Elnézést kérünk, de technikai problémák miatt jelenleg előfordulhat, hogy a megszokottnál több időbe telhet a csomagjaiknak átvétele az üzleteinkbeny. Keményen dolgozunk a probléma megoldásán. Köszönjük megértésüket.

Akvizice ApF HU AlzaBoxy Q1

Elektroakusztikus gitárok

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Típus
Akusztikus
(11)
Elektroakusztikus
(23)
Test formája
Dreadnought
(17)
Grand Auditorium
(3)
Grand Orchestra
(1)
Jumbo
(7)
Más
(5)
Parlor
(1)
Húrok száma
6
(32)
12
(2)
Érzékelő
Igen
(33)
Nem
(1)
Beépített hangoló
Igen
(26)
Nem
(6)
Rendeltetése
Jobbkezeseknek
(33)
Balkezeseknek
(1)
Szín
Fehér
(1)
Fekete
(5)
Barna
(2)
Kék
(4)
Natural
(14)
Sunburst
(7)
Zöld
(1)
Szűrés

Az elektroakusztikus gitár egy olyan gitártípus, amely egyesíti az akusztikus és az elektromos gitár funkcióit. Lényegében ez egy akusztikus gitár, amelynek előnye egy aktív hangszedő a test belsejében, vagyis az erősítőhöz is csatlakoztatható. Hogyan válasszunk az elektroakusztikus gitárok számos típusa közül? Adunk néhány jótanácsot.

Tovább

Melyek az elektroakusztikus gitár előnyei?

Az elektroakusztikus gitár belsejében található aktív hangszedők számos előnyt kínálnak a zenészeknek. Ezek közé tartoznak az alábbiak:

  • Jellegzetes hangzás.
  • Kiegészítő funkciók, mint például a hangoló.
  • Kényelmesebb gitárhangolás.
  • Akusztikusan, de erősítőn keresztül is használható.
  • Nagyobb hangzásbeli lehetőségek az equalizerrel és az effektekkel.

Elektroakusztikus gitárok testforma szerint

Az elektroakusztikus gitárok első ránézésre hasonlítanak a hagyományos akusztikus gitárokhoz, csak a hozzáadott elektronikában különböznek, ami első pillantásra nem feltétlenül látszik. Az elektroakusztikus gitárok számos különböző testformával készülnek:

  • A Dreadnought a legnépszerűbb típus, masszív, és viszonylag keskeny nyakkal rendelkezik.
  • A Grand Auditorium típusok sokoldalú gitárok, amelyek egyesítik a dreadnought és a klasszikus gitár előnyeit.
  • A Jumbo gitároknak nagyobb az alja és sokkal hangosabbak.
  • Az Parlor gitároknak van a legkisebb testük, ezek a legrégebbi gitártípusok, fémhúrokkal vannak felszerelve.

Az elektroakusztikus gitár és hangszedő tökéletes párost alkotnak

Egy elektroakusztikus gitár hangszedő nélkül csak egy közönséges akusztikus gitár lenne. Ez a kis darab elektronika a test belsejében számos előnyt biztosít a gitár számára. Alapvetően három típusú hangszedő létezik:

  • Piezo hangszedő: ez a leggyakrabban használt változat. Feltűnésmentesen a fogólap alá van szerelve, és természetes hangzást biztosít olyan negatív hatások nélkül, mint például a visszacsatolás.
  • Mágneses hangszedő: a legrégebbi hangszedőtípus, és a hanglyukba szerelik. A hangszín az elektromos gitárra emlékeztet.
  • A fal alá szerelt hangszedő: a desktop pickup a hangfal alá van szerelve. Jól veszi a falra történő ütéseket és koccanásokat, amelyek egyes játéktechnikák részét képezik.

i

Az elektroakusztikus gitár egy jó kiindulópont

Egy elektroakusztikus gitár nem fogja teljes mértékben kihasználni a benne rejlő lehetőségeket, ha nincs egy dedikált erősítőre vagy kombóra csatlakoztatva. A kezdők számára ezért célszerű egy szettben beszerezni a gitárt egy kombóval. Ez a szett általában kiegészítőket, mint például húrok, pengetők vagy hangszer tok is tartalmazza.

Az elektroakusztikus gitár alapvető paraméterei

Ha az álmod egy elektroakusztikus gitár, és éppen most készülsz választani, fontold meg azt, hogy milyen anyagból készült gitárt választasz. Az anyagnak nagyon sok köze van ahhoz, hogyan fog szólni a hangszered. Az is fontos, hogy milyen a test kialakítása.

Az elektroakusztikus gitárok testének típusa

Az elektroakusztikus gitárok testének típusa fontos a gitár általános hangzása szempontjából. Három típus létezik, attól függően, hogy hogyan és miből készülnek:

  • A tömör test általában tömör fából készül. A gyártás során kiváló minőségű anyagokat használnak és az ilyen elektroakusztikus gitárok hangzása is nagyszerű.
  • A félig tömör test egyesíti a tömör fából készült elülső falat a laminált rétegelt lemezből készült oldalakkal és hátlappal.
  • A laminált (rétegelt lemez) test a legolcsóbb, de hangzásilag nem olyan jó, mint a tömör és a félig tömör fa.

Az elektroakusztikus gitárok anyaga

Az anyag minden gitártípusnál alapvető fontosságú, nincs ez másként az elektroakusztikus gitárok esetében sem. Az anyag befolyásolja, hogy a húrok rezgései hogyan továbbítódnak a gitár testén keresztül. Fontos tudni, hogy az elektroakusztikus gitárok részei nem minden esetben ugyanabból a fafajtából készülnek, az elülső és a hátsó fal, az oldalak, a nyak és a fogólap különbözik egymástól.

  • Az elülső lemez általában lucfenyőből, hársból, cédrusból vagy mahagóniból készül.
  • A hátlap mahagóniból, hársfából, katalpából, tremolóból vagy paliszanderből készül.
  • A Luby elektroakusztikus gitárok modelljeit mahagóniból, hársfából, katalpából, cseresznyéből vagy agathisból szokták készíteni.
  • Az elektroakusztikus gitár nyaka leggyakrabban mahagóniból vagy juharból készül.
  • A fogólap leggyakrabban rózsafából, juharból vagy nyárfából készül, de találkozhatsz speciális műanyaggal is.

Az elektroakusztikus gitárok outletje kincseket rejthet

Talán olcsó elektroakusztikus gitár után kutatsz? Az outlet kategóriában érdekes hangszereket is találhatsz, és megeshet, hogy ezek a hangszerek már komoly gitárosok kezei között is megfordultak. Ha bizonytalan vagy az elektroakusztikus gitár kiválasztásában, a felhasználói vélemények és más zenészek beszámolói biztosan segítenek neked.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
34 termék
SOUNDSATION Yosemtie DNCE-BLS - Elektroakusztikus gitár Típusok
5,0
SOUNDSATION Yosemtie DNCE-BLS
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Dreadnought, 20 bund, réteges test, félfényes felületkezelés, hársfa elülső lemez, hársfa hátlap, hársfa test, juhar fogólap, hangszedő
43 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SSN0060a
TANGLEWOOD TWBB SFCE
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, 20 bund, menzúra 650 mm, nullás húrláb szélessége 43 mm, réteges test, mahagóni elülső lemez, mahagóni hátlap, mahagóni test, tech wood fogólap, hangszedő és beépített hangoló
96 590 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: TGWb05
TANGLEWOOD TWCR D E
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Dreadnought, 20 bund, menzúra 650 mm, nullás húrláb szélessége 43 mm, réteges test, mahagóni elülső lemez, mahagóni hátlap, mahagóni test, tech wood fogólap, hangszedő és beépített hangoló
74 590 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: TGWb06
OSCAR SCHMIDT OG2CEWH-A-U
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Dreadnought, 20 bund, menzúra 650 mm, nullás húrláb szélessége 43 mm, réteges test, fényes felületkezelés, lucfenyő elülső lemez, mahagóni hátlap, mahagóni test, mahagóni nyak, tech wood fogólap, hangszedő és beépített hangoló
64 790 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: OSCH001m5
5,0
TANGLEWOOD TWR2 SFCE
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, 20 bund, menzúra 650 mm, nullás húrláb szélessége 43 mm, réteges test, lucfenyő elülső lemez, mahagóni hátlap, mahagóni test, tech wood fogólap, hangszedő és beépített hangoló
111 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: TGWb09
SOUNDSATION Yosemtie DNCE-SB - Elektroakusztikus gitár Típusok
5,0
SOUNDSATION Yosemtie DNCE-SB
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Dreadnought, 20 bund, réteges test, félfényes felületkezelés, hársfa elülső lemez, hársfa hátlap, hársfa test, juhar fogólap, hangszedő
46 190 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: SSN0060c
SOUNDSATION YELLOWSTONE-MJCE-SB - Elektroakusztikus gitár Típusok
SOUNDSATION YELLOWSTONE-MJCE-SB
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Jumbo, 20 bund, menzúra 645 mm, nullás húrláb szélessége 43 mm, réteges test, félfényes felületkezelés, lucfenyő elülső lemez, hársfa hátlap, hársfa test, babér nyak, blackwood fogólap, hangszedő és beépített hangoló, hangoló a csomag része
56 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SSN0060c1r
Seagull S6 Classic Black A/E
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Dreadnought, 21 bund, menzúra 648 mm, nullás húrláb szélessége 43,7 mm, félmasszív test, félfényes felületkezelés, cédrus elülső lemez, cseresznye hátlap, cseresznye test, juhar nyak, paliszander fogólap, hangszedő
273 490 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SULb09
Tanglewood TWCR DCE
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Dreadnought, 20 bund, menzúra 650 mm, nullás húrláb szélessége 43 mm, réteges test, matt felületkezelés, mahagóni elülső lemez, mahagóni hátlap, mahagóni test, babér nyak, tech wood fogólap, hangszedő és beépített hangoló, hangoló a csomag része
87 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük 1 db
Várható 2024. 04. 29.
Termékkód: TGWb12
SOUNDSATION HW-CE BK - Elektroakusztikus gitár Típusok
SOUNDSATION HW-CE BK
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Jumbo, 20 bund, menzúra 645 mm, nullás húrláb szélessége 43 mm, réteges test, matt felületkezelés, hársfa elülső lemez, hársfa hátlap, hársfa test, babér nyak, paliszander fogólap, hangszedő és beépített hangoló, hangoló a csomag része
59 790 Ft
Kérés esetén megrendeljük 1 db
Várható 2024. 04. 29.
Termékkód: SSN0060c1b
PRS SE Angelus A50E - Elektroakusztikus gitár Ingyenes
szállítás boltjainkba
PRS SE Angelus A50E
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Grand Auditorium, 20 bund, menzúra 643 mm, nullás húrláb szélessége 42 mm, félmasszív test, félfényes felületkezelés, lucfenyő elülső lemez, juhar hátlap, juhar test, mahagóni nyak, ébenfa fogólap, hangszedő, tok a csomag része
457 790 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: PRSSb01
SOUNDSATION HW-CE BL - Elektroakusztikus gitár Típusok
SOUNDSATION HW-CE BL
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Jumbo, 20 bund, menzúra 645 mm, nullás húrláb szélessége 43 mm, réteges test, matt felületkezelés, hársfa elülső lemez, hársfa hátlap, hársfa test, babér nyak, paliszander fogólap, hangszedő és beépített hangoló, hangoló a csomag része
52 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SSN0060c1d
Seagull Artist Peppino Signature CW Burnt Umber - Elektroakusztikus gitár Ingyenes
szállítás boltjainkba
Seagull Artist Peppino Signature CW Burnt Umber
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Dreadnought, 21 bund, menzúra 648 mm, nullás húrláb szélessége 48,3 mm, teljesen masszív test, fényes felületkezelés, lucfenyő elülső lemez, mahagóni hátlap, mahagóni test, mahagóni nyak, richlite fogólap, hangszedő, tok a csomag része
723 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SULb02
TANGLEWOOD TWCR O E - Elektroakustická kytara Típusok
TANGLEWOOD TWCR O E
Elektroakustická kytara
74 890 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: TGWb13
TANGLEWOOD TWCR O TB - Elektroakustická kytara Típusok
TANGLEWOOD TWCR O TB
Elektroakustická kytara
56 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: TGWb14
TANGLEWOOD TWBB OE
Elektroakustická kytara
75 190 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: TGWb11
SOUNDSATION YELLOWSTONE-MJCE-NT - Elektroakusztikus gitár Típusok
SOUNDSATION YELLOWSTONE-MJCE-NT
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Jumbo, 20 bund, menzúra 645 mm, nullás húrláb szélessége 43 mm, réteges test, félfényes felületkezelés, lucfenyő elülső lemez, hársfa hátlap, hársfa test, babér nyak, blackwood fogólap, hangszedő és beépített hangoló, hangoló a csomag része
53 290 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SSN0060c1p
SOUNDSATION HW-CE GR - Elektroakusztikus gitár Típusok
SOUNDSATION HW-CE GR
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Jumbo, 20 bund, menzúra 645 mm, nullás húrláb szélessége 43 mm, réteges test, matt felületkezelés, hársfa elülső lemez, hársfa hátlap, hársfa test, babér nyak, paliszander fogólap, hangszedő és beépített hangoló, hangoló a csomag része
59 790 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SSN0060c1a
SOUNDSATION HW-CE BW - Elektroakusztikus gitár Típusok
SOUNDSATION HW-CE BW
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Jumbo, 20 bund, menzúra 645 mm, nullás húrláb szélessége 43 mm, réteges test, matt felületkezelés, hársfa elülső lemez, hársfa hátlap, hársfa test, babér nyak, paliszander fogólap, hangszedő és beépített hangoló, hangoló a csomag része
49 290 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SSN0060c1c
TANGLEWOOD TWU PE
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Parlor, 19 bund, menzúra 630 mm, nullás húrláb szélessége 43 mm, félmasszív test, mahagóni elülső lemez, mahagóni hátlap, mahagóni test, tech wood fogólap, hangszedő és beépített hangoló
145 390 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: TGWb10
TANGLEWOOD TWR2 DCE
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Dreadnought, 20 bund, menzúra 650 mm, nullás húrláb szélessége 43 mm, réteges test, lucfenyő elülső lemez, mahagóni hátlap, mahagóni test, tech wood fogólap, hangszedő és beépített hangoló
106 590 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: TGWb07
TANGLEWOOD TW12 CE
Elektroakusztikus gitár - 12 húros, test formája Grand Orchestra, 21 bund, menzúra 650 mm, nullás húrláb szélessége 48 mm, réteges test, matt felületkezelés, lucfenyő elülső lemez, mahagóni hátlap, mahagóni test, nato nyak, tech wood fogólap, hangszedő és beépített hangoló
163 390 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: TGWb04
Walden WAG550E
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Grand Auditorium, 20 bund, menzúra 648 mm, nullás húrláb szélessége 43 mm, félmasszív test, open pore felületkezelés, lucfenyő elülső lemez, mahagóni hátlap, mahagóni test, mahagóni nyak, paliszander fogólap, hangszedő és beépített hangoló
194 990 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: WLNb02
SOUNDSATION Yellowstone-MJCE-BK
Elektroakusztikus gitár - 6 húros, test formája Jumbo, 20 bund, menzúra 645 mm, nullás húrláb szélessége 43 mm, réteges test, félfényes felületkezelés, lucfenyő elülső lemez, hársfa hátlap, hársfa test, babér nyak, blackwood fogólap, hangszedő és beépített hangoló, hangoló a csomag része
53 290 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: SSN0061e1

Elektroakusztikus gitárok

Elektroakusztikus gitárok

A Elektroakusztikus gitárok kategóriában összesen 34 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó elektroakusztikus gitárok Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább elektroakusztikus gitárok A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb elektroakusztikus gitárok A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: elektroakusztikus gitárok vélemények
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ