Ez egy olyan őrlési mechanizmus, mely során a kávébabok egyenletesen őrlődnek, ami segít több illóolajat felszabadítani a kávébabokból. A kúpos őrlőkövek hosszú élettartamúak és kevés hőt vesznek fel. Hátrányuk, hogy viszonylag egyoldalúak, és az őrlőkésekhez képest nehezebb a karbantartásuk.
A "kúpos őrlőkövek" kifejezés az egyes kávédarálókban használt őrlőkövek alakjára utal. Két csavart kúp alakú kőről van szó - az egyik kő forog a másikban, amely rögzített. Amikor a belső kő forog, a kávébabok a két kő közé esnek, és porrá őrlődnek.
Ha tehát kávédarálót keresel, a kúpos őrlőkövek gyakran az egyik legjobbnak számítanak az őrlés minősége szempontjából.
Lapos őrlőkövek: ezek a kövek laposak, és egymás ellenében forogva őrlik a kávébabot. Gyakran gyorsabbak, mint a kúpos kövek, és nagyobb őrlési mennyiségekhez is alkalmasak lehetnek. Azonban több hőt termelhetnek, ami befolyásolhatja a kávé ízét.
Őrlőkések: ezek olyan forgó pengék, amelyek a kávébabot darálás helyett aprítják. Ez a fajta őrlő általában olcsóbb, de kevésbé egyenletes őrlést biztosít, ami befolyásolhatja a kávé ízét.
A kávédaráló kiválasztásakor fontos figyelembe venni, hogy milyen gyakran tervezed használni a darálót, milyen konzisztenciájú darálást szeretnél, és mennyi pénzt szeretnél rászánni. Minden őrlőtípusnak megvannak az előnyei és hátrányai, így a legjobb választás a személyes preferenciáidtól és igényeidtől függ.