Alza dny HU VIP BOOST LEGO

A felnőttek kipróbálták: Dobble

Termékkatalógus

A Dobble jó szórakozásnak bizonyul majd a nyolcéves fiú és szülei számára, egy csapat tininek, huszonévesek társasága részére, vagy akár idősebb párok számára is. Remekül játszható otthon, a nyaralóban, buliban vagy nyáron a vízparton. A Dobble játék ugyanis pörgős, egyszerű szabályaival kellemes szórakozást biztosít. A siker kulcsa a jó megfigyelőképesség. 

A Dobble játék dobozának tartalma és a szabályok

A sárga – pontosan tenyérnyi – fémdoboz 55 játékkártyát tartalmaz. Mindegyiken nyolc különböző kép van. Ezeket olyan ügyesen keverték be, hogy minden két kártyán pontosan 1 kép egyezik egymással, például egy szellem, napszemüveg vagy közlekedési tábla. Mindegyik teljesen jól megkülönböztethető egymástól, lehetetlen felcserélni őket. És pontosan ez a játék alapelve - meg kell találni ugyanazt az ábrát. Mégpedig minél előbb.

Recenze hry Dobble

Az azután való nyomozást, hogy megbújik-e a két kártyán alma vagy koponya, a színes megkülönböztetés segíti. Mondjuk a dinoszaurusz mindig zöld, a juharfa levele - kanadai módra - piros, stb. Ami viszont megtéveszti a játékosokat – mégpedig eléggé – az az a tény, hogy az ábrák mérete változik. A lóhere az egyik kártyán akkora, mint a valóságban, a másikon a kisujj körme alatt elférne. A két dolog kombinációja a Dobble játékot hihetetlenül magával ragadóvá és izgalmassá teszi. 

Egyszerű-e? Nem az. Néhányszor meg kellett győződnünk a játék során, hogy a szerző nem vert át bennünket, és tényleg rejtőzik a kártyákon egy egyező kép. Mindig ott volt.

Hogyan szerepelt a Dobble a teszten, javító-ötletek és tippek

A kártyákkal 5 minijáték játszható. Elneveztük őket kárörvendőnek és gyűjtögetősnek. A kárörvendősök mottója? Megszabadulni a kártyáidtól az ellenfél kárára, tehát lepakolni őket a kupacra vagy a közös csomagba. A gyűjtögetősöknél - ellenkezőleg - az a lényeg, hogy minél többet gyűjts össze magadnál. A minijátékok önállóan is játszhatóak, és utána minden kártya pluszpontként számítható be a gyűjtögetősöknél és levonásként a kárörvendőknél. Egyenként pár percet vesznek igénybe a játékok, és helyből sem kell sok, amit nagyra értékeltünk mondjuk egy félórás vonatút során. A minijátékokból bajnokságot is össze lehet állítani, ebben az esetben az egyes győzelmeket az útmutatóban leírtak alapján lehet pontozni. 

Recenze stolní hry Dobble

A játékokat fokozatosan próbáltuk - először párokban, hárman, négyen - csak felnőttekkel, majd egy felnőttel és egy iskolással, két felnőttel és egy gyerekkel és három felnőttel és két gyerekkel - egy iskolással és egy ovissal. Minden változatban játszható volt a játék, és mindenki remekül szórakozott. A gyerekek speciális neveket találtak ki a képeknek, az én sárkányomból így lett csikóhal és a violinkulcsból zene. 

Később a játékot felfrissítettük azzal, hogy egy adott ábrához mindannyian egyező kifejezést használtunk csak, az "óra" például csak az "óra" volt, az "idő" és a "hány óra van?" nem. A kártyát ez után nem az vehette el, aki a leggyorsabban észlelte és jelentette be az ábrát, hanem az, akinek a memóriája is jó volt, és helyesen nevezte meg a megállapodásunknak megfelelően. A játék nagy előnyének tartom azt, hogy eltörli a játékosok korából adódó különbségeket. 

Recenze Dobble

A Torony és a Kút esetén elég 2 játékos, a másik három minijátéknál - a Mérgezett almánál, Forró krumplinál és a Szerezd meg mindnél nagyobb számú játékosra van szükség. Két játékos (később pedig több is) számára ezért kitaláltunk még egy minijátékot. Ugyanolyan egyszerű, mint a többi - a Dobble játékszabályában leírt - minijáték. 

A mi új Dobble minijátékunk

Az asztalon egy felfordított kártya fekszik (úgy hívom, összevető), a maradék egy kupacban marad, lefordítva. Az egyik játékos felveszi a felső kártyát a kupacról, felfordítja, és az összevető mellé teszi. Itt is az idővel kell versengeniük a játékosoknak és összehasonlítani az ábrákat. A szerencsés megtaláló a kártyát félreteszi, és megfordít egy újat a kupac tetejéről. Azonnal új egyezést keresünk, még mindig az összevetővel összehasonlítva, és ez így megy, amíg a kupac el nem fogy. Játszhattok kárörvendő változatot is. Az, aki megtalálja az egyező ábrát, a kártyát átadja az ellenfélnek (ha ketten játszanak, egyértelmű, kinek, ha többen, választhat), eközben az ellenfél már fordítja is meg a következő lapot. A pontozás ebben az esetben is fekete pontok gyűjtésén alapszik - minél több, annál rosszabb.

Stolní hra Dobble

Miért élvezetes a Dobble, és miért ajánlom a játékot? 

Kevesen tudják, hogy ki találta ki 1976-ban a Dobble-t, és hogyan néztek ki az első képes kártyák. Én már tudom, és nem árulom el. Erről van szó ugyanis a kedves kis történetben, amely a csomagolás része. 

Túlzás nélkül mondhatom, hogy a Dobble változatos szórakozást biztosít utazás során vagy otthon is, 10 percre vagy egész délutánra, kettőtől akár nyolc játékos számára. Jó buli gyerekek és felnőttek számára is, ha a legfiatalabb nyer. A Dobble-nek nem szabadna ezért hiányoznia egyetlen családból sem. 

Lehet kapni tematikus Dobble verziókat is, mint például a Star Wars-os, a Verdás vagy a Nemo-s. A Dobble-t így ízlésednek megfelelően is megválaszthatod.

4,9 584×
Dobble
Társasjáték - gyerek, party, úti és megfigyelős játék, 2 - 8 játékos számára, játék hossza 15 perc,, ajánlott 6 éves kortól
4 690 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ZA054f
4,9 584×
Dobble 1-2-3
Társasjáték - megfigyelős játék, 1 - 5 játékos számára, nehézségi foka könnyű, játék hossza 10 perc,, ajánlott 3 éves kortól
5 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAa10266
4,9 584×
Dobble Harry Potter
Társasjáték - megfigyelős játék, 2 - 8 játékos számára, játék hossza 15 perc,, ajánlott 6 éves kortól
5 990 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAb0651
4,9 584×
Dobble ZOO
Társasjáték - megfigyelős játék, 2 - 8 játékos számára, nehézségi foka könnyű, játék hossza 15 perc,, ajánlott 6 éves kortól
5 190 Ft
Szállításra kész > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAjd0133
Nyomtatás
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ