Glamour days Alza dny

Optikai zoom

Az optikai zoom az objektív képessége egy jelenet nagyítására a gyújtótávolság változtatásával. Erre az objektív lencséjének átrendeződésével (vagy a telefonon lencséinek változtatásával), és ezáltal a gyújtótávolság változtatásával van lehetőség. A zoomnak köszönhetően olyan részleteket is lencsevégre kaphatsz, amelyeket emberi szemmel nehéz észrevenni. A digitális zoommal ellentétben az optikai zoom nem csökkenti a kép minőségét. 

Az optikai zoom előnyei és hátrányai


  • Minőségi nagyítás
    Az optikai zoomal történő nagyítás során a kép nem veszít minőségéből vagy élességéből.
  • Ár
    A kamera optikával történő felszerelése jelentősen többe kerül, mint az elektronikus funkció (digitális zoom) integrálása firmware formájában.


i A legtöbb fényképezőgép már képes az optikai és a digitális zoom közötti zökkenőmentes átvitelre. A színkódolt zoom-skála a kijelzőn a tájékozódást szolgálja. Természetesen ez a funkció ki is kapcsolatható, így a fényképezőgép csak az optikai zoomot alkalmazza.


Optikai zoom Optikai zoom vs. digitális zoom
Az optikai zoom és a digitális zoom összehasonlítása. A digitális zoom egyértelműen befolyásolja a képminőséget.

Hogyan működik az optikai zoom

Az optikai zoomolás az objektívek belsejében található lencsék egy megfelelően beállított rendszerének köszönhető. Azonban, a jelenetek nagyításának változtatása általában közvetlenül befolyásolja az objektívek fényerejét. A fényerő minimális zoom esetén a legnagyobb. Minél közelebb megyünk a témához, annál alacsonyabb lesz az objektív fényereje, így a kép annál hajlamosabb lesz a rázkódásra, ez pedig gyengébb minőségű képet eredményez.


Optikai zoomOptikai zoom
Balra: Objektív 18 mm-es gyújtótávolságra beállítva.
Jobbra: Objektív 300 mm-es gyújtótávolságra beállítva (a legnagyobb ráközelítés).


Maga az optikai zoom értéke nem olyan lényeges, mint az objektív gyújtótávolságának tartománya. Mivel az optikai zoom az objektív rendkívüli gyújtótávolságának aránya, egy 10x nagyítású objektív és a 20-200mm-es gyújtótávolság nagyobb lesz, mint egy 10–160 mm-es objektív és egy 16× optikai zoomolású objektív. Ez utóbbi, azonban, univerzálisabb lesz.

Megfelelő optikai zoom értékek

  • 3x a kompakt fényképezőgépekhez

  • 10x az ultrazoom fényképezőgépekhez

  • Digitális tükörreflexes gépek esetén az objektív típusától függ
Nézd meg ezt is


Nyomtatás

28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ