Akvizice ApF HU AP+ slevy

Mit jelent az egér DPI értéke?

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva • Szerző: Szerkesztőség

Már találkoztál a számítógépek világában az egér DPI rövidítéssel, de fogalmad sincs, hogy mi az egér DPI jelentése? Nem éppen agysebészetről van szó, így könnyen el tudjuk magyarázni, hogy mi az a DPI, és mit kell róla tudni a gamerek és általános felhasználók szemszögéből.

Gamer egerek

Az egér DPI jelentése - TARTALOM

  1. Mi az a DPI az egerek esetében?
  2. Melyik DPI értéket válaszd?
  3. Az egér érzékenységének beállítása

Mi az a DPI az egerek esetében?

Az egér DPI érték nem más, mint az egér érzékenységének kifejezése. A rövidítés az angol "dots per inch" kifejezésből származik, és azt jelzi, hogy a kurzor milyen gyorsan mozog a képernyőn. Minél magasabb az érték, annál magasabb az egér érzékenység, és az egér annál jobban érzékeli az alatta lévő felületet. A felhasználó szemszögéből nézve az egérkurzor sokkal gyorsabban mozog, és a teljes útvonal egyik pontból a másikba rövidebb, amely különösen hasznos például célzáskor játék közben. Egyszerűen fogalmazva, a gamerek és a komolyabb igényű felhasználók olyan egeret választanak, amely magasabb DPI értéket kínál. A konkrét értékek gyakran közvetlenül az egér neve mellett szerepelnek, vagy könnyen megtalálhatók a gyártó weboldalán.

i

Ha sehol sem látod az egér DPI értékét, akkor nagy valószínűséggel az adott egér alacsonyabb DPI értéket kínál. Jellemzően az egér DPI érték egy olyan paraméter, amellyel a gyártók szívesen dicsekednek, és nincs okuk rejtegetni.

Melyik DPI értéket válaszd?

Minden számítógépes egér optikai vagy lézeres érzékelővel van felszerelve. Mindkét típus nagy számban megtalálható a piacon, de a minőség természetesen az egér beszerzési árától is függ. Az egér érzékelőjének típusa szintén egy olyan paraméter, amelyet a tapasztalt játékosok figyelembe vesznek a megfelelő gamer egér kiválasztásánál. Míg az irodai modelleknél csak az számít, hogy milyen méretű az egér, hogyan illeszkedik a kézbe, vagy milyen színű, addig egy gamer egérnél, amelyet feltehetőleg online játszásra is használni fogsz, több szempontot kell figyelembe venni.

Manapság hihetetlenül sok gamer egér van jelen a piacon. A gyártók szó szerint versenyeznek, hogy melyik egér a leginkább tökéletes a gamerek számára, és büszkén sorolják a különböző specifikációkat, beleértve az egér DPI értékét is. Egy minőségi gamer egérnek legalább 3200-as DPI értékkel kell rendelkeznie, mivel ez minden mozgást pontosabbá tesz. Nem árt a jövőre is gondolni, hiszen minél többet játszol, annál jobb leszel, és az egérrel szemben támasztott igényeid is nőni fognak. Ezért érdemes kezdetben olyan egeret választani, amelynek DPI értéke 10 000 körül van, és nyugodtan kezdd el használni az egeret a maximális érték körülbelül egyharmadánál. Így elég egér DPI tartalékod lesz a jövőre nézve, és az egeret is tovább tudod használni.

Eternico ergonomikus egér

Az Eternico ergonomikus egér a DPI érték váltására szolgáló külön gombbal rendelkezik.

Az egér érzékenységének beállítása

A legolcsóbb modellek kivételével ma már minden gamer egér rendelkezik egy gombbal a manuális érzékenységváltáshoz. A DPI érték így könnyen átállítható az aktuális igényeknek megfelelően. Például alacsonyabb értékre válthatsz, ha a Windows-ban dolgozol, míg a kedvenc játékod indításakor a DPI-t magasabb értékekre állíthatod.

Megjegyzés: bár a DPI szorosan kapcsolódik a kurzor sebességéhez, nem szinonimák.

  • Egérérérzékenység (DPI): a nagy egérérérzékenység (DPI-ben kifejezve) lehetővé teszi a finomabb egérmozgások érzékelését. Ha csak a DPI-t növeljük, az eredmény a sebesség növekedése. Az érzékenységet vagy szoftveresen, vagy az egéren lévő gombbal lehet beállítani (ha az egér rendelkezik ilyen gombbal).
  • A kurzor sebessége: ezt kizárólag szoftveresen állíthatjuk be az operációs rendszerben vagy a játék beállításaiban. A nagyobb kurzorsebesség beállítása, ha az egér érzékenysége alacsony, az egér pontatlanságát hangsúlyozhatja.

Természetesen az egér érzékenysége (DPI) és az egér sebessége egyéni beállítások kérdése. Amit az egyik játékos úgy érzékel, mint egy fénysebességgel repülő, irányíthatatlan kurzort, azt egy másik játékos a pontosság és a sebesség kiváló kompromisszumának tartja.

A kompetitív játékosok mégis a magas egérérérzékenység kombinációját választják, de ezt a kurzor sebességének szoftveres csökkentésével kompenzálják. Ennek eredményeként a magasabb DPI nem befolyásolja a kurzor sebességét, de a nagy érzékenységgel járó előnyök megmaradnak. Mi értelme van a magasabb érzékenységnek önmagában?

Midjourney gamer egér

Az egér nagyobb érzékenységével és a kurzor sebességének ebből következő csökkentésével pontosabb irányítás érhető el a kurzor vagy egy karakter felett a játékban, mivel az egér képes érzékelni és kurzormozgásokká alakítani a kisebb mozgásokat. Ez a beállítás különösen hasznos lehet kompetitív játékokban (CS:GO, PUBG stb.), illetve ha grafikai programokkal vagy videoszerkesztéssel foglalkozol.

Lehet, hogy ellentmondásosnak hangzik, mégis nem kívánatos az olyan kurzor, amely a csukló legkisebb mozgására is a hangsebességet meghaladva reagál. Sőt, a gyorsabb mozgás nem csak a pontosság, de még a reakcióidő rovására is mehet, mert amit játékosként (vagy felhasználóként) a villámgyors mozgással nyerünk, azt kamatostul visszaadjuk azzal, hogy korrigálni kell a mozgást. Ráadásul, ha valami meglep, és a kezed ösztönösen reagál, akkor inkább túlreagál, mint fordítva.

i

Izommemória: a siker kulcsa?

Az izommemória létfontosságú a kompetitív játékosok számára. Ez azért van, mert lehetővé teszi a gyors és pontos mozdulatok elvégzését. Az izommemória edzésével a játékosok "automatikus" reakciókat fejlesztenek ki, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy gyorsabban és pontosabban célozzanak.

Az izommemória gaminghez való edzése több kulcsfontosságú lépést foglal magában. Az első az egér érzékenységének és DPI-jének stabil beállítása. A legutolsó dolog, amit szeretnél, hogy minden második nap át kelljen állítanod a beállításokat. Az izommemória edzésénél (kis túlzással) a megszokási folyamat újraindításáról van szó. Vannak olyan trükkök is, amelyek nem igényelnek bonyolult méréseket. Segíthetsz magadnak például azzal, hogy megjegyzed, hányszor fordul meg a karaktered egyetlen balról jobbra törtnő egérhúzással valamilyen általad megadott dimenzióban.

A második trükk a rendszeres gyakorlás. Bizonyos speciális alkalmazások is a segítségedre lehetnek, melyek közül sok ingyenes. Tapasztalataink szerint az Aimtastic (Steam), vagy a Human Benchmark (weboldal) ajánlható.

Edzés közben számolj azzal, hogy az izommemória a türelemről és az ismétlésről szól. Ahhoz, hogy az edzés ne váljon tortúrává, érdemes statisztikákat vezetni. Semmi sem motivál jobban, mint látni, hogy napról napra egyre jobb és jobb leszel.

Míg a reakcióidő csak minimálisan javítható, addig például a gyorsaság és a pontosság a célba lövésnél drasztikusan (kb. 20-30%-kal) növelhető. Mindössze annyit kell tenned, hogy minden nap szánsz rá néhány percet. És mindenekelőtt ne feledd, hogy a rendszeresség fontosabb, mint a hirtelen fellobbanó érdeklődés az izommemória fejlesztése iránt.

Rapture gamer egér

A minőségi gamer egér elengedhetetlen minden olyan játékos számára, aki a PVP kíméletlen világába szeretne belépni.

Az egér beállításához fontosabb egy minőségi alkalmazás, mint az operációs rendszer alapértelmezett környezete. Minden gyártó saját megoldást kínál. A DPI-t nem lehet közvetlenül a Windows-ból megváltoztatni, ezért mindig a gyártó szoftverét kell feltelepíteni. Alternatívaként megfelelnek az előre beállított profilok is, amelyek között a már említett külön gombbal válthatsz. Személyes tapasztalataink szerint minden gyártó igyekszik tökéletesíteni az alkalmazását. Arra azonban figyelj, hogy egyes márkák a robusztusságra, a makrók, az RGB színbeállítások, az egyes gombok funkciójának beállíthatóságára helyezik a hangsúlyt, míg mások az áttekinthetőségre és a könnyű kezelhetőségre. Az egér kiválasztásakor tehát ne becsüld alá a hozzá tartozó alkalmazást, és próbáld meg előre kideríteni, hogy mik a többi játékos tapasztalatai.

i

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

Az egér DPI értéke jól jelzi az egér minőségét. Ha 3D-s lövöldözős játékokhoz és hasonlókhoz keresel egeret, válassz a 10 000 DPI értéket kínáló modellek közül. Pusztán irodai használat esetén az egér DPI értéke nem különösebben fontos.

5,0
Rapture TAIPAN ULTIMATE - fekete, narancssárga
Gamer egér - vezetékes, Pixart PMW3389 optikai érzékelő, DPI akár 16000-ig, válaszidő 1 ms, követési sebesség 400 IPS, gyorsulás 50G, képkocka sebesség 19000 fps, RGB háttérvilágítás, 7 programozható gomb, Kailh GM 8.0 kapcsolók (fő gombok), élettartam akár 80 millió kattintás, Kailh GM 2.0 kapcsolók (oldalsó gombok), élettartam akár 20 millió kattintás, teflon csúszkák (csere csúszkák mellékelve), cserélhető borítások (mellékelve), cserélhető főgomb kapcsolók (4 pár kapcsoló mellékelve: Kailh GM 4.0, élettartam legfeljebb 60 millió kattintásig; TTC Gold, élettartam legfeljebb 30 millió kattintásig; TTC Gold, élettartam legfeljebb 30 millió kattintásig), Kailh GM 4.0, élettartam legfeljebb 60 millió kattintásig, Huano Blue Shell White Dot, élettartam 20 millió kattintásig; Huano Black Shell Green Dot, élettartam 5 millió kattintásig), Plug & Play, kábel hossza 1,8 m, paracord kábel, egér súlya 63 g, USB-A csatlakozó, szoftver (DPI váltás, háttérvilágítás, makrók)
Szuper ár
18 090 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RPTGM007c
4,5 267×
Eternico Rechargeable Vertical Mouse MV400 - fekete
Egér - vezeték nélküli, vertikális, optikai, 800 - 1200 - 1600 - 2000 - 2400 DPI, válaszidő 4ms (2.4G mode) / 8ms (BT mode), 10 m-es hatótávolság, energiatakarékos üzemmód technológia, RGB háttérvilágítás, 7 gomb, élettartam akár 3 000 000 kattintásig, puha tapintású felület, jobbkezesek számára, egyszerre akár 3 eszközzel való párosítás képessége, Plug & Play, 2,4 Ghz USB-A vevő / 2x BT, 500mA újratölthető akkumulátor, micro-USB csatlakozó, 1.5m kábel mellékelve
Szuper ár
10 490 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AET00400
4,1 60×
Eternico Wireless 2.4 GHz Basic Mouse MS150 - fekete
Egér vezeték nélküli, ergonomikus, optikai, 800 - 1200 - 1600 DPI, válaszidő 8 ms, 10 m-es hatótávolság, energiatakarékos üzemmód technológia, háttérvilágítás nélkül, 6 gomb, élettartam akár 3 000 000 kattintásig, fémkerék, jobbkezesek számára, Méret S, mágneses elemtartófedél, Plug & Play, 1x AA elem (tartozék), 2,4 Ghz USB-A vevőegység
Szuper ár
4 890 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AET004150a
4,5 274×
Rapture COBRA, fekete
Gamer egér - vezeték nélküli, Pixart PAW3325 optikai érzékelő, 800 - 1200 - 2000 - 3200 - 5000 DPI, 1 ms válaszidő, 100 IPS követési sebesség, 20G gyorsulás, RGB háttérvilágítás (7 háttérvilágítási mód), 7 programozható gomb, Omron kapcsolók, élettartam akár 10 000 000 kattintás, Plug & Play, 2.4 GHz USB-A vevő vagy USB kábel, hatótávolság akár 10m, 900mAh beépített akkumulátor, USB-C csatlakozó, kábel hossza 1,8m, fonott kábel, egér tömege 118 g, szoftver (DPI, háttérvilágítás, makrók módosítása)
Szuper ár
11 490 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RPTGM003a
4,8 47×
Rapture ANACONDA fekete
Gamer egér - vezetékes, Pixart PMW3325 optikai érzékelő, DPI 10000-ig, válaszidő 1 ms, követési sebesség 100 IPS, Gyorsulás 20G, képkocka sebesség 5200 fps, RGB háttérvilágítás, cserélhető oldalsó burkolatok, bal oldali borítás 3 gomb (előre, visszafelé, művelet gomb) vagy 9 gomb, MMO játékosok számára alkalmas, 2 jobb oldali fedelet az egér alakjának beállításához, 8 vagy 14 programozható gomb, Kailh GM 4.0 kapcsolók (fő gombok), élettartam akár 60 mérföld kattintások, Kailh kapcsolók (oldalsó gombok), élettartam akár 5 mil. kattintás, Teflon csúszdák, Plug & Play, kábel hossza 1,8 m, fonott kábel, egér súlya 130 g, USB-A csatlakozó, szoftver (DPI módosítása, háttérvilágítás, makrók)
Szuper ár
10 690 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: RPTGM004a
4,4 121×
Eternico Wireless 2.4 GHz & Double Bluetooth Rechargeable Vertical Mouse MV470 - szürke
Egér - vezeték nélküli, függőleges, optikai, 1000 - 1600 - 2400 DPI, hatótávolság akár 10m (2.4G mód) / 8m (BT mód), energiatakarékos üzemmód technológia, RGB háttérvilágítás, 8 gomb, élettartam akár 3 000 000 kattintás, csendes kattintás, Plug & Play, 2,4 Ghz USB-A vevő / 2× BT, USB-C csatlakozó, 900mA újratölthető akkumulátor, 0.6m kábel mellékelve
Szuper ár
8 490 Ft
Raktáron > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AET004470a
4,5 140×
Eternico Wireless 2.4 GHz Vertical Mouse MV300 - fekete
Egér - vezeték nélküli, vertikális, optikai, 800-1200-1600 DPI, 4 ms válaszidő, akár 10 m hatótávolság, Power Saving Mode technológia, hátérvilágítás nélkül, 6 gomb, akár 3 000 000 kattintásnyi élettartam, gumibevonatos soft touch felület, jobbkezesek számára, S méret, Plug & Play, 2x AAA elem (tartozék), 2,4 Ghz USB-A vevő
Szuper ár
8 190 Ft
Raktáron > 10 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: AET004240b
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ