Sütők energiaosztályozása

Termékkatalógus
Aktualizálva

A sütők energiaosztálya azt mutatja, hogy a kiválasztott modell mennyi energiát fogyaszt, tehát az energiahatékonyság jelzésére szolgál. A készülékek energiaosztályokba sorolása a vásárlók jobb eligazodását szolgálja a kínálatban. A különböző osztályok közötti fogyasztásbeli különbségek évente több több ezer vagy több tízezer forint összeget is elérhetnek. Hogyan lehet eligazodni az energiahatékonysági osztályok és az energiaosztály besorolás által nyújtott információk között? 

Energiaosztály, energiahatékonyság - sütők

Az energiaosztály besorolás jelzi, hogy az adott eszköz mennyire energiatakarékos

A legtöbb nagy háztartási eszközt és készüléket energiacímkével látják el. Az energiacímke az egész EU-ban használatos, és 1996-ban vezették be. A energiahatékonysági címke jelzi, hogy a készülék mennyi energiát fogyaszt. Ez lehetőséget ad arra, hogy a vásárló ne csak a készülék funkciói, hanem energiahatékonysága szerint is válasszon. A leginkább energiatakarékos sütők az A+++, míg a legkevésbé energiatakarékos sütők a D energiaosztályba tartoznak.

Az energiahatékonysági címkék változásai még nem érintik a sütőket

A sütők energiaosztálya és a sütőknél használt energiacímkék megjelenése egyelőre nem változik. A sütők ellátása energiacímkével 2015 óta kötelező. A technológia és a fejlesztés ugrásszerűen halad előre a háztartási eszközök területén is, ezért a címkéken szereplő régi energiaosztály besorolás sok készüléktípus esetében már nem volt elegendő. 2021. március 1-jétől új címkézési rendszer vonatkozik a kiválasztott készüléktípusokra. Ez a változás azonban egyelőre nem vonatkozik a sütőkre, habár a címkézési rendszer fejlesztése ebben a kategóriában is megtörténik, de csak az elkövetkezendő években.

A változás a következő készülékkategóriákat érinti

Az új címkéket látható helyre kell elhelyezni, és meg kell felelniük az új energiaosztály besorolásnak, amelyet A-tól G-ig terjedő betűkkel jelölnek (plusz jelek nélkül). Összehasonlításképpen, a régi A+ jelzés az új címkén a C energiaosztálynak felel meg. Az új címkék a következő termékeken találhatók:

  • mosógépek
  • szárítós mosógépek
  • hűtők és fagyasztók
  • borhűtők
  • mosogatógépek
  • világítótestek
i Szintén érdekelhet

A sütők energiaosztálya tükrözi a készülék energiahatékonyságát, és megkönnyíti az eligazodást a kínálatban. A legenergiatakarékosabb sütők A+++ jelzéssel vannak ellátva. Ezek a modellek fogyasztják a legkevesebb energiát, tehát energiahatékonyság szempontjából a legjobb választásnak bizonyulnak.

Nyomtatás
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ