A vásárlás jövője Asus Zenfone 8

Bemutatjuk a Microsoft 365-öt

Termékkatalógus

Szponzorált cikk

Aktualizálva 2020. április

Az Office 365 az irodai alkalmazások legjobb csomagja, a felhőalapú szolgáltatások teljes skálájával. Pontosan április 21-én azonban jelentős változás történt, amely a Microsoft 365-re való átnevezéséből ered. Ez nemcsak a háztartások, hanem a kisvállalkozások és a vállalkozások számára készült kiadásaira is vonatkozik. Mi változik még? Milyen árak lesznek? Mi lesz a meglévő előfizetőkkel? És lesznek-e új funkciók?

Bemutatjuk a Microsoft 365-öt – TARTALOM

 1. Mit jelent az átnevezés a meglévő előfizetők számára?
 2. Microsoft 365 fő kiadás: családok és magánszemélyek számára
 3. A Microsoft 365 kulcsfontosságú alkalmazásainak és újdonságainak áttekintése
 4. Üdvözöl a Microsoft 365 Business Standard
 5. Mik a fő különbségek az Office 2019 és a Microsoft 365 között?
 6. Hogy installáljuk az új Microsoft 365-öt?

Mit jelent az átnevezés a meglévő előfizetők számára?

Rögtön az elején nagyszerű hírünk van számodra. A szolgáltatás átnevezésével a meglévő ügyfelek számos új funkciónak és fejlesztésnek örülhetnek. Pozitív hír az is, hogy a Word, Excel, PowerPoint, Outlook vagy OneDrive felhőalapú tárolások éves vagy havi bérleti díja változatlan marad.

i

Az Office 365 befejezi

A Microsoft nagy lépésre határozta el magát és 4.21.-én teljesen megszüntette az Office 365 felhasználói kiadását és Microsoft 365 formában új generációs szolgáltatással váltja fel magánszemélyek számára, Microsoft 365 a családok számára és Microsoft 365 Business a cégeknek néven.

Microsoft 365 a családok számára
A Microsoft 365 a családoknak licenc a háztartásod maximum 6 tagjának a rendelkezésére áll.

Microsoft 365 fő kiadás: családok és magánszemélyek számára

Cikkünkben elsősorban az otthoni vagy személyes használatra szánt Microsoft 365 licenccel foglalkozunk. Ehhez használd a Microsoft 365 Family Edition vagy a Microsoft 365 Individual Edition szoftvert.

A legfontosabb különbség az, hogy a Microsoft 365 esetében a családok számára egy háztartásban akár 6 ember aktiválható. Ezenkívül minden felhasználó több eszközön is felhasználhatja az alkalmazást, miközben 1 TB szabad tárhelyet szerez a OneDrive felhőtárolójában. Ide tartozik egy vadonatúj termék, a Family Safety is.

Microsoft 365, kártyák
Vizuális különbség az Office 365 és a Microsoft 365 között.

A Microsoft 365 for Individuals funkcionálisan megfelel a nevének, és csak egyetlen felhasználó számára érhető el a Windows 10 vagy a macOS számítógépet használva. Az alkalmazást azonban egyidejűleg egy okostelefonon vagy táblagépen is használhatod.

A Microsoft 365 kulcsfontosságú alkalmazásainak és újdonságainak áttekintése

A névváltoztatás mellett a Microsoft arról is döntött, hogy viszonylag sok számottevő újítást vezet be. Nézzük végig ezeket!

Microsoft Editor és a kreatív tartalom

Fontos újdonság a Microsoft Editor, amely a mesterséges intelligencia jelentős támogatásával tökéletesen helyesbítheti a nyelvtant az írott megnyilvánulásaidban. A magyar nyelvet a kezdetektől fogva támogatja, tehát már örömmel várjuk a gyakorlati tesztelést. A Microsoft Editor emellett a Microsoft Edge böngésző és a Google Chrome kiterjesztéseként is elérhető lesz.

Egy másik gyöngyszem a kreatív tartalom tömeges kiterjesztése. Ezzel a Microsoft különféle sablonokra, képekre vagy videókra utal, amelyeket például PowerPoint-előadás készítéséhez használhatsz. Pontosabban, 2300 sablon, 8000 kiváló minőségű kép, 175 videó, 300 különféle betűtípus és 2800 ikon található benne. Így kapsz egy privát fotóbankot a tartalomhoz, amelyért egyébként meglehetősen magas összegeket fizetnél.

Microsoft Teams kommunikációs platform

A Microsoft ugyanilyen jól kidolgozta  a Teams alkalmazást, amely felváltja az otthoni feladatok faliújságját. Magától értetődik, hogy támogatja a csevegést, a videohívásokat vagy az azonnali képmegosztást is.

Microsoft Teams
A Microsoft Teams nemcsak a webes felületen érhető el, hanem természetesen mobil alkalmazásként is.

A Teams alkalmazás segítségével könnyen és gyorsan elmozdulhatsz a beszélgetéstől az anyagkészítésig, miközben megőrzöd a szövegkörnyezetet, a koherenciát és az egyértelműséget. Használod már a Teams-et munka közben? Könnyedén felveheted személyes fiókodat a mobil alkalmazásba. Ez áttekintést nyújt az összes naptárról, csevegésről és feladatról a munkahelyeden és azon kívül.

Microsoft Family Safety

A kulcs a Microsoft Családi Biztonság (Microsoft Family Safety), amelynek célja, hogy a család keretein belüli eszközök között követni lehessen azok pillanatnyi földrajzi helyét és az egyes eszközök utolsó használatának idejét. Például a tabletét vagy Xbox-ét. Elvileg ez egy nagyon fejlett szülői zár, egy helyre központosítva.Microsoft Family Safety alkalmazás  Microsoft Family Safety alkalmazás és a jobboldali Teams családok számára képen.


A Microsoft Családi Biztonság a következőkre irányul:

 • családon belüli elérési helyek megosztása, ideértve az értesítéseket is, például amikor a gyerekek hazaérnek vagy odaérnek az iskolába,
 • a tevékenységek naplózása az összes eszközről egy helyen,
 • fejlett tartalomszűrés a gyermekek korát figyelembe véve,
 • a képernyő előtt eltöltött idő korlátozása.

i

Még mindig nem vagy biztos? Pontosan neked szól ötletes útmutatónk, a Hogy válasszunk Microsoft Office-t, az egyes előfizetési tervek vizuális áttekintésével.


A Microsoft 365 alkalmazásai

Outlook – megbízható segítőtárs e-mailekkel, kontakt személyekkel és naptárral

A Microsoft Outlook viszonylag magas vételára miatt inkább céges kommunikátorrá vált. Ez azonban már évek óta nem igaz, és az eredeti Office 365-be való beépítése nyomán  jelentős mértékben elterjedt a háztartásokban is. Az Outlooknak természetesen szilárd helye van a Microsoft 365 for Families keretei között. A hatékony e-mail kezelés hihetetlenül sok időt takarít meg. Ezenkívül automatikus naptár-összekapcsolást vagy egyszerű és biztonságos megosztást kínál azoknál a nagy mellékleteknél, amelyek nem küldhetők el e-mailben.

Ugyanígy, az Outlook a kapcsolataid kezelésére is szolgál, amelyeket LinkedIn profilokhoz is lehet kapcsolni. Mindent szinkronizálhatsz az ingyenes mobil alkalmazással  (elérhető Android és iOS számára is). A szolgáltatás általános hitelességét fokozza a funkcionalitás és a biztonság folyamatos fejlesztése. Egyébként a világ legnagyobb szervezetei is ezen a platformon működnek.

OneDrive – akár 6TB felhőalapú tároló az egész család számára

A Microsoft OneDrive felhőalapú tárolást jogosan tekintik a Windows 10 operációs rendszer egyik legfontosabb tulajdonságának. Helyes beállítások esetén teret kínál minden dokumentum és fénykép számára. A OneDrive zökkenőmentesen integrálódik az egész rendszerbe, beleértve a Microsoft 365 a családoknak készlet alkalmazásait. Alapértelmezés szerint minden tag 1 TB szabad helyet kap, amellyel a kiválasztott mappák automatikusan szinkronizálódnak. A OneDrive elérhető Windows, Mac vagy mobil eszközökről.

Az egyik legújabb innováció a Személyi széf. Ez a OneDrive egy olyan védett területe, ahol a legfontosabb vagy legérzékenyebb fájlokat és fényképeket tárolhatod anélkül, hogy a bárhonnan való hozzáférés lehetőségéről le kellene mondanod. Ennek a részlegnek az eléréséhez kétlépcsős azonosításra van szükséged, például ujjlenyomatára, arcfelismerésre, vagy egy e-mailben vagy SMS-ben kapott PIN-kódra. A Személyi széf automatikusan bezáródik egy bizonyos időtartamú tétlenség után, majd a fájlok eléréséhez újra fel kell nyitnod.

Word – a legjobb szövegszerkesztő

Úgy tűnhet, hogy a szövegszerkesztőn már nincs mit javítani. A Microsoft azonban mégis próbálkozik. Nagyra fogod értékelni a nyelvtan, a helyesírás, sőt a stilisztikai javítások fokozott támogatását. Ezen felül minden folyamatosan frissül. A gyakorlatban hálás leszel a több ezer kész sablon elérhetőségéért, mint például önéletrajzok, óratervek és még sok más.

Óriási előrelépés a csapatmunka egyetlen dokumentumon, amelyet egyszerre több felhasználó szerkeszthet. Mindez úgy történik, hogy alapvetően csak kattintasz egy gombra, majd kiválaszthatsz bizonyos felhasználókat.

Excel – az unalmas táblázatokból effektív diagramok lesznek

Próbáltál már szép grafikont készíteni egy 1000 soros táblázatból a régi Excelben? Az akció eltartott egész délelőtt, és az eredmény gyakran mégsem volt teljesen meggyőző. A legújabb Excel-ben néhány pillanat alatt megteheted ugyanezt. Készíts egyszerűen táblázatokat sablonokból vagy saját terveid alapján, és végezz számításokat a korszerű képletekkel. Természetesen az Excelben is könnyen megoszthatod a táblázatokat más felhasználókkal.

PowerPoint – prezentáció, amely kiemelkedik

Néha hirtelen megtörténik, hogy neki kell kezdened az első prezentációdnak. Abban a pillanatban értékelni fogod a PowerPoint alkalmazást, amely a számodra tervezést, elrendezést és effektusokat fog kidolgozni. Csak néhány képet és természetesen szöveget kell hozzáadnod. A szöveg mellett jegyzeteket készíthetsz az egyes diákhoz, amelyeket a bemutató során csak te látsz majd. Erre bárki képes a PowerPoint segítségével. A Microsoft 365 Family előfizetés pedig  képek és tervezősablonok hatalmas adatbázisához biztosít hozzáférést.

OneNote – digitális jegyzetfüzet

Dobd el a papír jegyzetdüzetet, és kezdd el használni a OneNote alkalmazást, amely szintén teljesen ingyenesen elérhető. Számítógépre és mobil eszközökre is. Ezáltal jegyzeteidet mindig magadnál tarthatod. Könnyen készíthetsz bevásárló listákat, előkészítheted a gyerekek feladatait, vagy egyszerűen csak elmentheted fontos megjegyzéseidet a következő nyári vakáció kiválasztásához. A OneNote mindent meg fog jegyezni a számodra.

Skype – legyél kapcsolatban

A Skype népszerű alkalmazás, amellyel csevegés, hang- vagy videohívásokkal kommunikálhatsz a barátaiddal. Minden releváns platformon elérhető, és  telefonokat is tud hívni viszonylag alacsony tarifával. A Skype-ot nem csak a PC-den, hanem az Xbox-odon vagy az okostelefonon is használhatod. A legutóbbi idők egyik érdekes tulajdonsága a háttér elmosásának képessége videohívás közben.

Office, támogatás
Az Office interfész érintőképernyős működésre van tervezve.

Üdvözöl a Microsoft 365 Business Standard

Aktívan ki akarod építeni a vállalkozásodat az adatok védelme mellett, valós időben együtt kell működnöd a professzionális e-mail szolgáltatásokkal, és támogatnod kell a csapatmunkát? A Microsoft 365 Business Standard egyértelmű választás az akár 300 felhasználóval rendelkező vállalkozások számára. Microsoft 365 Business Standard

A szokásos irodai alkalmazások mellett a Microsoft 365 Business Standard tartalmaz egy 50 GB-os e-mail fiókot is, amelyet az igen elismert Microsoft Exchange technológiával tárolnak. Ez lehetővé teszi az e-mailek, naptárak és elérhetőségi adataik szinkronizálását az összes eszközödön valós időben. Tehát mindig naprakész leszel, függetlenül attól, hogy melyik készüléken dolgozol. Természetesen ideális esetben az Outlookon keresztül. Fontos része a Microsoft Teams kommunikációs platform kibővített változata, online találkozókkal és videohívásokkal akár 250 résztvevő számára.

Microsoft Exchange

A nyugodt alvást biztosítja, hogy tudod, hogy a szolgáltatásaid garantált rendelkezésre állása 99,9%-os, a szolgáltatások színvonaláról szóló szerződés (SLA) alapján meglévő pénzügyi garanciákkal együtt. Minden adat biztonságban van a legkorszerűbb öt szintű biztonsággal és proaktív figyeléssel. Bármikor rendelkezésedre áll a telefonos vagy chat támogatás, beleértve az eljárások információforrásainak nagy adatbázisait.

Mik a fő különbségek az Office 2019 és a Microsoft 365 között?

Idézzük fel  az Office 2019 dobozos verziója és a Microsoft 365 elektronikus licenc közötti különbségeket.

Az Office 2019 legújabb verziója folytatja a klasszikus irodai csomag hagyományait egyszeri díj ellenében. Tipikusan amire ez kiterjed: a Word, Excel, PowerPoint, OneNote vagy Outlook. A modern Microsoft 365 for Families számára viszont halad az idővel, és a havi (éves) előfizetéshez akár 6 TB-os OneDrive felhőalapú tárhelyet kaphatsz a fájlok megosztására és szinkronizálására szolgáló összes eszközzel, a már említett alkalmazásokon kívül. Az aktív előfizetésért cserébe Skype kommunikációs platformot is kapsz egy előre fizetett órányi mobil- vagy vezetékes hívás lehetővé tételével.

i

i

A Microsoft a biztonsági frissítések részeként hét éven keresztül támogatja az Office 2019-et, szemben a korábbi tíz évvel. A csomag támogatása 2025. október 14-én lejár, ugyanazon a napon, mint az Office 2016 támogatása. A Microsoft 365 a családoknak folyamatos támogatást biztosít az egész előfizetési időszak alatt.

A Microsoft 365 pluszpontja a folyamatos fejlesztés, az alkalmazások minden hónapban megújuló funkcióival és fejlesztéseivel, amelyek megkönnyítik az életedet. Az Office 2019 használatával a biztonsági javításokra korlátozódsz.

Az Office 2019 fő előnyei és hátrányai

 • A beszerzési ár egyértelműen az egyszeri vásárlásra vonatkozik.
 • Az alkalmazások minősége kiváló, és ez problémamentesen szolgál majd évekig.
 • Standard a cégek közötti vagy a kormányzati szervezetekkel való kommunikációban.
 • Hiányzik a frissítési lehetőség az új verzióra.
 • Nem tartalmaz felhőszolgáltatásokat. Ezeket külön meg kell vásárolni.
 • Külön licencet kell vásárolnia a MacOS, iOS vagy Android számára.
 • Mindig egy eszköz licencéről van szó.
 • Jelentősen magasabb ár, ha üzleti célra használják.
 • Előzetesen el kell döntened, hogy a Windows vagy a MacOS verziót akarod-e használni.

Office, cégek számára

A Microsoft 365 fő előnyei és hátrányai

 • Alacsony belépési költségek akkor is, ha cégekben használják, havi vagy éves fizetéssel.
 • Mindig naprakész szoftver, beleértve a teljesen új verziókra való áttérést is.
 • A családon belül legfeljebb 6 számítógép használható egy áron (kivéve a Microsoft 365 verziót egy magánszemély számára).
 • OneDrive tároló, 1 TB kapacitással, ransomware védelemmel.
 • A tartalom megosztása több felhasználóval, ideértve egyidejűleg egy dokumentum készítését is.
 • Havonta 60 perc a Skype-ról mobiltelefonokra vagy vezetékes telefonokra való hívás esetén.
 • Működik a MacOS, iOS és Android rendszerekben.
 • Folyamatos technikai támogatás.
 • Rendszeres havi/éves díjak a teljes használati időszakra.
 • Nem vagy a szoftver tulajdonosa, hanem csak bérled.


  A Microsoft 365 for Families telepítése egyszerű. Szükséged van hozzá működő Internetre és egy számítógépre, amelyen Windows 10 vagy a Mac OS legújabb verziója fut.

  Lépj a setup.office.com webhelyre, jelentkezz be Microsoft-fiókodba, vagy hozz létre egy újat. A következő lépésben írd be a megvásárolt termékkulcsot, majd töltsd le. A kapott kis telepítési fájlt kell futtatni. Az internetkapcsolat sebességétől függően várj néhány percet a telepítés befejezéséhez. Ezután csak futtasd az egyik Microsoft Office alkalmazást, és fogadd el a licenc feltételeit. Ideális esetben az egész akció akár 10 perc alatt végbemegy, és bárki meg tudja csinálni. Még a legnagyobb számítógépes laikus is.

  Office telepítése
  Az Office telepítésének előrehaladása az internetkapcsolat sebességétől függ. Általában körülbelül 2 GB adat töltődik le.

  Az elmúlt hónapokban a Microsoft azon dolgozott, hogy kifejlesszen egy közös Microsoft Office mobilalkalmazást, amely ötvözi a Word, az Excel és a PowerPoint szolgáltatást (elérhetők Android és iOS számára). A Microsoft  központi csomópontként mutatja be minden irodai tevékenység elvégzéséhez.

  i Az Alza Magazínban további cikkeket is találsz:

  Az Office 365 Microsoft 365-re változik, de az ár és a legfontosabb szolgáltatások megmaradnak. És az elkövetkező hónapokban érdekes újdonságok következnek. Ez az előfizetés tartalmazza a legjobb eszközöket a tartalom megosztására a családon belül.

  0
  Nyomtatás
  Alza fiókom Bejelentkezés Hogyan vásárolj Rólunk
  Szállítás ide:
  P-DC1-WEB20
  27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
  3 millió megrendelés évente
  a vásárlók 98% visszatérő
  Több infó
  Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
  06-1-701-1111
  Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
  Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
  Kérjük, add meg a telefonszámodat:
  Keress minket

  Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.

  További információk

  Háromféle sütit használunk weboldalunkon:

  1. Nélkülözhetetlen sütik Ezek elengedhetetlenek a weboldal és funkcióinak működéséhez, amelyek használatáról Ön dönt. Nélkülük nem működne a weboldalunk, például nem tudna bejelentkezni saját fiókjába, vagy bevásárlói listákat létrehozni.
  2. Analitikai sütik Ezek az Ön tevékenységeinek nyomon követésére szolgálnak adatelemzés céljából, mint például a reklámozás hatékonyságának értékelése, személyre szabott tartalom felajánlása.

  A sütik feldolgozásának elfogadásával funkcionális és analitikai sütik kerülnek telepítésre arra az eszközére, amelyet a weboldal megtekintésére használ (az "Értem" gombra kattintva mindkét kategóriát elfogadja, vagy a "Beállítások" gombra kattintva a kategóriák közül kiválaszthatja az egyiket). A nélkülözhetetlen sütiket mindig telepítjük az eszközére, azaz még az Ön beleegyezése nélkül is, mert ezek nélkül a weboldalunk nem működne.

  Itt visszavonhatja hozzájárulását a sütik használatához. Társaságunk által használt sütik kapcsán Önnek joga van: hozzáférni a sütikhez, törölni a sütiket, módosítani, hozzáadni és javítani, korlátozni a feldolgozást, és joga van panaszt benyújtani a NAIH-hoz. A jogairól itt talál további információt.

  Az Adatvédelmi feltételek között még részletesebb információkat találhat a sütik feldolgozásáról.