ApF HU ApF HU

A sütők pirolitikus és katalitikus tisztítása

Termékkatalógus
Aktualizálva

A pirolitikus és a katalitikus tisztítás egy modern megoldás arra, hogy a készülékek rendszeres karbantartása szinte erőfeszítés nélküli megtörténjen. A katalitikus és pirolitikus sütők az öntisztító sütők kategóriájába tartoznak. Ha sütőd nem rendelkezik ezen funkciók egyikével sem, akkor azt speciális tisztítószerekkel kell karbantartanod.

katalitikus vagy pirolitikus tisztítás

Hogyan működik a pirolitikus tisztítás?

A pirolitikus öntisztítás égetéssel távolítja el a zsírt és a szennyeződéseket. A sütő belsejét rendkívül magas hőmérsékletre (akár 500 °C-ra) hevíti. A pirolízis célja roppan egyszerű, az összes szennyeződés és zsír elégetése. A program befejezése után csak annyit kell tenned, hogy egy ronggyal eltávolítod a hamut.

Mire kell figyelni a pirolitikus tisztítás során?

Mivel az öntisztító beépíthető sütő a pirolitikus tisztítás során rendkívül magas hőmérsékletre melegszik fel, számolnod kell azzal, hogy a külső felület is forró lesz. Ezért a legjobb, ha a tisztító program alatt nem nyúlsz a sütőhöz.

i

Egyes modellek biztonsági zárral rendelkeznek, amely a pirolitikus tisztítás során automatikusan lezárja a sütőt. A tisztító program általában 3 szakaszból áll, melyek időtartama változó (75, 90 és 120 perc).

A pirolitikus sütőtisztítás előkészületei

A tisztító program indítása előtt távolítsd el a sütőből az összes rácsot, támasztékot és tálcát. A sütőnek teljesen üresnek kell lennie. Ha a rácsokat a sütőben hagyod, a magas hőmérséklet miatt károsodhat. Ideális esetben két-három havonta érdemes pirolitikus tisztítást végezni.

Hogyan működik a katalitikus tisztítás?

A katalitikus funkcióval ellátott sütők speciális porózus felülettel rendelkeznek, amely a sütés során felszívja az összes zsiradékot. A zsír a katalitikus panelek fogják fel, ezek biztosítják, hogy a sütő mindig tökéletesen tiszta legyen.

Mire kell figyelni a katalitikus tisztítás során?

A katalitikus paneleket rendszeres időközönként, ideális esetben 4-5 év után ki kell cserélni. A katalitikus sütőt ajánlott időről időre kézzel is kitisztítani. Egyes modellek ehhez külön speciális programmal is rendelkeznek. A sütő 250 °C-ra hevül fel, majd a program befejezése után már csak át kell törölgetni egy ronggyal.

A katalitikus sütőtisztítás előkészületei

Ebben az esetben is ugyanaz a szabály érvényes, mint a pirolitikus sütők esetében. A tisztító program megkezdése előtt vedd ki az összes rácsot és tálcát a sütőből. Ha a sütő nem rendelkezik speciális programmal, állítsd be a hőmérsékletet 250 °C-ra, és hagyd legalább egy órán át működni.

A pirolitikus és katalitikus tisztítás számos előnnyel jár

  • Könnyű és gyors karbantartás
  • Higiénikus tisztaság vegyszerek használata nélkül
  • Csak el kell indítani a tisztító programot és a sütő teszi a dolgát
i Ezek is érdekelhetnek:

A katalitikus vagy pirolitikus funkcióval ellátott öntisztító sütők jelentősen megkönnyítik a rendszeres karbantartást. A funkció biztosítja, hogy a sütő belseje higiénikusan tiszta maradjon, vegyszerek használatát mellőzve, erőfeszítés nélkül.

Nyomtatás
P-DC1-WEB12
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ