ApF HU 30 dnů na vrácení

Kandallók

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Tulajdonságok
Elektronikus vezérlés
(1)
LED kijelző
(1)
Időzítő
(1)
Működést jelző fény
(1)

Az elektromos kandalló egy egyedi kivitelezésű, ötletes és látványos elektromos fűtőberendezés. Lehetővé teszi, hogy ott is gyönyörködhess a kandalló lobogó tüzében, ahol nincs kiépített kémény. Az elektromos kandalló bárhol hamisítatlan kandalló hangulatot tud teremteni, anélkül, hogy ez neked nagyobb erőfeszítésedbe kerülne. Nemcsak télen, hanem a nyári estéken is elmélázhatsz a látványkandalló fényénél. Ha pedig mégis valódi lángokra vágysz, a bioetanolos kandalló jelenthet megoldást.

Kíváncsi vagy, mi is pontosan az elektromos kandalló és hogyan működik? Akkor olvass tovább!

Tovább

Az elektromos kandalló, avagy mi bújik meg a mesterséges lángok mögött?

Az elektromos kandalló tulajdonképpen két szempontból is a valódi fatüzelésű kandalló hű mása: a valósághű LED vagy halogén lángok mellett beépített elektromos fűtőtesttel rendelkezik, ez utóbbi gondoskodik az elektromos kandalló hőkibocsátásáról, hiszen a látványos, de mesterséges lángok nem termelnek hőt. A fűtőtest által kibocsátott meleget egy ventilátor juttatja a helyiségbe. Fatüzelésű testvérével ellentétben azonban nem alkalmas egy-egy helyiség állandó fűtésére, inkább kiegészítő fűtésként érdemes rá gondolni. A látvány azonban lenyűgöző, egy elektromos kandalló is igazán meghitt légkört tud teremteni. Az elektromos kandalló kerettel a nappali egészének meghatározó elemévé válik.

Mi minden szól az elektromos kandalló mellett?

  • Ha az ingatlant nem úgy alakították ki, hogy kandalló beépítésére alkalmas legyen, akkor utólag annak kialakítása szinte lehetetlen, nem mellesleg költséges is. Az elektromos kandalló bármilyen lakásban vagy házban, annak bármely helyiségében elhelyezhető. Nincs szükség kéményre, a látványkandalló teljes mértékben füstmentes, fűtés közben biztosan nem keletkezik mérgező gáz.
  • Nem kell fát behordani, a hamut eltakarítani, nem kell tartani a kicsapó lángoktól vagy éppen a füst kellemetlen szagától. A látványkandalló külső burkolata és az üveg előlap nem melegszik át, tehát a gyermekekre vagy háziállatokra nézve sem jelent akkora veszélyt. Könnyebb és biztonságosabb a használata.
  • A begyújtással sem kell bajlódni. Sok elektromos kandalló távirányítóval rendelkezik, így oda sem kell menned a készülékhez, ha be szeretnéd kapcsolni. Az okos termosztáttal felvértezett látványkandalló még mobiltelefonról is vezérelhető.
  • A LED lángok illetve a fűtés egymástól függetlenül kapcsolható be, ha csak egy kis meghittségre vágysz, akár nyáron is, egyszerűen bekapcsolhatod az elektromos kandalló mesterséges lángjait. Ezen felül mind a LED fényereje, mind a fűtés intenzitása általában állítható.

Az elektromos kandalló nem csak LED fényekkel képes a kandalló hangulatát megidézni, némelyikben még valósághű izzó fahasábok is "parázslanak".

Az elektromos kandalló típusai

  • Szabadon álló elektromos kandalló - ahogy a neve is sugallja, ez a típus viszonylag könnyen áthelyezhető, csak arról kell gondoskodni, hogy áramforrás legyen a közelében. A szabadon álló modellek között is találhatsz kerettel rendelkezőket, amellyel ezek egy egységet alkotnak.
  • Falra szerelhető elektromos kandalló - vagy fali látványkandalló. Inkább modernebb, minimalisztikus megjelenésű darabok.
  • Beépíthető elektromos kandalló - valamelyest személyre szabható, hiszen általában több különböző stílusú keret közül választhatunk, hogy a látványkandalló jól illeszkedjen az általunk megálmodott helyre.

i

A falra szerelhető és a beépíthető elektromos kandallók halmaza metszi egymást. Vannak például olyan falra szerelhető, beépíthető látványkandallók, amelyek szekrénybe szerelhetők, így nemcsak a nappali, hanem akár a hálószoba megjelenését is egyedivé varázsolhatják.

Az elektromos kandalló teljesítménye

Az elektromos kandallók teljesítménye leggyakrabban 1800 és 2000 W között helyezkedik el. A legtöbb látványkandalló teljesítménye két fokozatban állítható, az első fokozat általában 900 W illetve 1000 W teljesítményt jelent, míg a második fokozat a maximális, tehát 1800 W illetve 2000 W teljesítményt jelenti.

Elektromos kandalló vásárlása előtt mindenképpen meg kell győződni arról, hogy a lakásban lévő elektromos hálózat elbírja-e az elektromos kandalló jelentette nagyobb terhelést.

Az elektromos kandalló funkciói

A látványkandalló néhány funkciója már említésre került korábban, az alábbiakban jól átláthatóan összeszedtük, mi mindent tudhat egy elektromos kandalló.

  • Túlmelegedés elleni védelem - alapvető biztonsági funkció. Ha túlmelegszik az elektromos kandalló, automatikusan kikapcsolja a készüléket.
  • Beépített termosztát - lehetővé teszi egy adott hőmérséklet beállítását, így az elektromos kandalló csak akkor fűt, ha a helyiség hőmérséklete a beállított hőmérséklet alá csökken. Az okos termosztát biztosítja az okostelefonról történő vezérlés lehetőségét.
  • Időzítő - igény szerint beállíthatod, mikor fűtsön az elektromos kandalló.
  • "Nyitott ablak" érzékelő - érzékeli, ha jelentősen lehűl a levegő és kikapcsolja a látványkandalló fűtését.
  • Egymástól függetlenül kapcsolható LED fény és ventilátoros fűtés - ha nincs szükség fűtésre, csak kandalló hangulatra, a LED láng külön is bekapcsolható.
  • Rejtett LED kijelző - a kijelző által megjelenített adatok egy idő után elhalványulnak, így semmi sem zavarja meg a látványkandalló tökéletes összképét.

Bioetanolos kandalló, ha mégis valódi lángokban szeretnél gyönyörködni

Éppúgy, mint az elektromos kandalló esetében, a bioetanolos kandalló használatba vételéhez sincs szükség kéményre. Nézzük meg ennek a típusnak néhány jellemzőjét.

  • A bioetanolos kandallók között is vannak szabadon álló, falra szerelhető és beépíthető modellek.
  • Üzemanyaga a növényi bioetanol, amelyet egy tartályba kell tölteni. A bioetanol füstmentesen, szagtalan, tiszta lánggal ég.
  • A bioetanolos kandalló lángja azonnal meggyújtható, a beépített kioltónak köszönhetően könnyen, azonnal kioltható. A láng magassága legtöbbször állítható.
  • A bioetanolos kandalló is csak inkább helyi fűtésre alkalmas, pár fokkal tudja megemelni a helyiség hőmérsékletét.

i

Ne ijedj meg, ha a bioetanolos kandalló a bekapcsolás után kék lánggal ég. Miután az égő felmelegszik, pár perc után a kandalló lángja sárgás-pirosas színű lesz.

Elektromos kandalló ár

Elektromos kandalló valamivel több, mint 30 000 forintért már kapható, ezek általában szabadon álló látványkandallók. A drágább modellek 150 000 forintba, de akár 180 000 forintba is kerülhetnek. A drágább modellek sok esetben okos készülékek, tehát okostelefon segítségével is irányíthatók. Itt mindjárt meg is nézheted az elektromos kandalló kínálatunkat a legolcsóbbtól a legdrágábbig haladva.

A bioetanolos kandallók ára 80 000 forint körül van.

i

Ha az elektromos kandalló áráról beszélünk, ne feledkezzünk meg az üzemeltetési költségekről sem. Az elektromos fűtés nem a legolcsóbb megoldás, ami a villanyszámlán is meg fog mutatkozni. A látványkandalló azonban legtöbbször csak kiegészítő fűtésként szolgál és sokszor csak a látvány miatt kapcsoljuk be. Mivel a LED lángok külön kapcsolhatók, ilyenkor a fogyasztás elenyésző.

A bioetanolos kandalló esetében az üzemanyag jelent állandó költséget.


A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
2 termék
5,0
ARGO 191070186 WAVE
Elektromos kandalló lakásba - 1500 W fűtési teljesítmény, falra és földre helyezhető, túlmelegedés elleni védelem, biztosíték, időzítő, termosztát és távirányító, mérete 53 × 96 × 26 cm (Ma×Sz×Mé), fekete kivitel
114 790 Ft
Utolsó 2 termék a raktáron
Termékkód: ARGET357
4,3
Ardes 350
Elektromos kandalló lakásba - 1500 W fűtési teljesítmény, 2 teljesítményszint, földre helyezhető, túlmelegedés elleni védelem és teljesítményszabályozó, mérete 44,5 × 37 × 20 cm (Ma×Sz×Mé), fekete kivitel
41 590 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: ARDTOP06

Kandallók

forró levegős melegítőtestMilyen fűtőkészüléket vegyek? (ÚTMUTATÓ) Nem tudod, hogyan válassz fűtőkészüléket? Szívesen ellátunk tanácsokkal. Cikkünkben nemcsak a választásnál fontos szempontokat gyűjtöttük össze, hanem az egyes típusok előnyeit és hátrányait is.
Hogyan válasszunk fűtőberendezést kisebb vagy nagyobb helyre, vagy akár fűtőtestet kültéri használatra? Vajon a radiátor, konvektor, fűtőpanel, infravörös fűtő, kandalló vagy hőlégfűtés az alkalmasabb-e? Hasznos tanácsokkal és információkkal szolgálunk mindazok számára,...

Kandallók

A Kandallók kategóriában összesen 2 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Kandallók – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó kandallók Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább kandallók A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb kandallók A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: kandallók vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ