Shop roku Emise pro AP+ v app - všechny segmenty

Lemezjátszó erősítők

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Márkák
Impedancia
4 Ohm
(1)
6 Ohm
(1)
8 Ohm
(1)
16 Ohm
(1)
Szűrés

Jelen esetben kétféle lemezjátszót vásárolhatsz. Az egyikben van phono előerősítő, a másikban nincs. A lemezjátszó erősítők, épp a második lehetőség orvoslására valók. Olvass tovább és tudd meg mikor érdemes külső lemezjátszó előerősítő vásárlásán gondolkodni.

Tovább

A lemezjátszó erősítő hiánya

A lemezjátszóból érkező alacsony jelszintet hiába csatlakoztatod egy minőségi erősítő bemenetébe, a gyenge jel miatt úgyis túl halk lesz a hang. Ennek a problémának a megoldását a lemezjátszó erősítők jelentik, amelyek rendelkeznek egy bemeneti és kimeneti RCA vonallal, felerősítik a lemezjátszó forrásából származó jelet és továbbítják azt a receiver felé.

Előerősítős lemezjátszók

A mai bakelit lejátszó kínálat nagyjából 80%-a rendelkezik beépített lemezjátszó erősítővel. Az ilyen felszereltségű darabok tovább osztódnak két lényeges csoportra:

  1. Nem kikapcsolható phono előerősítő– a hangzás minőségét teljes mértékben a beépített előerősítő minősége fogja meghatározni.
  2. Kikapcsolható lemezjátszó erősítő – ez a megoldás a ritkább, de sokkal több lehetőséget rejt magában. Ha nem vagy elégedett a beépített phono erősítő hangzásával, válthatsz egy külső modellre.

Lemezjátszó erősítő további lehetőségek

A beépített és dedikált előerősítőn kívül létezik egy harmadik megoldás is. Néhány erősítő szintén rendelkezik beépített lemezjátszó előerősítővel, ezt mindig egy PHONO felirat jelzi a bemenetek felett és a közelében található egy csavaros rögzítő is, ahová a földelés vezetéket lehet beszorítani.

Szintén fontos tudni, hogy ez a beépített phono erősítő kikapcsolható-e. Az olcsóbb, lemezjátszó előerősítővel rendelkező erősítők (100 000 Ft körül) általában nem a prémium minőségű egységeket kapják, tehát lehet szintén jobban jársz egy külső lemezjátszó erősítővel.

Lemezjátszó előerősítő bekötés

A phono erősítő bekötése nem bonyolult, a bemenetbe csatlakozik a lemezlejátszó jele, a kimeneti RCA-ba pedig a tetszőleges eszköz, ami lehet receiver vagy erősítő. A legtöbb lemezjátszó erősítő panelján találhatsz egy MC/MM kapcsolót, a földelés rögzítésére szükséges csavart és természetesen a tápkábel helyét.

Lemezjátszó erősítő ár

Már 20 000 Ft alatt is kapható lemezjátszó erősítő. Ezek az olcsóbb modellek általában nem rendelkeznek MC és MM bemenettel, erre figyelj a vásárláskor. 30 – 40 000 Ft közt már a hátsó panelen megjelenik az MC/MM kapcsoló és az RCA csatlakozók is nagyobb terhelést bírnak.

Lemezjátszó erősítő extra funkciók

  • XLR kimenetek – az XLR csatlakozó jelenléte nagyon sokat tud javítani a hangzás minőségén, a hangszínpad kitárul és részletgazdagabb lesz.
  • Elkülönített táp – teljes mértékben kizárja a zavaró jeleket, a prémium lemezjátszó erősítők sajátja.
  • MM/MC elkülönítés – mindkét bemenet dedikált, nem kapcsolóval változtatható.
A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.
1 termék
4,0
xDuoo Mp-01
Előerősítő
64 890 Ft
Kérés esetén megrendeljük
Termékkód: XDUOd01
hogyan válasszunkHogyan válasszuk ki a legjobb lemezjátszót? A lemezjátszók újra divatba jöttek, s a zenészek pedig egyre gyakrabban adják ki albumaikat bakelitlemezen is. Szeretnéd bakelitlemezekkel is gazdagítani zenegyűjteményedet? Segítünk lemezjátszót vásárolni. Cikkünkben megvizsgáljuk a lemezjátszók különböző típusait, a...
Ha minőségi hangrendszerrel szeretnéd kiegészíteni a tévédet, de nem szeretnél csúnya kábelekkel vesződni, akkor valószínűleg egy soundbar vagy más néven hangprojektor az, amire szükséged van. Cikkünkben megnézzük, mit tudnak a mai soundbarok, jobbak-e a hagyományos...
Az AlzaPower Aura 2 egy otthoni használatra kiváló, megfizethető hangszóró. Az AlzaPower Rage R2-vel ellentétben tartóssága nem olyan erős, így nem ajánlott kirándulásokhoz, de a jobb minőségű hangzása ellensúlyozza ezt a hiányosságot. Melyek a hangszóró fő előnyei és...

Lemezjátszó erősítők

A Lemezjátszó erősítők kategóriában összesen 1 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.

Lemezjátszó erősítők – megbízható márkák

Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó lemezjátszó erősítők Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább lemezjátszó erősítők A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb lemezjátszó erősítők A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: lemezjátszó erősítők vélemények
P-DC1-WEB20
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ