Garmin Fenix 7 (BEMUTATÓ) - Sportlegenda az eddigi legjobb formában

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva • Szerző: Daniel Hlas

Több mint két év várakozás után megérkezett a legendás Garmin Fenix sorozat hetedik generációja, a Fenix 7, amely a legjobb sport és outdoor funkciók egyedülálló keverékéről híres. A Garmin Fenix 7, amelyet néha Garmin Fenix 7 Pro néven is emlegetnek, az egyik legjobban felszerelt eszköz a piacon, amely könnyedén az amatőr és profi sportolók egyértelmű választása lehet.

Garmin Fenix 7

Garmin Fenix 7 – TARTALOM

  1. Napelemes töltés kompromisszumok nélkül
  2. Számtalan funkció, akár egy év akkumulátor üzemidővel
  3. Sportolóknak csak a legjobbat
  4. Biometrikus adatok a karodon
  5. Garmin Fenix 7 – modellek, elérhetőség és árak

Napelemes töltés kompromisszumok nélkül

A Garmin Fenix 7 tokja szénszál-erősítésű polimerből készült, amely észrevehetően kisebb tömegű, mint a fém. A tömege azonban még mindig viszonylag nagy, és a választott verziótól függően 58 és 96 gramm között mozog (a szíjjal együtt). Az előző generáció méreteit megtartva ezúttal is 42 mm-es (Fenix 7S), 47 mm-es (Fenix 7) és 51 mm-es (Fenix 7X) méretekre számíthatunk. Átlagon felüli vastagságuk, 14,1 mm, 14,5 mm vagy 14,9 mm, az órák outdoor jellegét bizonyítja.

A fokozott tartósság érdekében az órák alja teljesen fémből készült, míg a felső részüket a kiválasztott verziótól függően titán vagy rozsdamentes acél lunetta, másnéven funkciógyűrű védi. A kijelzőt másrészről Corning Gorilla Glass DX vagy zafírkristály védi, és nem csoda, hogy a lenyűgöző, 10 atmoszféráig tartó vízállóság mellett az órák ellenállók ütődésekkel és kedvezőtlen hőmérsékletekkel szemben is. A Garmin Fenix 7 egy olyan okosóra, amely a legzordabb körülmények közé is elkísér.

Garmin Fenix 7 megjelenés

A vezérlésben forradalmi változásokra került sor. Az öt gomb mellett, amelyek még nehéz körülmények között is lehetővé teszik kezelést, az órák egy érintőképernyővel is kiegészültek, amely sok helyzetben gyorsabb és természetesebb kezelést biztosít. Transzflektív MIP kijelzőről van szó, amely még közvetlen napfényben is tökéletesen olvasható, így a legjobb választás a szabadtéri kalandokhoz.

Solar Edition is kapható, amely lehetővé teszi a napelemes töltést, amely mostantól akár 2x hatékonyabb. Ráadásul a hatodik generációval ellentétben itt nem kell választanunk a napelemes töltésű és a zafírkristályos, maximális tartósságú változat között. Mindhárom méretben Sapphire Solar kiadás is kapható, amely egyesíti mindkettőt, így tökéletes kiutat kínál a korábbi dilemmából. Az AMOLED-kijelzők rajongói pedig az új Garmin Epix után nyúlhatnak, bár a szebb kijelző ára a rosszabb olvashatóság és a napelemes töltés hiánya.

Modellek összehasonlítása Garmin Fenix 7S Garmin Fenix 7 Garmin Fenix 7X
Méret 42 mm
47 mm
51 mm
Kijelző mérete 1,20"
1,30"
1,40"
Kijelző felbontása 240 × 240 px
260 × 260 px
280 × 280 px
LED világítás
× ×
Standard üzemidő okos módban
akár 11 nap / 14 nap napelemes töltéssel
akár 18 nap / 22 nap napelemes töltéssel
akár 28 nap / 37 nap napelemes töltéssel
Változatok
Standard
Solar
Sapphire Solar
Standard
Solar
Sapphire Solar
Solar
Sapphire Solar

Számtalan funkció, akár egy év akkumulátor üzemidővel

Bár a Garmin Fenix 7 egy sport okosóra, mégis számos olyan funkciót tartalmaz, amelyekkel élvezetesebbé tehetjük a mindennapi tevékenységeinket is. Használhatjuk például az ébresztőórát, a stopperórát, az időzítőt, a naptárat, az időjárás-előrejelzést, a napfelkelte/napnyugta idejét, a telefonkeresést vagy az okostelefonon lejátszott média vezérlését. És mivel akár 2000 dal is feltölthető az óra memóriájába, bárhol és bármikor hallgathatod kedvenc zenéidet, anélkül, hogy a telefon a közelben lenne.

Az értesítések e-mailekre, szöveges üzenetekre vagy telefonhívásokra is figyelmeztetnek. A bejövő hívásokra azonban nem lehet közvetlenül az órán válaszolni, és csak az Androidos telefonokon lehet előre beállított szöveges üzenetekkel válaszolni. Az érintés nélküli Garmin Pay funkció szintén nagy előny, amely lehetővé teszi a másodpercek alatt történő fizetést. Magától értetődő a Bluetooth, ANT+ vagy a WiFi, míg a Connect IQ Store lehetőséget ad számtalan óralap, alkalmazás és adatmező telepítésére.

Az akkumulátor élettartama is figyelmet érdemel, de ez a modell méretétől, a választott kiadástól és a használt üzemmódtól is függ. Többféle üzemmód létezik különböző funkciókkal és akkumulátor üzemidővel, így kiválaszthatjuk, hogy mi felel meg nekünk a legjobban az adott helyzetben. Az alábbi táblázat szemlélteti az egyes modellek várható élettartamát.

Maximális üzemidő Garmin Fenix 7S Garmin Fenix 7 Garmin Fenix 7X
Okosóra üzemmód
11 nap / 14 nap napelemes töltéssel
18 nap / 22 nap napelemes töltéssel
28 nap / 37 nap napelemes töltéssel
Energiatakarékos üzemmód
38 nap / 87 nap napelemes töltéssel
57 nap / 173 nap napelemes töltéssel
90 nap / több mint 1 év napelemes töltéssel
Folyamatosan működő GPS
37 óra / 46 óra napelemes töltéssel
57 óra / 73 óra napelemes töltéssel
89 óra / 122 óra napelemes töltéssel
Minden műholdas rendszer folyamatos működésben
26 óra / 30 óra napelemes töltéssel
40 óra / 48 óra napelemes töltéssel
63 óra / 77 óra napelemes töltéssel

Garmin Fenix 7; Garmin; smartwatch; hordozható elektronika; okosóra; wearables; Garmin Fenix 7 megjelenés
smartwatch; hordozható elektronika; okosóra; wearables; Garmin Fenix 7 megjelenés smartwatch; hordozható elektronika; okosóra; wearables; Garmin Fenix 7 megjelenés

Sportolóknak csak a legjobbat

Bár a Garmin Fenix sorozat a professzionális funkcióival tűnik ki, nem feledkezik meg a mindennapi mozgás nyomon követéséről sem. Például a lépések számát, a megtett távolságot, a megmászott emeletek és az elégetett kalóriák számát, vagy az intenzív aktivitás idejét is képes rögzíteni. Ráadásul az automatikus célmeghatározással minden felhasználó személyre szabott ösztönzést kap, így nem fogunk irreálisan magas elvárásokat támasztani magunkkal szemben.

Az Fenix 7 több, mint 40 sportolási módot támogat, néhány tevékenységet automatikusan felismer és elindít, vagy éppen szüneteltet, ha egy helyben maradsz. Emellett napi edzésajánlatokat is várhatunk az előzményeink alapján, valamint teljes edzésterveket egyes tevékenységekhez. A kiválasztott sportok rajongói számára ezenkívül számos speciális eszköz áll rendelkezésre, legyen szó síelésről, szörfözésről, golfról, MTB-ről vagy HIIT-edzésről.

Túrákon, expedíciókon, bármilyen típusú szabadtéri kaland során a GPS, GLONASS és Galileo műholdas rendszereket használhatjuk. A Solar Sapphire kiadás emellett előre telepített TopoActive térképekkel büszkélkedhet, ezért a tárhelye is 16 GB-ról 32 GB-ra nőtt. Az iránytű, a magasságmérő vagy a nyomásmérő szintén alapfelszereltség, míg a vér oxigénszintjének ellenőrzése szintén hasznos a nagyobb magasságokban.

Ezenkívül a kiválasztott tevékenységeknél automatikusan felismerésre kerülnek a balesetek, amelyek alapján a helymeghatározási adataink azonnal elküldésre kerülnek az előre kiválasztott kapcsolattartóknak. Azonban manuálisan is hívhatsz segítséget, valamint a Livetrack segítségével tevékenységünk távolról történő követésére is lehetőség van.

Tevékenységeink tervezéséhez és kiértékeléséhez is számos eszköz áll rendelkezésre. A legnagyobb újítás ezen a téren a Real-time Stamina, amely az edzés során megjeleníti a megmaradt energiamennyiségünket, és javaslatot ad a célunk eléréséhez szükséges tempóra. A Recovery Time Advisor jelzi, hogy mennyi pihenőidőre van szükség egy adott edzés után, míg az edzésterhelés funkció nyomon követi, hogy az elmúlt 7 napban mennyit edzettünk, megelőzve ezzel a felesleges túledzéseket. Említsük meg az edzéshatást is, amely megmondja, hogy egy adott edzés mennyire van hatással az (an)aerob fittségünk javulására.

smartwatch; hordozható elektronika; okosóra; wearables; Garmin Fenix 7 megjelenés
smartwatch; hordozható elektronika; okosóra; wearables; Garmin Fenix 7 megjelenés smartwatch; hordozható elektronika; okosóra; wearables; Garmin Fenix 7 megjelenés
Fent a Fenix 7 kerékpározáshoz, balra lent értesítések képernyő, jobbra lent a vér oxigénszintjének mérése.

Biometrikus adatok a karodon

A sportteljesítmény szorosan összefügg a szervezetünk működésével is. Ezért a Garmin Fenix 7 minden alap és haladó adatot felkínál, hogy megkönnyítse saját tested megértését és az edzések megtervezését. A pulzusszám, a terhelésszint és a légzésszám folyamatosan nyomon követhető, míg a maradék energiánk megjelenítését a Body Battery végzi. De bőséges információt kapunk az alvásunkról is, legyen szó az alvás teljes hosszáról, az egyes fázisokról vagy az alvás összkiértékeléséről.

A megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásában segítenek az emlékeztetők, amelyek automatikusan alkalmazkodnak a szükségleteinkhez az aktivitás során elvesztett izzadtság becsült mennyisége alapján. Hasznos a hőmérséklet-mérés, a női ciklus és a terhesség nyomon követése is, utóbbi a testi állapotra, a táplálkozásra és a testmozgásra vonatkozó információkkal is szolgál.

Garmin Fenix 7 ár, síelés

Garmin Fenix 7 – modellek, elérhetőség és árak

A Garmin Fenix 7S és a Garmin Fenix 7 méretváltozatok Standard, Solar és Sapphire Solar kiadásban érkeznek, míg a Garmin Fenix 7X esetén nincs standard kiadás. Ezenkívül minden modellnél többféle színváltozat közül választhatunk, így a teljes választék több, mint változatos. A Garmin Fenix 7 várhatóan február 9-től lesz elérhető, az árak pedig 260 000 Ft körül indulnak. Az összes elérhető változatot az alábbi zöld gomb segítségével tekintheted meg.

i Szintén érdekelhet

A Garmin Fenix 7 okosóra a legjobb technológiák, a kiváló kivitelezés és valószínűleg a leghosszabb üzemidő legtisztább megtestesítője a piacon. A Fenix 7 érintésvezérlést, zafír/napelemes töltés kombinációját és számos fontos fejlesztést is hoz, amelyek még a legigényesebb sportolók elvárásainak is megfelelnek.

4,5 48×
Garmin Fenix 7S Silver / Graphite Band
Okosóra - uniszex, Android és iOS kompatibilis, 1,2" transzflektív MIP kijelző, NFC fizetés Garmin Pay alkalmazással, Bluetooth, GPS, WiFi, lépésszámláló, véroxigénszint mérés, alvásfigyelés, pulzusszám mérés, 100 m (10 ATM) vízállóság, max. akkumulátor üzemidő 264 óra, magyar nyelvű vezérlés
202 890 Ft
Raktáron 5 db
Éjfélig megrendeled, délelőtt az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: PPfenix7s1
4,6 110×
Garmin Fenix 7 ezüst/grafitszürke szíj
Okosóra - uniszex, Android és iOS kompatibilis, 1,3" transzflektív MIP kijelző, NFC fizetés Garmin Pay alkalmazással, Bluetooth 5, GPS, WiFi, lépésszámláló, véroxigénszint mérés, alvásfigyelés, pulzusszám mérés, 100 m (10 ATM) vízállóság, max. akkumulátor üzemidő 1368 óra, magyar nyelvű vezérlés
239 900 Ft
Raktáron > 5 db
Termékkód: PPfenix7s8
Nyomtatás
P-DC1-WEB20
30 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ