Lenyestük az árainkat Lenyestük az árainkat

A különbség a gáztűzhely és az indukciós főzőlap között (TIPPEK ÉS TRÜKKÖK)

Termékkatalógus

Cikk

Aktualizálva

Tűzhelyválasztás előtt állsz, és azon gondolkodsz, hogy a modern indukciós vagy a gáz, a régi klasszikus, amellyel a rajongói nem tudnak betelni, lenne-e a jobb? Igyekeztünk kideríteni mindent, amit az indukciós és a gáz főzőlapok közötti különbségről tudni kell, beleértve az indukciós főzőlapok és a gáz főzőlapok előnyeit és hátrányait, hogy tisztában legyél a lehetőségekkel.

Indukciós vagy gáz

A különbség a gáztűzhely és az indukciós főzőlap között – TARTALOM

 1. Indukciós vagy gáz?
 2. Mi az indukciós főzőlap
 3. Az indukciós főzőlapok előnyei és hátrányai
 4. Mire számíthatsz a gázzal való főzés során
 5. A gázzal való főzés előnyei és hátrányai

Indukciós vagy a gáz - mi lenne számodra a megfelelőbb?

Ha azt várod tőlünk, hogy megoldjuk a kérdést, hogy az indukciós vagy a gáz főzőlap jobb-e, figyelmeztetünk, hogy ez nem ilyen egyszerű. Minden attól függ, hogy Te mire koncentrálsz főzés közben, és milyen egyéb tényezők játszanak döntő szerepet a választásodban. Például, hogy mennyit fektetsz a gáz- vagy elektromos tűzhelybe, milyen gyakran főzöl, és mennyire vagy igényes a főzőfelület tisztítására vagy karbantartására.

Mi az indukciós főzőlap

Az indukciós főzőlapok az indukciós fűtés elvén működnek, amely elektromágneses hullámok segítségével melegíti fel a főzőedény alját. Ez a hő örvényáramokat hoz létre az edényben, így az indukciós főzőlap teljes felülete nem forrósodik fel. Ez a rendszer számos innovatív funkcióval és intelligens programmal együtt jelentősen gyorsabb főzést tesz lehetővé hőveszteség nélkül. Egy másik jelentős előny a biztonság, különösen a kisgyermekes háztartásokban. A gázzal szemben a főzés közbeni égési sérülések és az esetleges gázszivárgások kiküszöböléséről beszélünk. Az indukciós főzőlapok tisztítása és karbantartása is egyszerűbb, általában a főzés után nedves ruhával való  letörléssel vagy speciális főzőlap-tisztítószerek használatával.

Indukciós vagy gáz
Az indukciós főzőlap nagyon praktikus és könnyen tisztítható.

Az indukciós főzőlap működéséhez azonban speciális edényekre van szükség, azaz olyan edényekre, amelyek vastartalma lehetővé teszi az indukciós hullámok könnyű vezetését. Alumínium, teflon, rozsdamentes acél vagy üveg edények nem használhatók indukciós főzéshez. Az indukciós főzőlaphoz alkalmas edényeket az edény aljára tapadó mágnesről lehet megállapítani.

i Ha már döntöttél az indukciós főzőlap mellett, ez a cikk segít kiválasztani azt: Hogyan válasszunk főzőlapot (ÚTMUTATÓ).

Az indukciós főzőlap előnyei és hátrányai

Előnyök:

 • Gyorsabb és egyszerűbb főzés
 • Biztonságos üzemelés
 • Gyors tisztítás és egyszerű karbantartás
 • Sok innovatív funkció és technológia
 • Modern dizájnos kialakítás

Hátrányok:

 • Magasabb beszerzési ár
 • Speciális edényeket igényel
 • Valamivel zajosabb
i Van-e a háztartásodban pacemakerrel rendelkező személy? Ebben az esetben nem javasoljuk az indukciós főzőlapot, mivel annak hullámai veszélyeztethetik a pacemaker megfelelő működését, és ezáltal az érintett személy egészségét.

Mire számíthatsz a gázzal való főzés során

A gázzal való főzés hagyományos klasszikus, amelyet ma is sok háztartás használ, és amellyel még a profi szakácsok sem tudnak betelni. A gázzal való főzés fő előnyei közé tartozik a gyorsaság. Nem kell megvárnod, amíg a főzőlap felmelegszik, és a hőmérséklet szabályozása is sokkal egyszerűbb. A láng azonnal lecsökken, és a láng intenzitása a főzés során szükség szerint állítható. A beszerzési és üzemeltetési költségek is alacsonyabbak - a földgáz még mindig olcsóbb, mint a villamos energia.

Indukciós vagy gáz
A gázzal való főzés kényelmes az egyszerű és azonnali lángszabályozásnak köszönhetően.

Sokan a biztonság, azaz az esetleges gázszivárgás miatt nem akarnak gáz főzőlapot. Mivel a modern gázkészülékek általában biztonsági szeleppel vannak felszerelve, amely azonnal elzárja a gázellátást, ha a láng véletlenül kialszik, nem kell aggódni. Sokkal gyakoribb probléma, hogy egy tárgy, például egy konyharuha, a nyílt tűz közelébe kerül, és így fennáll a veszélye annak, hogy lángra kap. Ami a karbantartást illeti, nehezebb tisztítani és rendbe tenni, mivel a gázfőzőlapok nem rendelkeznek sima felülettel.

i Ha már döntöttél a gáztűzhely mellett, ez a cikk segít a kiválasztásban: Hogyan válassz tűzhelyt (ÚTMUTATÓ).

A gázzal való főzés előnyei és hátrányai

Előnyök:

 • Alacsony kezdő befektetés
 • Energiatakarékosság
 • Nincs szükség speciális edényre
 • Gyors hőszabályozás

Hátrányok:

 • Tagozott felülete igényesebb a takarításra és a tisztításra
 • Biztonsági kockázat


Remélhetőleg már van egy reálisabb elképzelésed arról, hogy indukciós főzőlapot vagy gázfőzőlapos tűzhelyt válassz-e és hogyan. Sok kulináris sikert kívánunk a főzéshez, akár az indukciós, akár a gázfőző győz.

0
Nyomtatás
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.
További információ Kevesebb információ