A modern sütők számos innovatív biztonsági funkcióval rendelkeznek, amelynek fontos része a sütő szigetelés. A sütés közben is hideg sütőajtó egyike e modern funkcióknak. Ha olyan forró sütőhöz érsz, amelynek nem marad hideg az ajtaja sütés közben, megégetheted magad. Miben különböznek a különböző típusú hideg sütőajtók? Nézzük.
A hideg sütőajtó egy biztonsági funkció, amely növeli a felhasználó kényelmét és biztonságát. A modern beépíthető sütő szigetelése rendkívül hatékony, így nem kell attól tartanod, hogy például a vezérlőgombok megégnek. A hideg sütőajtó azonban korántsem minden gyártó és modell esetében általános. Ha a sütő nem rendelkezik ezzel a biztonsági funkcióval, megégetheted magad, ha hozzáérsz az üveghez.
A hideg sütőajtók dupla vagy tripla üvegezéssel és fémréteggel vannak ellátva. A kiváló minőségű üveget hatékony hűtőrendszer egészíti ki (modelltől függően), amely megakadályozza az üveg külső részének felforrósodását. Sütőt választhatsz 35°C-os ultra hideg ajtóval, 45°C-os hideg ajtóval vagy 60°C-os normál ajtóval. Az ajtó hőmérsékletét hozzá kell adni a helyiség levegőjének hőmérsékletéhez.
Ez a biztonsági funkció egy olyan praktikus megoldás, amely gyakorlatilag mindenkinek jól jön, viszont a háziállat tulajdonosok és a kisgyermekes szülők számára elengedhetetlen.
A hideg sütőajtó olyan praktikus biztonsági funkció, amely megvéd az égési sérülések ellen. Három alapvető ajtótípus közül választhatunk.