A vásárlás jövője AlzaCafét

A GPS helymeghatározók figyelnek mindenre, ami értékes számodra

Termékkatalógus
A GPS helymeghatározók figyelnek mindenre, ami értékes számodra

Csak akkor vagy elégedett, ha életed minden részét megfigyelés alatt tartod? De néha nem minden az elképzeléseidnek megfelelően történik? Egy árban egészen megfizethető megoldást ajánlunk: a GPS nyomkövetőt. E készülék segítségével könnyen megkeresheted értékes tárgyaidat, házi állataidat, autódat, traktorodat vagy a nagymamát a rábízott gyerekekkel. A GPS nyomkövető segítségével mindig követheted aktuális mozgásukat vagy pozíciójukat.

Mi mindent tudhatsz meg GPS helymeghatározókról szóló cikkünkből?

 1. Hogyan működik a GPS nyomkövető
 2. A GPS nyomkövető előnyei
 3. Hogyan válasszunk megfelelő GPS nyomkövetőt
 4. GPS nyomkövetők és használatuk jogi kérdései
 5. A GPS nyomkövetők típusai
 6. Autós GPS helymeghatározók
 7. GPS nyomkövetők személyek megfigyelésére
 8. GPS nyomkövetők állatok szemmel tartására
 9. GPS nyomkövetők értéktárgyaid biztonságának megőrzéséhez

Hogyan működik a GPS helymeghatározó

A GPS helymeghatározók olyan hordozható eszközök, amelyek lehetővé teszik az emberek, állatok, járművek vagy tárgyak megfigyelését.

A gyártók általában különböző alkalmazásokat is kínálnak, amellyel egy térképen követheted nyomon a helymeghatározó mozgását, de létrehozhatsz például egy „virtuális kerítést“ is, az ún. GEO-Fence-t és testre szabhatod az egyes paramétereket a te igényeidnek megfelelően. Az eszköz futtatásához párosítanod kell a telefonoddal és általában regisztrálnod is kell a gyártó honlapján.

Az eszközök nagyrésze a GPS koordináták átvitelére SIM kártyát használ.

Ha a gyártó által integrált nyomkövetőről beszélünk, az árban már benne lehet egy átalánydíj is (ez jellemző pl. a Mishiko nyakörvre), és semmilyen külön díjat nem kell már fizetned, vagy egyes termékeknél te magad választhatod ki a megfelelő előfizetést globális vagy lokális elérés nyomkövetési igény szerint, mint például a háziállatok számára készült Tractive GPS Trackernél.

Ha a SIM-kártya nem része a készüléknek, akkor szükséges lesz beszerezned egyet a szolgáltatódnál, lehetőleg minél kisebb előfizetői díjért. A mozgás vagy az előfordulási helyek nyomon követése a SIM-kártya aktiválása után lép működésbe. Ha azonban gyermekedet szeretnéd nyomon követni gyerek okosórával, legalább 500 MB-ot tartalmazó tarifára lesz szükséged, de még jobb az 1 GB-os. A karóra a telefonáláson, SMS fogadáson vagy a WiFi csatlakozáson kívül lehetővé teszi a videóbeszélgetést is, ami gyorsan kimerítheti az alacsonyabb adatforgalmi keretet.

GPS nyomkövető; SIM kártya
Néhány GPS helymeghatározó akkumulátorának üzemideje akár fél év is lehet, de az átlagos eszközöktől inkább pár napos-egy hetes időtartam várható, természetesen a GPS használat és az információküldés gyakoriságának függvényében.

Egyes autóba való GPS helymeghatározók, mint például a Helmer LK 506 egyszerű módon működnek, egy adott SIM-kártyához tartozó számot felhívsz és ezután kapsz egy SMS-t a nyomon követett dolog aktuális pozíciójának adataival. Fejlettebb módban az eszköz beállítható úgy, hogy rendszeresen küldjön adatokat egy speciális szerverre, amely lehetővé tesz egy további funkciót is – az objektum valós idejű on-line követését. Ez magasabb költségeket von maga után, hiszen a folyamatosan küldött adatok érthetően többe kerülnek, mint az alkalmi SMS-ek.

Természetesen szükséges, hogy a nyomkövető GPS-jel által lefedett sávban helyezkedjen el. Ha lefedettség nélküli helyre érkezik, rendszerint automatikus értesítést küld SMS-ben az utolsó ismert pozícióról.

A GPS helymeghatározó előnyei

 1. Egyszerű kezelés okostelefon segítségével
 2. Gyors üzembe helyezés és telepítés, gyakran csak egy mágnessel kell rögzíteni
 3. Biztonságot nyújt szeretteid, de értéktárgyaid számára is
 4. Az adott objektum mozgásának vagy helyének azonnali áttekintése
 5. Lehetőség a megfigyelt objektum helyzetének megjelenítésére a térképen

További funkciók, amelyet a GPS helymeghatározók kínálnak

GPS helymeghatározókból sokfélét találunk, és gyártók szerint eltérhetnek a kínált funkciókban. Az alábbiakban összegyűjtjük a leggyakoribbakat, amelyekkel ezeknél a készülékeknél találkozhatsz. Az áttekintés segíthet megtalálni az igényeidnek megfelelő eszközt. Tehát mi mindent tudnak az okos GPS nyomkövetők?

Állítsd be a távolságot és a megfigyelési területet

A GPS helymeghatározók hasznos tulajdonsága a megfigyelendő objektum mozgási távolságának beállítása, amelyet ha átlép, azonnal kapsz egy figyelmeztető SMS-t vagy egy figyelmeztetést a készülék kijelzőjén (nem minden nyomkövető képes az SMS-küldésre). Ez lehetőséget nyújt arra, hogy gyorsan reagálj lopás esetén, legyen szó az autódról vagy más értéktárgyról. Ez a funkció, amely GEO-Fence, AlertArea vagy Safe Zone néven is ismert, rendkívül praktikus notóriusan szökdösős kutyák esetében, de értékelni fogod az otthonod környékén mozgó gyermekeid felügyeleténél is.

i A nyomkövetővel történő kommunikációhoz jelszót is beállíthatsz. Így biztos lehetsz benne, hogy senki más nem fogja tudni használni az eszközt a telefonjáról.

Számos GPS nyomkövető szinte a világ minden táján képes működni, így nagyszerű lehet utazók számára is, függetlenül attól, hogy ez a munkájuk vagy a hobbijuk.

GPS tracker; funkce
A GPS tracker segítségével valós időben nyomon követhetsz személyeket vagy objektumokat.

Hogyan válasszunk megfelelő GPS helymeghatározót

Ami a műszaki jellemzőket illeti, biztosan szükséges lesz, hogy az állatok vagy járművek megfigyelésére használt GPS nyomkövető vízálló legyen és megfelelő üzemi hőmérsékleten működjön. Ez –20 °C és 70 °C között mozoghat.

Figyelj arra is, milyen az akkumulátor típusa és hogyan tölthető. Az eredeti csomagolásból nem hiányozhat a megfelelő töltő adapter. Vannak olyan nyomkövetők, amelyek képesek a vezeték nélküli töltésre is. Nagyon fontos paraméter, hogy mennyi az akkumulátor működési ideje egy töltéssel. Vannak nyomkövetők, amelyek csak néhány napig bírják, de vannak olyan, amelyek akár fél évig is kibírják töltés nélkül.

i Ezenkívül győzödj meg arról, hogy mekkora pontosságot várhatsz a készüléktől. Egyes helymeghatározók a megfigyelt objektum helyét akár 4 méteres körzeten belülre is tudják fókuszálni, míg más eszközök ennél szélesebb, pl. 10 méteres körben helyezik el.

Azokkal a GPS helymeghatározókkal, amelyekhez társított mobilalkalmazás elérhető, részletes felhasználói áttekintést kaphatsz egyes adatokról, mint például a mozgási előzmények, a térképen történő elhelyezés vagy az utolsó ismert pozíció. Olyan kulcsfontosságú funkciókat is beállíthatsz, mint az üzemmódok, a gyorsparancsok, stb.

GPS nyomkövető; okostelefon; alkalmazás
Az alkalmazás lehetővé teszi a GPS nyomkövető kezelését és az arról történő adatgyűjtést az otthon kényelméből.

GPS helymeghatározók és használatuk jogi kérdései

A nyomonkövetésnek természetesen vannak bizonyos szabályai. A 15 évesnél idősebb gyermekeknél szülői beleegyező nyilatkozat kell. Felnőtt személyeket pedig GPS nyomkövetővel csak a beleegyezésükkel lehet figyelni.

A GPS helymeghatározók típusai

A GPS helymeghatározókat feloszthatjuk univerzális típusra, amellyel gyakorlatilag bármi és bármi megfigyelhető és speciális típusra, amelyek kifejezetten az adott objektum nyomon követésére használható – pl. személyek, háziállatok, járművek vagy értéktárgyak. A speciális nyomkövetők több lehetőséget nyújtanak, mivel az adott típusú követésre szakosodtak.

i Rövidebb távolságból történő nyomkövetésre elegendő a bluetooth helymeghatározó. A GPS alapúakkal szemben ezek lényegesen kisebbek és jóval hosszabb az akkumulátoruk üzemideje. Leggyakrabban a személyes tárgyak elhagyása elleni biztosítékként használatos.

A GPS nyomkövetőkhöz egyéb hasznos kiegészítőket is vásárolhatsz. Funkcióik teljeskörű kihasználásában segít például az akkumulátor-átalakító, a digitális antenna a jelerősítéshez vagy az ütésérzékelő.

Autóba való GPS nyomkövetők

Az autós megfigyelést a munkáltatók gyakran alkalmazzák az alkalmazottak által használt céges gépkocsiknál. A GPS nyomkövetőket össze lehet kapcsolni az elektronikus menetkönnyvel az azonnali ellenőrzéshez, a logisztikai folyamatok javítása érdekében. A helymeghatározók hasznosak az elindított vagy várt tehergépkocsik esetében is.

Az autós GPS nyomkövetőket természetesen kisebb cégek is használhatják. Magáncélokra különösen az autók és motorok lopás elleni védelme érdekében használatos.

A GPS helymeghatározókat a tápfeszültség miatt szükséges lehet bekötni a jármű elektromos hálózatába, de az egész eljárás viszonylag egyszerű és bármelyik ügyesebb autótulajdonos meg tudja tenni.

GPS helymeghatározó; Trackito
Az autós GPS nyomkövető sok gondtól kímélhet meg, akár csak feledékeny vagy, akár lopásról van szó.

GPS helymeghatározók személyek megfigyelésére 

Gyermekek szemmel tartására való GPS nyomkövetőt elsősorban azért választunk, hogy biztonságban tudjuk őket, például ha hazafelé tartanak az iskolából.

Ezek a nyomkövetők gyerekeknek való okosóra formájában, tetszetős dizájnban elérhetők. A SIM kártyát a karóra megfelelő slotjába kell behelyezni, az aktiválása után hozzáadható néhány telefonszám és telefonként, vagy akár videóbeszélgetésekre is használható. Ráadásul figyelmeztetést küld, ha lekerül a kézről vagy ha lemerült az akkumulátor. 

Van SOS hívógombjuk is, amelynek megnyomására a karóra általában elküldi az utolsó ismert helyet az előre meghatározott számokra, esetleg elkezdi közvetíteni a környező hangokat.

GPS nyomkövető; karórák
Biztosítsd gyermekeid biztonságát a GPS karórákkal, amelyet büszkén fognak viselni.

Ezzel összefüggésben nem felejtkezhetünk meg a nagyon hasznos, különálló SOS gombokról, amelyek medál formájúak. Elsősorban azonnali segítséghívásra alkalmasak, ha sérülés vagy más veszély lép fel. Olyan funkciókra képes, mint például a riasztóhang kiadása a gomb megnyomására vagy esés észlelésekor, SMS küldése a megadott telefonszámokra és a visszahívási opció. Az SOS gombok különösen azoknak az időseknek hasznosak, akik egyedül élnek.

GPS helymeghatározó; SOS gomb
Az SOS gomb minden túlzás nélkül életet menthet.

GPS nyomkövetők állatok szemmel tartására

Általában olyan nyakörvekről van szó, amellyel szemmel tarthatók a kutyák vagy a macskák, különösen akkor, ha gyakran elhagyják a házat a tudtunk nélkül. Ez minden bizonnyal jó megoldás azoknak a gazdiknak, akik már elvesztették a türelmüket, mert örökösen a kedvencüket kell keresniük. Az integrált GPS technológiának köszönhetően figyelemmel lehet kísérni a háziállatok aktuális mozgását, sőt, a GPS tracker még a megtett útjukat is rögzíteni tudja. Így könnyebben megtudhatod, hol keresd saját kis rosszcsontodat. 

A kutyák és cicák nyomkövetői külföldön is működhetnek, így kedvencedet gond nélkül magaddal viheted nyaraláskor is.

i Az okos nyakörv segítségével nemcsak megtalálhatod elveszett házi állatodat, de ellenőrizheted négylábú barátod egészségét is. Azzal, hogy a kedvenced mozgását figyelni tudod, kényelmesen szabályozhatod az étkezéseket és az ürítéseket is, és megakadályozhatod az elhízását.

A nyakörv úgy lett kialakítva, hogy sehol se nyomja az állatot és kényelmes legyen számára a viselete. A piacon elérhetőek olyan önálló nyomkövetők is, amelyek egyszerűen a nyakörvhöz vagy pórázhoz csatlakoztathatók.

GPS nyomkövető; nyakörv
Az állatok számára készült GPS nyomkövető nyugodt estét biztosít, még akkor is, ha kedvenced nem tér vissza időben vacsorázni.

GPS nyomkövetők értéktárgyaid biztonságának megőrzéséhez

Az értékes tárgyak nyomkövetői hasonló elven működnek, mint a fent említett helymeghatározók és praktikus kiegészítő funkciókkal is rendelkezhetnek. Például a Helmer LK 510 GPS nyomkövetőt használhatod powerbankként vagy zseblámpaként is. 

GPS nyomkövető; Helmer
Az értéktárgyakhoz való GPS nyomkövető alapvetően többfunkciós eszköz.

A fotósok például arra használják, hogy értékes felszerelésükre vigyázzanak. A kis méretű GPS nyomkövetőt elegendő a fotóstáska aljára helyezni, és rögtön minden megfigyelés alatt van. Útközben is nagy segítség lehet, főleg ha volt már tapasztalatod elkevert csomagokkal.

Trackito
GPS helymeghatározó - gépjárművek és értéktárgyak nyomkövetésére, elhelyezkedés és mozgás monitorozása, elem élettartama akár fél év, beépített SIM kártya, a szolgáltatás első éves díját a vételár tartalmazza

58 590 Ft áfa nélkül 46 130 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 8:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: TRKT001
Helmer LK 505
GPS helymeghatározó - sokoldalú, emberek, járművek, valamint állatok mozgásának ellenőrzésére használják

15 990 Ft áfa nélkül 12 590 Ft
Kosárba
Átvehető: holnap 15:00-tól
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: HLM003a
0
Nyomtatás
Alza fiókom Bejelentkezés Hogyan vásárolj Rólunk
Szállítás ide:
P-DC1-WEB10
27 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket

Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és az Ön beleegyezésével weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadja a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési hálózatokon.

További információk

Háromféle sütit használunk weboldalunkon:

 1. Nélkülözhetetlen sütik Ezek elengedhetetlenek a weboldal és funkcióinak működéséhez, amelyek használatáról Ön dönt. Nélkülük nem működne a weboldalunk, például nem tudna bejelentkezni saját fiókjába, vagy bevásárlói listákat létrehozni.
 2. Analitikai sütik Ezek az Ön tevékenységeinek nyomon követésére szolgálnak adatelemzés céljából, mint például a reklámozás hatékonyságának értékelése, személyre szabott tartalom felajánlása.

A sütik feldolgozásának elfogadásával funkcionális és analitikai sütik kerülnek telepítésre arra az eszközére, amelyet a weboldal megtekintésére használ (az "Értem" gombra kattintva mindkét kategóriát elfogadja, vagy a "Beállítások" gombra kattintva a kategóriák közül kiválaszthatja az egyiket). A nélkülözhetetlen sütiket mindig telepítjük az eszközére, azaz még az Ön beleegyezése nélkül is, mert ezek nélkül a weboldalunk nem működne.

Itt visszavonhatja hozzájárulását a sütik használatához. Társaságunk által használt sütik kapcsán Önnek joga van: hozzáférni a sütikhez, törölni a sütiket, módosítani, hozzáadni és javítani, korlátozni a feldolgozást, és joga van panaszt benyújtani a NAIH-hoz. A jogairól itt talál további információt.

Az Adatvédelmi feltételek között még részletesebb információkat találhat a sütik feldolgozásáról.