szolgáló összes eszközzel, a már említett alkalmazásokon kívül. Az aktív előfizetésért cserébe Skype kommunikációs platformot is kapsz egy előre fizetett órányi mobil- vagy vezetékes hívás lehetővé tételével.

i

A Microsoft hét évig támogatja az Office 2021-et a biztonsági frissítések részeként, nem pedig tíz évig, mint korábban. A csomag támogatása 2028 őszén lejár. Ezzel szemben a Microsoft 365 folyamatos támogatást biztosít az előfizetés teljes időszaka alatt.

A Microsoft 365 egyértelmű előnye, hogy folyamatosan fejlődik, minden hónapban új funkciókkal és fejlesztésekkel könnyíti meg az életedet. Az Office 2021 esetében ez csak a biztonsági javításokra korlátozódik.

Az Office 2021 fő előnyei és hátrányai

 • A beszerzési ár egyértelműen az egyszeri vásárlásra vonatkozik.
 • Az alkalmazások minősége kiváló, és ez problémamentesen szolgál majd évekig.
 • Standard a cégek közötti vagy a kormányzati szervezetekkel való kommunikációban.
 • Hiányzik a frissítési lehetőség az új verzióra.
 • Nem tartalmaz felhőszolgáltatásokat. Ezeket külön meg kell vásárolni.
 • Külön licencet kell megvásárolni a macOS, iOS vagy Android rendszerekhez.
 • Mindig egy eszköz licencéről van szó.
 • Jelentősen magasabb ár, ha üzleti célra használják.
 • Előzetesen el kell döntened, hogy a Windows vagy a macOS verziót akarod-e használni.
Office, cégeknek
Egyetlen munkahelyi számítógépről sem hiányozhat az Office-licenc.

A Microsoft 365 fő előnyei és hátrányai

 • Alacsony belépési költségek akkor is, ha cégekben használják, havi vagy éves fizetéssel.
 • Mindig naprakész szoftver, beleértve a teljesen új verziókra való áttérést is.
 • A családon belül legfeljebb 6 számítógép használható egy áron (kivéve a Microsoft 365 verziót egy magánszemély számára).
 • OneDrive tároló, 1 TB kapacitással, ransomware védelemmel.
 • A tartalom megosztása több felhasználóval, ideértve egyidejűleg egy dokumentum készítését is.
 • Havonta 60 perc a Skype-ról mobiltelefonokra vagy vezetékes telefonokra való hívás esetén.
 • Működik a macOS, iOS és Android rendszerekben.
 • Folyamatos technikai támogatás.
 • Rendszeres havi/éves díjak a teljes használati időszakra.
 • Nem vagy a szoftver tulajdonosa, hanem csak bérled.

Hogy installáljuk az új Microsoft 365-öt?

A Microsoft 365 for Families telepítése egyszerű. Szükséged van hozzá működő Internetre és egy számítógépre, amelyen Windows 10 vagy a Mac OS legújabb verziója fut.

Lépj a setup.office.com webhelyre, jelentkezz be Microsoft-fiókodba, vagy hozz létre egy újat. A következő lépésben írd be a megvásárolt termékkulcsot, majd töltsd le. A kapott kis telepítési fájlt kell futtatni. Az internetkapcsolat sebességétől függően várj néhány percet a telepítés befejezéséhez. Ezután csak futtasd az egyik Microsoft Office alkalmazást, és fogadd el a licenc feltételeit. Ideális esetben az egész akció akár 10 perc alatt végbemegy, és bárki meg tudja csinálni. Még a legnagyobb számítógépes laikus is.

Office instaláció
Az Office telepítésének előrehaladása az internetkapcsolat sebességétől függ. Általában körülbelül 2 GB adat töltődik le.

Az elmúlt hónapokban a Microsoft azon dolgozott, hogy kifejlesszen egy közös Microsoft Office mobilalkalmazást, amely ötvözi a Word, az Excel és a PowerPoint szolgáltatást (elérhetők Android és iOS számára). A Microsoft  központi csomópontként mutatja be minden irodai tevékenység elvégzéséhez.

i Az AlzaMagazinban további cikkeket is találsz:

Bár az Office 365 Microsoft 365-re változott, az ár és a legfontosabb funkciók megmaradtak. És mindig várhatunk további innovációkat, amelyek javítják a munkahelyi vagy a családi munkafolyamatokat. Mert a Microsoft 365 tartalmazza a legjobb eszközöket a tartalom megosztásához a környezetedben.

4,7 167×
Microsoft 365 Business Standard (elektronikus licenc)
Irodai szoftver - Microsoft 365, 5 készülék számára, 1 felhasználó számára, átvihető, alkalmazások: Word, Excel, PowerPoint, Outlook, OneNote, Access, Publisher, OneDrive, SharePoint Workspace és Teams, előfizetés időtartama: 12 hónap, előfizetés, telepítés: letöltés (elektronikusan), cégeknek, célkészülék: mobilkészülék és PC, földrajzi behatárolás: csak az EU-ban, licenckulcs az "Én könyvtáram" - "Licencek" modulban található, kompatibilis operációs rendszer: Windows, macOS, Android és iOS
65 290 Ft
Letölthető
Termékkód: SWOFBSe_EU
Nyomtatás
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ