ApF HU 30 dnů na vrácení

Vércukormérők

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Csíkok száma
10
50
-

A vércukormérő nagyszerű segítség mindazok számára, akiknek alapos áttekintést kell kapniuk vércukorszintjükről. Az intenzív ellenőrzés így csökkenti a cukorbetegség késői szövődményeinek kialakulásának kockázatát. A személyi vércukormérés otthon, orvosi segítség nélkül is elvégezhető. Mit kell tudni a vércukorszint mérő beszerzése előtt?

Tovább

Kinek való a vércukormérő?

A diabetes mellitus, azaz a cukorbetegség (diabetes insipidus) krónikus betegségek egész csoportját jelenti. Ez a hosszú távú betegség akkor jelentkezik, amikor a szervezet nem tud elegendő inzulint előállítani, vagy nem képes azt felhasználni. Minden cukorbetegnek ismernie és ellenőriznie kell vércukorszintjét (glikémiáját). Ez segít nekik abban, hogy kontrollálni tudják egészségüket és megelőzzék a betegség súlyos szövődményeit.

Hogyan működik a vércukorszint mérő? Két mérési módszer lehetséges

Kíváncsi vagy, hogyan működik a vércukorszintmérő? Ismerd meg a leggyakrabban használt mérési elveket.

  • Az elektrokémiai vércukormérő a legelterjedtebb és jelenleg a legmodernebb típus. A negatív töltésű részecskék áramának mérése alapján működik. Második generációs vércukorszintmérő fajtának is nevezik.
  • A fotometrikus vércukormérés fényvisszaverődési fotometriát használ. A kémiai reakciót követően kromogén keletkezik, amelynek mennyisége megfelel a vérben lévő glükóz mennyiségének. Ez egy kevésbé használt modell.

Lézeres vércukormérők a fájdalommentes méréshez

A lézeres vércukormérő olyan eszköz, amely nem használ tűt a vércukorszint méréséhez. Ehelyett a lézer egy miniatűr seben keresztül vesz mintát az ujjbegyből. Mindezt fájdalom, hegesedés és zsibbadás nélkül, ami a hagyományos lándzsaszúrásnál előfordulhat. Ezek a modellek általában drágábbak.

A lézeres vércukormérő például azoknak való, akiknek súlyos betegségük van, és időről időre méréseket kell végezniük.

Az intelligens vércukormérő részletes áttekintést nyújt

Az okos vércukormérők áttekinthetőbb képet adnak a mért eredményekről, például az értékek átlagáról egy bizonyos időszak alatt - mindezt egyetlen alkalmazásban, a telefonodon. További funkciók közé tartozik a riasztás, amely figyelmeztet a hipoglikémiára vagy a mérés szükségességére. Az okos vércukormérők Bluetooth-on keresztül csatlakoznak a telefonodhoz.

Hogyan kell helyesen használni a vércukormérő eszközöket a mérés során?

Az ujjadat egy speciális tollal enyhén megszúrva egy kis vércseppet kapsz, amelyet egy tesztcsíkra kell helyezni. Ezt a mintavétel előtt helyezd be a készülékbe. A kijelzőn ezután megjelenik a vércukorérték. Más, kevésbé fájdalmas testrészekből is vehetsz mintát (pl. vádliból, lábujjakból, karból). Ha a kéz ujjából veszel mintát, kerüld el az érzékeny ujjbegyet (lásd a képet).

A hibás mérések elkerülése érdekében mindig alaposan olvasd el a gyártó utasításait a műszer jobb megértéséért és használatáért.

Kézi vércukormérő

Vérvétel a kéz ujjából.

Mi torzíthatja a vércukormérés eredményét?

A pontatlan méréseket gondatlanság, valamint a vércukorszint mérő meghibásodása okozhatja.

  • Túl kicsi vércsepp és nem elég mély szúrás.
  • Nedves vagy piszkos ujjak.
  • Rossz tesztcsík.
  • Rosszul másolt tesztcsík kód.
  • A műszer pontatlansága.

A vércukormérés megmutatja a ketontestek mennyiségét is

A vércukormérő méri a ketonokat is? Igen, egyes modellek egy speciális tesztcsík segítségével képesek mérni a vérben lévő ketontestek mennyiségét. A ketontestek mérgezőek a szervezet számára. Ha egy cukorbeteg szervezetében nincs elég inzulin, ketoacidózis léphet fel, amely a legsúlyosabb esetekben életveszélyes is lehet. Ennek oka, hogy a glükóz problémás elégetése arra kényszeríti a szervezetet, hogy alternatív energiaforrást - zsírt - keressen. A zsír elégetése azonban ketonokat, azaz ketontesteket termel.

Mikor érdemes a vércukormérő használatával mérést végezni?

Milyen gyakran kell használni a vércukorszint mérő eszközt? A legjobb, ha a nap folyamán figyelemmel kíséred a vércukorszintedet. Egyesek akár napi 9 mérést is végeznek. A vércukormérők esetében azonban ez nemcsak fájdalmas, hanem drága is. Mikor érdemes mérni?

  1. Reggeli, ebéd és vacsora előtt.
  2. 90-120 perccel étkezés után.
  3. Elalvás előtt.
  4. Hajnali 2 óra körül.

A terv csak tájékoztató jellegű. Mindenképpen konzultálj az orvosoddal.

A vércukorszintmérő használata

A vércukorszint mérő használata.

Csak a legpontosabb vércukormérő garantálja a helyes eredményt

A beadandó inzulinadagokat a mért vércukorszintnek megfelelően kell beállítani, ezért fontos, hogy a vércukorszint kényelmes és jó minőségű mérése érdekében a legpontosabb vércukormérő eszközt szerezd be. Ezért mindig orvosi intézmények által bevizsgált, hitelesített vércukormérő eszközt válassz. Ha a terméket az illetékes szakmai testület tanúsította, azt a kísérő dokumentációban vagy közvetlenül a csomagoláson feltüntetik.

i

Mi legyen a vércukorszint mérő megbízhatósága?

A fent említett hitelesített készülék megvásárlásával biztosíthatod a vércukormérő megbízhatóságát. Az 5,55 mmol/l alatti mérések maximálisan megengedett eltérése 0,83 mmol/l, míg 5,55 mmol/l felett az eltérés legfeljebb 15 % lehet.

Hogyan szerezhetjük be a legpontosabb vércukormérő eszközt? Rendszeres gondozás

A pontosság meghatározásához időnként össze kell hasonlítani a műszer eredményeit a laboratóriumi eredményekkel. A vércukormérő tesztcsíkjait mindig védőtokban hordd, hogy megakadályozd a túlmelegedést vagy a nedvesedést. Tartsa a vércukormérő eszközt és a mintavevő tollat olyan tokban, amely védi őket a szennyeződésektől vagy ütődésektől.

Hogyan kell a vércukorszint mérő eszközt kalibrálni?

A vércukorszintmérő kalibrálható plazmára vagy teljes vérre. A legtöbb mai készüléket azonban plazmára kalibrálják (lásd a kiválasztott készülékhez mellékelt használati utasítást). Gyakran egyéb tényezők is kalibrálhatók: a termék pontosságának ellenőrzése vagy a mérőeszköz beállítása a választott tesztcsíkokhoz.

  • Ha azt gyanítod, hogy a műszer hibásan mér, a legpontosabb eredmények biztosítása érdekében ellenőrizheted a pontosságot kontrolloldatokkal a gyártó utasításai szerint.
  • A mérőcsíkok típusától függően a vércukorszint mérő beállítása kézzel vagy automatikusan (chip segítségével) történik. Ha a csomagoláson nem találod a Codefree címkét, a mellékelt egyedi kóddal kell beállítani az eszközt.

i

A vércukormérő eszközzel mért értéket a megengedett mérési hibán belüli lehetséges glükózszintek intervallumának kell tekinteni. Így, ha 4,0 mmol/l-t mérsz, a vércukorértéked 3,17 és 4,6 mmol/l között változhat.

Vércukormérő tesztcsíkok és egyéb kiegészítők

Vércukormérő tesztcsíkokat vagy esetleg ellenőrző megoldást keresel? Kínálatunkban megtalálhatók a megfelelő vércukormérő tartozékok. Melyek ezek?

  • A vércukormérő tesztcsíkok eldobhatók, és a felbontást követő 3 hónapon belül fel kell őket használni. Szárazon, az eredeti üvegben kell tárolni őket, és csak az eszközzel kompatibilis csíkokat szabad használni.
  • A lándzsák eldobható tűk, amelyeket a mintavételi tollba helyeznek, és a vérvétel helyén injekció beadására használnak. Néha egy több lándzsát tartalmazó dobot is be lehet helyezni az eszközbe.
  • Az autolándzsa egy olyan mintavevő toll, amelynek egyik végén egy lándzsát helyeznek el, a másik végén pedig a szúrás mélységét szabályozzák. A rugó megfeszítésével és megnyomásával történik a tényleges szúrás.

Ne feledkezz meg a tesztcsíkok áráról sem. Nagyon gyakran kell majd ezeket vásárolnod, és egyes típusok túl drágák lehetnek.

A vércukormérő ára is fontos lehet

Nézegeted a vércukorszint mérő eszközöket, és azon tűnődsz, hogy egyes modellek miért annyira különböző árúak? Ennek több oka is lehet. A leggyakoribbak közé tartozik a mellékelt tesztcsíkok száma, valamint az, hogy a szóban forgó készülék hány funkcióval rendelkezik. Egy másik ok lehet a mérés technológiája - egy lézeres vércukormérő ára magasabb is lehet.

Tudtad, hogy a biztosítás fedezheti a cukorbetegséggel foglalkozó szakember által felírt vércukormérő eszközt? További információért fordulj egészségbiztosítódhoz.

Mit kell tudnia a legjobb vércukormérő eszköznek?

Kíváncsi vagy, hogyan érdemes kiválasztani a legjobb vércukorszint mérő készüléket? Minden modell egy kicsit más - ezért íme a legfontosabb paraméterek, amelyekre érdemes odafigyelni a választás során.

  • A mérési tartomány meghatározza a műszer által mérhető legmagasabb és legalacsonyabb értéket.
  • A mérési idő jelzi, hogy a tesztcsík behelyezése után mennyi idő múlva tudod meg az eredményt.
  • A minta mérete mikroliterben (μl) mérhető, és azt jelzi, hogy mekkora térfogatú vércsepp szükséges a méréshez.
  • A működés elemmel vagy újratölthető akkumulátorról történhet. Az akkumulátort nem kell cserélni, csak időnként feltölteni.
  • A nagyméretű és megvilágított kijelző ideális az idősek és a látásproblémákkal küzdő emberek számára.
  • A Codefree működés azt jelenti, hogy nem szükséges a tesztcsíkok kódszámát beírni a mérőműszerbe.
  • A riasztás különböző mérési időpontokra állítható be, így mindig figyelmeztet, hogy mikor mérd meg a vércukorszintedet.

i

A vércukorszint mérő megvásárlása előtt győződj meg arról is, hogy a készüléket teljes vérről plazmára kalibrálták-e. Ha nem így van, az eredmények hibásak lesznek. Ellenőrizd azt is, hogy a cukormérés mmol/l egységre van-e beállítva. Külföldön ezt az értékeket mg/dl-ben mérik.

A jobb vércukormérők több funkciót kínálnak

Egyes vércukormérők extra funkciókat kínálnak, hogy vércukorszintedet ellenőrzés alatt tarthasd.

  1. Dátum- és időbélyegzés, valamint "étkezés előtt" vagy "étkezés után" jelölés a jobb láthatóság érdekében.
  2. Napi glükózgörbék vagy a heti, havi és negyedéves átlagok mintáinak megtekintése.
  3. A vérben lévő ketontestek mérése, amelyek a tartósan magas vércukorszint - hiperglikémia - hatására keletkeznek.
  4. A vércukormérő a mért érték alapján tanácsot is adhat, hogy milyen inzulinszintet kell alkalmazni.
  5. A mobilalkalmazás és a Bluetooth funkció segítségével az eszköz kommunikálhat számítógépeddel és okostelefonoddal is.

Érdekel, mit gondolnak a vércukormérő termékekről vásárlóink? Vélemények szekciónk önmagáért beszél.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
SINOCARE Glukometr Safe AQ Angel Szállításra kész > 5 db
Vércukormérő - kódolás nélkül, a vércukorszint mérésére, személyes használatra alkalmas, nagy kijelző, az eredményt 5 másodperc alatt mutatja, mintavevő tollat tartalmaz, 25 tartalék ujjszúró lándzsa, 25 tesztcsík, tok
10 490 Ft

2.
Vércukormérő - kódolás nélkül, nagyon könnyen kezelhető, nagy és könnyen olvasható kijelző, az eredmények egyszerű értékelése, színes LED fényjelzők, memória 100 mért értékre, beleértve a dátumot és az időt
11 490 Ft

3.
SD Biosensor Codefree szett + 10 csík Szállításra kész > 5 db
Vércukormérő - a pontos vércukorméréshez, arany elektródák, nagy pontosság, egyszerű és könnyű működés kódolás nélkül, egy kis csepp vérrel működik, fájdalommentes tűszúrás, 500 mért értéket tároló memória, 10 mérőcsíkkal
9 990 Ft

7 termék
4,5 40×
SD Biosensor Akciós szett - r SD Codefree PLUS + 50 tesztcsík
Vércukormérő - kódolás nélkül, nagyon könnyen kezelhető, nagy és könnyen olvasható kijelző, az eredmények egyszerű értékelése, színes LED fényjelzők, memória 100 mért értékre, beleértve a dátumot és az időt
11 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: BIOGL572
4,3 10×
SINOCARE Glukometr Safe AQ Angel
Vércukormérő - kódolás nélkül, a vércukorszint mérésére, személyes használatra alkalmas, nagy kijelző, az eredményt 5 másodperc alatt mutatja, mintavevő tollat tartalmaz, 25 tartalék ujjszúró lándzsa, 25 tesztcsík, tok
10 490 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SINGL787
5,0
SD Biosensor Codefree szett + 10 csík
Vércukormérő - a pontos vércukorméréshez, arany elektródák, nagy pontosság, egyszerű és könnyű működés kódolás nélkül, egy kis csepp vérrel működik, fájdalommentes tűszúrás, 500 mért értéket tároló memória, 10 mérőcsíkkal
9 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SDBGL392
3,9 38×
SD Biosensor Akciós szett - SD Gluco Navii NFC Vércukormérő + 50 tesztcsík
Vércukormérő - SD Gluco Navii NFC Vércukormérő + 50 db tesztcsík
11 290 Ft
Szállításra kész > 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SDBGL003
4,3 11×
SINOCARE vércukorszintmérő Safe AQ Smart
Vércukormérő - kódolás nélkül, a vércukorszint mérésére, személyes használatra alkalmas, nagy kijelző, az eredményt 5 másodperc alatt mutatja, mintavevő tollat tartalmaz, 25 tartalék lándzsa, 25 tesztcsík, tok
8 690 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: SINGL681
4,9
iHealth ALD 602 Ujjbegyszúró
Ujjbegyszúró - IHealth automata ujjbegyszúró 28 GI tűkhöz
3 590 Ft
Szállításra kész 5 db
Éjfélig megrendeled, reggel az AlzaBoxban leled.
Infó
Termékkód: EAIH015a8
4,5 40×
SD Biosensor Akciós szett - r SD Codefree PLUS + 50 tesztcsík
Vércukormérő - kódolás nélkül, nagyon könnyen kezelhető, nagy és könnyen olvasható kijelző, az eredmények egyszerű értékelése, színes LED fényjelzők, memória 100 mért értékre, beleértve a dátumot és az időt
10 890 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: BIOGL572

Vércukormérők

cikkMagas vérnyomás – miért olyan veszélyes és hogyan lehet csökkenteni? A magas vérnyomással nemcsak az idős és elhízott embereknek kell foglalkoznia. Ez a betegség téged is érinthet! Becslések szerint a felnőtt lakosság akár 50%-a szenved magas vérnyomásban. A magas vérnyomás az egyik ún. civilizációs betegség. Készítettünk egy átfogó...

Vércukormérők

A Vércukormérők kategóriában összesen 7 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó vércukormérők Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább vércukormérők A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb vércukormérők A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: vércukormérők vélemények
P-DC1-WEB10
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ