Válaszd ki azt az elemet az oldalon, amelyet a hiba érint

A megrendelt termékeket biztonságosan átveheted az AlzaBox automatánk egyikében.

A reklamáció és a termék visszaküldési szolgáltatás változatlanul működnek.

Kedves Vásárlóink! Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan választottak bennünket ❤️. Kérjük szíves türelmüket, mindent megteszünk annak érdekében, hogy a megrendeléseket a lehető leghamarabb kézbesítsük. Köszönjük! Az Alza.hu csapata 👍🏻.

Všechny dárky vyřešíte HP, média Fergeteges szórakozás otthonra

Espresso lungo – elkészítési útmutató

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva 

Az espresso lungo, mely olaszról lefordítva hosszút, higított vagy vizes kávét jelent, egy, a klasszikus eszpresszóból készült ital. A lungo kávé főleg azok számára alkalmas, akik szeretik a nagyobb csésze kávét, vagy túl erősnek találják az eszpresszót.

Lungo kávé

Espresso Lungo – recept:

A café lungo tehát egy kétszeresen higított kávé, tehát 60 ml víz jut 8 gramm kávéra, az eszpresszóval ellentétben, amely 30 ml vizet tartalmaz. Hogy a kávét café lungo-nak hívhassuk, forró vízzel kell azt higítanunk 1:1 arányban.

A lungo kávénak azonban nem feltétlenül muszáj gyengébb eszpresszónak lennie, ellenkezőleg - a higítás során olyan ízek is felszabadulhatnak, amelyek az erős eszpresszó tónusának gyengítése után érezhetőek.

A café lungo-nál fontos a helyes elkészíté. Gyakran találkozhatunk a kávézókban olyan lungo-val, amely közvetlenül úgy kerül a csészébe, hogy a karon keresztül a kávéval együtt kétszer olyan hosszú ideig folyik át a forró víz. A végeredmény íze viszont keserű és fás.

A lungo legjobb és helyes elkészítési módja az ital nagyobb csészébe való elkészítése, melyet különálló, kis pohár forró vízzel szolgálnak fel a vendégnek. Így a vendés a saját ízléése szerint "hosszabbíthatja meg" az eszpresszót, emellett a kávé nem lesz túlextrahálva a kétszeres vízmennyiséggel, így megtartja az eszpresszó természetes ízét.

i

Érdekességek a kávé világából, kávéitalok receptjei és a kávé elkészítésének módszerei megtalálhatóak a Kávé-enciklopédiánkban.

0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Szállítás és fizetés Rólunk
Szállítás ide:
Karácsonyi ajándék ötletek Megjelenít
P-DC1-WEB15
25 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérõ
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket