Fractal Design: Válassz skandináv számítógépházat

Termékkatalógus

Szponzorált cikk

Milyen számítógépházat válassz? A Fractal Design márka számos hardver-szakértővel dolgozik együtt, és mindezt nem hiába. A több mint 10 éves piaci jelenlétével a svéd cég már többször bizonyította kiválóságát, és számos tényező kombinálásával, beleértve a prémium minőségű feldolgozást és a kedvező árakat, egyre több elégedett felhasználót tudhat magáénak. De mégis mi jellemzi a gyártó egyes termékcsaládjait? Ebben nyújtunk most segítséget.

Fractal Design Meshify S2

Fractal Design: Válassz svéd számítógépházat - TARTALOM

 1. Hogyan válasszunk számítógépházat?
 2. Fractal Design Define: számítógépház kompromisszumok nélkül
 3. Fractal Design Meshify, a hűtés prioritás
 4. A Fractal Design Focus még a költséghatékony gamereket is megnyeri magának
 5. Fractal Design Core gépház bármely irodába
 6. Fractal Design Node: Kompakt számítógépházak az intelligens megoldásokhoz

Hogyan válasszunk számítógépházat?

Bár a számítógépház kiválasztása szükségtelenül hosszadalmas folyamatnak tűnhet, természetesen nem bölcs választás elsietni a döntést. A számítógépház nem csupán a hosszú éveken át napi szinten használatos számítógépünk megjelenését határozza meg, hanem jelentős hatással van számos más funkcióra is, beleértve a hűtést és a működés zaját is.

Amennyiben számítógépházat választasz, győződj meg arról, hogy elolvasod a Hogyan válasszunk számítógépházat írásunkat, amely részletesebb útmutatást nyújt a gépház paramétereihez.
Fractal Design Define R6
A Fractal Design Define R6 egy rendkívül moduláris gépház.

A ház, az alaplap és a tápegység kialakítása

A számítógépes hardverben megkülönböztetünk alaplap, tápegység és gépház formátumokat. Míg a tápegységeket az ATX (és annak miniatűr változata, az SFX) uralja, a házak és alaplapok formátum kínálata gazdagabb, habár mindig a hagyományos PC-komponensekre vonatkozó ATX-szabványoktól függ.

A következő alaplapokat értékesítik manapság (a legnagyobbtól a legkisebbig): eATX, ATX, mATX, ITX ami a gépházak tekintetében a következőképpen alakul: Super Tower, Big Tower, Midi Tower, Mini Tower, Mini ITX és Desktop. A gépház kiválasztásakor mindig figyelj az alaplap méretére. Az asztali számítógépek leggyakrabban a Midi Tower gépház és az ATX alaplap kombinációját használják. Amennyiben többet szeretnél megtudni ebben a témában, tekintsd meg a fenti cikket a számítógépházak kiválasztásáról.

Hűtőteljesítmény és ventilátor pozíciók

A hűtésnél a gépháznak nem csak arról kell gondoskodnia, hogy a belső komponensek elegendő levegővel rendelkezzenek, hanem arról is, hogy a levegő tiszta legyen. Éppen ezért a porszűrő a gépház elengedhetetlen része. Ennek hiányában a számítógép belsejében nagyon gyorsan alakulhat ki eltömődés, amely káros a hőmérséklet és a teljesítmény tekintetében.

Az alacsony hőmérséklet érdekében jó, ha a gépház több ventilátorpozícióval és legalább egy gyári, előtelepített ventilátorral rendelkezik a porvédő mellett. A kevésbé hagyományos konfigurációk esetén a gyártó rögzített formában oldja meg a hűtést, míg a hagyományosabb tower kialakítású házak esetében lehetőséged van legalább két ventilátort felszerelni előre és hátra is.

Számos gépház, különösen a drágább modellek, alkalmas a vízhűtésre. Ez azt jelenti, hogy a rendszer belsejét úgy alakították ki, hogy a vízhűtéses rendszer komponensei illeszkedjenek bele. A legfontosabb a "radiátor" számára szükséges tágas és könnyen hozzáférhető hely.


Maximális grafikai kapacitás

Néhány grafikus kártya hosszabb, mint más modellek, és ezért az erőteljes kártyák esetében gyakran előfordul, hogy a gépház belsejében található kisebb hely nem elég a kártya számára. Azonban a nagyobb méretű gépház nem egyenlő a nagyobb grafikus kártya számára kialakított hellyel, másrészt azt sem jelenti, hogy ne lehetne beszerelni akár egy hosszabb grafikus kártyát. A mérnökök tervezésének és kreativitásának köszönhetően gyakran nagyon okos megoldások születnek.

A gépház kiválasztásakor mindig ellenőrizd a megvásárolni kívánt kártya hosszát, vagy azét, amelyet már megvásároltál. Ha az derül ki a paraméterekből, hogy a kártya nem illik a gépházba, akkor keress egy másik, hosszú grafikus kártyát, amely jobban illik a kiválasztott modellhez.

Meghajtó pozíciók

Valószínűleg tisztában vagy azzal, hogy a számítógép legfontosabb komponense az a tárhely, amelyet az asztali számítógépek SSD meghajtói és mágneses lemezei biztosítanak. A PC rendelkezik egy-két meghajtóval, azonban a gépház lehetőséget kell hogy biztosítson a bővítésre. Azonban ha olyan modell nyerte el a tetszésedet, amely nem rendelkezik több meghajtó pozícióval, és biztos vagy benne, hogy a későbbiekben sem lesz szükséged a bővítésre, amire egyébként a kiválasztott modell nem képes, akkor nincs miért aggódnod.

Egy tipikus példa erre a gamer számítógépház, amely általában egy SSD-t és egy merevlemezt igényel a vízhűtés vagy egy hosszabb grafikus kártya helyett. Ezzel ellentétben a szerverek és munkaállomások gépházainak sok helyet kell biztosítaniuk, hiszen számos merevlemezt használnak.

A lemezpozíció két formátumú lehet: 2,5" és 3,5". Általában a 2,5"-os meghajtó beszerelhető a 3,5" -os meghajtó helyére, de természetesen ez nem törvényszerű. A gépházban előkészített, kialakított helyek már nem csupán vízszintes pozíciókat kínálnak, hanem gyakran függőleges pozíciót is közel a jobb oldali falhoz. Ez esetben a 2,5" SSD szabvány már rég nem számít újdonságnak, sőt, néhány gépház esetében 3,5" merevlemez is elérhető.

Fractal Design Define: számítógépház kompromisszumok nélkül

A Fractal Design Define termékcsalád a gyártó kínálatának élvonalát képviseli, így a piac legjobb gépházait kínálja. Sikeres kompromisszumot találtak a magas hűtési hatékonyság és az eredményes hangszigetelés között, amely párosult a Fractal Design hamisítatlan skandináv formatervezésével, ez pedig az iparág elegáns számítógépházainak megtestesítése. A legtöbb Fractal Design Define számítógépház ideális gamer-, munka- és irodai számítógépekhez, de egyes modellek méreteinek köszönhetően még a kisebb szerverekhez is.

A legtöbb Fractal Design gépház elérhető üvegezett oldalfalas verzióban is. Az ilyen modelleket TG-nek hívják a Tempered Glass - edzett üveg miatt.
Fractal Design Define
 • A legmagasabb kategória prémium modelljei
 • Csendes működés és erős hűtés egyben
 • Define R6, S2, C, Mini C vagy Nano S modellek
 • Az összes gyakori alaplap formátumhoz

További információ a Fractal Design Define-ről

A márka kiemelt modellje a Fractal Design Define R6, az R sorozat hatodik generációja, amely lenyűgöz a kivitelezés minőségével, a modularitásával, a zajszintjével és a dizájnjával. Az új generáció az előzőekre épült, így tehát a Define R6 nem csak a Fractal Design gépházak, hanem az összes gépház legjobbja.

Egy másik népszerű számítógépház a Fractal Design Define S (és annak utódja, a Define S2), amely a Define R6 kiválóságra (és annak elődjére) épült, így igazán hasonló hozzá. A Define S modellt kifejezetten a gamer komponensekhez fejlesztették ki, hiszen több helyet kínál a helyigényes hűtésnek, azonban ezt a merevlemeznek szánt hely kárán teszi.

Más modellek is elérhetőek a Define kollekcióban, mint például a Fractal Design Define C, a korábbi Define R5 kisebb változata. Nem minden játékosnak van ugyanis szüksége nagy gépházra, így a Fractal Design számukra is megfelelő lehet, hiszen a legjobb modellek alapváltozatát is biztosítja a kisebb és olcsóbb termékekhez. Hasonlóképpen, a Mini C és a Nano S gépházak kisebb változatai is elérhetőek.

A Fractal Design Define S2 új megjelenése

Fractal Design Meshify, a hűtés prioritás

Ha létezik olyan gépház, amely még a Define sorozat modelljeinél is jobban hűti a komponenseket, akkor az a Fractal Design Meshify. Ez a fentebb említett sorozat utódja, egy alapvető különbséggel - teljesen nyitott elülső résszel rendelkezik, csak egy porszűrő és egy légáteresztő, dizájnos rács fedi. Ennek eredményeként a ventilátorok még hatékonyabban használják a levegőt, eredményesebben hűtik a komponenseket. Elfogadható ár és nagyon jó hangszigetelés jellemzi.

Fractal Design Meshify
 • Felső kategóriás gépház nyitott elülső résszel
 • Optimalizált hűtés prioritás
 • Meshify S, S2, C és C Mini modellek
 • Az összes gyakori alaplap formátumhoz

További információ a Fractal Design Meshify-ről

A Fractal Design Meshify PC házak népszerűsége éppen a sorozat első modelljének, a Meshify C megérkezésével nőtt meg igazán. Kompakt méreteivel számos szakértő tetszését elnyerte, hiszen képes nagy, erőteljes komponensek befogadására és hatékony hűtésére. A Meshify C mellett egy nagyobb Meshify S2 gépház is elérhető, amely közvetlenül a Define S sorozatra épült, és szintén hűtési kapacitásáról ismert.

Továbbá rendelkezésedre áll még a kisebb Fractal Design Meshify C Mini a mATX és az ITX alaplapokhoz.

A Fractal Design Meshify C gépház isteni ajándék a gamereknek

A Fractal Design Focus még a költséghatékony gamereket is megnyeri magának

A kifinomult stílusú svéd dizájnt már egészen kedvező áron megvásárolhatod az alacsonyabb kategóriájú modellek esetében. Ugyanis a Fractal Design nem csak prémium modelleket kínál, hanem több alapmodellt is, amely mindenki számára megfizethető. A Focus gépházak ugyanazt a teljesítményt nyújtják, mint a Define termékcsalád, de sokkal alacsonyabb áron, emellett egyszerűbb tervezés és akusztika, illetve kevesebb hely jellemzi őket. Mindezt a kedvezőbb árak érdekében, anélkül, hogy az a minőség rovására menne.

Fractal Design Focus
 • Alacsonyabb kategória a neves gyártótól a gamerek számára
 • Vonzó gamer tervezés, hatékony hűtés és kedvező ár
 • Focus G és Focus G Mini modellek
 • ATX, mATX és ITX alaplapokhoz

További információ a Fractal Design Focus-ról

Napjainkban a Fractal Design Focus termékcsalád két modellt tartalmaz: a Focus G és Focus G Mini modelleket. Mindkét változat olyan ügyfeleknek szeretne kedvezni, akik megfizethető számítógépházat keresnek, de nem szeretnének kompromisszumot kötni a gépház minőségét illetően, sem ismeretlen gyártók termékét kipróbálni. Ezért egy már jól bevált márka alacsonyabb kategóriás termékét választják. Amennyiben ez Rád is igaz, akkor a Fractal Design Focus biztosan tetszeni fog. Ez talán annak a hűtési kapacitásnak is köszönhető, amelyet a nyitott előlap és a két beépített háttérvilágítású ventilátor tesz lehetővé.

A nagyobb Fractal Design Focus G egy standard méretű Midi torony, amely ideális a hosszú grafikus kártyák és ATX formátumú alaplapok számára is. Ezenkívül öt színváltozatban kapható, beleértve a kék és a piros színeket is. Az ennél jóval kisebb méretű Focus G Mini nagyon hasonlít a standard modellhez, csupán kisebb, ezért csak az mATX és az ITX alaplapokhoz ideális. Azonban alkalmas a hosszú, akár 380 mm hosszúságú grafikus kártyák befogadására is.

A Fractal Design Focus G elegáns és robusztus, mégis megfizethető.

Fractal Design Core gépház bármely irodába

A Fractal Design még az olyan alacsonyabb igényű felhasználók számára is választékkal szolgál, akik a számítógépet különösen az irodai tevékenységekhez használják. A Core sorozatot főként ennek a rétegnek tervezték, hiszen csak a legszükségesebbeket kínálja, vagyis szilárd, minőségi házat, átlagos, megszokott dizájnt, mindezt megfizethető áron. Ennek és a sorozat többi jellemzőjének köszönhetően ez az egyik legjobb „ár/érték” arányú sorozat az alsó- és a középkategóriában.

Fractal Design Core
 • Kedvező számítógépházak mindenkinek
 • Szilárd váz, hagyományos megjelenés, jó ár/érték arány
 • Core 500 modellek, 1100, 2300, 2500
 • ATX, mATX és ITX alaplapokhoz

További információ a Fractal Design Core-ról

A sorozat legolcsóbb gépházának, a Fractal Design Core 1100 gépháznak a megjelenése, ára, minősége és egyéb jellemzői mind az irodai számítógépházak példás paramétereit jelölik. Semmi sem jellemzi jobban ezt a sorozatot, mint a "kevesebb több" jelző. A modell kompakt, csak az mATX és ITX alaplapokkal kompatibilis, azonban két optikai meghajtó, két 3,5" meghajtó és három 2,5" meghajtó számára kínál helyet. Tartalmaz továbbá egy 120 mm-es ventilátort, amely optimális légáramlást biztosít a belső alkatrészek hűtésére.

A szintén irodai felhasználásra tervezett Fractal Design Core 500 gépház már kevésbé hagyományos megjelenéssel érkezik. Méretei még inkább kompaktak az előző modellhez viszonyítva, ami jól látszik a vízszintes foglalat rendszerből, amely a legkisebb ITX formátum. A gyártóknak azonban még így is sikerült a grafikus kártya számára helyet kialakítaniuk, nem is akárhogyan, maximum 310 mm-ig kompatibilis.

Annak ellenére, hogy leginkább egy irodai gépházra hasonlít, a Fractal Design Core 500 erőteljes komponensek befogadására képes.

Fractal Design Node: Kompakt számítógépházak az intelligens megoldásokhoz

Ha olyan gépházat keresel, amely kompakt és képes egy intelligens számítógép komponenseinek tárolására, miközben stílusos dizájnt kínál, amely méltó díszítése lehet az asztalodnak, akkor a Fractal Design Node modellek egyike ideális választás lehet számodra. A legkisebb méretű modellek, amelyek leginkább a játékkonzolokra hasonlítanak, jó alapként szolgálnak a munkaállomáshoz, a gamer géphez, a médiaközponthoz vagy a szerverhez.

Fractal Design Node
 • Kompakt gépházak az intelligens megoldásokhoz
 • Rugalmas, kompakt, stílusos
 • 202, 304 és 804 modellek
 • Kizárólag az ITX alaplapokhoz

További információ a Fractal Design Node-ról

A Fractal Design Node 202 egy pillantás alatt lenyűgöz mind az alacsony profiljával, mind a vízszintes és függőleges kialakításával, valamint a minimalista stílusával. Kis méretének ellenére nem alapként funkcionál, hanem a jól átgondolt számítógépes konfigurációk prémium elemeként. A Node 202 kizárólag az ITX alaplapokkal és az SFX tápegységekkel kompatibilis. Kompakt mérete ellenére ideális az akár 310 mm-es grafikus kártyákhoz.

A méret számít. Az FC gépház hatékonyan hasznosítja a helyet, és kis méretben érkezik.
i Tekintsd meg a többi cikkünket is az Alza Magazinban

A Fractal Design kiváló minőségű, kedvező árú termékeiről ismert. Akár kompromisszumok nélküli számítógépházra van szükséged, akár megfizethetőbb megoldást keresel, a Fractal Design termékei között biztosan megtalálod, amit keresel.

  4,6 38×
  Fractal Design CORE 1100
  Számítógépház - mATX (Micro ATX) és mITX (Mini ITX), 2× 5,25", 2× 3,5", 3× 2,5", usb 2.0, USB 3.2 Gen 1, fejhallgató és mikrofon, 1x120mm, processzor hűtő max. magassága 148 mm, videókártya max. hossza 350 mm, tápegység nélkül, acél oldalfal
  21 190 Ft
  Raktáron > 5 db
  Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
  Infó
  Termékkód: CB321k2b
  Nyomtatás
  P-DC1-WEB05
  30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
  3 millió megrendelés évente
  a vásárlók 98% visszatérő
  Több infó
  Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
  06-1-701-1111
  Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
  Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
  Kérjük, add meg a telefonszámodat:
  Keress minket
  Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
  További információ Kevesebb információ