A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

Shop roku AlzaBoxy Q1

Ergonomikus székek

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Mechanika
Aszinkron
(7)
Hintázó
(2)
Szinkron
(7)
Konstrukció
Egyensúlyozós
(7)
Forgó
(16)
Állítható magasságú
(2)
Ergonomikus
(16)
Beállítási lehetőségek
Háttámla dőlésszöge
(15)
Háttámla vízszintes helyzetbe állítása
(7)
Ülésmagasság
(12)
Háttámla magassága
(4)
Ülésmélység
(4)
Fejtámla magassága
(2)
Deréktámasz magassága
(2)
Maximális terhelhetőség
100 kg
130 kg
-

Naponta több órát dolgozol egy íróasztal vagy számítógép mellett? Akkor talán tudod, hogy egy kényelmetlen szék az egészségedre is káros hatással lehet. Az ergonomikus székek segíthetnek ezen a problémán, akár irodában dolgozol, akár játékokat játszol. Olvass tovább, és tudj meg többet a témában.

Tovább

Milyen eszköz az ergonomikus szék?

Az ergonomikus szék az emberi test és a munkakörnyezet kölcsönhatásának alapos tanulmányozásának eredménye. Ezek a székek elősegítik a természetes testhelyzetet, egyenletesen osztják el a súlyt, csökkentik a gerincre nehezedő nyomást, és segítenek fenntartani a megfelelő vérkeringést ülés közben. Az ergonomikus székek ezért csökkentik a hátfájás, a nyaki gerincproblémák és a nem megfelelő üléshez kapcsolódó egyéb szövődmények kockázatát. Az ergonomikus székek sokoldalúak, és használatuk nem korlátozódik az irodákra. Akár otthonról dolgozol, akár hosszú órákat töltesz játékkal, akár olvasás vagy pihenés közben keresel extra támogatást, egy ergonomikus szék megfelelő megoldást jelent.

Milyen háttámlával rendelkezhet egy ergonomikus szék?

A háttámlák létfontosságú szerepet játszanak az ergonomikus székek általános kialakításában és funkcionalitásában. Kialakításuk és használatuk közvetlenül befolyásolja a szék által nyújtott kényelmet és támogatást. Lássuk, mely típusok a legjobbak.

  • A fejtámla támogatja a fejet és a nyakat, és segít enyhíteni a nyakban és a gerincben a hosszan tartó ülésből eredő feszültséget, különösen, ha lefelé nézel vagy a monitorra szegezed a tekinteted. Ezáltal a fejtámla segít megelőzni a fej-, nyak- és vállfájdalmakat.
  • A deréktámasz segít fenntartani a gerinc helyes görbületét, és segít megelőzni a derékfájást. Az ergonomikus székek az ágyéki gerinc megtámasztásával csökkentik a gerinc túlzott ívesedésének hajlamát ülés közben. Az ágyéki támasz alakjának a gerinc természetes görbületét kell utánoznia.
  • A kartámaszok csökkentik a váll és a hát felső részén jelentkező feszültséget azáltal, hogy olyan helyet biztosítanak, ahol a felhasználók pihentethetik a karjukat, amikor nem gépelnek vagy egeret használnak. Ennek eredményeképpen a karfával ellátott ergonomikus székek segítenek fenntartani a helyes testtartást a számítógépen való ülés közben.

Az ergonómia kulcsa az alkalmazkodóképesség. Az általunk kínált ergonomikus székek esetében állítani tudod az ülés magasságát vagy mélységét, a háttámla magasságát és szögét, valamint az ágyéktámasz és a fejtámla helyzetét. Ez segít abban, hogy az ergonomikus szék megfeleljen a testalkatodnak.

Az ergonomikus székek anyaga fontos

Az ergonomikus szék anyaga nemcsak a megjelenését, hanem a kényelmét, tartósságát és karbantartását is befolyásolja. A különböző anyagok sajátos tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek különböző igényeknek és preferenciáknak felelhetnek meg. Milyen formájúak lehetnek az ergonomikus székek, és mit nyújtanak a különböző anyagtípusok?

  1. A műanyag könnyű és gazdaságos, ezért gyakran használják vázak, széklábak, valamint ülés- és háttámlaszerkezetek gyártására. Jó formázási lehetőségeket kínál, de a többi anyaghoz képest rövidebb élettartamú lehet.
  2. A nylon egy olyan típusú polimer, amely valamivel tartósabb, mint a hagyományos műanyag. Nehezebb és jobb kopásállóságot biztosít, ami fontos az ergonomikus székek azon részei esetében, amelyeknek ellen kell állniuk a súlynak és a mozgásnak. Így jellemzően ezt az anyagot használják a vázhoz és a lábakhoz.
  3. A fém a legerősebb anyag, amelyből egy ergonomikus szék készülhet. Ezt használják a váz, a lábak, de a görgők építéséhez is. Ezek az alkatrészek gyakran alumíniumból, acélból vagy krómból készülnek. Ez lehetővé teszi, hogy nagyobb súlyt viseljenek el, és ellenálljanak az használatnak.
  4. A fa néha a szék vázához, háttámlájához vagy esztétikai részletekhez használatos anyag. Természetes, megújuló anyag, amely meleg és barátságos megjelenést kölcsönöz az ergonomikus szék típusoknak.

i

Ergonómia: Hogyan lehet egészségesen dolgozni az asztalnál? című cikkünkből megtudhatod, hogyan teheted egészségesebbé a munkakörnyezeted.

Ergonomikus szék irodába
Ergonomikus szék irodába

Ergonomikus szék fából
Ergonomikus szék fából

Ergonomikus székek kerekekkel vagy görgőkkel?

A görgők és a kerekek két gyakori lehetőség az ergonomikus székek alapjának kialakítására. A görgőket általában olyan környezetben részesítik előnyben, ahol könnyű és zökkenőmentes mozgásra van szükség, például irodákban. Nagyfokú mobilitást és rugalmasságot biztosítanak, de a hatékony használathoz stabil felületre van szükség. A kerekek viszont szilárd, csúszásmentes kialakításúak, amelyek ideálisak olyan környezetekben, ahol nagyobb stabilitásra van szükség, vagy ahol szabálytalan felület lehet. A kerekek megakadályozzák az ergonomikus székek véletlenszerű elmozdulását, és jobb választás lehet olyan helyiségekben, ahol a széket egy helyben kell tartani.

A legjobb ergonomikus székek olcsóbban is megvásárolhatók. Nézz körül outletünkben, ahol olcsó ergonomikus székek találhatók.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
16 termék
3DE DUOrest Butterfly - zöld - Irodai szék Típusok
3,0
3DE DUOrest Butterfly - zöld
Irodai szék - szinkron mechanikával és zárral, fejtámla, magasság, felső rész elforgatása és mozgatás előre/hátra kartámasz, műanyag és forgó, ergonomikus szerkezet, textil bevonat, ülés töltete: molitan (PUR hab), műanyag kereszt, univerzális, gumírozott kerekek, színe: zöld, terhelhetősége: 120 kg
163 790 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: DEX000a
3DE DUOrest Butterfly - sötétszürke - Irodai szék Típusok
3,0
3DE DUOrest Butterfly - sötétszürke
Irodai szék - szinkron mechanikával, deréktámla és fejtámla, magasság, felső rész elforgatása és mozgatás előre/hátra kartámasz, műanyag, fém és forgó, ergonomikus szerkezet, textil bevonat, színe: szürke, terhelhetősége: 120 kg
163 790 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: DEX001a
3DE DUOrest Butterfly - kék - Irodai szék Típusok
3,0
3DE DUOrest Butterfly - kék
Irodai szék - szinkron mechanikával és zárral, fejtámla, magasság, felső rész elforgatása és mozgatás előre/hátra kartámasz, műanyag és forgó, ergonomikus szerkezet, textil bevonat, ülés töltete: molitan (PUR hab), műanyag kereszt, univerzális, gumírozott kerekek, színe: kék, terhelhetősége: 120 kg
163 790 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: DEX000b
NESEDA Normál antracit - Irodai szék Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
3,0
NESEDA Normál antracit
Irodai szék - hintamechanikával és zárral, deréktámasz, fa, fém és forgó, állítható magasságú, ergonomikus szerkezet, textil bevonat, ülés töltete: molitan (PUR hab), fém kereszt, színe: szürke, terhelhetősége: 100 kg
356 390 Ft
Várható időpont: március 18, 2024
Termékkód: NSDb1
NESEDA Standard fekete - Irodai szék Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
3,0
NESEDA Standard fekete
Irodai szék - hintamechanikával és zárral, deréktámasz, fa, fém és forgó, állítható magasságú, ergonomikus szerkezet, textil bevonat, ülés töltete: molitan (PUR hab), fém kereszt, színe: fekete, terhelhetősége: 100 kg
356 390 Ft
Várható időpont: március 18, 2024
Termékkód: NSDb2
3DE ING Glider 360 ° fekete - kárpitozott - Irodai szék Ingyenes
szállítás boltjainkba
3DE ING Glider 360 ° fekete - kárpitozott
Irodai szék - szinkron mechanikával és zárral, deréktámasz, fém és forgó, ergonomikus szerkezet, textil bevonat, ülés töltete: molitan (PUR hab), műanyag kereszt, kemény felületekhez, műanyag kerekek, színe: fekete, terhelhetősége: 120 kg
426 190 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: DEX002d
3DE ING Glider 360 ° barna - Irodai szék Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
3DE ING Glider 360 ° barna
Irodai szék - szinkron mechanikával és zárral, deréktámasz, fém és forgó, ergonomikus szerkezet, textil bevonat, ülés töltete: molitan (PUR hab), műanyag kereszt, kemény felületekhez, műanyag kerekek, színe: barna, terhelhetősége: 120 kg
426 190 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: DEX002c
3DE ING Glider 360 ° szürke - Irodai szék Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
3DE ING Glider 360 ° szürke
Irodai szék - szinkron mechanikával és zárral, deréktámasz, fém és forgó, ergonomikus szerkezet, textil bevonat, ülés töltete: molitan (PUR hab), műanyag kereszt, kemény felületekhez, műanyag kerekek, színe: szürke, terhelhetősége: 120 kg
426 190 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: DEX002b
3DE ING Glider 360 ° fekete - Irodai szék Típusok Ingyenes
szállítás boltjainkba
3DE ING Glider 360 ° fekete
Irodai szék - szinkron mechanikával és zárral, deréktámasz, fém és forgó, ergonomikus szerkezet, textil bevonat, ülés töltete: molitan (PUR hab), műanyag kereszt, kemény felületekhez, műanyag kerekek, színe: fekete, terhelhetősége: 120 kg
426 190 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: DEX002a
DALENOR Meteor, ergonomická, síťovina, šedá - Irodai szék Típusok
DALENOR Meteor, ergonomická, síťovina, šedá
Irodai szék - aszinkron-mechanikával és zárral, deréktámla és fejtámla, magasság, mozgatás előre/hátra és mozgatás jobbra/balra kartámasz, ülés kiegyensúlyozó elemekkel, műanyag, fém és egyensúlyozós, forgó, ergonomikus szerkezet, textil és hálós anyag bevonat, ülés töltete: molitan (PUR hab), műanyag kereszt, univerzális, műanyag kerekek, színe: fekete, terhelhetősége: 130 kg
119 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: DLR128
DALENOR Tech Smart, ergonomická, síťovina, černá
Irodai szék - aszinkron-mechanikával és zárral, deréktámla és fejtámla, magasság, mozgatás előre/hátra és mozgatás jobbra/balra kartámasz, ülés kiegyensúlyozó elemekkel, műanyag, fém és egyensúlyozós, forgó, ergonomikus szerkezet, textil és hálós anyag bevonat, ülés töltete: molitan (PUR hab), műanyag kereszt, univerzális, műanyag kerekek, színe: fekete, terhelhetősége: 130 kg
142 490 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: DLR120
DALENOR Meteor X, ergonomická, síťovina, modrá - Irodai szék Típusok
DALENOR Meteor X, ergonomická, síťovina, modrá
Irodai szék - aszinkron-mechanikával és zárral, deréktámla és fejtámla, magasság, mozgatás előre/hátra és mozgatás jobbra/balra kartámasz, ülés kiegyensúlyozó elemekkel, műanyag, fém és egyensúlyozós, forgó, ergonomikus szerkezet, textil és hálós anyag bevonat, ülés töltete: molitan (PUR hab), műanyag kereszt, univerzális, műanyag kerekek, színe: kék, terhelhetősége: 130 kg
137 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: DLR125
DALENOR Grove, ergonomická, síťovina, černá / zelená
Irodai szék - aszinkron-mechanikával és zárral, deréktámla és fejtámla, magasság, mozgatás előre/hátra és mozgatás jobbra/balra kartámasz, ülés kiegyensúlyozó elemekkel, műanyag, fém és egyensúlyozós, forgó, ergonomikus szerkezet, textil és hálós anyag bevonat, ülés töltete: molitan (PUR hab), műanyag kereszt, univerzális, műanyag kerekek, színe: fekete és zöld, terhelhetősége: 130 kg
144 190 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: DLR122
DALENOR Meteor X, ergonomická, síťovina, černá - Irodai szék Típusok
DALENOR Meteor X, ergonomická, síťovina, černá
Irodai szék - aszinkron-mechanikával és zárral, deréktámla és fejtámla, magasság, mozgatás előre/hátra és mozgatás jobbra/balra kartámasz, ülés kiegyensúlyozó elemekkel, műanyag, fém és egyensúlyozós, forgó, ergonomikus szerkezet, textil és hálós anyag bevonat, ülés töltete: molitan (PUR hab), műanyag kereszt, univerzális, műanyag kerekek, színe: fekete, terhelhetősége: 130 kg
137 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: DLR124
DALENOR Meteor X, ergonomická, síťovina, šedá - Irodai szék Típusok
DALENOR Meteor X, ergonomická, síťovina, šedá
Irodai szék - aszinkron-mechanikával és zárral, deréktámla és fejtámla, magasság, mozgatás előre/hátra és mozgatás jobbra/balra kartámasz, ülés kiegyensúlyozó elemekkel, műanyag, fém és egyensúlyozós, forgó, ergonomikus szerkezet, textil és hálós anyag bevonat, ülés töltete: molitan (PUR hab), műanyag kereszt, univerzális, műanyag kerekek, színe: fekete, terhelhetősége: 130 kg
137 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: DLR126
DALENOR Meteor, ergonomická, síťovina, černá - Irodai szék Típusok
DALENOR Meteor, ergonomická, síťovina, černá
Irodai szék - aszinkron-mechanikával és zárral, deréktámla és fejtámla, magasság, mozgatás előre/hátra és mozgatás jobbra/balra kartámasz, ülés kiegyensúlyozó elemekkel, műanyag, fém és egyensúlyozós, forgó, ergonomikus szerkezet, textil és hálós anyag bevonat, ülés töltete: molitan (PUR hab), műanyag kereszt, univerzális, műanyag kerekek, színe: fekete, terhelhetősége: 130 kg
119 590 Ft
Pillanatnyilag nem elérhető
Termékkód: DLR127
cikkErgonómia: Hogyan lehet egészségesen dolgozni az asztalnál? (TANÁCSOK ÉS TIPPEK) Az ergonómia a hosszan tartó számítógépes munka negatív hatásainak minimalizálására szolgál. Hogyan lehet kialakítani az ergonomikus munkahelyet? Mi kell hozzá? A cikkből nemcsak ezekre a kérdésekre kaphatsz választ.
Lelkes játékosok számára mi sem természetesebb, mint akár órákat tölteni egy jó játékkal a monitor vagy televízió előtt. A kellemes játékélmény alapvető feltétele azonban kétségtelenül a kényelmes és egészséges ülőhelyzet. Cikkünkben áttekinthetően összehasonlítunk...
Te is hosszú órákat töltesz a számítógép előtt? Akkor nagyobb figyelmet kellene fordítanod az ülés helyes módjára! Cikkünkben nem csak ergonomikus székekről, de a legáltalánosabb hibákról is olvashatsz, amelyeket az ülés során elkövetünk.
ergonomikus székAntares Tennessee és Antares MIJA irodai szék (ÁTTEKINTÉS) Napjaid nagy részében a számítógép előtt ülsz és szeretnéd ezt nagyobb kényelemben élvezni? A cseh Antares vállalat 25 éve látja el irodáinkat és otthonaikat hosszan tartó, egészségbarát és maximálisan kényelmes székekkel! Mai áttekintésünkben a népszerű Antares...
Zdravotní židle jsou velmi doporučované všem, kdo tráví vsedě podstatnou část dne. Vhodné jsou ale i při kratším sezení například v domácí kanceláři. Sedícího nutí správně držet tělo, a tím mu ulevují od bolestí zad a šíje. V našem průvodci poradíme, jak vybrat...
További cikkek

Ergonomikus székek

A Ergonomikus székek kategóriában összesen 16 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
P-DC1-WEB05
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ