30 dnů na vrácení Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Futóbiciklik

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Alsó korhatár
0,5 éves kortól
3 éves kortól
-
Tömeg
1 kg
5,9 kg
-
Kapacitás
15 kg
105 kg
-
Szűrés

A gyerek futóbicikli vagy roller ideális játékbicikli az 1 évesnél idősebb gyermekek számára. A futóbicikli nem rendelkezik pedállal, lánccal vagy oldalkerékkel, tehát nem hajtani kell, mint a hagyományos biciklit, hanem lábbal lökni. Az önálló futóbiciklizés javítja a gyermekek mozgáskészségét, és később a futóbicikli használatáról gond nélkül váltanak hagyományos pedálos kerékpárra, anélkül, hogy oldalkerekekre lenne szükségük. A kiviteltől függően megkülönböztetünk gyermek futóbiciklit és a kissé idősebbeknek való sportosabb kivitelű futókerékpár modelleket. Nézzük, hogy válasszuk ki a gyermekünknek megfelelő futóbicikli modellt?

Tovább

Futóbicikli - Miért ideális választás?

A futóbicikli nemcsak felhőtlen szórakozást nyújt a legkisebbeknek, akár már 1 éves kortól, hanem bőséges testmozgást is biztosít gyermekünknek, amely elengedhetetlen a gyermek egészséges testi fejlődéséhez. A futóbiciklik számtalan formában és stílusban kaphatók, így könnyen elbátortalanodhatunk az óriási választék láttán. De ha néhány fontos szempontot szem előtt tartunk, akkor könnyen kiválaszthatjuk a legmegfelelőbb futóbicikli modellt gyermekünknek. Nézzük, mire kell figyelni vásárláskor?

Gyerek futóbicikli
Gyerek futóbicikli modellek a legkisebbeknek.

Futóbicikli típusok

Gyerek futóbicikli

A gyerek futóbiciklik, amelyeket néha lábbal hajtós motor megnevezéssel is illetnek, a legkisebb gyermekeknek alkalmasak. Tavaszi, nyári, vagy akár melegebb őszi napokon a gyerek futóbicikli egészséges szórakozást nyújt, ugyanakkor felkészíti a gyerekeket a hagyományos kerékpár használatára. A gyerek futóbicikli használata egy éves kortól ajánlott. Gyakran népszerű mesék motívumaival és egyéb gyermek témákkal díszítve gyártják őket. A gyerek futóbicikli két fajtáját különböztetjük meg.

  • Egylábú – Az egylábú gyerek futóbicikli általában kétkerekű. Mivel pici gyerekeknek készülnek, a kerekeik szélesebb kialakításúak az extra stabilitás érdekében.
  • Többnyomvonalú – Ezek a modellek többnyire három- vagy négykerekűek, amely szintén extra stabilitást nyújt gyermekednek.

Futókerékpár, azaz sport futóbicikli

A nagyobb méretű és sportosabb kivitelű futókerékpárok többnyire kétkerekű futóbiciklik, melyek használata kétéves kortól ajánlott. Tehát ha például futóbicikli 2 évesnek az álmod, akkor itt érdemes keresni. Ezek általában nagyméretű futóbicikli modellek, és segítségükkel a gyermek megtanul egyensúlyozni, így később sokkal könnyebben vált majd hagyományos kerékpárra. Választáskor különösen fontos figyelmet fordítani a futóbicikli méretére. Fontos, hogy az ülésen ülve a gyermek egész talpa érje a földet, ne csak a lábujjai. Léteznek 2in1 modellek is: például futóbicikli és roller egyben.

Futóbicikli - Mire figyeljünk a választásnál?

  • Ajánlott kor - A gyerek futóbicikli 1 éves kortól ajánlott, míg a sportosabb futóbiciklik 2 vagy 3 éves kortól.
  • A gyermek magassága - A gyermek magassága határozza meg, hogy milyen méretű futóbicikli lesz megfelelő.
  • Futóbicikli méretek - A futóbiciklik leírása mindig tartalmaz információt arról, hogy az adott modell milyen magasságú gyermeknek alkalmas.
  • Hordozhatóság - Szoros összefüggésben van a futóbicikli tömegével. Minél alacsonyabb a tömeg, a futóbicikli annál könnyebben használható és hordozható.

A futóbicikli használata nemcsak szórakozás, hanem néha veszély forrása is lehet. Ezért fontos, hogy gyermekünket már a kezdetektől fogva a biztonságos közlekedés szabályaira tanítsuk. Ezen túl pedig további lépéseket tehetünk, amelyekkel még biztonságosabbá és kellemesebbé tehetjük gyermekünk játékát. Például gyermekünk játék közben viselhet állatfigurákkal díszített láthatósági mellényt, játékos csengőt szerelhetünk a kormányra, vagy éppen hordozókosarat, amelyben gyermekünk kedvenc játékait szállíthatja. Mindezt, és még további hasznos kiegészítőket gyerek kerékpár kiegészítők oldalunkon találod.

A futóbicikli tömege

Legjobb, ha a futóbicikli minél könnyebb. A könnyű vagy ultrakönnyű váz a legideálisabb, hogy a futóbicikli könnyen használható, irányítható és könnyen hordozható legyen. A legkönnyebb futóbiciklik tömege körülbelül 3,5 kg.

Futóbicikli - keréktípusok

  • Felfújható – A felfújható kerekű futóbicikli kényelmes akár hosszabb utakra is, mert a gumikerekek jól csillapítják a rezgéseket. Más típusokkal ellentétben néha fel kell fújtatni őket.
  • Bantam – Kemény gumikerekek, melyek egyenetlen és nagyobb kihívást jelentő terepre is alkalmasak. Nagyon tartósak.
  • Műanyag – A műanyag kerekű futóbiciklik alkalmasak beltéri használatra is. A műanyag kerekek kemények és biciklizés közben minden egyes egyenetlenség érezhető.

A kerékméret a legtöbb futóbicikli esetén 10-12 hüvelyk. A túl nagy kerekű futóbicikli kezelése nehéz lenne a gyermek számára.

i

Ha úgy érzed, hogy gyermekednek mégsem a futóbicikli a legjobb választás, akkor rollerek közt talán megtalálod a megfelelő járművet. A legkisebb roller modellek már kétéves kortól használhatók. Nagyobb gyermeknek talán már érdemesebb gyermek kerékpárt vásárolni.

Állítható ülés

A futóbicikli méretek egyik fontos paramétere a nyereg magassága. Minél magasabbra állítható a nyereg, annál hosszabb ideig használható a futóbicikli. A szükséges nyeregmagasság meghatározásához gyermeked álljon széttárt lábakkal, s mérd meg a távolságot cm-ben az ágyékától a földig. Ha állítható ülésű futóbicikli modelleknél az ülés beállítási tartománya általában 5-12 cm.

Futóbicikli - A váz anyaga

  • Fémvázú futóbiciklik - A fémvázú futóbiciklik tartósak, és a kerékpároknál használt alkatrészeknek köszönhetően a legjobb vezetési tulajdonságokkal rendelkeznek.
  • Műanyag futóbiciklik - A műanyag futóbiciklik könnyűek, minden időjárásra alkalmasak. A legjobb az üvegszálas poliamid.
  • Fa futóbicikli - A fa futóbicikli modellek stílusosak és erősek, de gyakran nehezebbek.

Futóbicikli - Fékek és fékezés

A 18 hónap és 3 év közötti gyermekek általában a lábukkal fékeznek, így nincs szükségük fékre a futóbiciklin. Első vagy hátsó kéziféket csak az idősebb gyermekeknek való futóbicikliken alkalmaznak, akik azt már használni képesek. Létezik kényelmes, méretre gyártott kézifék is, amelynél beállítható a fékkar távolsága a kormánytól.

Futóbicikli
A futóbiciklik számtalan színben és stílusban kaphatók, így biztosan megtalálod a gyermekednek leginkább megfelelő modellt.

Szín és dizájn

Választásakor nemcsak a futóbicikli méret, tömeg, vagy a váz és a kerekek anyaga a fontos. Gyermekünk szempontjából ezeknél sokkal fontosabb szereppel bír a futóbicikli színe, díszítése és formatervezése. Léteznek csak fiúknak vagy csak lányoknak szánt futóbiciklik, bár a legtöbb modell alkalmas mindkét nem számára. Választáskor mindenképp vegyük figyelembe gyermekünk ízlését, kedvenc színeit, kedvenc mesehőseit.

Futóbicikli - Ár szerint

A futóbiciklik ára 5-6 ezer forint körül indul. A legolcsóbb kategóriát a legkisebbeknek szánt gyerek futóbicikli modellek alkotják, amelyek többnyire műanyag kivitelezésű háromkerekű futóbicikli modellek széles kerekekkel a biztosabb egyensúly érdekében. A nagyjából 2 éves kortól alkalmas sport futóbiciklik, vagy másnéven futókerékpárok ára 10 ezer forint fölött indul, s akár 70 ezer forintig terjedhet.

i

A futóbiciklik használati ideje rövidebb, mint a nagyobb méretű gyermek kerékpároké, így kár is lenne tagadni, hogy a futóbicikli ára legalább olyan fontos tényező, mint a futóbiciklik színe, stílusa, anyaga, vagy a kerekeinek típusa. Ha a lehető legjobb áron szeretnéd megszerezni a tökéletes futóbiciklit gyermekednek, akkor mindenképp látogasd meg olcsó futóbiciklik és rollerek oldalunkat. Itt a legolcsóbb futóbiciklik találhatók, illetve a futóbicikli modelleket a legolcsóbbtól a legdrágábbig rendszereztük, így jobban kitűnnek a legjobb ár-érték arányt kínáló modellek.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
MoMi TEDI mini zöld Szállításra kész > 5 db
Futóbicikli - többnyomvonalú, tömege 1,2 kg, terhelhetősége 25 kg, fehér kivitel
14 890 Ft

2.
MoMi LORIS 3-az-1-ben kék Szállításra kész > 5 db
Futóbicikli - gyermekkel együtt növő, váz anyaga acél, ülésmagasság 31 cm és 38 cm között, tömege 2,9 kg, terhelhetősége 25 kg, kék kivitel
20 490 Ft

3.
Zopa Zooter Mint Szállításra kész 1 db
Futóbicikli - , tömege 2,4 kg, terhelhetősége 20 kg, zöld kivitel
15 590 Ft

Még több
206 termék
Classic Kategória Olcsó, de kiválóra értékelt
MoMi TEDI mini zöld - Futóbicikli
Típusok
4,6 14×
MoMi TEDI mini zöld
Futóbicikli - többnyomvonalú, tömege 1,2 kg, terhelhetősége 25 kg, fehér kivitel
14 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY22806
Arany középút Kiváló ár/érték arány
3,9 10×
Fém lábbal hajtós történelmi gyermek versenyautó
Futóbicikli - többnyomvonalú, váz anyaga fém, tömege 5,9 kg, terhelhetősége 20 kg
50 190 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: HRAa4107
Arany középút Kiváló ár/érték arány
RoyalBaby RUN Knight Gyerek futóbicikli
Futókerékpár - egynyomvonalú, váz anyaga fém, ülésmagasság 31 cm és 37 cm között, tömege 4,2 kg, terhelhetősége 30 kg, kék kivitel
39 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: SPTroy023
Premium Kategória Minőség kompromisszumok nélkül
FirstBike Fat Green - Futókerékpár Típusok
FirstBike Fat Green
Futókerékpár - egynyomvonalú, fékkel, állítható üléssel és felfújható kerekekkel, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 355 mm, tömege 3,9 kg, terhelhetősége 35 kg, fekete kivitel
77 890 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: SPTfib004
MoMi TEDI mini rózsaszín - Futóbicikli
Típusok
4,6 14×
MoMi TEDI mini rózsaszín
Futóbicikli - többnyomvonalú, tömege 1,2 kg, terhelhetősége 25 kg, fehér kivitel
15 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY22807
MoMi LORIS 3-az-1-ben sárga - Futóbicikli
Típusok
2,7
MoMi LORIS 3-az-1-ben sárga
Futóbicikli - gyermekkel együtt növő, váz anyaga fém, ülésmagasság 31 cm és 38 cm között, tömege 2,9 kg, terhelhetősége 25 kg, sárga kivitel
20 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: BABY22814
4,8 90×
Funny Wheels Rider SuperSport - khaki/barna, 2in1
Futóbicikli - váz anyaga műanyag, ülésmagasság 28 cm és 30 cm között, tömege 1,9 kg, terhelhetősége 25 kg, keki kivitel
24 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAls4834
5,0
Buddy Toys BPC 5175 New Holland T7
Futóbicikli - többnyomvonalú, fényeffektek és hangeffektek, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 24 cm, terhelhetősége 25 kg, fekete kivitel
14 190 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: HRAbz24572
4,8 90×
Neon Funny Wheels 2 az 1-ben, zöld
Futóbicikli - váz anyaga műanyag, ülésmagasság 28 cm és 30 cm között, terhelhetősége 25 kg
21 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAdn03516
5,0
Buddy Toys BPC 5161 VW T-Rock
Futóbicikli - többnyomvonalú, hangeffektek, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 26 cm, terhelhetősége 25 kg, piros kivitel
14 690 Ft
Szállításra kész 3 db
Termékkód: HRAbz24567
4,8 90×
Neon Funny Wheels 2 az 1-ben, rózsaszínű
Futóbicikli - váz anyaga műanyag, ülésmagasság 28 cm és 30 cm között, terhelhetősége 25 kg
21 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAdn03517
4,7 43×
Enduro Yupee lábbal hajtós motor, nagy, rózsaszín
Futóbicikli - többnyomvonalú, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 31 cm, terhelhetősége 25 kg
8 690 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: HRAa8115
4,8
Buddy Toys BPC 5210 Lábbal hajtós jármű 3 az 1-ben
Futóbicikli - többnyomvonalú, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 27 cm, terhelhetősége 23 kg
21 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HRAbz01793
Lionelo Alex Bubblegum Futóbicikli - Futókerékpár Típusok
3,0
Lionelo Alex Bubblegum Futóbicikli
Futókerékpár - egynyomvonalú, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 50 cm, tömege 3 kg, terhelhetősége 30 kg, rózsaszín kivitel
17 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HRAbz04343
4,7 15×
Enduro Yupee Policie lábbal hajtós motor (nagy)
Futóbicikli - többnyomvonalú, Tűzoltók és rendőrök motívum, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 31 cm, tömege 1,2 kg, terhelhetősége 25 kg, szürke kivitel
8 690 Ft
Szállításra kész 2 db
Termékkód: HRAa5544
4,8 90×
Teddies FUNNY WHEELS Rider SuperSport futóbicikli fehér-türkiz 2 az 1-ben + heveder
Futóbicikli - váz anyaga műanyag, ülésmagasság 28 cm és 30 cm között, tömege 1,9 kg, terhelhetősége 25 kg
21 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAbz32372
MoMi TEDI mini kék - Futóbicikli Típusok
4,6 14×
MoMi TEDI mini kék
Futóbicikli - többnyomvonalú, tömege 1,2 kg, terhelhetősége 25 kg, kék kivitel
14 890 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY22805
Enduro Yupee, kis méretű,lábbal hajható jármű, rózsaszín - Futóbicikli Típusok
4,9 51×
Enduro Yupee, kis méretű,lábbal hajható jármű, rózsaszín
Futóbicikli - többnyomvonalú, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 26 cm, terhelhetősége 25 kg
7 890 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAa8109
4,5
Buddy Toys BPC 5260 VW T-Rock 3in1
Futóbicikli - többnyomvonalú, hangeffektek, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 26 cm, tömege 4,072 kg, terhelhetősége 25 kg, fehér kivitel
22 990 Ft
Szállításra kész 5 db
Termékkód: HRAbz24569
Funny Wheels New Sport 2in1 - rózsaszín - Futóbicikli Típusok
4,8 83×
Funny Wheels New Sport 2in1 - rózsaszín
Futóbicikli - egynyomvonalú, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 27 cm, terhelhetősége 25 kg
17 390 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAdn00085
Kinderkraft Goswift Primrose Yellow - Futókerékpár Típusok
5,0
Kinderkraft Goswift Primrose Yellow
Futókerékpár - egynyomvonalú, váz anyaga fém, ülésmagasság 3,4 cm és 42 cm között, tömege 5,03 kg, terhelhetősége 22 kg, sárga kivitel
29 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: BABY18875
MoMi ELIOS 2 az 1-ben narancsszín - Futóbicikli Típusok
5,0
MoMi ELIOS 2 az 1-ben narancsszín
Futóbicikli - egynyomvonalú, fényeffektek, váz anyaga fém, minimális ülésmagasság 35 cm, tömege 3 kg, terhelhetősége 25 kg, narancssárga kivitel
15 990 Ft
Szállításra kész 4 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BABY18785
4,6 21×
Enduro Yupee Policie lábbal hajtós motor kicsiknek
Futóbicikli - többnyomvonalú, Tűzoltók és rendőrök motívum, váz anyaga műanyag, minimális ülésmagasság 26 cm, tömege 1,2 kg, terhelhetősége 25 kg, szürke kivitel
7 890 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: HRAa8107
4,8 90×
Teddies FUNNY WHEELS Rider SuperSport futóbicikli fehér/narancs 2 az 1-ben + pánt
Futóbicikli - váz anyaga műanyag, ülésmagasság 28 cm és 30 cm között, tömege 1,9 kg, terhelhetősége 25 kg, fekete kivitel
21 390 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HRAbz32371

Futóbiciklik

Futóbiciklik

Bár a futóbicikli már egészen régi koncepció, és ezek a járművek már hosszú évek óta szereznek örömteli élményeket és frissítő testmozgást gyermekek seregeinek, az elnevezésük a magyar nyelvben a mai napig képlékeny. A futóbicikli elnevezést talán mindenki ismeri, de sokan használják a futókerékpár nevet is. Szintén nem meglepő a lábbal hajtós bicikli, és tulajdonképpen a tanulóbicikli megnevezés is teljesen logikus, hiszen a futóbicikli felkészíti a legkisebb gyerekeket is a hagyományos gyermek kerékpár használatára.

Ha arra a kérdésre keresed a választ, hogy a futóbicikli mikortól használható, akkor a válasz az, hogy a legkisebbeknek alkalmas gyerek futóbiciklik használata 1 éves kortól ajánlott, míg a nagyméretű futóbicikli, amely sportosabb stílusú és erősebb anyagokból készül, 2 éves kortól használható. Ezeket futókerékpár névvel is illetik.

Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó futóbiciklik Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább futóbiciklik A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb futóbiciklik A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: futóbiciklik vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ