A cupping score a kávé minőségének mennyiségi értékelése, amelyet a kávéipar szakemberei használnak a kávébabok érzékszervi jellemzőinek és általános minőségének meghatározására. A pontszám 0 és 100 között mozog, és számos tényező alapján kerül meghatározásra, beleértve az ízt, az aromát, a testet, a savasságot, az édességet, az egyensúlyt és a pihenés élményét. A 80 pont fölötti pontszámot elérő kávékat "különleges kávéknak" tekintik, és a szokásos kereskedelmi kávékhoz képest magasabb minőséget kínálnak. A magasabb pontszámok magasabb minőséget és egyediséget tükröznek, a 90 és magasabb pontszámot elérő kávék pedig kivételesen kiválónak minősülnek. A cupping pontszámok az ínyencek és az iparági szakemberek körében a kávéválasztás kulcsfontosságú mutatói.
i
Próbálja ki kiválasztott kávénkat, az AlzaCafé-t és élvezze különleges ízét.