Garmin Epix (BEMUTATÓ) – Professzionális sportóra AMOLED kijelzővel

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva • Szerző: Daniel Hlas

A Garmin Fenix 7 okosóra régóta várt bevezetését egy kis meglepetés kísérte a Garmin Epix 2 (vagy Garmin Epix Gen 2, néha Garmin Epix Pro Gen 2) néven emlegetett okosóra formájában. Ez azonban nem a csaknem elfeledett 2015-ös modell folytatása, hanem inkább egy érdekes alternatívája a legújabb Garmin Fenix okosóra modellnek. Valójában mindkét modell azonos felszereltséggel rendelkezik, így a fő különbség az elérhető változatokban és különösen a kijelzőben rejlik.

Garmin Epix

Garmin Epix – TARTALOM

  1. Kijelzők harca
  2. Kalandra fel!
  3. A Garmin Epix figyel az egészségedre
  4. Funkciók minden napszakra
  5. Garmin Epix – változatok, elérhetőség, ár

Kijelzők harca

Az amerikai Garmin elsősorban sporthoz kifejlesztett okosóráival híresült el, amelyek általában transzreflektív kijelző technológiát kínálnak. A transzreflektív kijelző biztosítja a kiváló olvashatóságot még erős napsütésben is, így ideális választás bármilyen szabadtéri tevékenységhez. Csak a 2019-es Garmin Venu jelentett változást, amely élénk színeket és nagy felbontást kínáló AMOLED kijelzővel rendelkezik, bár ennek ára a rosszabb olvashatóság kültéri környezetben. A helyzetet csak részben oldotta meg a beépített fényérzékelő, amely lehetővé tette a háttérfény automatikus beállítását a környezeti feltételeknek megfelelően.

A Garmin Epix egy újabb sorozat, amely a közkedvelt AMOLED kijelzőre támaszkodik. A Venuval ellentétben azonban a Garmin Epix 2 a legfejlettebb sport és outdoor funkciókat is kínálja, amelyek köszönhetően még a legjobb Garmin okosóra modellekkel is felveszi a versenyt. Az AMOLED kijelző azonban energiaigényesebb, ezért nem maradhat folyamatosan bekapcsolt állapotban. A válasz erre az Always-on funkció, amely folyamatos üzemmódban minden fontos információt megjelenít a képernyőn. A fent említett Fenix-szel ellentétben azonban a Garmin Epix 2 nem kínál napelemes töltést, amely potenciálisan rövidebb akkumulátor-élettartamot eredményez.

Garmin Epix - Garmin óra
A Garmin Epix okosóra változatai

Míg a Garmin Fenix 7 órák 42, 47 és 51 mm-es méretben kaphatók, a Garmin Epix 2 az univerzális 47 mm-es méretre támaszkodik, amely a kisebb csuklójú nők számára kissé nagynak tűnhet. A hagyományos vagy zafír kiadás közül választhatunk, amely meghatározza a felhasznált anyagokat. A szálerősítésű polimer tok alja fémből vagy titánból készült, míg a lunetta titánból vagy rozsdamentes acélból. A kijelző, amelyet a Corning Gorilla Glass DX vagy maga a zafír véd, szintén nem marad el minőségben. A 22 mm széles pánt kiváló minőségű szilikonból készült, és természetesen van egy cserélhető Quick Release mechanizmus is. 

Kalandra fel!

Az alapvető sportfunkciók közé tartozik a lépések, a megtett távolság, az elégetett kalóriák, a megmászott emeletek és az intenzív aktivitás idejének nyomon követése. A Garmin Epix 2 több mint 40 különböző tevékenységet is támogat, beleértve az úszást is, köszönhetően vízálló kialakításának akár 10 atmoszféráig. Ezenkívül a Garmin okosóra napi ajánlásokat kínál konkrét gyakorlatokra, amelyek közül csak választanunk kell. A kardió, erőnléti, jóga és pilates üzemmódok az ajánlott gyakorlatok oktató animációit is kínálják, így könnyedén végigvezetnek minket a teljes edzésen. A kiválasztott tevékenységek továbbá lehetővé teszik az egyes felhasználók számára testreszabott edzéstervek létrehozását a maximális eredmények hatékony elérése érdekében.

Garmin Epix 2: Sportfunkciók - Garmin okosóra
Balra a rendelkezésre álló tevékenységek áttekintése, középen egy minta gyakorlat animáció, jobbra a Hiit üzemmód aktiválása.

Jelentősen hatékonyabb edzéseket azonban csak fejlett sportfunkciókkal fogunk kapni. Az Edzésterhelés funkció segít a tervezésben, kiértékeli az elmúlt 7 nap edzésterhelését, míg a Regenerációs idő az adott gyakorlat utáni regenerálódáshoz szükséges időt jelzi. Az értékeléshez szintén az Edzésterhelés funkció mutatói szolgálnak, amelyek jelzik az adott gyakorlatok hatását (an)aerob edzettségünk javítása érdekében. Szintén általános edzettségi szintedről ad tájékoztatást a VO2 Max vagy a Fitness életkor, amely összehasonlítja a tényleges életkorodat az edzettségi szinteddel.

Sok sportórával ellentétben a Garmin Epix 2 a legfejlettebb funkciókkal büszkélkedhet az úszáshoz, kerékpározáshoz, síeléshez, szörfözéshez, golfhoz, MTB-hez és szabadtéri tevékenységekhez. Ne feledkezzünk meg a Garmin Epix 2 vadonatúj Real-time Stamina funkciójáról sem, amely figyeli edzésünk ütemét, és kiigazításokat javasol a cél elérése érdekében. Természetjárás és outdoor kalandozás során természetesen egy iránytű, barométer vagy magasságmérő is jól jöhet.

A Garmin Epix 2 esetén rendelkezésünkre állnak GPS, GLONASS és Galileo műholdas rendszerek is. A zafírüveges kiadás esetében a memória 16 GB-ról 32 GB-ra növekszik, amely az előre telepített topográfiai térképekhez vagy út- és ösvénytérképekhez szükséges. A zafír kiadás többfrekvenciás helymeghatározást is lehetővé tesz, amely bár energiaigényesebb, a GPS-hez képest lényegesen nagyobb pontosságot kínál. A helyzet ugyanaz, mint a Garmin Fenix 7 esetében, ahol szintén csak a zafír kiadásban kapjuk meg ezeket a kényelmi funkciókat.

Garmin Epix 2 okosóra; hordozható elektronika; Garmin okosóra; wearables;
Garmin Epix gen 2; smartwatch; hordozható elektronika; Garmin óra; wearables; Garmin Epix 2; smartwatch; hordozható elektronika; Garmin okosóra; wearables;

A Garmin Epix figyel az egészségedre

A munkahelyen, otthon és a nagy kihívást és kockázatot jelentő sportokban a Garmin Epix 2 számos eszközt bocsát rendelkezésünkre, hogy átfogóan nyomon követhessük testi funkcióinkat. Így számíthatunk szívritmusfigyelésre, vagy a stressz, a légzésszám és a vér oxigénellátottság folyamatos mérésére is. Természetes az egyedülálló Body Battery funkció, amely megjeleníti a maradék energiánk mennyiségét, így könnyedén megtervezheted a napodat. A rendszeres folyadékbevitelben segítenek mind az emlékeztetők, mind a korábbi tevékenységek alapján automatikusan beállított célok.

Éjszakára a Garmin Epix 2 részletes alváskövetést kínál, legyen szó pulzusszámról, stresszről, légzésről, vér oxigénellátottságról, alváshosszról, alvásszakaszokról, vagy az alvásunk egységes kiértékeléséről. A szebbik nem számára előnyös lehet mind a menstruációs ciklus, amelyek sok értékes információt kínálnak a felhasználóknak. Ezenkívül a Garmin Epix 2 akár bizonyos baleseteket is képes érzékelni, és a telefonon keresztül felveszi a kapcsolatot az előre kiválasztott kapcsolattartókkal. A maximális biztonságot egy külső személy által végzett távfelügyelet is garantálhatja, amely a LiveTrack funkcióval lehetséges.


Garmin okosóra összehasonlítás Garmin Fenix 7 Garmin Epix Gen 2
Kijelző technológia Transzreflektív MIP AMOLED
Kijelző felbontása Fenix 7S: 240 × 240 px
Fenix 7: 260 × 260 px
Fenix 7X: 280 × 280 px
416 × 416 px
Kijelző technológia Transzreflektív MIP AMOLED
Kijelző átmérője Fenix 7S: 1,2"
Fenix 7: 1,3"
Fenix 7X: 1,4"
1,3"
Garmin okosóra átmérője Fenix 7S: 42 × 42 × 14,1 mm
Fenix 7: 47 × 47 × 14,5 mm
Fenix 7X: 51 × 51 × 14,9 mm
47 × 47 × 14,5 mm
Maximális akkumulátor-üzemidő intelligens üzemmódban Fenix 7S: 11 nap
Fenix 7: 18 nap
Fenix 7X: 28 nap
akár 16 nap

Funkciók minden napszakra

A Garmin Epix 2 nem csak egy sportolásra szánt eszköz, hanem egy intelligens asszisztens a nap többi részében is. A funkciók közé tartozik az ébresztőóra, stopperóra, időzítő, naptár, időjárás-előrejelzés, telefonkeresés és a Garmin Pay érintés nélküli fizetés. A Connect IQ online áruház egy újabb adag funkciót és változatos tartalmat kínál, így az általános bővítési lehetőségek több mint elegendők.

A Garmin Epix 2 segítségével nem maradunk le azokról az értesítésekről, amelyek bármilyen üzenetre, e-mailre vagy hívásra figyelmeztetnek minket. Telefonhívást azonban nem lehet közvetlenül az órán kezdeményezni, és ez azon kevés szempontok egyike, ahol a Garmin Epix 2 elmarad más gyártók zászlóshajóitól. Az óra memóriájába azonban akár 2000 zeneszám is feltölthető, amelyek aztán az okostelefontól függetlenül hallgathatók.

A Garmin Epix 2 akkumulátor élettartama is jóval az átlag felett van, intelligens üzemmódban akár 16 napos üzemidővel. A Garmin Epix 2 azonban többféle üzemmóddal rendelkezik, amelyek különböző energiaigényűek, és például energiatakarékos üzemmódban akár 21 napot is elérhetünk. Másrészt az Always-on funkció máris az üzemidő 6 napra csökkenését eredményezi, míg folyamatosan aktivált GPS-szel az akkumulátor üzemideje 42 óra.

Garmin Epix gen 2 - Garmin okosóra

Garmin Epix – változatok, elérhetőség, ár

A Garmin Epix 2 okosóra három vonzó kivitelben érkezik, amelyek árban, anyagukban és bizonyos funkciók támogatásában különböznek egymástól. A legolcsóbb változat a Stainless Steel/Slate Band 337 900 Ft-ba kerül, míg a prémium modellekért, Titanium/Carrera White Band és Carbon Gray DLC Titanium/Black Band, már 374 900 Ft-ot fizetünk. Az első példányok februárban érkeznek, és már most előrendelhetők - csak használd az alábbi zöld gombot.

i Szintén érdekelhet

A Garmin Epix Gen 2 a kiváló kijelző, a professzionális sportfunkciók és a több mint tisztességes akkumulátor-üzemidő egyedülálló kombinációját kínálja, így vonzó alternatívája az ikonikus Garmin Fenix legújabb generációjának, amelyet az egyik legjobb sportórának tartanak a piacon.

Nyomtatás
P-DC1-WEB15
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ