Szeretnéd, hogy az élelmiszerek tovább maradjanka frissek? Szerezz be egy vákuumozót! Ha a leszedett vagy megtermesztett zöldséget vagy gyümölcsöt aszalni szeretnéd, ajánljuk figyelmedbe aszalóinkat. Ellátunk tanácsokkal is, hogy a vásárlás során mire ügyelj.
Tovább
Hogyan aszaljuk és tároljuk az élelmiszereket?
Aszalógép
Az aszalógépek alkalmasak gyümölcsök, zöldségek, húsok, gombák, gyógy- és fűszernövények aszalására. Az így elkészített élelmiszerek ízletesek és vitamindúsak maradnak, ráadásul megfelelő tárolás esetén akár 30 napig is eltarthatók. Az aszalógépek méretben és alakban, avagy az emeletek számában és a kerek vagy négyszögletű kialakításban különböznek. A négyszögletű aszalógépek jobb eredményt kínálnak, viszont drágábbak mint kerek társaik.
Vákuumozó
A vákuumozók elszívják a zacskóból vagy az edényből a levegőt, így az élelmiszerek szavatossága a 3-5-szörösére nő. Ez a megoldás alkalmas húsok, zöldségek, gyümölcsök, halak, de péksütemények, szemeskávé vagy tészták tárolására. Három típusú vákuumozó kapható: kézi vákuumozók, fóliahegesztők és vákuumdobozok. Mind a három használata gyors és egyszerű, ráadásul sok helyet sem foglalnak el.
Mire kell ügyelni aszaló és vákuumozó kiválasztásakor?
- Anyag – az aszalógépek és a vákuumozók műanyagból vagy rozsdamentes acélból készülhetnek. Míg a rozsdamentes verzió magasabb ellenállósággal és hosszabb élettartammal rendelkezik, az előbbiek jobban tisztántarthatók és olcsóbbak.
- Fogyasztó teljesítménye – minél nagyobb a teljesítménye, annál gyorsabb az aszalás vagy a légelszívás.
A leírás elrejtése