A húsvéti ünnepek alatt (3.29-én, 3.31-én és 4.1-én) üzleteink zárva tartanak. Azonban online még mindig kényelmesen vásárolhatsz.

AP+ nový vizuál Shop roku

Zöld háttér (Green screen)

Termékkatalógus
Ár
-
Elérhetőség
Termék állapota
Vásárlói értékelések
Képátló
87 "
92 "
- 220,98 cm 233,68 cm
Oldalarány
1:1
(1)
4:3
(1)
45:37
(2)

A zöld háttér vagy green screen olyan filmes vagy fényképes háttérvászon, amely lehetővé teszi a kulcsolás (chroma key) nevű technika alkalmazását. Ennek lényege a háttér cseréje, amikor egy merőben eltérő háttér előtt (általában zöld vagy kék) lévő személy mögé bármilen álló- vagy mozgóképet tudunk varázsolni. Milyen előnyöket kínál a zöld háttér?

Tovább

Zöld háttér - Miért érdemes használni?

Ha komolyan foglalkozol fotózással,filmezéssel vagy streameléssel, akkor a green screen több okból is elengedhetetlen.

  • A felvételek bármilyen jelenethez hozzáigazíthatók, több forrás képét tudod egymásra pakolni.
  • Ideális a hordozható zöld háttér, amelyet bárhová magaddal vihetsz.
  • A falra szerelhető, rolós zöld háttér helytakarékos megoldás.
  • A zöld háttér használata komoly költségeket takaríthat meg, nincs szükség nagy stúdióhoz, ha videózni, streamelni szeretnél.
  • Könnyen használható, számos szoftver segítségével (pl. OBS) pár kattintással el tudod tüntetni a zavaró hátteret.

Green screen háttér - Elvárások

Ahhoz, hogy a kívánt hatást érjük el, például egy céges parti vendégeit a napsütötte tengerpartra juttassuk, a zöld háttérnek megfelelő minőségűnek kell lennie. A legfontosabb követelmények a következők:

  • Bizonyos esetekben szükséges, hogy a zöld háttér a padlót is lefedje.
  • A zöld vászon legyen megfelelő méretű, a teljes felvétel hátteréül szolgáljon.
  • Fontos, hogy a zöld háttér egész felülete azonos színű legyen.
  • A zöld háttérnek tökéletesen feszesnek kell lennie.

Közeli felvételek készítéskor, például ha csak a szereplő arca látható, zöld háttér helyett gyors megoldásként egy zöld hátteret ábrázoló képernyő is megfelelő lehet.

A zöld háttér használata - Chroma Key háttér

A kulcsolás az a folyamat, amely során a feldolgozó szoftver kivágja a fénykép vagy filmfelvétel alanyát az egyszínű háttérből. A kulcsoláshoz elengedhetetlen a zöld háttér (green screen). A folyamat lényege, hogy a hátteret a felvétel során egységes szín alkossa (zöld vagy kék), amelyből aztán kivágjuk a felvételen szereplő személyt vagy személyeket és más háttér elé helyezzük őket. Ez a korábban a filmipar számára fenntartott eljárás a digitális technológia olcsóbbá válásának köszönhetően ma már amatőr fotósok, videósok, filmesek számára is elérhető.

i

Manapság a zöld háttér a legelterjedtebb szín videó- vagy filmfelvételek készítésekor. A múltban azonban kéket használtak. Ennek oka a klasszikus filmanyaghoz használt eltérő technológia volt. A zöld és a kék színt azért használjuk, mert ezek csak minimálisan vannak jelen az emberi bőrön.

A zöld háttér használata

A zöld háttér kínálta trükkök manapság már a kisebb fotóstúdiók vagy amatőr fotósok, videósok, streamerek számára is elérhetők, sőt, akár az iskola számítógépes osztálytermében is rendkívül látványos fotós vagy filmes trükkök készíthetők vele. Melyek a green screen leggyakoribb felhasználási területei?

  • Fényképezés - Portrék, reklámfotó, tárgyfotó
  • Rendezvények - Promóciós fényképezések, fotófalas felhasználás, reklámvideók, promóciós videók
  • Üzleti életben - Reklámfilmek, üzleti videók, videó chatek, találkozók
  • Zöld háttér videózáshoz otthon - Streamelés, gameplay videók, videó chat
  • Professzionális felhasználás - mozifilmek készítése, játékfilmgyártás, videójátékok készítése

i

A zöld háttér eredeti angol nevén is jól ismert hazánkban. A green screen, vagy néha egybeírva greenscreen, kifejezés használata teljesen bevett és elfogadott fotós és videós, filmes körökben.

Zöld háttér - Miért érdemes beszerezni?

Zöld hátteret sokféle módon hozhatunk létre. Zöld háttérként szolgálhat egy zöldre festett fal, egy zöld színű függöny, vagy közeli felvételek késztésekor akár egy zöld hátteret ábrázoló monitor vagy televízió képernyő is. Akkor miért érdemes mégis befektetni egy green screen megvásárlásába? Több okból is. Nézzük a legfontosabbakat.

  • Fényvisszaverődés - Ahhoz, hogy megfelelő minőségű felvételeket tudjunk készíteni, fontos, hogy a használt háttér ne legyen fényvisszaverő hatású. Ezért a chroma key technológia használatakor a legnépszerűbb megoldás a green screen (zöld háttér) használata. Az ilyen vásznak felületén nem tükröződik a felvételkor használt lámpák fénye, így az utómunka során a háttér könnyen eltávolítható lesz.
  • Színárnyalat - A green screen vásznak kifejezetten olyan színárnyalatban készülnek, amelyek ideálisak a digitális kamerák érzékelői számára.

Zöld háttér - Mire lesz szükséged?

Zöld háttér szett

Az online streamelés és gameplay videók népszerűsége futótűzszerűen terjed. A gamerek gyakran több szögből is készítenek felvételt, az egyik ilyen kameraállás, amikor felülről veszik a billentyűzetet és az egerert, hogy a nézők semmiről se maradjanak le. Erre a célra születtek a billentyűzet és egér alátét zöld hátterek. Az asztal képe helyett, ki lehet vágni csak a billentyűzetet és egeret a kézmozgásokkal és ezt a streamelt kép egy sarkában elhelyezni.

Zöld háttér ár

A zöld hátterek ára gyakran meglepően egységes, hiszen aránylag egyszerű termékről van szó. Nincsenek óriási minőségbeli különbségek, így nincsenek óriási árkülönbségek sem. A nálunk kapható zöld hátterek ára 50 ezer forint körül mozog.

i

Ha fontos számodra a hordozhatóság, akkor mindenképpen állványos zöld háttér a megfelelő választás. Az állvánnyal felszerelt zöld háttér modellek számos előnyt kínálnak, például gyors összecsomagolást, amely csak néhány másodpercet vesz igénybe. Az green screen állvány magassága szintén könnyen állítható a támasztórúd segítségével.

A leírás elrejtése
Hasznosnak találtad ezt az információt?
Ez az űrlap csak a fenti leírásban található információk értékelésére szolgál.
Ha kérdésed van a termékekkel, szolgáltatásokkal, szállítással, vagy egyéb ügyekkel kapcsolatban, keresd fel ügyfélszolgálatunkat.
Mit javíthatnánk benne? Hiányolsz valamit? Valami rosszul van feltüntetve? Oszd meg velünk.

Legtöbbet eladott

1.
Elgato Green Screen XL Szállításra kész > 5 db
Green screen - redőny, méretek 200 cm × 182 cm, zöld szövet, fekete keret, földre állatható, kézi feltekerés
71 190 Ft

2.
Green screen - 157×157cm, 1:1, zöld vászon fotósoknak és youtubereknek, mobil állvány
48 990 Ft

7 termék
5,0
Elgato Green Screen XL
Green screen - redőny, méretek 200 cm × 182 cm, zöld szövet, fekete keret, földre állatható, kézi feltekerés
71 190 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ELGHKgsx
3,8
Arozzi Green Screen, mobil állvány 157x157cm (1:1)
Green screen - 157×157cm, 1:1, zöld vászon fotósoknak és youtubereknek, mobil állvány
48 990 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ARZ001a
4,9 14×
Elgato Green Screen
Green screen - összecsukható chroma zöld háttér, streaminghez és videó keying-hez, 148×180 cm, poliészter
67 690 Ft
Szállításra kész > 5 db
Termékkód: ELGHK3a
Streamplify Screen Lift
Green screen - zöld
58 990 Ft
Szállításra kész 1 db
Termékkód: SPF01b1
4,9 14×
Elgato Green Screen
Green screen - összecsukható chroma zöld háttér, streaminghez és videó keying-hez, 148×180 cm, poliészter
64 290 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: ELGHK3a
5,0
Rapture CANVAS
Green screen - anyaga: ellenálló poliészter, streameléshez vagy videokonferenciához, megkönnyíti a háttér kulcsolását, stabil összecsukható állvány - háromlábú, karral állítható magasság, vászon mérete: 150 × 180 cm, képátló: 92", 158 cm-es acélburkolat a vászon feltekeréséhez és tárolásához
38 190 Ft
Felbontott raktáron
Termékkód: RPTMB0800
5,0
Rapture CANVAS
Green screen - anyaga: ellenálló poliészter, streameléshez vagy videokonferenciához, megkönnyíti a háttér kulcsolását, stabil összecsukható állvány - háromlábú, karral állítható magasság, vászon mérete: 150 × 180 cm, képátló: 92", 158 cm-es acélburkolat a vászon feltekeréséhez és tárolásához
Előrendelési ár
40 790 Ft
Várható időpont: július 2024
Termékkód: RPTMB0800
projektorokMilyen projektort vegyek? Szeretnél egy projektort a filmek nagyképernyőn történő nézéséhez, játékokhoz vagy egy konferenciateremben történő bemutató kivetítéséhez? Mit jelentenek az olyan kifejezések, mint a fényerő, a felbontás és egyéb technikai jellemzők? Ebben a cikkben végigmegyünk minden...

Zöld háttér (Green screen)

A Zöld háttér (Green screen) kategóriában összesen 7 termék közül válogathatsz online boltunkban. Rendelésedet hétköznapokon 2 napon belül házhoz szállítjuk. A Budapest több pontján elérhető AlzaBoxokból már másnap felveheted a rendelésed, de ellátogathatsz áruházunkba is.
Tekintsd meg a legolcsóbb termékeket a következő kategóriában: olcsó zöld háttér (Green screen) Az ár alapján a legdrágábbtól csökkenő sorrendbe rendezett termékeket keresd ennél a kategóriánál: legdrágább zöld háttér (Green screen) A termékeket a legnépszerűbbtől a legkevésbé kedveltig rendezve ebben a kategóriában találod: legnépszerűbb, legjobb zöld háttér (Green screen) A vásárlóink körében legnépszerűbb termékeket itt találhatod: zöld háttér (Green screen) vélemények
P-DC1-WEB15
28 év tapasztalat az e-kereskedelemben
3 millió megrendelés évente
a vásárlók 98% visszatérő
Több infó
Felhívunk és szakértői tanácsot adunk
06-1-701-1111
Kérdés a rendeléssel kapcsolatban
Kérdés a termék(ek)kel kapcsolatban
Kérjük, add meg a telefonszámodat:
Keress minket
Az Ön adatainak védelme fontos számunkra Mi, az Alza.cz a.s., azonosítószám: 27082440, sütiket használunk a weboldal működőképességének biztosításához, és a beleegyezéseddel weboldalunk tartalmának személyre szabásához is. Az "Értem" gombra kattintva elfogadod a sütik használatát és a weboldal viselkedésével kapcsolatos adatok átadását a célzott hirdetések megjelenítésére a közösségi hálózatokon és más weboldalakon található hirdetési felületeken.
További információ Kevesebb információ