A vásárlás jövője BabyWeeks

Mi az a deep web?

Termékkatalógus

Mi az a deep web, illetve miért a "deep" a legmegfelelőbb megnevezés az internet ezen részére? A deep webet a leggyakrabban a jéghegyekhez hasonlítják. Még a mélyebb háló esetében is egy hétköznapi felhasználó számára csak a csúcs látható, míg egy sokkal nagyobb rész rejtőzik a sötétben a felszín alatt. A felmérések konkrétan arról számolnak be, hogy az internet vagy Surface web (felszíni web) számunkra látható része az internet teljes kapacitásának csak 4%-át teszi ki, vagyis az egész internet 96 %-a a mély web.  

Deep web kontra Dark web. Ezek szinonimák?

A deep web és a dark web bár első ránézésre nagyon hasonló fogalmak, de határozottan nem szinonimák. Míg a deep webet úgy definiáljuk, mint az összes olyan tartalom, amelyet egy internetes keresőmotor nem indexel, a dark web a deep web egy olyan speciális része, amely szándékosan rejtett információkat tartalmaz, amelyek nem érhetők el minden általánosan használt webböngészővel (Chrome, Mozilla, Opera). A dark web legnagyobb területe a TOR (TOR Network) hálózat, amely a közel 100% -os anonimitásnak köszönhetően elsősorban az illegális ügyeknek és szolgáltatásoknak kedvez.

Mi az a deep web? ; jéghegy

Ugyanakkor számos aktivista szerint a dark web (TOR Network) az utolsó esély a magánélet és a szólásszabadság számára – itt politikai eszmecserékre is sor kerül, és különböző politikai fórumokat hoznak létre, amelyek – különösen az antidemokratikus politikai rendszerekkel rendelkező országokban – a legmagasabb anonimitást igénylik.

Hogyan befolyásolta a bitcoin a dark webet és fordítva

A Bitcoin elérhetővé tette a teljes mértékben anonim fizetést a felhasználók számára a titkosított peer-to-peer hálózaton, amelyre a kriptovaluta teljes koncepciója épül. Pont ezzel a bitcoin lehetővé tette az illegális piacok felemelkedését a dark weben. Enélkül (és más kriptovaluták nélkül) a deep web egyszerűen nem az lenne, ami ma.

i Érdekelnek a virtuális valuták és szeretnél mélyebbre ásni a bitcoin problémájában? Olvasd el oktató cikkünket, amelyből mindent megtudhatsz, amit a Bitcoinról tudni kell. Hallottál már a bitcoin felváltásáról? Egy másik cikkünkben megmagyarázzuk, hogy jelent meg és mi az a Bitcoin Cash!

De ha már elég jól eligazodsz a kriptovaluta világában és gondolkozol a bányászaton, próbáld ki egyszerű, de részletes útmutatónkat: hogyan bányásszunk virtuális pénzeket.
Viking USB Flash Disk 16GB 4v1 ezüst
- USB 2.0 és Lightning, USB-C és Lightning, 16 GB kapacitás, 20 MB/s írási sebesség, 30 MB/s olvasási sebesség, kulcstartóval, színe: ezüst

10 390 Ft áfa nélkül 8 180 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: VKNG071
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB00
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ