Doručení zdarma Alza Dny květen

Dirt

Termékkatalógus
Ár
-
Vásárlói értékelések
Szűrés

Elképzelted már valaha, hogy egy rally versenyautóval száguldozol, és legyőzöd a riválisaidat? Lehet, hogy a való életben nem tudod megtenni, de a Dirt című fantasztikus versenyjátékban legalább megpróbálhatod. Tudd meg, mi áll a sorozat mögött, mire számíthatsz, és kik vesznek részt a fejlesztésében. Mindez kiderül az alábbi írásból.

Tovább

A Dirt egy pokoli verseny

A Dirt vagy Dirt Rally az ismertebb versenyjátékok közé tartozik. Pontosabban ez egyfajta rali versenyzés. A játékot a Codemasters fejlesztette, de az EA Sports égisze alatt jelent meg. Először 1998-ban látott napvilágot, és azóta hosszú utat járt be. Eredetileg a legendás rallyversenyző, Colin McRae után kapta a nevét.

i

2022-ben a teljes sorozatot átnevezték EA Sports Rally-ra.

Dirt rally 5

Dirt Rally 5

Dirt rally 5

A Dirt Rally már a kezdetektől fogva minőségi volt

A teljes Dirt Rally játéksorozat a kezdetektől fogva a legjobb és legrealisztikusabb versenyzési élményre törekedett. Ez igaz még akkor is, ha nem is beszélhetünk direkt szimulátorról. Éppen ezért dolgozott rajta a rallyversenyzés legendája, Colin McRae, aki ebben a nagyon speciális világban szerzett tudásával és tapasztalatával segített abban, hogy a játékból tényleg semmi se hiányozzon.

Miről szól a Dirt Rally?

Amint a bevezetőben is leírtuk, a Dirt Rally egy versenyjáték, így a cél egyértelmű. Minél gyorsabban célba érni, de a műfaj többi játékával ellentétben itt arra is figyelned kell, hogy „egyben” érj célba. A autószerviz és az autó módosításának lehetősége a pálya adottságaihoz igazítva mindig is fontos eleme volt a Dirtnek.

A Dirt minden platformon játszható

A legelső Dirt Rally epizódok az akkoriban elérhető összes platformra készültek. Ez így is maradt, így a Dirt ízét és a benzin szagát PC-n, Xbox Series X/S-en és PS5-ön is élvezheted.

i

A legújabb epizód még mindig nem jelent meg a régi generációs Xbox One és Playstation 4 konzolokon.

A tényleges Dirt név később jött

A játéksorozat nem a kezdetektől fogva viselte a ma már jól ismert nevét. A Dirt név csak 2007-ben jelent meg, 9 évvel az első rész megjelenése után. Addig a címek csak a „Colin McRae Rally” nevet és esetleg egy számot vagy évszámot viseltek.

Colin McRae Rally (1998)

A Dirt Rally család alapkövét a Colin McRae Rally nevű játék tette le. Ez egy nagyon igényes és realisztikus epizód, jó vezethetőséggel, és még a kritikusoktól is magas pontszámokat kapott.

Colin McRae Rally 3

Pár epizóddal később az Xbox-ra is megérkezett a legelső Dirt. Az alapok maradtak, de a grafika javult, a vezetési tulajdonságokat még jobban finomhangolták, és ismét egy nagyon jó minőségű versenyjátékot kaptunk.

i

A Colin McRae Rally 04 volt az első olyan epizód, amelyben nem lehetett a hivatalos rali-világbajnokság autóival versenyezni. Ehelyett a Dirt fiktív modellautókkal vagy más bajnokságokból származó autókkal érkezett. Szerencsére ezt a későbbi címekben orvosolták.

A 2005-ös Colin McRae Rally volt a fordulópont a Dirt Rally sorozatban

Ezzel a kiadással a fejlesztőstúdió számos változtatással állt elő. A játékosok akár 70 különböző pályán és 9 kontinensen mérhették össze tudásukat. A Dirt Rally olyan új módokat kínált, mint a karrier, amelyben a játékos a nulláról egészen a bajnoki címig küzdheti fel magát. A grafika és az egész autós sérülésrendszer is javult ebben a részben.

Colin McRae: Dirt

A 2007-es év hozta el az első hivatalos címet Dirt. A játék Xbox360, PC és PS3 platformokra jelent meg, és a száguldó kolosszus minőségi folytatása volt, nagyobb változtatások nélkül. Ennek ellenére meglehetősen jó kritikákat kapott.

A Dirt Rally története

A Dirt játék 1998 óta több néven is megjelent, így számos címet tartalmazott, melyeket az alábbiakban foglalunk össze:

Címek Kiadás éve Platform
Colin McRae Rally 1998 PC, PS1
Colin McRae Rally 2.0 2000 PC, PS1, Game Boy Color
Colin McRae Rally 3 2002 PC, PS2, Xbox
Colin McRae Rally 04 2003 PC, PS2, Xbox
Colin McRae Rally 2005 2004 PC, PS2, PSP, Xbox
Colin McRae: Dirt 2007 PC, PS3, Xbox 360
Colin McRae: Dirt 2 2009 PC, PS3, Xbox 360, PSP, Wii, Nintendo DS
Dirt 3 2011 PC, PS3, Xbox 360
Dirt: Showdown 2012 PC, PS3, Xbox 360
Colin McRae Rally (2013) 2013 iOS
Dirt Rally 2015 PC, PS4, Xbox One
Dirt 4 2017 PC, PS4, Xbox One
Dirt Rally 2.0 2019 PC, PS4, Xbox One
Dirt 5 2020 PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
3 termék
4,7
DiRT Rally - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja sport, szimulátor és versenyzős
2 490 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE004890
4,2
DIRT 3 – PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja versenyzős
27 360 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE001972
5,0
DiRT Showdown - PC DIGITAL
PC játék - elektronikus licenc, Steam kulcs, műfaja versenyzős
1 230 Ft
Letölthető
Termékkód: MVE001975

Dirt

A Dirt kategóriában összesen 3 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Dirt – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó dirt
P-DC1-WEB10
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ