Az őrlési finomsági szintek fontos paraméterek a beépített darálóval rendelkező kávéfőzőkben, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a kávébabok őrlésének finomságát a saját preferenciáiknak és az elkészítendő ital típusának megfelelően állítsák be. A különböző őrlési durvasági fokozatok befolyásolják az elkészített kávé ízét és testességét. A finomra őrölt kávé alkalmas eszpresszóhoz, míg a durvára őrölt kávé ideális az olyan elkészítési módszerekhez, mint a filteres kávé vagy a french press. A megfelelő őrlési durvasági fok kiválasztása kulcsfontosságú az optimális extrakció és italminőség elérése érdekében. A legtöbb beépített darálóval ellátott kávéfőző gép lehetőséget kínál különböző őrlési durvasági fokozatok beállítására, hogy megfeleljen a különböző preferenciáknak és az elkészítendő italoknak.